Перейти до змісту

УВАГА! КРЕДИТНІ АФЕРИСТИ


helper

Рекомендовані повідомлення

УВАГА! КРЕДИТНІ АФЕРИСТИ

Станом на сьогодні, у різних куточках України а також у Вашому місті діє низка компаній, які пропонують позику під дуже низький відсоток від 10-ти до 500 тисяч гривень. Від клієнта лише потрібно мінімальний пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код та базову анкету, також необхідно сплатити початковий внесок. Як обіцяють довірливим громадянам ці компанії, отримання грошей відбудеться протягом 3-15 днів. Уявіть собі, що таку велику позику можливо отримати без довідок про доходи, застави, тощо. Довірливі громадяни, не підозрюючи про каверзу, платять у ці компанії чималі суми внесків за ще не отриману позику ...

ПОЗИК У ТАКИХ КОМПАНІЙ НЕ ОТРИМУЮТЬ! Витрачених грошей ФІРМИ ПСЕВДО-КРЕДИТОРИ НЕ ПОВЕРТАЮТЬ! Закликаємо Вас уважно вивчати угоди, які Ви підписуєте! Тому наводимо список фірм, які займаються кредитними аферами.

ТОВ «Євро-Гарант»

ТОВ «Архбудекспертіза» (Програма «Б.А.Н.К. Платинум»)

ПП «Б.А.Н.К. Юей”

ПП “Кредіт-Груп” та ТОВ «Торгово-фінансова компанія «Актив»

ПП «Грандфінресурс» (Програма «Український Альянс»)

ТОВ «Альтернативний кредитний центр «Експрес-Кредит”ТОВ «Український Прогресивний Альянс»

ПП «УКРТРАСТІНВЕСТ»

ТОВ «УСП Україна» та ТОВ «УСП груп»

ТОВ «Український Прогрес»

ТОВ «Фінансовий Дім» АТЛАНТ

ПП «Б. А. Н. К. Національної позики»

ТОВ «Сі-Кара»

ТОВ «Компанія« Приват-Плюс » ДП «СОЮЗ»

ТОВ «КОМПАНІЯ «ПРИВАТ-ПЛЮС»

ДП «ПЛЮС» ТОВ «КОМПАНІЯ« ПРИВАТ-ПЛЮС »*

ТОВ «АВАЛЬ-Інвест»

ТОВ «Центр Фінансової Допомоги« Експерт»

ТОВ «РІКСІ»

ТОВ «Українська Соціальна Програма»

ТОВ «ЯТЕСС»

ТОВ "ТФК "АКТИВ"

ПП "Кредит Централь"

ТОВ "Інвест Юкрейн Компані"

Список цих фірм псевдо-кредиторів не повний, це тільки ті, яких вдалося відстежити і які мають досить серйозний розмах в масштабах країни або регіону. Велике прохання для тих, хто читає цей повідомлення: якщо Ви знаєте ще фірми, які працюють за такими схемами і обманюють людей зателефонувати або надіслати їх координати на електронну пошту. Все наведене нижче.

Всі потерпілі від фінансових афер

Відгукніться!

Якщо Ви не бажаєте чекати роками отримання позики, хочете розірвати договір та повернути вкладені кошти, ініциативна група просить звертатися всіх потерпілих від фінансових афер за консультацією та практичною допомогою за тел. 096-810-32-31, 066-328-76-06

e-mail: [email protected]

[email protected]

Разом ми повернемо вкрадені гроші!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну Ви мабуть назвали всі кантори які займаються наданням позиків, але скажіть будь ласка мені, чим Ви зможете допомогти людині яка попала в цю халепу. По мойму Ваші консультації для неї будуть зовсім не доречні, в такому випадку потрібно відразу йти в міліцію, вони вже знають як з такими справами працювати. Тому рахую не втрачати часу і відразу після "кідка" йти в міліцію. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Міліція безсила щось зробити з цього приводу (колись було роз'яснення від МВС) в силу недосконалості нашого законодавства. Тому, тільки попередження. Це "узаконене шахрайство".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от я не розумію: приходжу до, наприклад, знайомого і кажу йому "позич 1000000500 грн", а він мені у відповідь: "нівапрос. тіки ти мені за те дай 100500грн і ввечері будеш мати стулья" і отут я його маю послати далеко-далеко.... Невже на цьому етапі внутрішній стоп не спрацьовує? Якщо таки не спрацьовує, то мені згадується теорія Дарвіна... :/ :0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яка там діра в законодавстві до-речі використовується? Припускаю що договір мілким шрифтом якого ніхто не читає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все простіше, клієнту дійсно обіцяється беззаставний , бездовідочний, низьковідсотковий кредит.Треба лише двох поручителів.Любих.

Лише начебто для перевірки платоспроможності треба внести суму(від 3 до 5 %) майбутнього кредиту.

Служба безпеки кредитора ,.перевіряє платоспроможність,, і випадку відмови вам повертають ваш внесок( термін не вказано, можуть і за рік,якщо збираються повертати).

Далі я слухати не став.

На сьогодні ефективна (реальна ставка кредиту)-35% річних.У гривні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все йде по такому сценарію.

Приходиш тобі розказують як в них все круто.

Договір читати поки ти його не підпишеш не дають.

Крім цього ти повинен заплатити 3-4 тис грн і це не враховується як внесок, а враховується, як консультація при укладанні договору.

ПОтім ти платиш внески. І ведешся на таку фігню що от-от тобі видадуть бабло, але потім повідомляють що бабло отримала людина яка заплатила трохи більше тебе. І так до безкінечності мабуть, поки ти сам не віддасиш їм ту суму по договору і тоді може, вони тобі дадуть твоє ж бабло на бажаний товар.

Розвод ще той. Але народ ведеться.

Якщо цікаво можу відсканувати договір від кантори "Банк ЮЕЙ".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бл, ну ЯК? Як можна на таке вестись??? *facepalm*

Якщо цікаво можу відсканувати договір від кантори "Банк ЮЕЙ".

дада-дадада-дададада-дада! ) давай

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикріпив архів.

В архіві Договір на 2-х сторінках, який містить загальну і майже непотрібну інфу.

Далі додаток № 1, в якому розписано, перший внесок і скільки в місяць треба платити. Людина брала (сподівалась що дадуть) гроші в сумі 40 тис на купівлю авто.

Додаток № 2, в якому визначені терміни, але це найголовніший додаток до договору. в ньому розписано як розривати договір, штрафи і все, що мало б бути в договорі.

П. 8.3 додатку № 2 вказує, що перший внесок (а це не мало, не багато 4000 грн) не повертається.

Людина яка надала мені договір, потім мала звернутись в суд на розірвання договору і повернення грошей. Але з позовом пішли від мене і все. Далі я нічого не знаю чи подався позов чи ні.

Банк ЮЕЙ.rar

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Договір читати поки ти його не підпишеш не дають.

Крім цього ти повинен заплатити 3-4 тис грн і це не враховується як внесок, а враховується, як консультація при укладанні договору.

Cherna-facepalm.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я знаю що багато читати, але чесно, для власного досвіду інформація потрібна. Підготували Рівненське агентство журналістських розслідувань

Позика до 500 тисяч, більш актуально ніж кредит (Б.А.Н.К.), розстрочка без поручителів, кошти на купівлю авта/житла/землі, гроші без черги та внесків, альтернатива кредиту – так сучасні ділки, за допомогою реклами в пресі, в маршрутках та на стовпах, заманюють людей в павутиння лохотрону. Журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань перевіряли як діють сучасні фінансові піраміди.

В першій частині розслідування ми провели експеримент, підписавши договір на псевдо кредит під 7 відсотків річних з фірмою «Ріксі». Обіцяних грошей нам так і не надали. Також ми поспілкувалися з колишньою працівницею цієї структури, яка розповіла як вводять в оману самих працівників, які шукають клієнтів. Рівненський адвокат Олександр Бражніков розповів, що в договорах, які пропонують подібні фірми, не зазначено відповідальності фірми, якщо вона не виконає своїх зобов’язань. А ще адвокат прирівняв діяльність подібних товариств до наперсточників на базарі та залів з ігровими автоматами.

Поради експертів

Як відрізнити справжній кредит від лохотрону Агентство поцікавилося у банкіра та керівника кредитної спілки.

Начальник управління Національного банку України в Рівненській області Іван Чух:

– Чи відрізняються ставки по кредитах залежно від регіонів України? І які це ставки?

– Облікова ставка за кредитами чи фактична ставка за кредитами, які пропонують сьогодні банківські установи Рівненщини, не дуже відрізняються від переважної більшості регіонів. Можливо, трішки менші ставки в Києві. Але слід пам’ятати, що крім самої ставки по кредиту у кожному банку встановлюються додаткові оплати, наприклад, разова комісія чи різні націнки і накрутки. І відповідно до нормативних вказівок Національно банку, кожна банківська установа на Україні зобов’язана надавати повну інформацію потенційному позичальнику відносно вартості його послуг з надання кредитів. Вартість кредитів визначається загальноекономічним станом в країні, в регіоні. Перш за все процентна ставка за кредит не може бути менша рівня інфляції і вона не може бути менша рівня депозитної ставки. Коли говорити про гривневі кредити, то на сьогодні це 16-17 відсотків і приблизно 10-11 валютні (без врахування додаткових банківських комісій).

– Чи реально установі надавати кредити під 4-5 відсотків річних у гривнях?

– Це може бути реально якщо у нас інфляційні процеси будуть на рівні 1-1,5 до 2 відсотків річних. Коли ж у нас інфляція за минулий рік там 9 з хвостиком, за 2011 рік очікується десь 13-14, то, безумовно, говорити за такі кредити це нереально.

Голова правління кредитної спілки Микола Котнюк:

– Під які відсотки сьогодні реально взяти кредит?

– Якщо говорити про споживче кредитування (кредити на придбання товарів), то нині відсоткові ставки коливаються приблизно від 36 до 120 відсотків річних. Крім того, є ніша кредитування бізнесового, є ніша кредитування іпотечного, там відсоткові ставки менші, але в основному такі кредити недоступні пересічному громадянину.

– Чи відрізняється кредитування в Рівному і взагалі по Україні?

– В мене немає статистики про кредитування по всій Україні, але загалом відрізняється. Є регіони, де кредитних спілок дуже багато і там, можливо, ставки по кредитах менші.

– А яка мінімальна відсоткова ставка на Рівненщині?

– Я можу говорити про нашу кредитну спілку. Нині ми кредитуємо під 4 відсотка в місяць на залишкову суму. Це означає 48 відсотків річних, але при цьому позичальник може взяти кредит і повернути його на наступний день, заплативши відсотки всього-на-всього за один день. З розрахунку чотири в місяць. Тобто за день він там заплатить нуль цілих 1 десяту відсотка.

– А реально взяти кредит під 4-5 відсотків на рік?

– Ну, подумайте самі, нині річна інфляція в Україні за статистикою, наскільки я пам’ятаю, десь 13-15 відсотків. Хіба може будь-яка фінансова установа видати кредит нижче інфляції, собі в збиток? Я вже не кажу про вартість ресурсів, тобто це неможливо. Кредит не може бути під 4-5 відсотків річних.

– А як ви оцінюєте діяльність організацій, які обіцяють надати кошти на купівлю товарів під 2-7 відсотків річних?

– Я вивчав діяльність таких організацій. Вони не внесені в державний реєстр фінансових установ і не мають жодних ліцензій. В них немає відповідного профільного регулятора, ніхто їх професійно не контролює. Взагалі такі організації можуть існувати, але при двох умовах. Перша – вони мають чесно казати людям звідки будуть гроші. Вони мають казати про те, що кредит ви отримаєте тільки після того, як ваші колеги, такі ж самі позичальники, внесуть стільки грошей, щоб можна було видати першому в групі. Друга – такі організації мають право існувати, коли їх віднесуть до фінансових установ і коли їх контролюватиме Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг. Ця державна організація контролює кредитні спілки, ломбарди і взагалі весь ринок фінансових послуг. Після того як вони зобов’язані будуть отримувати ліцензії і будуть виконувати ліцензійні умови, я думаю, що менше буде шахрайства на цьому ринку.

Журналісти Агентства переглянули банківські пропозиції (найбільших банків і їх партнерів) у Рівному на предмет споживчих кредитів і знайшли найдешевший кредит 24 відсотки річних, плюс 2 відсотки разової банківської комісії за користування кредитом. Кредит видається готівкою до 50 тисяч гривень на три роки клієнтам банку (потрібно мати картку банку чи його партнера). Якщо кредит до 20 тисяч гривень – не потрібно додаткових підтверджень рівня своїх доходів.

Міліція і уряд не захищають

Що думає міліція з приводу діяльності таких організацій? Спочатку ми звернулися в Рівненський міський відділ УМВС і помічник начальника відправила нас до оперуповноваженого Відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами (ВДСБЕЗ). Оперативника звати Микола і він попросив не називати його прізвища. Розповів, що такі фірми-псевдокредитори з’явилися після кризи, коли банки перестали видавати кредити.

- Потреба людей в кредитах і відсутність банківських позик породили ряд фірм, які вирішили будь- що заробити на цій потребі. Це, фактично, шахрайство, оскільки людей вводять в оману, шляхом зловживання довірою, але довести його практично неможливо, – ділиться опер. – Договори виписані так, що не придерешся, там, хоч і розумними словами, але написано, що ви може отримаєте, а може й не отримаєте грошей. Людина, підписуючи такий договір, своїм підписом засвідчує, що уважно прочитала договір і зрозуміла його, хоча зрозуміти цей договір без правової підготовки нереально.

Оперативник розповів, що багато з таких фірм зареєстровані у Вінниці чи Полтаві, є також київські та харківські. На запити рівненської міліції до колег ще жодного разу не прийшло позитивної відповіді, що ці фірми здійснюють свою діяльність за адресою реєстрації. Лише щодо поодиноких подібних фірм були порушені кримінальні справи за статтями Кримінального кодексу «Шахрайство» та «Службова підробка». На переважну більшість скарг рівнян міліція відповідає відмовою у порушенні кримінальної справи і пропонує звертатися за захистом своїх прав до суду.

Пізніше, на інформаційний запит Агентства, перший заступник начальника УМВСУ в Рівненській області Микола Хватаймуха надав статистику скарг рівнян у 2008-2011 роках, яких ввели у оману такі організації: «Альянс-Україна» – 9 скарг; «Альянс Плюс» – 1; «Родинне гніздо» – 9; «Християнська злагода» – 4; «Ріксі» – 2; «Скарбниця громади» – 2; «Родні Трейд» – 1.

Крім того, представників КС «Християнська злагода» кілька скаржників звинувачували у вимаганні коштів з погрозами фізичної розправи.

Ця статистика, однак, не повна. Окрім цих організацій, за словами оперативника рівненського ВДСБЕЗ, рівняни скаржились ще на такі організації як ТОВ «ВНТ Форум» – 6 скарг протягом року, та «Український прогрес» – 4 скарги.

Переважна більшість людей, яких обманули ці організації, - непрацюючі або пенсіонери.

Рівненське агентство журналістських розслідувань звернулося із запитами також до міліції всіх західноукраїнських областей, до міліції Вінницької і Полтавської областей та Міністерства внутрішніх справ України. Ми намагалися з’ясувати, чи скаржаться мешканці цих областей на шахрайську діяльність нефінансових організацій, які пропонують «надання кредитів», «купівлю товарів у групах», «адміністрування в секторах» чи послуги на зразок «Більш Актуально Ніж Кредит».

Міністерство внутрішніх справ двічі не відповіло на наші запити, але управління внутрішніх справ інших областей підтвердили діяльність подібних організацій на їхній території. Скарги надходили на діяльність таких організацій: «Автоплан», «Житловий альянс», «Золоті терези», «Аваль-інвест», «Кредит сервіс», «Укрінфо», «Кар кредіт», «ВІП фінанси», «Ріксі», «Благо інвест», «Нова скарбниця», «Брок бізнес груп», «АІСЕ Україна», «Приват плюс», «Б.А.Н.К. ЮЕЙ», «Укрсоцгруп», «Форум», «Капітал», «Скарбниця громади», «Український прогрес», «Родинне гніздо».

На що скаржились громадяни: на неповернення перших внесків, неотримання товарів, тривалий термін отримання товару чи кредиту, невідповідність реклами реальним умовам, неповідомлення працівниками фірм умов договору тощо. Одним словом, на думку скаржників, ці фірми їх обманули шахрайським способом. Кримінальні справи були порушені лише у виняткових випадках. На більшість скарг громадян міліція відповідає відмовами.

Ось як УМВСУ в Івано-Франківській області пояснює в чому проблема: «…Громадяни не належним чином вивчають умови письмового договору, який укладають з установою, а в більшості випадків не читають договір узагалі, зокрема через неуважність».

А ось пояснення, з відповіді на інформаційний запит з УМВСУ в Івано-Франківській області, що проблему діяльності таких фірм вже розглядали на найвищому рівні і нічого не змінили: «Питання діяльності з адміністрування придбання в групах неодноразово було предметом обговорення на засіданні Кабінету міністрів України та Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, зокрема, щодо необхідності ліцензування такого роду діяльності. Після чого розроблені законопроекти, внесені відповідні зміни, які не вступили в законну силу».

Розповідаючи журналістам – заплутались

У довідці з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій керівником вінницького ТОВ «Ріксі» значиться Наталія Черватюк. Знаходимо контакти «Ріксі» в Інтернеті, секретар переключає на керівника. Ми, не криючись, представляємось журналістами, які вивчають тему діяльності організацій, що надають позики під низькі відсотки. Директор, не криючись, розповідає ламаною російсько-українською те, чого немає в рекламі фірми і чого ніколи не пояснюють клієнтам регіональні консультанти та консультанти по телефону. Деякі відповіді директора фактично заперечують все, що говорять людям консультанти фірми «Ріксі».

– Яким чином «Ріксі» може надавати кредити під 2-7% річних, якщо інфляція становить близько 15-ти відсотків?

– На нас інфляція не розповсюджується, тому що ми працюємо як придбання товарів у групах (насправді в договорі сказано, що через інфляцію фірма може в односторонньому порядку збільшувати свої комісійні – ред.). Тобто люди оплачують наперед 2-3 місяці, а потім, коли вони отримують ці кошти, які вони проплатили, йдуть їм у погашення.

– Тобто це за принципом фінансової піраміди?

– Це не фінансова піраміда. Це зовсім трішки інше. Це треба прочитати договір, щоб ви мали розуміння.

– А чому представники вашої фірми не дають наперед взяти із собою договір чи його копію, а тільки після того, як кошти оплачені?

– Копію не дають, тому що це номерні договори. У нас вже так було – дали в Одесі додому. Одна пішла до сусідки, заключила від її імені, взяла гроші, сказала «я проплачу», а потім не могли знайти ні тих грошей, ні тієї сусідки. Це бланки суворої звітності, навіть копія – це бланк суворої звітності (за словами адвоката – це абсолютно неправдива інформація – ред.).

– В багатьох областях України, де працює ваша фірма, є десятки звернень в міліцію, що люди не отримують обіцяних коштів.

– Ви знаєте, я хочу сказати, що в мене є стільки звернень в суд на людей, котрі вже отримали товар і не оплачують по 12, по 15 місяців, і я зараз суджуся з ними, і таке також є, – ухиляється від відповіді директорка.

– А яка це кількість людей у відсотковому значенні до загальної кількості клієнтів?

– Дуже багато. У нас тільки за сьогодні підготовлено 5 претензій.

– А ви можете назвати приблизну кількість людей, які змогли отримати кошти.

– На сьогодні більше трьох з половиною мільйонів у нас видано (очевидно, має на увазі гривень – ред.). Вважайте, за три роки роботи.

Коли ми спробували ще раз уточнити хоча б приблизну кількість щасливчиків, директорка послалась, що це треба піднімати документи. А потім наговорила дуже багато відстороненої інформації, яка ніяк не стосувалася запитуваного і, якщо вірити підручникам з психології, мала за мету відволікти від запитуваного, переключивши увагу журналіста на інше.

– Ваші працівники не кажуть людям, що треба буде кілька місяців сплачувати…

– А ви знаєте чому? Тому що консультант, на сьогоднішній день, він не знає (далі директорка використала той самий прийом переключення уваги, що й в попередньому питанні, який в народі ще називають «зуби заговорювати» – ред.).

– Консультанти, з якими ми спілкувалися, запевняли, що протягом максимум місяця кредит буде отримано.

– Ми даємо безкоштовну гарячу лінію. З будь-якого телефону, людина, якщо не зрозуміла, вона може передзвонити туди, і тут їй відділ по роботі з клієнтами повністю надасть роз’яснення. І для людини це безкоштовний дзвінок.

– Ми телефонували і на гарячу лінію, але там так детально, як ви зараз, не розповідали…

– Так усе це в договорі є. Вони ж підписували угоду. Там усе за пунктами розписано.

– Адвокат нам розповів, що у вашому договорі не зафіксована відповідальність фірми перед клієнтом?

– Якщо людина не отримує коштів – пише на розрив, і ми повертаємо для неї те, що вона сплатила чистими внесками.

– А консультанти у вас часто змінюються?

– У Рівному у нас, напевно, третя дівчина за три роки. Я не можу сказати. Ось зараз три в декрет пішли: з Хмельницького, Вінниці, Чернівців. А так люди працюють давно, нормально. Є листи вдячності. Тих, які розібралися у цій програмі… А то хочуть під три проценти і відразу, розумієте? Це так програма побудована – може бути часовий фактор.

– А скільки зазвичай потрібно чекати, який найдовший термін оплати, після якого люди отримували кошти?

– Найдовше – чим більша сума. Ті, які заключають на 75, на 100 тисяч і більше. А п’ятірка, десятка, 25 тисяч – то це 2-3 місяці максимум. Але знову ж таки, дивлячись яка група, як збирається фонд (під час експерименту, журналістка Агентства була 937-ю у своїй групі – ред.).

Ми попросили ще раз уточнити деякі пункти договору і директорка пообіцяла нам зателефонувати пізніше. За хвилин 10 до нас зателефонував чоловік, який представився заступником директора ТОВ «Ріксі» Андрієм Михайловичем Грішиним.

– Наскільки ми зрозуміли, згідно з договором, бажаючі повернути свої внески можуть це зробити (втративши реєстраційний платіж і гроші, які фірма взяла як комісійні). Однак ці кошти ви їм повертатимете після письмової заяви протягом того ж часу, що вони їх виплачували. Тобто, якщо людина платила рік, то протягом року такими ж частками їй кошти можуть повернути?

– Згідно з умовами угоди, так. Але ті, хто заключив угоду в 2009 році – вже всі кошти їм повернули, і всі кошти за перший квартал 2010 року теж. Швидше ніж вказано в угоді. Зараз йде повернення за 2-й квартал 2010 року (ми запитали у Людмили, мешканки села Розваж Острозького району, яка уклала договір з «Ріксі» у першому кварталі 2010 року чи повернули їй кошти. Вона каже, що зверталася до фірми не раз, але їй нічого не повернули – ред.).

– Де відбуваються асигнаційні акти? Яким чином?

– В центральному офісі, адреса вказана в договорі. Вінниця, вулиця Театральна, 21. Там засідає комісія, в складі директора, заступника директора по роботі з клієнтами і співробітника економічного відділу. Вони дивляться фонд по кожному сектору окремо і дивляться, де людей найбільша кількість проплатила, та людина перша має право на отримання. Наприклад, якщо фонду в секторі вистачає на 5 чоловік, то отримують перших 5 осіб, у яких найбільша кількість сплачених внесків.

– Скільки треба сплатити внесків, щоб отримати суму?

– В залежності від сектора, від суми, там де на 10, на 5 тисяч, можна 8-9 внесків (тобто 8-9 місяців, порівняйте зі словами директорки, яка говорить про 2-3 місяці – ред.). Там, де більша сума – 50 тисяч, то 11-12 може бути. Кожен місяць по-різному, нема такого, що наприклад 10 платежів і людина отримає, може бути і 8, може бути й 11.

– А скільки взагалі, приблизно, клієнтів у «Ріксі» станом на зараз?

– Я не підраховував, декілька тисяч є.

– Ще хочемо уточнити, яка приблизно кількість людей у відсотках зрештою отримує кредит, тобто від тої кількості, які перший внесок сплатили?

– Дивіться, перший внесок у нас враховується в погашення, не те, що він кудись дівається, у нас іде акція, яка уже продовжується, якщо я не помиляюсь, рік і 9 місяців, згідно з цієї акцією, людина пішла сплатила реєстраційний внесок і він їй враховується в погашення (по-перше, про таку акцію ніхто з рівненських консультантів нам не повідомив, а, по-друге, заступник директора, так же, як і директор, ухилився від відповіді на запитання – ред.).

Коли ми втретє наполегливо повторили запитання, якого намагався уникнути заступник директора, він нарешті відповів: «Це треба підраховувати, точно вам не скажу».

Коментуючи діяльність подібних фірм, рівненський адвокат Олександр Бражніков зазначив, що охарактеризувати це явище можна словами із класичного літературного твору: «Пока живут на свете дураки, обманом жить нам, стало быть, с руки».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну Ви мабуть назвали всі кантори які займаються наданням позиків, але скажіть будь ласка мені, чим Ви зможете допомогти людині яка попала в цю халепу. По мойму Ваші консультації для неї будуть зовсім не доречні, в такому випадку потрібно відразу йти в міліцію, вони вже знають як з такими справами працювати. Тому рахую не втрачати часу і відразу після "кідка" йти в міліцію. ІМХО

Ці контори не займаються наданням ПОЗИК в тому сенсі як ПОЗИКУ. Там бачив є викладений договір з Б.А.Н.К. юєй (відпишусь трохи нижче) так там термін ПОЗИКА є нічим іншим, як : "документ що надає право для отримання товару". Тому тут і висновок, якщо я скажу, що Земля стоїть на китах слонах і т.п., то від цього вона такою не стане.

Допомогти без проблем можу, а це повернути гроші, компенсувати (залежить від судді). Як зрозуміли питання вирішується в судовому порядку.

Якщо це є хтось із компаній, що зареєєхстровані в м. Ужгород, то там порушена кримінальна справа, збираються потерпілі, є заарештована достатньо велика сумма грошей.

Відправляйте сканкопії документів (договір, додатки, квитанції) Вашої знайомої і без проблем почнемо рухати цю справу.

Тактика роботи та терміни залежить від того, що це за компанія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Міліція безсила щось зробити з цього приводу (колись було роз'яснення від МВС) в силу недосконалості нашого законодавства. Тому, тільки попередження. Це "узаконене шахрайство".

Все нормально, для МВС просто було потрібно кількість епізодів + сума збитків.

Суть в тому, що заяви подавалися бузсистемно, а оперативники ссилалися на цивільно-правові, в чому (частково) були праві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от я не розумію: приходжу до, наприклад, знайомого і кажу йому "позич 1000000500 грн", а він мені у відповідь: "нівапрос. тіки ти мені за те дай 100500грн і ввечері будеш мати стулья" і отут я його маю послати далеко-далеко.... Невже на цьому етапі внутрішній стоп не спрацьовує? Якщо таки не спрацьовує, то мені згадується теорія Дарвіна... :/ :0011:

Коли людина бере товар через банк, то теж оплачує перший внесок. Робота такої фірми дуже схожа на роботу комерційного банку. Проблема в іншому, що людина не читає договір і не бачить за що платить!

А яка там діра в законодавстві до-речі використовується? Припускаю що договір мілким шрифтом якого ніхто не читає :)

Іще доповню один момент. Договір дають читати тільки після оплати послуг, що є абсурд, але багато нашимх людей готові платити за "шару" великі

гроші. Факт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

la20

, я можу підготувати заяву в УБОЗ, де знаходиться розгляд справи та позов, але не про розірвання, а про визнання недійсним.

Даю посилання на готове рішення.

http://lex-ua-lex.blogspot.com/

Та парочку посилань з оглядом та аналітикогю про діяльність цих контор.

http://zakarpattya.n...118-Pro-zoloti-

* на коментарі попрошу сильно не звертати уваги, то з Харківських IP Аваль-Інвест трохи строчить)))) У нас з ними реверанси...

http://investigator....articles/15219/

Drammer По цій статі уже була розмова, зараз цей центр буде готувати новий репортаж по суду з ТОВ "Євро-Гарант". Це трохи згодом.

Якщо є питання - задавайте.

Р.С. Подяка адмістраціїх та можераторам, що видалили тему. Тут більше запобігаючий характер, а не реклама юридичних послуг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто мені вдалося через суд відбити гроші моєї клієнтки в сумі близько 16 тис. грн.

Мушу визнати, що до певної міри мав місце збіг вдалих обставин. Але це не є нереально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто мені вдалося через суд відбити гроші моєї клієнтки в сумі близько 16 тис. грн.

Мушу визнати, що до певної міри мав місце збіг вдалих обставин. Але це не є нереально.

Проблема в тому, що є люди, які починають працювати з договором - недійсним і протизаконним договором.

"Вибити" без суди з близько 500 випадків було чотири позитива, де мав місце резонанс та вдалий збіг обставин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

На сьогодні ефективна (реальна ставка кредиту)-35% річних.У гривні.

Онотоле, як тобі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як каже приказка?

Без лоха и жизнь плоха

2012 рік на носі, в кожній другій хаті є зомбоящик інтернет, де крім контактів, однокласників і ферм валом корисної інфи.

Не треба бути фінансистом, аналітиком, достатньо навіть тверезо прикинути, що % супер_пупер_кредиту не може, ну ніяк бути меншим депозитної ставки навіть в самому зачуханому банку.

Все же, манят таки манят....гроші гроші, на, [попробуй] візьми, о любитель безкоштовного сиру, за яким захлопуються дверцята мишоловки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на Україні давно кредит лохотрон купують ресурси за кордоном І продають тут на Україні, зараз називають тут інвестиції ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

Нещодавно мочали масову поштову розсилку клієнтам ПП "Б.А.Н.К. юей" - по цьому підприємству порушена кримінальна справа.

Прошу всіх хто уже став обманутим вкладником або має знайомих з вищевказаної компанії та ПП "ТФК Актив" та ПП "Кредіт Груп" відгукнутися та подати заяви до УБОЗу Закарпатської області.

Якщо треба поговорити особисто, то продублюю посилання з координатами.

http://lex-ua-lex.blogspot.com/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

25 апреля 2012 года - день борьбы с финансовыми пирамидами. Прекратим деятельность лжекредиторов!

Доброго времени суток!

Большая благодарность тем, кто откликнулся на мои призывы объединиться. Нас собралось немало – порядка тысячи человек. Это люди, которые пострадали от финансовых афер фирм псевдокредиторов; это юристы, которые готовили иски и участвовали в судах, это судьи, которые выносили и выносят решения в пользу обманутых вкладчиков; это и активисты общественных, правозащитных организаций, которые предавали огласке эти преступные факты; это многие неравнодушные люди, которые так или иначе сталкивались с финансовыми аферистами и отговорили многих не пользоваться услугами подобных фирм. Спасибо Вам большое.

Как я многим обещал на пресс-конференциях, в разговорах, консультациях, я собираю потерпевших от финансовых афер для того, чтобы одним действием и сразу прекратить их преступную деятельность. Идея наказать этих мошенников очень часто была первым желанием и просьбой многих потерпевших и благодаря этому органами МВД было возбуждено уголовное дело в отношении ПП «Б.А.Н.К. юей» по статье 190 Уголовного Кодекса: мошенничество. Каждый день потерпевшие от деятельности ПП «Кредіт Груп», ПП «Б.А.Н.К. юей», ПП «ТФК «Актив» (Ужгородские фирмы псевдокредиторы) обращаются кмоей компании и УБОП за помощью, мы составили и подали множество исков. Исковые заявления удовлетворяются - суды обязывают возвращать деньги потерпевшим. Заявления в суд о возврате денег удовлетворяются! Более того, такие сделки признаются ничтожными (нікчемний правочин)!

Я ставлю задачу в очень короткий срок прекратить деятельность фирм-мошенников!

Прошу всех принять участие и оказать посильную помощь в следующем:

- Всем главам инициативных групп в регионах и желающих возглавить такую группу в области или районном центре, прошу в самые кратчайшие сроки связаться со мной или моими помощниками. Будут готовиться массовые заявления и обращения.

- Всех пользователей социальных сетей попрошу разместить информацию (которая появится несколькими днями позже) у себя на стенках и сделать рассылку по кругу друзей, они тоже могли пострадать или собираются обращаться к финансовым аферистам.

- Огромная просьба к журналистам и блогерам освещать события, т.к. они касаются интересов, а иногда и судеб сотен тысяч людей

- Всех пострадавших людей, дела которых я веду сейчас, и всех новых обратившихся, сразу прошу мне давать ваши координаты и разрешение размещать их на сайте. Это нужно для того, чтобы Вы могли найти единомышленников в своем городе.

Через два-три дня будет опубликована программа действий, и я гарантирую, если мы вместе возьмемся за это нужное дело, то в скором времени лжекредитные организации исчезнут как явление, а организаторы-мошенники будут сидеть в тюрьмах.

Сразу обращаю внимание на то, что после этой публикации в комментариях, как в целом и ранее, будут появляться провокационные отзывы, авторами которых являются работники и владельцы упомянутых организаций. Я уверен в том, что здравомыслящий человек сделает правильные выводы.

Спасибо Всем кто откликнулся!

Сообщаю, что 25 апреля будет проведена всеукраинская акция, которая положит на лопатки все псевдокредитные компании.

За новостями и событиями следите на блогах и сайте.

Всех читающих этот блог и неравнодушных к вышеобозначенным событиям прошу связаться со мной или моими помощниками по адресам: [email protected]; [email protected]

099-622-24-90, 097-651-05-82.

15.03.2012

Богдан Хаустов

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Покладемо край діяльності кредитних аферистів!

На сьогоднішній день в нашому місті та області проводить незаконну діяльність безліч псевдо кредитних компаній. Обіцяючи довірливим позичальникам дешеві позики від 0% до 10 % річних без застав, поручителів та довідок про доходи, вони вводять в оману, запевняючи, що гроші будуть видані впродовж кількох днів. Наслідком цих підступних махінацій є те, що у людини не лишається ні вкладених грошей, ні обіцяної позики.

Пора покласти край та припинити діяльність фінансових аферистів, які впевнені, що вони не будуть покарані.

Публікуємо вам далеко не повний перелік фірм, які розгорнули свою протиправну діяльність у нашому краї:

ПП «ТФК «Актив»

ПП «Грандфінресурс» (програма «Альянс Україна»)

ПП «Кредіт Груп»

ТОВ «Аваль Інвест»

ТОВ «Ятесс»

ТОВ «Український прогресивний альянс»

ТОВ «Архбудекспертиза» (програма «Б.А.Н.К. платинум»)

ТОВ «Євро Гарант»

ТОВ «Ріксі»

ПП «Тореро»

ТОВ «Авто житло план»

Та безліч інших!

С кожним днем кількість обманутих громадян збільшується, як і кількість фірм, що наживаються за їхні гроші, а це, за найскромнішими підрахунками, перебільшує 500 000 постраждалих!

В цих критичних обставинах, коли влада не може захистити своїх громадян, немає місцю компромісам!

Тому 25 квітня 2012 року закликаємо об’єднатися всіх постраждалих від кредитних афер для проведення всеукраїнської акції, коли кожна людина, яка стала жертвою кредитних аферистів, направить звернення зі своєю проблемою до Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ та Президента України.

Наслідком акції буде:

- Закриття та припинення діяльності всіх офісів зазначених компаній

- Покарання організаторів фінансових махінацій

- Повернення незаконно привласнених коштів всім потерпілим

План дій, зразок звернення та додаткову інформацію шукайте на сайті:

www.lex-ua-lex.blogspot.com

Телефонуйте щоб об’єднатися:

099-622-24-90, 097-651-05-82.

Пишіть на електронну пошту:

[email protected]; [email protected]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...