Перейти до змісту

Чого вам не вистачає у Луцьку?

Bee

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 107
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я люблю Луцьк, і загалом в нас все в порядку, але..

Як на мене, в нас не вистачає робочих ліхтарів, смітників, спортивних майданчиків, лавочок (їх варто було б і загалом в місті більше порозставляти і, наприклад, у парку 900-річчя, інших зелених зонах, де б люди могли посидіти на свіжому повітрі) та громадських туалетів.

Варто було б зробити стоянки для велосипедів, не дозволяти автівкам роз'їжджати по пішохідній вулиці Лесі Українки.

Хочеться більше зеленої зони, причому впорядкованої (ну, наче центральний парк намагаються до ладу довести..), впорядкування Стиру та Сапалаївки - це ж може стати великим плюсом Луцька, згадайте, як гарно в Ужгороді біля р. Уж чи в Тернополі біля їхнього озера!..

Треба щось міняти із системою для очищення стічних вод - згадайте, що робилося в липні після злив на проспекті Соборності та на вул. Кравчука.. Але в менших масштабах це настає чи не на кожній вулиці після чергового звичайного дощу..

Старі атракціони в парку, термін експлуатації яких давним-давно вже вийшов слід замінити чи знести.. Крім цього, непогано було б зробити в парку якусь, скажімо, зону для культурних пікніків, де б люди могли всістися на траві, взявши з собою бутерброди, сік чи термоси з чаєм та гарно провести час.

Хотілося б, зайти в Луцьку в якийсь заклад, де діє буккросинг чи "підвішування кави". Та і просто хотілося б якусь невелику затишну кав'ярню із великим вибором тістечок..

Ще було б чудово, якби, скажімо, щомісяця відбувалися такі собі ігри "Що? Де? Коли?" локального масштабу.

На мою думку, в таких напрямках Луцьк варто розвивати..

Опубліковано

А я думав ви як потенційний інвестор цікавились.

Генераторів ідей то багато, реалізаторів, біда, практично немає....

Опубліковано

Сьогодні чула по радіо, що наша влада обіцяє до ЄВРО 2012 зробити з Луцька квіточку, і то так казали, ніби до того ЄВРО не кілька місяців залишилось, а кілька років)))

Тема до болю нагадує ЦЮ.

Опубліковано
Сьогодні чула по радіо, що наша влада обіцяє до ЄВРО 2012 зробити з Луцька квіточку,

Вместо слово Харьков слышать слово Луцк, вместо слова харьковчане слышать слово лучане... и всё станет на свои места...

Опубліковано

Сьогодні чула по радіо, що наша влада обіцяє до ЄВРО 2012 зробити з Луцька квіточку, і то так казали, ніби до того ЄВРО не кілька місяців залишилось, а кілька років)))

Тема до болю нагадує ЦЮ.

Оксана, буде щось типу цього:

dbb7254362_3429269_3745226.jpg

Опубліковано

Хотілося б, зайти в Луцьку в якийсь заклад, де діє буккросинг чи "підвішування кави". Та і просто хотілося б якусь невелику затишну кав'ярню із великим вибором тістечок..

До речі, як не дивно, справді, Луцьк - одне з небагатьох міст, де так і не запрацювала традиція "підвішеної кави"

Якось, будучи в одній з улюблених кав'ярень в Києві запитав, а що означає у вас табличка з позначками біля назви кави. Баріста запитав, а ви, мов, яку каву любите?

Словом, в результаті отримав порцію еспрессо в подарунок :)

Не знаю, як би це пояснити, але це красиво! Свого роду ритуал, що об'єднує. І тепер, от, зустрічаючи отой значок "підвішеної кави", якось аж божевільно кортить щось підвісити Поділитися магією кави :)

і хто зна, хто скористається твоїм підвішеним горнятком еспрессо :)

Опубліковано
Знайшов:
Через Євро-2012 будуть «вилизувати» Луцьк

Луцьк має належно підготуватись до початку проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Микола Романюк, - повідомили у відділі інформаційної роботи мерії.

Згідно з ним, департаменту житлово-комунального господарства доручено до 1 червня 2012 року завершити роботи з реконструкції, капітального, поточного ремонту та ліквідації ямковості твердого покриття доріг, тротуарів і майданів міста та відновити горизонтальну розмітку на проїзній частині вулиць.

Окрім того, комунальники мають ліквідувати стихійні сміттєзвалища та встановити додаткові контейнери. Також Романюк доручив привести до належного стану газони та зелені зони.

Також мер створив спеціальну комісію, яка перевірить ситуацію у місті та контролюватиме виконання робіт.

Опубліковано

Ще незрозуміло, чому немає інтернет-порталу у луцького автовокзалу, де можна було б подивитися кількість наявних місць у потрібному напрямку, розклад руху транспорту та ціни.. Точніше, чому наше місто не підключене до загальноукраїнської системи тут http://www.ukr-travel.info/bus/

Чого ми чекаємо?

Багато лучан їздить "вдягатися" до Рівного чи Львова. Там (скажімо, в "Ашані") великий вибір та адекватні ціни..

Опубліковано
чому немає інтернет-порталу у луцького автовокзалу, де можна було б подивитися кількість наявних місць у потрібному напрямку, розклад руху транспорту

Є.

Опубліковано

Здається ще ніхто не згадав про якість освітлення вулиць. Гадаю що це також актуально, особливо в зимово-безсніжний період. Не вистачає трохи підсвітки на деяких розкурочених тротуарах і дорогах.

Опубліковано

я дуже довгий час проживав в центральній частині Луцька (зараз на Кивському майдані), і як на мене, то соромно повинно бути нашому місту і особливо органам місцевого самоврядування за стан проспекту Волі, а саме пішохідної частини (крім відрізку від ЦУМА до 4-ї школи). перед тим як встановлювати робочі ліхтарі, смітники, лавочки і т.д. варто було б спочатку саме тротуарне покриття і бордюри зробити. А то центральна вулиця міста, а виглядає як після розкопок - розбита настільки, що ні пройдеш, ні коляскою не проїдеш. І вже роками ніхто цим питанням не займається. окремі клаптики бруківкою закладають власники магазинів, а місто останнім часом тільки автодороги ремонтує.

а громадські туалети в Луцьку - це скоро взагалі буде архаїзмом ))

ну і туристичної інфраструктури біля замку не вистачає

ще б хотілось бачити на вулицях, в парках та скверах якісь незвичайні памятники, скульптури

Опубліковано

Хотілось би щоб у Луцьку :

1) Був аеропорт ( хоча б такий як у Львові )

2) Міський пляж ( хоча б такий як у Хмельницькому )

3) Торговий комплекс " КІНГ-КРОСС " ( як у Львові ) або " Караван " ( як у Києві )

4) IMAX кінотеатр

5) Нормальні комплекс з велокою кількістю стокових центрів ( наприклад " Макрос " або " Плазма " у Києві )

6) Метро можна було б

7) Зробити дорогу на пр. Соборності ( як у Києві по пр. Перемоги ) хоча б нормальну рівну дорогу і розмітку.

8) Підземні парковкі :)

можна продовжувати і продовжувати ...

Опубліковано

, я плачу податки і кидаю сміття в урни, і навіть в дитинстві посадив в парку деревце, але цього чомусь не достатньо для того щоб в місті всього вистачало. Що мені ще треба зробити?

Опубліковано

Vadimm, сісти в машину часу і перелитіти в місто де жителі з іншим менталітетом і вихованням в плані відповідальності, чистоти, адекватності, культури. При умові, що діти які виховуються зараз не будуть наступним втраченим поколінням :)

artur4ik, нє список достойний тільки от метро нам куди... в Рівне і Ковель?

Опубліковано
Що мені ще треба зробити?

Стати мером міста і змусити своїх підлеглих, керівників всіх підрозділів, що обслуговують місто, навести лад на ввірених їм ділянках та напрямках роботи...

До речі... ось дивіться:минуло майже чверть століття після зміни загального режиму життя країни, змінювались президенти, змінювались керівники всіх держустанов, змінювалися мери Луцька, змінювався склад облради та міськради... то ж чому проблеми совка так і залишились насущними проблемами???

а тому, що менталитет такий у нас, мисленння таке... і це вина не влади, не обл та міськ рад...це вина кожного із нас... кожного !!!

Так, ось ВадімМ посадив деревце, викидує сміття лише в урни, здавалось, це ж не важко...так?... але виявляється, що таких як він меншість в місті, бо ж купи сміття, обдерті стіни та підїзди, загаджені зони відпочинку та розваг...

то хто ж винуватий ? влада ? не хочу копіпастити, просто згадайте професора Преображенського та його монолог про клозети...

Саме тому я не ходжу на вибори, я ігнорую різні політичні збіговиська, де як у фальшивому театрі, фальшиві актори вішають фальшиву лапшу (гречку, цукор тощо ) потрібне підкреслити стаду, яка гордо називає себе український народ… де ж той народ? Чому він по декілька разів наступає на ті самі граблі, лице того народу й так все в ранах, котрі не встигнувши загоїтись, знову кровоточать від наступного удару…

Хтось мені скаже, що саме через таких байдужих як я і робиться лихо, відповім: я не байдужий, просто роблю свою роботу та будую своє життя, я маленька крапелька в цьому місті, виконую маленьку місію, але я роблю… а не галасую на площах та майданах…помаранчева революція та події, що відбувались та відбуваються зараз показали справжен обличча українського народу… побите, в незагоєних ранах від ударів граблями..

Нічого особистого просто імхо…

Опубліковано
Стати мером міста і змусити своїх підлеглих, керівників всіх підрозділів, що обслуговують місто, навести лад на ввірених їм ділянках та напрямках роботи...

Що ж тоді робити іншим таким як я? На всіх мерських посад не вистачить. А хто сказав що я хочу в мери? Мені цікаво що я ще мушу зробити будучи тим, ким я є зараз. Тому твій демотиватор мені чимось нагадує мем "сначала добейся".

З приводу пляжу - також за, не може ТС організувати в нас море, то нехай хоч пляж облаштує.

Опубліковано
Що ж тоді робити іншим таким як я? На всіх мерських посад не вистачить.

я в абсолютно іншому контексті згадав мерську посаду, мав на увазі те, що отримавши владу та можливість зробити щось для міста краще, зроби це!!!

Так, я також хочу гарний затишний та приємний на вигляд центр міста, і не лише центр, а я околиці, хочу більше лавочок та урн для сміття, хочу чистий парк та Стир, хочу менше згайй собак, хочу більше кінотеатрів та спорт майданчиків, але в мене немає влади і стільки грошей я не назбираю сам...

ось таке я мав на увазі...

І ще одна парадоксальна замальовка: маючи можливість спостерігати, як функціонує апарат міськради (принаймні певної частини її структури) подумав ось таке: подивіться, для чого створена та існує міськрада? Для координації всіх процесів, із-за яких і існує місто.

А тепер подумаємо: хто сидить в міськраді? Від кого залежить те, як живе та існує місто? Ті самі люди, такі як ми. Це чийсь із нас однокласник (ця), або ж однокашник, хтось з ним ганяв у дворі м’яча, хто закохувався чи просто жив по сусідству…

Невже ці люди не хочуть бачити в місті ні лавочок, ні чистоти та затишку, ні урн для сміття. Невже переступивши поріг міської ради вони стають іншими?

а хто перевів їх за ручку через той поріг?

отож бо і воно...

То ж чому ми так живемо?

Опубліковано

Vadimm, сісти в машину часу і перелитіти в місто де жителі з іншим менталітетом і вихованням в плані відповідальності, чистоти, адекватності, культури. При умові, що діти які виховуються зараз не будуть наступним втраченим поколінням :)

artur4ik, нє список достойний тільки от метро нам куди... в Рівне і Ковель?

Ну чого одразу в Рівне і Ковель ? по місту , людина з ГПЗ хоче добратись до Там Таму швидко , сіла на метро 5 зупинок і вже там , а так на тих маршрутка більше 30 хв їхати , а так 15 хв і вже там :)

Опубліковано
Таму швидко , сіла на метро 10 зупинок і вже там

:D

Там двери метро не успеют закрыться, а уже нужно будет выходить на конечной остановке.. каке 10 зупынок ? :D

Или ты имелл ввиду, что надо рыть тонель под метро как по маршруту гпзовского автобуса, со всеми изгибами и поворотами, светлофорами и пешеходными переходами :)

Опубліковано
Таму швидко , сіла на метро 10 зупинок і вже там

:D

Там двери метро не успеют закрыться, а уже нужно будет выходить на конечной остановке.. каке 10 зупынок ? :D

Согласен 10 много , переборщил , тут нужно не на угад :) я к примеру просто :)

Опубліковано

Я за 17-20хв доїзджаю з лівого берега в центр Києва :)

Але це оффтоп. Пропоную тему метро не розвивати.

Опубліковано

Смітники, дерева, зелені газони в центральній і старій частині міста, парки гарно облаштовані, велодоріжки, заклади культури і мистецтва, цікаво оформлені заклади харчування типу львівської мережі (Криївка, Гасова Лямпа, Лівий берег, Мазох і т.д.)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...