Перейти до змісту

Зміна місця роботи, перехід до конкурентів

KILLER

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

звернись із скаргою в інспекцію праці, на перевірку приходять оперативно

От так різко)))

Для початку треба попередити, типу я звернусь в інспекцію... В вас 15ть хв, щоб віддати мені трудову)))

Опубліковано

та суд і затягування часу - мені не підходить. Заява на звільнення давно написана і пройшло більше 14 днів. трудову не віддають, тому що я не підписав бумажку про нерозголошення. Тому й питаю, як можна її обійти, або якщо підпишу, то яка відповідальність передбачена законом.

Якщо були свідки того, що ви подали заяву на звільнення і пройшов визначений строк можете не приходити на роботу. До того часу, коли вам не видадуть на руки трудову книжку, вам зобовязані плати зарплату.

Прошу вибачення, я не звернув увагу на те, що схожі поради вже давали.

Тому ще така порада. Зробіть так, що б керівництво почитало цю тему. Як показує практика розділу "Скарги", написане на Борді досить швидко доходить до мізків адресатів і ситуація у більшості випадків швидко і успішно вирішується.

А зі "зливанням" інформації конкурентам я б не грався. Зрадників ніколи і ніде не шанували. Використають і викинують. Та ще й крайніми зроблять у випадку, якщо справа набуде судової перспективи.

Опубліковано

раз такі круті у вас фірми, і ви такий "перець" що так багато знаєете, то вас простіше в "раптовий серцевий напад", чи "напад наркоманів під кайфом", а так то все маячня реальна.

І як правило раз ви так можете "насолити" фірмі А, то вам просто дають заробітну плату таку високу з тим, що ви за пару місяців "зільєте всю інфу" далі ви не будете цікаві фірмі Б.

Опубліковано

Моя порада №1 - поставте до відома компанію А, що Вам пропонують роботу в компанії-контуренті. Якщо Ваші керівники не барани - піднімуть зепе і питання само собою вирішиться.

Моя порада № 2 - якщо Ви так багато знаєте - відкривайте свою справу і гребіть-гребіть бабло)))))

Опубліковано

Стаття 232. Розголошення комерційної або банківської таємниці. Умисне розголошення комерційної або банківської таємниці без згоди її власника особою, якій ця таємниця відома у зв'язку з професійною або службовою діяльністю, якщо воно вчинене з корисливих чи інших особистих мотивів і завдало істотної шкоди суб'єкту господарської діяльності, - карається штрафом від однієї тисячі (17 000грн) до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000грн) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Опубліковано

MACCEN, MOTOROLLLA

1. Багато знати в тому, чим займаюся кільканадцять років і багато заробляти - це різні речі.

2. Фірма "Б" дуже потужна фінансово, може запросто усунути як конкурента фірму "А". але це не значить, що і в мене стільки фінансів, щоб викупити частину бізнесу, яка оцінюється цифрою з 6 нулями.

3. Я не збираюсь вам конкретно щось пояснювати чи доказувати, свій сарказм залиште собі.

Pr0ektant, спасибі

Тему можна закрити.

Опубліковано

Щось ця ситуація сильно змахує на ситуацію в футболі. Але там вирішили проблему — цінних "працівників" купляють клуби один в одного.

Певне, тут також може бути щось схоже?

Опубліковано

якщо Ви так багато знаєте - відкривайте свою справу і гребіть-гребіть бабло)))))

Прочитав цей пост, а потім глянув на нік ТС і відразу суть змінилася :)

Опубліковано
Якщо були свідки того, що ви подали заяву на звільнення і пройшов визначений строк можете не приходити на роботу.

свідки не катять. можна свідчити, що заява була подана, але що було в цій заяві - це інше питання

п.с. згадала випадок з практики: позивач стверджував, що в грудні 2005 року позичив моєму клієнту гроші, но свідки були погано підготовлені: в один голос стверджували, що бачили, як позивач передавав, а клієнт брав ці гроші, на запитання: "а якими купюрами?" відповідали: 500-гривневими...

но був нюанс: 500-гривневі купюри введені в обіг лише в вересні 2006 року))

нєдоработка вражескіх адвокатів))

Опубліковано

Топік скочується у флейм. Найрозумніші думки вже висловлені, натомість починається "А що буде, якщо то-то і то-то?" і "А якщо я от так - то що тоді?"

На жаль, дозволити писати тут лише юристам, і заборонити писати просто бажаючим "развинуть тему" я не можу (та й не хочу). У ситуації, що склалася - багато невідомих, і чимало різних можливих наслідків та розгалуджень.

З огляду на це переконливо раджу топікстартеру знайти серед своїх знайомих юриста, який шарить в трудовому праві, і проконсультуватися в нього. При цьому не забути показати йому бумажку, яку було підписано.

Крім того, можливо, не варто відразу офіційно працевлаштовуватися до конкурента?

Або, можливо, варто вчверити щось, аби звільнили по статті вже й негайно?

Зрештою, а чому б не розглянути варіант сумісництва і двох трудових книжок?

:)

Коротше. Варіантів може бути чимало, але фабула є неповною.

Посєму закриваю тему.

Опубліковано

Можна 5 коп. вставлю. Хотів таке риторичне питання озвучити:

Якщо конфіденційну інфу фірми "А", згідно підписаної бумажки, не розголосите Ви (ТС), то що завадить фірмі "Б" "змусити", розголосити її когось іншого, хто працює на фірмі "А", і не підписував ніяких бумажок?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...