Перейти до змісту

Фотограф в дитячому садочку

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

садочки, школи давно окуповані. а самі завідуючі / директори мають гарний куш.

Порахуйте скільки беруть з людини, скільки діток в групі і скільки груп. Гарна сума, да? Ті фото обробляють студенти в підсобках за 1000 грн./міс (бачив на власні очі).

тому і забороняють, бачать загрозу власній кишені. ось такий от бізнес по-українськи =(

Заборонити не мають права тому незважайте на мудаків

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Знову ж таки на правах реклами - зйомка у салоні, або виїзна зйомка: 251237, фотосалон "Коніка", питати Вальдемара або діфото.

Ціни, зразу для мам і тат: салонна зйомка - 50 грн/півгодини, виїзна - 200 грн за виїзд(година-півтори)

Після зйомки ви отримуєте всю сесію на диску, плюс фотокартки друкуєте також в нас.

Або так: замовляйте фотографів з фотосалонів, вони кручє всєх!!!

Опубліковано

Ви не повірите - аналогічна проблема, якось просто не звертав уваги хто і як фотографує малу в садочку, в перші роки ще терпів - ну подумаєш дитина на фото така що я на маленькій розкадровці сам не впізнава, ну ладно. але коли в старшій групі стало птання вінєтки і при зйомці ще була фотосесія - тут вже мене терпець увірвався. принесла жінка фото 10х15 по 6 грн, і при цьому сказано було що за цифровий файл по 20, і враховуючи що половина принесених фото була з явним перебором червоного кольору - мене дістало. завтра буду дзвонити цьому горе фотографу і пояснювати як виставляється баланс білого, як робиться світлокорекція і що треба враховувати коли носиш друкувати у студії ( підлаштування кольорового профілю під профіль фотолабораторії - щоб кольори не відрізнялись)

забув сказати що обробки фото навіть не помітив - тупо скидання на друк чорнових кадрів, при цьому вимагання ціни по 600% від ціни друку(, я 20х30 друкую по 3 гривні)

Звати фотографа Федір, прізвище Омельчук здається, садочок 20

Нехай вам щастить із фтографами і фотографіями

p.s. по відео - завідуюча намагалась втулити "свого", але ми його відсторонили, бо я заказую одних і тих самих і всі в групі задоволенні - співідношення ціна/якість на висоті

Опубліковано

Надибав таку інфу про Федіра Омельчука (фото-відео студія FON) (якщо це він канєшно).

"Я працюю фотографом з 1988 року (22 роки). За період роботи було зроблено безліч фото і відео робіт, був набутий великий досвід роботи у даній сфері. "

Так шо Костя не варто рипатись, він тебе досвідом своїм за пояс засуне ))))

Caprichos, у таких випадках, потрібно домовлятись обов’язково з тим хто замовляє відеографа: кого він буде знімати і як. Тому що, замовник з відеографом все обговорила, звичайно по-своєму: вот моя дитина, відеограф зрозумів і все. А про інші домовленості він і не в курсі, от і назнімав 40 хв ту дитину.

Коли мене мама замовила, то я звісно знімав її дитину більше ніж інші. І я точно знав, що вона замовила тільки мене і тільки для своєї дитини (бо я роблю їм фільм про дитину) тому на інших дітей мені було все рівно (хоч і старався давати більше загальний план, пам’ять все ж таки)

Опубліковано

Гаряча темка!

Розкажу ще і свою історію.

У мене двоє діток і ходять вони у один садочок. Дуже люблю фотографію от і вирішила спробувати фотографувати (маю художню освіту, так що почуття краси присуще). Ходила до своєї старшої на утрініки, на вулицю (коли вони гуляли), у групу (коли вони їли) і т.д. Дітки мене знають, не бояться (як автор теми писав) і тому і фото виходить чудове. Працюю з програмами обробки фотографій, тож фото виходять якісні та гарні. Та не про те. Підійшла я до завідуючої, щоб запропонувати свої послуги, а особливо по виготовленю випускних фотокниг і натикнулась на бетонну стіну. "У нас є штатний фотограф і я йому відмовляти не буду". Тоді я запропонувала право вибору батькам-випускникам, щоб була моя робота та штатного фотографа, і знову зіткнулась із стіною: "я такого робити не буду і вам не дозволяю". Я ж тоді не знала, що така корупція у садочку і долю не пропонувала. А з рештою з чим ділитись, коли випускна фотокнига у мене 100-160грн і заробіток на ній 20-30%, а завідуючій потрібно віддати як мінімум 10% (це мінімальна ставка по садочкам + безоплатні послуги на відкритих заняттях, спортивних змаганнях...). То що мені залишається? Немає сенсу працювати.

Короче, ходила я до неї так рік, не піддається (хоча цілий рік обслуговула безоплатно по її потребі). Нарешті, о чудо!, вона дала добро: "я вам дозволяю тільки фотографувати своїх, власних дітей (ніби я на це мала ще дозвіл у неї брати) і якщо батьки захочуть, то і всю групу, але тільки там де ваша дитина, і тільки в тому разі, якщо всі одностайно захочуть" Відразу скажу, у мене дочка не у випускній групі.

Маю я ще кілька груп у інших садочках, де батьки категорично відмовляються від штатного фотографа із-за цін та якості. Мої ж ціни та якість їх влаштовує повністю. Там до завідуючих я навіть не ходила, хоча думаю ближче до випускного, коли вона взнає, що я ходжу фотографувати дітей протягом року на випускну фотокнигу, то буде мені :0156: :0156: :0156: , адже позбудеться доходу.

В одному садочку, в минулому році, завідуюча виштовхала фотографа в спину, який не захотів з нею ділитися!!! І наказала вихователям його не пускати.

Це ще дрібниці! Я от зимою займаюсь новорічними костюмами, то за те, щоб у групі на дошці оголошень прикріпити гарно (на кольорову кнопочку) оголошення про прокат - треба заплатити!!! Оце вже перебор!

Я розумію, що кожен хоче жити, але ж не так в наглую.

Опубліковано

так тема й про те, що альтернативи не дають!

Ось в чому річ. Ну - тут однозначно до завідуючої зі словами "не маєте права заборонити". Інакше, заява в прокуратуру і "гудбай америка".

Ви навіть не уявляєте на скільки бувають агресивні завідуючі.... "я зараз міліцію визву, вас пов"яжуть, закриють...та щоб я вас тут більше не бачила!!!!....." сама чула, добре що не до мене

Думаю (гіпотетично) що окремий фотограф може заключити угоду з батьками певної групи (батьківським комітетом) а комітет в свою чергу пише заяву завідуючій, що хочемо щоб нашу групу обслуговував фотограф Вася Пупкін, згідно такого-то договору.

Але боюсь що матиму проблему з іншої сторони - батьки (ті що недалекі) можуть сказати що і так добре, а моя ініціатива має якесь матеріальне підгрунтя (хочу дати заробити своїй людині), і мол де гарантія що не буде гірше.

Я батькам просто розказала на прикладі: коли через завідуючу, то + 15% до вартості випускної фотокниги та фото, якщо без - то моя ціна без націнок, і повірте, навіть самі далекі від цьго батьки все зрозуміли.

Опубліковано

Поки читала тему пригадався один випадок: старша доня в садочку, якийсь новорічний ранок, попередньо зібралися батьки і домовилися, що будемо замовляти людину для відео-зномки. Одна з мамочок запропонувала послуги свого знайомого(він ніби неодноразово їх виручав в цьому питанні, весілля знімав, ще щось там знімав, одним словом-професіонал, все дуже гарно та якісно зробить). Ну що ж, домовилися. Але яким було наше розчарування, коли ми переглянули те горе-відео! За цілу годину перегляду я "вловила" свою дитину лише двічі!!! І інших діток можна було побачити лише 1-2 рази. А решту часу на відео красувалася доня тієї мамочки, яка привела фотографа. Батьки дружно відмовилися від тих дисків, бо кому цікаво 40 хв дивитися на чужу дитину?

Отак буває. Отож завжди краще фотографувати самим, так як зручно тільки вам, а не комусь іншому.

В куми моєї була аналогічна ситуація з першим вересням у школі, я не змогла прийти подивитися на малого, то взяла диска. Відео знімав хресний батько однієї з першокласниць, то ще повезло, що наш малий стояв поряд з тією дівчинкою, то хоч іноді його можна було побачити в кадрі...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Власний сьогоднішній досвід: фотосалон в РАГСі-фотосесія 10 хвилин-прохання про фото в електронному вигляді..."будь-ласка, одне фото-20 грн.", круто, нє? :0159:

Опубліковано

Вихід - сканувати ці фото, але вони вже після обробки криворуких фотожоперів.

Власне враження про криворуких фотожоперів з фотосалону "Рембрандт" в будівлі РАЦСУ - на моїх весільних фото прибрали всі родимки з мого обличчя (не "вєснушки"), зробили етакого пупса... жах вийшов одним словом...

Опубліковано

Нам в садочку на дпз вчора теж запропонували три нещасні фотки форматом 13Х18 за 75 гривень. Мафія. При чому батьків ніхто не питав. Примчали якісь робін гуди, нафоткали, (наших дітей без нашого відома) і давай гроші. Ну, кагбе не обов"язково, можеш відмовитись, але ж нахер такий нав"язливий сервіс, я не розумію...

Опубліковано

Я фотографую в садочку свята і намагаюся захопити всіх дітей а диски з фотками даю знайомим батькам і виховательці, якщо кому потрібно завжди можуть переписати. Так називаємий фотограф садочку робить тільки комерційне фото, тобто дитина крупним планом, групове і по замовленню. А фотографій самого свята я у нього небачив. Була розмова на зборах про вінєтки що дуже дорого, вихователі запропонували мені зробити дешевше, батьки підтримали, я сказав що подумаю. Через пару днів виховательки дуже вибачалися сказали що запитали у завідуючої так вона їм виписала по перше число, типу: "що Ви собі думаєте у нас є фотограф з яким підписаний договір і т.д і т.п. Я ще навіть своєї згоди не давав, але вже впав у немилість перед завідуючою.

Таке враження що вони такі собі Царівни-ЖАБИ (причому конкретні такі великі ропухи) які просто всесильні у своєму болоті і нікого не бояться.

Опубліковано

Щось мені здається що з приводу фотографа вказівки вони отримують десь з управління, тому і кажуть всі дослівно однаково - напевно цитують своє керівництво. Цілком може бути що і самі завідуючі нічого не мають з такої централізації послуг фотографа, або мають невеликий відсоток. Але, можливо, зобов"язані контролювати "показники" продажів фотопослуг, або їх контролює хтось...

Опубліковано

Завідуюча в садочку - бох. Вона сама все вирішує. Їй монопенісуально, що там диктують із "верху".

Опубліковано

Згідна з Женьою. Наша що хоче - те й робить. Сама. По всіх питаннях.

Їй монопенісуально

Сам придумав?)))
Опубліковано

А на мою думку, дозвіл у завідуючої обов"язково треба брати, мало що там за фотограф прийшов і куди він ще ті фотки продасть на який кастінг. А ще потрібно батьків перед тим питати чи не проти щоб їх дитину фотографували. Знаю таку дитину, якій вспишка (спалах) дуже погано на очі діє. Важко відходить, боляче. Їй не рекомендовано фоткатись. Я за те щоб завідуюча контролювала цей процес і обов"язково узгоджувала, попередньо, з батьками. Це все приватні речі, впевненний що багатьох країнах за таке можна і відповідальність понести, не спитавши батьківської згоди. Це ж діти.

Опубліковано
А на мою думку, дозвіл у завідуючої обов"язково треба брати

Як правило, завідуючі файно ознайомлені лише з річним бюджетом

кожної з родин, діти яких відвідують садочок. І нічого, крім ціни, з батьками не узгоджує. І то не так.

Перед фактом ставить.

Опубліковано

Власний сьогоднішній досвід: фотосалон в РАГСі-фотосесія 10 хвилин-прохання про фото в електронному вигляді..."будь-ласка, одне фото-20 грн.", круто, нє? :0159:

Абсолютно адекватна ціна.

Опубліковано

чим же вона адекватна? З фотіка на флешку скинути - 15 секунд роботи. Нехуй0вий заробіток 10 фоток по 20 грн. 15 секунд - 200 грн.

Це просто впадло? Чи влом? Чи так цінується "приватна "інтелектуальна" власність" у вигляді десятка фото? Чи може хтось себе вважає ВІДОМИМ фотографом, щоб "ісходнікі" по такій ціні продавати? Віддавати.

Опубліковано

Абсолютно адекватна ціна.

билят... где ты раньше был??? я бы уже тебе место на парковке разукрасил на нашей с директором даче в Италии!

Опубліковано

якось в рембранті був присутній коли молодята фотографувались (2007 рік). зробили 17 кадрів, спитали чи можна забрати цифрові варіанти - можна, при замовленні не менше 20 фото розміром 15х21 по 20 грн кожна, тоді лише дадуть цифрові. ок, дофотографувались ще на 3 кадра, коли мова зайшла про диск - почув наступне - за диск 5 грн і за запис ще 2 грн.

Люди добрі!!! я фігею без баяна як то кажуть. диск коштує 1-2 грн, а записати це нажати кілька разів мишкою, це все давно вкладено у ціну за одне фото. чи може я щось плутаю.

Ну не можна бути таким жлобом що навіть за запис брати гроші.

уявляєте - сідаєте в таксі в центрі - скільки до ГПЗ - 25, ок, сів і поїхав, а на ГПЗ даєш 25 грн і тобі тут ще кажуть - 5 грн за бензин і гривня за розблокування дверей.

все коштує певних грошей, але жлобство просто так не проходить, Бог все бачить...

Опубліковано
Завідуюча в садочку - бох. Вона сама все вирішує. Їй монопенісуально, що там диктують із "верху".
що Ви собі думаєте у нас є фотограф з яким підписаний договір

Жень, а чому в юзера tarasmv завідуюча процитувала нашу завідуючу? Це хіба що 1 садочок (в мене - р-н 5 школи). Ця посада виборна чи призначають? Не вірю що управління освіти не може тиснути на завідуючу, але кухні їхньої не знаю, тому не стверджую на 100%.

Опубліковано
Після зйомки ви отримуєте всю сесію на диску (маю надію безкоштовно?), плюс фотокартки друкуєте також в нас.

не те що

прохання про фото в електронному вигляді..."будь-ласка, одне фото-20 грн."
Опубліковано

без коментарів.

Власний сьогоднішній досвід: фотосалон в РАГСі-фотосесія 10 хвилин-прохання про фото в електронному вигляді..."будь-ласка, одне фото-20 грн.", круто, нє?

а можна запитання?

Ви не в курсі, що діфото має неабияке відношення до фотосалонів і навіть може.... добре, гризіть свої кактуси самі.

Опубліковано

Ді, в курсі) В силу певних причин, близькості рембрандта до вікон мого будинку і спонтанності рішення капризної моделі маємо те, що маємо) Малеча задоволена, а фотосесію продовжили ще вдома новеньким Nikon)) Результати проаналізуємо і зробимо висновки...очевидно, вчитися і вчитися, і самим фотографувати дітвору, а до Діфото звертатися за корисними порадами)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...