Перейти до змісту

Велоквест

Dr.Martenz

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Придумал еще что статистика может выводиться в режиме онлайн на сайте, чтобы можно было видеть кто где находится (на каком учатке маршрута). И доступ к регистрации новых точек со стороны посетителей форума, но не велосипедистов. Тогда можно будет регистрировать новые точки (и загадки) умным и продвинутым интеллектуалам, а героям-велосипедистам гонять по маршруту, а самым продвинутым сидеть в кресле, курить сигару, пить коньяк и делать ставки :))

Це можна було б робити, якби було не менше 100 учасників і не менше 1000 в цей час, щоб сиділо в неті. А реальність така, що учасників ледве назбирається 10, а азартних інтернет-гравців і того не набереться. Крім того, що заважає інтелектуалу, який придумає загадку, зателефонувату своєму корєшу і підказати місцезнаходження обєкта. Треба зводити до мінімуму кількість людей, які знають маршрут.

Kostуa - ти віртуальний маньяк. Відпусти мишку і сядь почитай Жюля Верна, бо ми скоро на онлайн-велосипеди пересядемо з такими темпами пропихання інформаційних ідей. :)

• Відповідей 158
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ага, і мтс (кс, пчеЛайн, лайф) в спонсори - тіпа на ммскі дайте бабла :)

Опубліковано

druid не переживай Жюля Верна я с восхищением читал лет 20 назад.

Я сто миллионов раз за это время видел как аналоговое сосуществовало с цифровым. И не заменялось оным, а дополнялось.

И книги/интернет, картины/фотки и музыка и даже игры :))

• Адміністратори
Опубліковано
2 Kostya

А я тебе фотку Шуры пока приготовлю...

Нафіг.

Костік, Шуру хорошо знает, и наоборот :)

Насколько я помню.

Опубліковано

2 Kostya

Нафіг.

Насколько я помню.

Вот и мне казалось что я Шуру хорошо знаю .... :))

Опубліковано

2 Kostya

Нафіг.

Насколько я помню.

Вот и мне казалось что я Шуру хорошо знаю .... :))

б...дь. а здесь я вам каким боком помешал?

Опубліковано

А уж я то вообще ... Даже пересекались на среднесемейных праздниках... :)

ЗЫ. "Город. Город - страшная сила, а чем больше город, тем он сильнее, он засасывает. Только сильный может выкарабкаться..."

Опубліковано
2 Kostya

Не въехал :)

Я что-то пропустил, у вас очередной обмен любезностями? :)

Опубліковано

И моих пять копеек....

Велоквест – как я это вижу.

Основные пункты – Организатор, контролирующие, регистрация участнегов, команды, маршруты, чекпоинты (ЧП), задания, финансы.

1. Регистрация - или на форуме или у Организатора, закрывается за 2 дня до Велоквеста.

2. Организатор - регистрирует учасников и команды, посредством мобильного или контроля на форуме. Из разрозненных Участников формирует Команды.

3. Контролирующие – занимаются проверкой прохождения ЧП Командами, они могут отзваниваться с ЧП Организатору, что Команда такая-то ЧК прошла.

4. Команды – минимум 3-4 команды, что б было с кем соревноваться, по 4-5 человека или по желанию.

5. Маршруты – для каждой Команды отдельный, можно обозначать цветами (зелёный маршрут, фиголетовый…)

6. Чекпоинты – минимум 3-4 штуки. И, расположены они, должны быть в разных концах города.

7. Задания – оптимальный вариант, что бы из нескольких разрозненных загадок сложился финальный ответ (как в «Форте Буаярд»). Кто быстрее ВСЕ загадки отгадал и ЧП прошел, то и победитель. И еще, к финишу должны быть доставлены ВСЕ конверты с загадками. Для каждой Команды своя загадка. В конвертах с заданиями – указания, где искать следующий ЧП. Дабы на ЧП не путались конверты с загадками, они могут быть обозначенными цветами, согласно цвету Маршрута. (токо чур – чужие загадки не пи..ть, упс. не воровать)

8.Финансы – по 10 грн. с каждого Участника на расходный материал (мобильная связь организатора и контролирующих, конверты, диплом победителя, и т.д. и т.п.), остаток денег потратить на утреннее пиво…

Итого:

Организатор – 1 чел.

Контролирующие – 4 чел.

Команды – 4 шт. по 5 чел. = 20 чел.

Всего +- 25 человек.

Возражения и уточнения принимаются, и даже приветствуются!!!

Опубліковано

такий варіант може бути на потом, а на початок як я вже казав треба попроще. кароч завтра все обсудимо,.. надіюсь

Опубліковано
такий варіант може бути на потом, а на початок як я вже казав треба попроще. кароч завтра все обсудимо,.. надіюсь

не згодна - це найпростіший варіант.

Опубліковано

не згодна - це найпростіший варіант.

А я згідний. В найпростішому можна обійтися 13-14 осіб. Тим більше, що запропонований варіант не вирішує деяких проблем. І знову ж таки, умови мають бути абсолютно однакові для всіх. Різні маршрути не підходять. Уявіть собі. На чемпіонаті світу біжать учасники 100-метрівку. Один біжить по асфальту, інший по піску, а ще інший біжить не 100, а 98 метрів. На що це буде схоже?

Опубліковано

Умови мають бути однаковими, але це не означає, що один і той самий маршрут - для всіх! Аж ніяк.

Схема (спрощено) наприклад така:

є 20 контрольних пунктів

обов'язково пройти 15

проходження - у БУДЬ ЯКОМУ ПОРЯДКУ ТА МАРШРУТІ! себто Lexx на мєгасліках може рвонути по маршруту тролейбуса, а командор на мегазлій гумі - через парк напряму, а Vasya_Pupkinn взагалі свій суперлегкий вєл через річку перенесе в руках :P і досягти цілі одночасно... на те людині дадєн МОСК!

якщо на КП надто складне завдання/надто важко дістатись і т.п. команда, керуючись технічними та фізичними можливостями її членів приймає рішення про його проходження/непроходження.

проходження менше 15 КП - штраф 15 хв. за кожне непройдене

проходження більше 15 КП - бонус 10 хв за кожен позаплановий

.. але це вже також занадто :)

найпростіше - карта міста з позначеними чекпойнтами. Проходь - як хочеш, але пройди всі і повернись першим!

Опубліковано

народ, всі ваші пропозиції дуже цікаві і згодом будуть враховані, але тут постає таке питання. це все дуже добре обговорювати з точки зору учасника а не організатора. це дуже добре шо юра погодився побути перший раз організатором, бо решта я знаю не дуже горить бажанням, а організувати такі шняги як ви пропонуєте дуже непросто, тим біьше одній людині. Тому давайте будемо реалістами і попробуємо мій варіант. від вас треба лише присутність і бажання, а основні недоліки будемо виправляти походу. Ми поки шо піонери в цьому плані, тож давайте всі разом пробувати і вдосконалювати. Як залучимо більше народу, а особливо пошукаємо добрих організаторів, то тоді і будемо толкати ідеї, а зараз треба просто провести і побачити що то з того вийде.

Опубліковано
Как вариант - если оставлять записки, чтобы не париться с описанием, можно просто фотографировать кусок стены с характерным графитти, или какие-то ступеньки, или какое-то особое дерево, или кусок вывески... Ну и кто знает, где оно, тот найдёт. Нет - то будет наматывать круги по городу в поисках нужного фрагмента :P

а можна залишати фоткі старого міста

наприклад

Как вариант - если оставлять записки, чтобы не париться с описанием, можно просто фотографировать кусок стены с характерным графитти, или какие-то ступеньки, или какое-то особое дерево, или кусок вывески... Ну и кто знает, где оно, тот найдёт. Нет - то будет наматывать круги по городу в поисках нужного фрагмента :)

а можна залишати фоткі старого міста

наприклад

Опубліковано

Принято.

Но, мы не на скорость меряемся, а на сообразительность и велопроходимость. И растояние до метра перемеривать никто не будет. Для бешеной собаки - лишних 3 км. - не растояние.

А совсем просто - это от Фуршета до ТАМ-ТАМа с ЧП возле ЗАГСа, Аверса, и Княжого двору. :P

Опубліковано
Умови мають бути однаковими, але це не означає, що один і той самий маршрут - для всіх! Аж ніяк.

Схема (спрощено) наприклад така:

є 20 контрольних пунктів

обов'язково пройти 15

проходження - у БУДЬ ЯКОМУ ПОРЯДКУ ТА МАРШРУТІ! себто Lexx на мєгасліках може рвонути по маршруту тролейбуса, а командор на мегазлій гумі - через парк напряму, а Vasya_Pupkinn взагалі свій суперлегкий вєл через річку перенесе в руках :) і досягти цілі одночасно... на те людині дадєн МОСК!

якщо на КП надто складне завдання/надто важко дістатись і т.п. команда, керуючись технічними та фізичними можливостями її членів приймає рішення про його проходження/непроходження.

проходження менше 15 КП - штраф 15 хв. за кожне непройдене

проходження більше 15 КП - бонус 10 хв за кожен позаплановий

.. але це вже також занадто :)

найпростіше - карта міста з позначеними чекпойнтами. Проходь - як хочеш, але пройди всі і повернись першим!

Ти не уважно читав моє повідомлення. Я пропонував створити однакові умови, а не гнати всіх по одному маршруту. Є місце де я стою, а є місце, куди я маю потрапити. Це для всіх однакове. А хто кудою і як - це вже проблема кожної команди.

Далі. Варіант 15 з 20 для квеста неприйнятний, оскільки там, ти або розгадав наступний ЧП, або їдеш додому, а не вибираєш собі який заманеться.

Той варіант, який ти пропонуєш - це не велоквест, а велоорієнтування. Це трохи не те. Ми пропонуємо не гонку, ми пропонуємо історію, гру, пригоду... Я не виключаю такої можливості зробити на якомусь ЧП якесь цікаве завдання. Але це поки що секрет і буде секретом до того моменту, поки перша команда не потрапить на цей ЧП.

Варіант з фотками чи фрагментами фоток гарний. Я вже прийняв йог на озброєння. :P

Опубліковано

Здається це можна вирішити таким способом, команди можуть частково придумати маршрути іншим командам. 1-записка-1 місце (там розгалуження на 2 місця)-далі на 3 місця...+ заборонна мобільного :P. часи і зустріч онних в умовленому місці для пошуку іншого фрагменту. Всі частинки цілого дають також 2 а то й 3 напрямки...якось туманно у мене вийшло...

Опубліковано
Здається це можна вирішити таким способом, команди можуть частково придумати маршрути іншим командам. 1-записка-1 місце (там розгалуження на 2 місця)-далі на 3 місця...+ заборонна мобільного :). часи і зустріч онних в умовленому місці для пошуку іншого фрагменту. Всі частинки цілого дають також 2 а то й 3 напрямки...якось туманно у мене вийшло...

:) Шо ти курив? Де можна дістати:

Опубліковано

Пачка цигарок у мене в кабінеті. Заходь до 17-00.. поки додому не спетляв. Треба ж встигнуть на 18-00.

Опубліковано
Пачка цигарок у мене в кабінеті. Заходь до 17-00.. поки додому не спетляв. Треба ж встигнуть на 18-00.

в смислі встигнути на 18. покатушка сьогодні чи завтра?

чи я не про те...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...