Перейти до змісту

Струменевий принтер додому. Який?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Отже, в переддень ДН сина, вибираємо "йому" :) принтера додому. Домашні задачі для друкарки: друк шкільних завдань 4 клас і далі (поки що небагато), друк домашніх фото з цифрової старенької мильниці (хозяйство дружини). Ну от, практично, і все. :)

Для сканування, копіювання, тиражування великих об'ємів є необхідні ресурси в мене на роботі, тому додому хочеться брати лише принтер, а не БФП (економія місця, більша відказостійкість, збережені нерви) :). Бюджет на це все діло - десь в околі 1тис. грн.

Тепер по самих залізяках: поривши інет придивився до таких:

1. Epson L100

Переваги, на мій погляд: вбудоване СНПЧ від виробника, відповідно недорога вартість друку.

Недоліки: з відгуків принтер дуже шумний і повільний.

2. Epson T59

Старий\новий R290\295. 290-й в нас на роботі, швидкий, досить шумний, потребує "танців з бубном", але друкує гарно. В нових серіях ті ж самі проблеми, кажуть залишились. Перспектива висіти на телефоні з дружиною "натисни_на_те_а потім_на те" - не радує.

3. Canon PIXMA iP4840

Чим приваблює: швидко і тихо друкує, якість друку всі хвалять, також порівнюючи надійність з Епсонами - Кенони виграють. При невеликих об''ємах друку достатньо користуватись багатозарядними картриджами, що знімає клопіт з СНПЧ, Але от біда - не маю я досвіду друку на Кенонах :).

Тому прошу шановного All' a поділитись власним досвідом використання кольорових струменевих принтерів в домашніх умовах, висловити свою думку. Можливо, варто глянути не тільки на моделі звище.

Також чекаю від "торгових людей" пропозицій щодо придбання "нідорага" :).

Опубліковано

БФП! Однозначно БФП!

"Малому" в найближчому майбутньому знадобисься і сканер, а вам з дружиною інколи, але інколи так дуже потрібно буде щось відксерити удома, тому забажаєте ще й сканер, а це не веде до зменшення місця. Ось і будете чухати голову і виправдовувати себе, чому я був тоді не такий ... і не купив БФП.

Тому раджу щось НР, на відміну від кенонів у них паси ширші, а шестерні більш об"ємніші, тому наводить на думку що він довговічніше. Ну і власний досвід юзання і по сьогодні. Мій перший НР 2160 "живе" й активно працює вже протягом 6 років (тепер у сестри бухгалтера протягом ост. 2р), переживши лише 2 заміни картриджа! Теперішній куплений йому в заміну НР4180 працює вже протягом 2х років., при цьому що місяця друкує по 400-600 сторінок (дружина викладач).

З теперішніх моделей нічого не пораджу бо не мав з ними досвіду роботи.

Опубліковано

Категорично не раджу НР. Категорично!!! Ця фірма і раніше виготовляла продукцію не найкращої якості, а зараз це взагалі "кака". Чому така думка. Колись я працював на одній комп'ютерній фірми луцька, зараз туди часто навідуюсь. Фірма займається продажем і обслуговуваванням оргтехніки. (не остання в місті!) відгуки спеціаліста по ремонту принтерів струменевих такі:

1 - епсон,

2 - кенон,

3 - НР.(за якістю, характеристиками.)

Ну це я не беру до уваги Бразерів, Ксероксів (дуже дорогі). Для того щоб друкувати фото найкраще підійде епсон з спбч. З кенонів не раджу брати принтери з катриджами 40-41, 50-51. Хоча в них великі об'єми проте дуже швидко летять і дуже важко підключити сбпч.

Зараз збираюсь купувати епсон (тільки БФП так як робота вимагає). Тим більше власний досвід користування такими принтерами є. Сам ніколи не буду користуватись НР і всім знайомим раджу те саме.

Опубліковано

Маю Епсон Т50, здрукував біля 5000 фоток, пальот нормальний. Жінка сама друкувала фотки без лишніх питань. Брав у Ромки Олійника, разом з СНПЧ(а може й без) вийшло десь якраз біля 1000 грн. здається.

Опубліковано

Canon MP280 + нормально встановлена СНПЧ

+1! Підтримую. В мене MP 160. Трохи старіша версія, але фактично нічим не відрізняється. Вже 5 років на ура і ніяких наріканью.

на рахунок заправки, то можна і без СНПЧ. Кілька дирок в самих картриджах, і їх можна взагалі не виймати, а напряму дозаправляти шприцом.

ось тут інструкція кольоровий і чорнобілий

Опубліковано

Ця фірма і раніше виготовляла продукцію не найкращої якості, а зараз це взагалі "кака".

Ця сама дешева "кака" в мене активно працює вже 3й рік з пробігом у 8000-9000 сторінок без жодного натіку за збої, при цьому без СБПЧ і з однією заміною картриджа!

Ні правда, механізм очистки картриджів довелося вичищати, десь після 7-ї, тисячі.

(сьогодні вже понад 40 ст надруковано, а ще не вечір!)

інша старіша дешева "кака" працює вже 6-й рік з пробігом десь до 5000 сторінок

Ось і робіть висновки "кака" чи "не кака" :)

Опубліковано

Щодо НР: колись давно, коли в мене борода не росла, іхні продукти були супер, альтернативи струйникам просто не було. Витривалі роботяги. Зараз я надивився на НР, досить. А їхнє ПЗ (драйвера +100500 непотрібних сателіт) - це взагалі тренажер для нервів. Так що НР брати не буду точно.

Опубліковано

Трохи не в тему, але не хотілося створювати нової теми. Можливо хтось знає сервіс центр у Луцьку де можуть прочистити друкуючу головку принтера CANON IP 4500.

Опубліковано

Трохи не в тему, але не хотілося створювати нової теми. Можливо хтось знає сервіс центр у Луцьку де можуть прочистити друкуючу головку принтера CANON IP 4500.

Підтримую ваше питання, так як і сам маю такуж проблему із CANON IP 3000

Опубліковано

Маю Епсон Т50, здрукував біля 5000 фоток, пальот нормальний. Жінка сама друкувала фотки без лишніх питань. Брав у Ромки Олійника, разом з СНПЧ(а може й без) вийшло десь якраз біля 1000 грн. здається.

Хороший варіант, замінений Epson P50, зараз буде більше коштувати разом з снпч, та і вважаю троха задорого для дому.

Більше схиляюсь до варіанта який запропонував Tum@n , але без снпч, а заправляти шприцами, трошки не зручно - але найвигідніше, та і сканер для навчання зайвим не буде.

Опубліковано

Брав у "Tum@n" Епсон Т50, усе друкує якісно. Говорять що повільно друкує, якщо якісний друк то да, а якщо друкувати аби як то швидко, дивлячись який папір берете і настройки дивіться.

Друкую на ньому диски, візитки пластикові (купував окремо планшет під них), на футболки друкую (термотрасвер).

Майже у всіх фотосалон саме він Епсон Т50.

Опубліковано

То як, хтось знає сервіс центр у Луцьку де можуть прочистити друкуючу головку принтера CANON IP 4500?

• 6 місяців потому...
Опубліковано

як правильно користуватись таким принтером якщо друкувати рідко?

знімати і закривати баночки з фарбою, а через головки проганяти якийсь розчинник?

Опубліковано

Друкувати 1 раз на тиждень - хоча б - хоч щось.

Хоч фотку чи ще щось повноколірне. Я свій R290 (він же T50) вбив :( нічого не друкував. і все. СНПЧ і мертвий принтер пилиться.

Мо` хто забере на запчастини якісь - буду радий віддати .

Опубліковано
знімати і закривати баночки з фарбою, а через головки проганяти якийсь розчинник?

Типу парковка як на великих машинах? Трохи незручно щоразу паркувати-розпарковувати перед/після того як надрукував пів-сторінки тексту раз в 2 тижні.

Опубліковано
СНПЧ і мертвий принтер пилиться.
заберу. Якшо відновиться - навіть не за пиво :)
як правильно користуватись таким принтером якщо друкувати рідко? знімати і закривати баночки з фарбою, а через головки проганяти якийсь розчинник?

шо за СНПЧ?

Опубліковано
СНПЧ і мертвий принтер пилиться.
заберу. Якшо відновиться - навіть не за пиво :)

Якщо ти його відновиш - я тобі за роботу заплачу і пива поставлю! :)

Опубліковано

Ну то при нагоді заберу, або сам закинь на Відродження. Якщо не пігмент - відмивається все навіть після 4-х років :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...