Перейти до змісту

Як відкараскатись від колекторів?

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Бувша невістка моєї бабусі в свій час взяла кредит у конторі "Группа Капитал" (статейка щоб краще зрозуміти про що мова). Можливо не безпосередньо там, але чомусь дістають саме звідти.

Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.

Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.

Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..

Опубліковано

Переадресація дзвінків до свідків єгови і хай самі відбиваються від них.

АОН поставте бабусі і хай не бере від них трубки.

Опубліковано

Позичити на вечір пса серйозної породи (для власної безпеки з господарем)... Після "знайомства" з песиком у колекторів відпаде бажання турбувати бабусю. А для боротьби з телефонними терористами написати заяву у правоохоронні органи про телефонне хуліганство.

Опубліковано

З приводу АОН - телефонують з різних номерів або "номер скрыт".

З приводу пса - приходять несистематично, доведеться їх прописати :)

Давайте серйозно?

mykola, варіант непаганий, але вже пізно - вона їм просто дала зрозуміти що не збирається зливати інфу, тут буде зрозуміло що брехня. Беруть на ізмор.

І ще додам - часто телефонує "автовідповідач", який монотонним голосом каже що такато-такато заборгувала стільки-то, обіцяють звернутися в суд... Але чомусь не звертаються!

Опубліковано

заявление в милицию?

p.s. если бабушка не очень принимает эту ситуацию к сердцу,

и для неё это вопрос принципа - то наверное это для неё своего рода "фан" (совесть у неё чиста, она ничего никому не должна)

в 72 года особых развлечений нет...

а то что давление чуть поднимается - ну когда спортом занимаешся то всегда суть поднимается

главное не принимать близко к сердцу

p.p.s. а коллекторы всё-таки пидарасы......

Опубліковано
заявление в милицию?

+1, але що там писати, під яку статтю підпадають їхні дії?

ну я всегда говорю - не знаешь что писать, пиши правду

описать ситуацию, если звонит один и тот же голос то это преследование получается уже какоето

можно разговоры позаписывать, только не знаю как это законно

Опубліковано

як на мене, дивна ситуацiя :

1 невiстка взяла кредит

2 невiстка не вiддала кредит

3 адреса вказана бабусi

4 бабуся знае де живе невiстка

5 бабуся не каже де живе невiстка

6 невiстка так i не вiддае кредит

7 невiстка не хоче вiддавати кредит

8 невiстцi пофiг що домахують бабусю

А винуватi чомусь коллектори

Опубліковано

8 невiстцi пофiг що домахують бабусю

ну позвонили разок,

не хотят говорить - зачем же невиновных людей доставать

Опубліковано

Ну напише, а міліція відмовиться приймати заяву по необгрунтованості... треба хоча б знати статтю якою погрожувати. Звичайно, поки не напише заяву - не дізнається чи приймуть, чи ні.

Ти уявляєш семидесятидволітню бабусю яка пише розмови? Я - ні. Варіант непаганий, але не для мого випадку.

Також ці колектори телефонували сусідам (!), розпитували, сусіди сказали що невістку не бачили давно. Точно беруть на ізмор чи на лоха.

А чом би й ні? Ми не розглядаємо ситуацію з кредитом, він тут по дотичній. Як би вони мали законні підстави, вже б давно встановили місце перебування невістки, вона не в бігах, працює, податки платить - все як на долоні, знайти легше легкого. Мене дивує їхня тупість

Опубліковано
заявление в милицию?

+1, але що там писати, під яку статтю підпадають їхні дії?

ну можна і рекет приписати ,і приставание к гражданам .:)

Опубліковано

SashaOn, ага, треба, та там вже нехіло пені накапало, кому охота?

Rock, рекет точно ні, вони погрожують лише судом, а "приставание к гражданам" це яка стаття?

Опубліковано
7 невiстка не хоче вiддавати кредит
А доведеться.
Яким чином можна подіяти на колекторів, щоб вони перестали їй набридати? Варіант розголошення даних невістки відпадає.
Не зможуть колектори візьмуться правоохоронні органи, до того ж доведеться компенсувати ще й всі витрати. А невістку рано чи пізно знайдуть, і у ваших інтересах щоб рано.
треба, та там вже нехіло пені накапало, кому охота?
Про це треба було раніше думати, як кредити невістка брала.
Опубліковано

Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба). А те що невістка погано спить і має купу боргів - це її проблеми, та колекторів, але точно не наша.

Опубліковано
Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба).
А дуже тактовно отримати, не дай Бог, інфаркт через борги бувшої невістки?
Опубліковано

Зрозумійте, невістка - бувша, доля її прострочених кредитів особливо нашу сім"ю не хвилює, але зливати дані - принципово зась (тут певно справа у тактовності - не для того невістка залишала бабусі свої дані щоб вона їх потім злила кому не треба). А те що невістка погано спить і має купу боргів - це її проблеми, та колекторів, але точно не наша.

ну як показуе практика, то й ваша теж. Ну якщо хочете принципово покривати (а це iменно так називается) боржника, то мабуть й принципово прийдется терпiти. Хоча ситуацiя звiсно неприемна

Опубліковано

А хто покриває - прийшло якесь, вибачте, чмо (Вася Пупкін), і каже: "дайте мені дані вашої невістки". Ні документів, ні законних підстав. Може прямо сюди викласти? Якщо міліція зацікавится даними - ніхто таємниці робити не збирається.

Опубліковано

Бувша невістка моєї бабусі в свій час взяла кредит у конторі "Группа Капитал" (статейка щоб краще зрозуміти про що мова). Можливо не безпосередньо там, але чомусь дістають саме звідти.

Так от, невістка була зареєстрована по тій самій адресі, що і бабуся, кредит не віддала і тепер маємо "головняк", який полягає в тому, що туди регулярно приходять і надзворнюють з вимогами зв"язати їх з цією невісткою. Актуальна ареса проживання і контактний телефон в неї є, але вона (бабуся) спеціально його не розголошує, мовляв, вичислити невістку це проблема колекторів, можливості в них є, а вона не хоче "підсерати" невістці. Телефонні розмови не є приємними, а візити колекторів закінчуються направленням їх по всім відомій адресі. Все б нічого, але бабусі 72 роки, після цих візитів-дзвінків в неї від нервів підвищюється тиск і тому подібне, ну ви зрозуміли.

Я вже навіть розглядаю ідею щоб бабуся дала їм мій номер, а я розкажу "пачьом в Адесє рубєройд", але не факт що від цього ситуація зміниться..

Знаю 100% медот

1) забрать до себе бабусю на пів року, шоб пожила.. коллектора походять побачать шо мол пол года немає тай подумають шо бабуля таво... (тьху тьху тьху)

2) помінять бабулі (якшо такій імеется) моб телефон і стационарний(його можна вобще відключити і купити бабулі моб.)

3) саме основне це "переселять" бабулю до себе бажано вночі щоб сусіди не бачили...

П.С, метод дієвий, і ви забудете про коллекторів раз і назавжди!

Опубліковано

Про самий правильний метод уже йшлося.

1) Заяву в міліцію. А Краще викликати її, коли той "колектор" прийде. Попросити у "колектора" документи. І на яких підставах він сюди прийшов щось вимагати. Якщо буде показувати "рішення суду", то звернути увагу (!) на тому "рішенні" може не бути печаток і т.п. Тобто воно може бути липовим. Оскільки попередньо на адресу повинно прийти запрошення в суд.

2) Заяву в банк, про те, що позичальник не проживає за даною адресою. І (!) Якщо бабуля не є поручителем (а це не мало важливо) , то слати їх (колекторів і банк) у всім відомому напрямку.

Якось так. Може Ярчик десь з'явиться, то краще розтолкує. А я такий варіант бачу.

Опубліковано

-у меня безпроиграшная идея! возьми в кредит 2 ляма денег и купи себе танк!

-2 ляма?! как же я их отдавать буду???!!!

-а зачем? у тебя же танк!

Опубліковано

В продовження теми. Як виявилося, кредит брався у зовсім іншій конторі банку, що це за "Група капітал" вони не знають (боржники), і їм точно нічого невинні. Тим більше, про таку сумму яку озвучували колектори і близько не йдеться, борг поступово віддається і банк до них претензій не має. Тобто колектори "невідомо як" отримали дані про боржника, придумали собі якусь пеню у 100% в рік/місяць/тиждень/день і хочуть збити. Це я дізнався в куми, яка є дочкою невістки, тобто з майже перших рук.

Хто що тепер порадить? Мається на увазі як припинити оте задзвонювання з вимогами віддати борг? Якщо радите в міліцію - то зазначте яка стаття їм (колекторам) грозить.

Наразі намагатимемось взяти контактний номер колекторів (коли дзвонить автовідповідач бабуся не встигає його записати) і передамо через куму, нехай виясняють. Також сказав бабусі щоб дала їм мій номер, мовляв у мене є "вихід" на їхню сім"ю і ми підтримуємо зв"язок, а далі сам буду розбиратись.

Опубліковано

Якщо грамотний юрист, то може "припаяти" їм шантаж. Якщо вимагають, а кредит віддається. І це не ТОЙ кредит, який вони вимагають. Колектори - це не банк, а "третя особа" яку банк наймає для повернення своїх боргів.

Зрештою, банк МАЄ ПРАВО (обумовлено в договорі, мабуть) (мабуть Ви із ним не ознайомлювалися?) розголошувати дані про позичальника третім особам. Чи не так?

Опубліковано
мабуть Ви із ним не ознайомлювалися?

Не ознайомлювались, навіть здалеку не бачили. Хоча цілком імовірно що такий пункт в договорі є.

Гублюсь у здогадах як це кваліфікувати (троха ніби шурупаю в юриспруденції) але сумніваюсь що стосовно моєї бабусі здійснюється "шантаж". Особисто їй не погрожують, погрожують судом щодо невістки, а її просто донімають, незаконно вимагаючи надати інформацію щодо третьої особи.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...