Перейти до змісту

Економічні новини України

Otto Kreer

Рекомендовані повідомлення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 213
  • Створено
  • Остання відповідь

Страны БРИК ждет неминуемое и продолжительное замедление темпов экономического роста, уверены в Capital Economics. Мешают их развитию правительства, которые не хотят идти на радикальные экономические реформы.

http://bin.ua/news/foreign/world/151630-rost-yekonomik-brik-uskorit-tolko-revolyuciya.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ВТБ Банк ввів обмеження на зняття готівки за платіжними картками з магнітною смугою. Про це повідомляє прес-служба банку. "Звертаємо Вашу увагу, що з 14.02.2014 по платіжних картах з магнітною смугою, які використовувалися в мережі банкоматів не ВТБ Банку, встановлюється добовий ліміт на зняття грошей у банкоматах за картами класу Gold, Platinum, Infinite на рівні 5 тисяч гривень, за рештою карток - 2 тисячі гривень", - йдеться в повідомленні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 9 місяців потому...

Цитата 7. Зменшення фіскального навантаження на фонд оплати праці, в тому числі, розміру ЄСВ до 18 % з застосуванням запобіжника у вигляді обов’язкового збереження розміру нарахувань та відрахувань з ФОП протягом року та поступовий перерозподіл фіскального навантаження на ФОП між роботодавцем та найманою особою;

Я рахую взагалі нарахування на ФОП потрібно на найману особу перевести. Причому робити це можна в автоматичному режимі банками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Мінфін готує 30%-й податок на перевищення витрат українців над їхніми доходами МОЖЕ ВЖЕ ТРЕБА ПОЧАТИ З СЕБЕ??? а то як подивишся декларації, то всі сидять на шиї в жінки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мінфін готує 30%-й податок на перевищення витрат українців над їхніми доходами

Я правильно розумію, що якщо я відкладав декілька років, скажімо на машину чи на квартиру, то тепер я буду змушений заплатити ще 30% від їх вартості державі, тільки через те, що їх вартість перевищує мій середньорічний задекларований дохід?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ні, неправильно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для предотвращения финансового коллапса Украине необходимо в течение ближайших недель получить 15 миллиардов долларов. К такому выводу пришли в Международном валютном фонде, пишет Financial Times.

Эти средства нужны Украине в дополнение к кредитной линии МВФ в 17 миллиардов долларов, рассчитанной до 2016 года.

Якщо це правда, а не "вброс", то більших дегенератів в нас при владі ще не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[Якщо це правда, а не "вброс", то більших дегенератів в нас при владі ще не було.

нє-нє, не так

правильно писати "більших дегенератів ми ще не обирали"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Народный депутат Ирина Фриз, представляющая в парламенте Блок Порошенко, выступила с инициативой внесения изменений в Уголовный кодекс. Необходимость правок вызвана последними событиями в стране.

Законопроект №1295 «О внесении изменений в Уголовный кодекс Украины относительно установления ответственности за призыв к неповиновению» уже зарегистрирован в Раде.

«Любое гражданское или военное лицо может открыто призвать к неповиновению и чувствовать себя более-менее защищено в юридической плоскости. В то же время существует мировая практика относительно подобного правонарушения. Именно поэтому я и предлагаю внести соответствующую статью в Уголовный кодекс. За призыв к неповиновению предлагаю наказывать лишением свободы на срок до трех лет, а в условиях военного положения на срок от восьми до десяти лет. Ответственность наступает только тогда, когда приказ начальника является законным», - отметила Фриз на своей странице в соцсети."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мінфін готує 30%-й податок на перевищення витрат українців над їхніми доходами

Я правильно розумію, що якщо я відкладав декілька років, скажімо на машину чи на квартиру, то тепер я буду змушений заплатити ще 30% від їх вартості державі, тільки через те, що їх вартість перевищує мій середньорічний задекларований дохід?

Не правильно.

Припустимо, ви офіційно працюєте 10 місяців із чистою ЗП 2000 грн/міс і за цей період офіційно заробили 20 000 грн.

До того ви ніде не працювали і тут в один момент пішли і купили автомобіль за 200 000 грн.

Виходить, що офіційно ви заробили 20 000 грн, а потратили 200 000 грн. Відповідно, 180 000 грн взялись у вас завдяки ЗП в конверті, взяткам, іншим незадекларованим доходам.

З різниці (180 000 грн) потрібно буде сплатити 30%.

Якось так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З різниці (180 000 грн) потрібно буде сплатити 30%.

Інколи хочеться заглянути у чесні очі Арсенія і спитать: а чого 30? чого не 50? не 100?

Але потім думаєш - навіщо тим даунам ідеї підкидати. Воно ж реально задумається і вирішить, що 30 то мало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі 30% це забагато! ЧОМУ?

1) в Україні громадянин оподатковується якщо порахувати всі податки на 54% від всього заробленого

2) в Європі громадянин оподатковується найбільше на 46%

тобто в Україні громадянин найбільше сплачує з усієї Європи!

ТО ЯКБИ Арсеній Петрович зробив легалізацію грошей, а фактично він зробив легалізацію незаконних грошей за ставкою 30%,

якби він зробив відсоток хоча би 15% - ЦЕ Є РЕАЛЬНА ЦИФРА!!! для ринкової моделі держава-суспільство-бізнес.

А так вони ще взяли запас! бо ж окрім податків на громадянина є ще податки, які йдуть на дєрєбан!!!

А так то ми дійсно сама багата країна Європи, от тільки до НАСЕЛЕННЯ! ДО ГРОМАДЯНИНА ті багатства не доходять!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я шось не слова не побачив про скоречення видатків на владу?? :0157::0159:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скільки ви хотіли %?

Очевидно, що такий податок створений для того, щоб люди хотіли отримувати чисту ЗП без ніяких конвертів. Сплачувати з неї 15-17% ПДФО, ЄСВ і все.

А якщо ви отримуєте ЗП в конверті або не декларуєте які-небудь доходи, ухиляєтесь від оподаткування, то будьте добрі заплатити 30% замість того, щоб колись сплатити 15%.

Чи ви хочете однакову ставку для білих і чорних доходів, щоб звести мотивацію отримування "білого" доходу до нуля?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вище згадана таблиця мабудь зроблена з тієї статті що кидали на форумі недавно.

Це нереальні речі за які люди просто їх викинуть. БО там нічого до реформ немає і близько подібного.

Лише скорочення по всьому пільг людей а не наших заможних громадян.

Хоча і є речі які дійсно можна було б поубавляти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скільки ви хотіли %?

Очевидно, що такий податок створений для того, щоб люди хотіли отримувати чисту ЗП без ніяких конвертів. Сплачувати з неї 15-17% ПДФО, ЄСВ і все.

А якщо ви отримуєте ЗП в конверті або не декларуєте які-небудь доходи, ухиляєтесь від оподаткування, то будьте добрі заплатити 30% замість того, щоб колись сплатити 15%.

Чи ви хочете однакову ставку для білих і чорних доходів, щоб звести мотивацію отримування "білого" доходу до нуля?

Хочемо для початку білих зарплат на Рошені ,в повному обсязі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Припустимо, ви офіційно працюєте 10 місяців із чистою ЗП 2000 грн/міс і за цей період офіційно заробили 20 000 грн. До того ви ніде не працювали і тут в один момент пішли і купили автомобіль за 200 000 грн. Виходить, що офіційно ви заробили 20 000 грн, а потратили 200 000 грн. Відповідно, 180 000 грн взялись у вас завдяки ЗП в конверті, взяткам, іншим незадекларованим доходам. З різниці (180 000 грн) потрібно буде сплатити 30%. Якось так.

В цій схемі є декілька проблем. За який період враховувати задекларовані доходи? Якщо купується авто, то на неї може скидатися вся сімя, а не тільки власник авто. Чому тоді в цьому випадку повинна йти переплата? Як бути з такими поняттями "подарували гроші", "позичили гроші", "батьки подарували молодятам квартиру"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15% ЄСВ та 16% ПДФО получили приблизно 30%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Припустимо, ви офіційно працюєте 10 місяців із чистою ЗП 2000 грн/міс і за цей період офіційно заробили 20 000 грн. До того ви ніде не працювали і тут в один момент пішли і купили автомобіль за 200 000 грн. Виходить, що офіційно ви заробили 20 000 грн, а потратили 200 000 грн. Відповідно, 180 000 грн взялись у вас завдяки ЗП в конверті, взяткам, іншим незадекларованим доходам. З різниці (180 000 грн) потрібно буде сплатити 30%. Якось так.

В цій схемі є декілька проблем. За який період враховувати задекларовані доходи? Якщо купується авто, то на неї може скидатися вся сімя, а не тільки власник авто. Чому тоді в цьому випадку повинна йти переплата? Як бути з такими поняттями "подарували гроші", "позичили гроші", "батьки подарували молодятам квартиру"?

В нас є відповідні органи, які можуть дати відповідь на всі запитання. ;)

Можете запитати в оф. групі в VK.

Я лише написав грубу схему. І ви прекрасно розумієте, що ні про який період не йдеться. Чи ви думаєте, що зобов"язані заробляти на квартиру чи машину за календарний рік, а інакше відвалите 30% за суму перевищення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я лише написав грубу схему. І ви прекрасно розумієте, що ні про який період не йдеться. Чи ви думаєте, що зобов"язані заробляти на квартиру чи машину за календарний рік, а інакше відвалите 30% за суму перевищення?

Та я просто не можу зрозуміти до кінця, як буде діяти цей закон, і що ці дятли в ВР вкладають в поняття "витрати перевищують задекларовані доходи". Тому і підняв цю тему, може, хто більш розібрався, як буде працювати цей механізм. А оскільки наші депутатики останнім часом люблять все приймати пакетами без обговорення, то хотілося б знати, який сюрприз (чи свиню) вони нам можуть підкласти перед Новим Роком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Министерство финансов Украины совместно с Государственной фискальной службой экстренно готовят к рассмотрению в Верховной Раде проект налоговой реформы, который предусматривает введение нового 30% налога на сумму, превышающую расходы физических лиц над их доходами. На первый взгляд, может показаться, что это очень правильная инициатива, ведь она направлена на коррупционеров или других нечестных граждан, которые имеют неофициальные доходы. Но это только первое впечатление - администрирование такой инициативы с самого начала обречено на неудачу, поскольку оно будет базироваться на косвенной оценке материального положения граждан.

Вам кажется, что все просто - человек покупает товар / услугу и на этом этапе вы можете его «поймать на горячем»? А вот и нет! У каждого человека свой шаблон потребления, не измеришь под одни лекала. Одни люди отказывают себе в хорошей пище и хорошей одежде и экономят на незабываемое путешествие. Другие постоянно живут в долг, зато одеваются как голливудские звезды и питаются только в гламурных ресторанах. А кто в нашей стране запрещал одолжить у всех друзей и родственников и купить себе хороший Lexus? И вот представьте себе, приходит фискальный инспектор к счастливому покупателю нового шикарного авто с вопросом «Откуда?». А ответ будет простой - на завтраках экономил / дед оставил / у друзей одолжил. А презумпцию невиновности в нашей стране никто не отменял! И это мы только упомянули об относительно честных способах избежать этого налога. А можно и через оффшоры и юридические фирмы имущество оформлять. Вариантов масса!

Откуда мы это знаем? Наша организация (CASE Украина) много лет занималась вопросом косвенной оценки доходов граждан. Да, существуют инструменты, которые вам четко могут подсказать, кто живет не по своим доходам (чтобы это было не «на глазок» инспектора). Но такие оценки, к сожалению, нельзя использовать в качестве доказательства или критерия для привлечения к ответственности. Они просто являются неточными. Ну что, что Вы потратили больше, чем заработали? Кто может отследить Ваше состояние за последние 20 лет? И какая разница между доходами и расходами будет приниматься во внимание? 200грн? 20 тыс. грн? Может, 1 млн грн? В первых двух случаях высока вероятность того, что пострадают невинные люди, а в последнем случае ... фискальные инспекторы смогут неплохо заработать.

Именно поэтому во всем мире очень осторожно относятся к косвенным оценкам. Это может быть очень опасным инструментом как коррупции, так и политического давления. Единственное на что эти инструменты могут быть пригодны - это служить основанием для дальнейшего расследования подозрительных случаев. Начислять налоги на основе несоразмерности доходов и расходов - это просто мертворожденный проект. Это популизм. Это амбиция сделать то, что ни в одной стране не было введено. Серьезно?! Для начала бы налог с недвижимости начали качественно собирать...

http://kontrakty.ua/article/83421

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЄДИНОГО НАШІ КРІСЛА І ТІ ХТО У НИХ НЕ РОЗУМІЮТЬ! що дуже печально і до них не доходить,

На кожного розумного знайдеться інший розумний!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Якщо вони крутитимуть так, то інші крутитимуть інакше!!!

ЗРОБИ ЗАКОН ПРОСТИМ ТУПИМ І ОДНОЗНАЧНИМ. Два три податки для всіх і конкретно на що вони йдуть потім!!!

АТО навряд чи і не те що навряд, а 100% ніхто навіть не знатиме СКІЛЬКИ зібрали цих 30% надбавок?! ДЕ ЗІБРАЛИ?!

і хто на цьому заробляє!!!

ЦЕ БУДЕ ТА Ж УЗАКОНЕНА СХЕМА КОРМУШКИ!!! тільки під прикриттям того, що МОЛ ЛЮДИ ВИННІ, що не декларують своїх податків!!!

а ті хто при владі будуть тим користуватись, бо здавати своїх вони явно не будуть! це вже доведено цим роком, що пройшов!

ЯКЩО ж створити для ВСІХ ОДНАКОВИЙ ПОДАТОК і простий, то автоматично кожен НАБУВАЄ часточки ВПЛИВУ і ВЛАДИ,

кожен громадянин отримує такий собі непрямий вплив на ситуацію!!!

І ТОДІ буде ситуація, що проти маси не попреш! і кормушку створити при владі буде ой як непросто!!!

Бо ВЛАДА тоді стане менеджерською структурою! яка лише заробляє на свої нужди і не лізе в кишеню до людей!!!

АЛЕ ПРИ ЦЬОМУ РЕГУЛЮЄ ВІДНОСИНИ МІЖ ЛЮДЬМИ!!!

Зараз же, влада робить, щоб КЕРУВАТИ ГРОШИМА! автоматично хто в кріслі вирішує: хто буде і як жити! а маса повинна підлаштовуватись

під розумність чи тупість управлінця!

ТОБТО прийде тупіший управлінець у крісло і буде мати ВЛАДУ і ФІНАНСИ! а прийде розумніший, а навіщо віддавати владу і фінанси іншим!

я ж такий умний буду контролювати, а народу зась жити по принципу спілкування і вільного переміщення, хай живе по вертикалі, хтось комусь

підпорядковується, а я на вершині.

ТОБТО зберігається великий бізнес! Така політика адміністрації вищого управлінця. А СЕРЕДНІЙ КЛАС - це прошарок людей який існує завдяки тому, що є великий бізнес, який дає людям гроші і створює той середній клас. ТАК ВОНИ ДУМАЮТЬ!!!

А має бути, що СЕРЕДНІЙ КЛАС - ЦЕ ЛЮДИ, ЯКІ РОЗУМІЮТЬ І ПРАЦЮЮТЬ, а той хто має багато грошей - це людина з середнього чи бідного класу, яка втілювала мрію чи ідею! тому там все красивіше і якісніше, ніж тут. БО тупому силою загрібшому бабло тре лише нажива, а не задоволення від свого бізнесу!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На жаль в схемі я не побачив 15% податку на кредит, але скоріш за все допрацюють і він таки буде введений. В іншому випадку логіки не бачу.

Якщо серйозно і з натяком на багаті країни, то до великих податків і відповідальності, вони дають такі конфетки, як нульові кредити (або практично нульові) на ведення бізнесу, відсутність корупції, чітка оптимізована робота чиновників, максимально скорочена їх кількість. В такій системі держава дбає за громадянина, а він за неї, все збалансовано.

У нас потужний податковий прес включається не дивлячись на безмежне казнокрадство, корупцію, кумівство, низький професійний рівень чиновництва, злочинність судово-прокурорсько-міліцейської системи. Виходить що нас знову хочуть більше доїти, а з травою потім якось і вибірково.

Шкода країни, ні щоб зменшити податки, розпустити мусарноту, казнокрадів, створити східно-європейсьий валютний офшор і багатіти. Це не правильно, гроші мають бути в чітко означених людей, бажано своїх, бажано кумів. Вже ніби пробували і не один раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...