Перейти до змісту

Флешмоб - спали палія

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Мерія закликає лучан «здавати» паліїв листя

Луцький муніципалітет на виконання розпорядження першого заступника міського голови про заборону спалювання опалого листя закликає городян інформувати відповідні служби про порушників – на паліїв очікують чималі штрафи.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Чиновники просять лучан бути пильними і негайно повідомляти про спалювання листя, сухої рослинності та побутового сміття за телефонами: «72-33-96», «72-46-95» – Державна екологічна інспекція у Волинській області; «15-80» – цілодобова служба оперативного реагування Луцької міської ради; «72-49-69» – санітарно-епідеміологічна станція м. Луцька та Луцького району.

Мерія нагадує потенційним порушникам,що, відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено штраф:

- на громадян – від 170 до 340 грн;

- на посадових осіб – від 850 до 1190 грн.

«Не спалюйте опалого листя, рослинних залишків та різноманітних відходів, бо окрім адміністративне покарання для себе, Ви породжуєте найрізноманітніші довгострокові проблеми із власним здоров’ям та здоров’ям Ваших дітей!!!», - закликає влада.

чур я перший,бо задрали ці димові завіси.

Опубліковано

чур я перший, бо задрали ці димові завіси

Які ми ніжні...

А куди порадите дівати листя??? Складати в комірчину?

Опубліковано

Копаєте ямку, скидаєте туди листя, на весну маєте чудове добриво :)

Немає в мене місця, де копати ямку і добриво мені не потрібне.

Ще варіанти будуть?

Опубліковано

чур я перший, бо задрали ці димові завіси

Які ми ніжні...

А куди порадите дівати листя??? Складати в комірчину?

Листя-чудовий компост і захист дерев-кущів від морозів.

А з приводу ніжних читайте тут

И основная беда тут в том, что в этих кучах оказывается не только листва и трава, но и пластиковые бутылки, деревянные палки, строительные отходы и все, что только можно себе представить на мусорной куче.

А грозят такие подпалы этих куч в следующем. Даже вред от горения самой опавшей листвы весьма значителен. Так, при сгорании тонны опавших листьев в воздух выбрасывается около 9 кг дыма и сажи. А в состав дыма входят оксиды азота, оксиды углерода, включая угарный газ СО, тяжелые металлы и огромное количество канцерогенных веществ.

Тлеющая без доступа воздуха опавшая листва выделяет крайне опасное вещество бензапирен, известный также как травяной яд. Это - один из сильнейших канцерогенов, вызывающих раковые заболевания. Кроме того, при горении самой опавшей листвы и пластиковых бутылок, окрашенных досок и строительного мусора выделяется целая гамма диоксинов, являющихся одними из сильнейших ядов для человеческого организма.

Если же сжигается ботва и стерня, оставшаяся от уборки урожая, то в воздух выбрасывается также еще и целый «букет» ядовитых веществ, получающихся при горении пестицидов, которым обрабатывался урожай от вредителей.

Каждый из нас не раз видел эти костры, нюхал этот едкий дым. У многих людей от него сразу же возникают воспалительные процессы дыхательных путей, обостряются астмы у астматиков. Короче, здоровья сжигание опавшей листвы не добавляет никому.

Но главная проблема тут состоит в том, что нет в стране закона, который бы позволял официально все эти горы опавших листьев куда-либо складировать.

Кроме того, в сухой листве сгорают зимующие там божьи коровки. А их основная еда - тля, спокойно зимует на стадии яиц на ветках деревьев, и потом они весной начинают портить деревья. Сжигание листвы и травы приводит к уничтожению грунта, поскольку выгорают корневища растений и полезные микроорганизмы. При таких кострах повреждаются также деревья и кусты, что дает возможность зимой промерзать почве на глубину от 2 до 5 раз большую, чем, если бы она была укрыта опавшей листвой.

В то же время, если листа перегнивает, то она отдает все полезные вещества обратно в грунт. И даже если растение живет возле загазованной трассы, то сброшенная им листва, накопившая вредные вещества, во время перегнивания все эти вещества нейтрализует, благодаря процессу самоочищения природы, что уже давно доказано наукой. И лучшего удобрения, чем перегонной листвы и травы нет, и вряд ли может быть»

Опубліковано

А просто вивезти на сміття нє?

Переважно комунальники не хочуть забирати просто рослинки (кажуть палити), тож доведеться перемішати все це з пластиковими пляшками, щоб було схоже на побутове сміття.
Опубліковано

Переважно комунальники не хочуть забирати просто рослинки (кажуть палити), тож доведеться перемішати все це з пластиковими пляшками, щоб було схоже на побутове сміття.

Ну тепер зобов'язані забирати. Якщо не захочуть - 15-80

Опубліковано
Мерія закликає лучан «здавати» паліїв листя

мерия орять нехочет ничего делать...

а ППСники вместо приставания к рыбакам моглы бы делом заняться

Опубліковано

біля мене пустує земельна ділянка, на якій вище пояса росте всякий непотріб, насіння якого рознгоситься вітром кругом. а в тих хащаж живуть мільйони кліщів!!! Щодня з собаки, яка просто пробіжиться поряд тієї трави я знімаю від 4 до 8 кліщів. вже зараз собаку не випускаю. Пішов сам на розвідку в зону... за пів хвилини по джинсах повзло вверх більше десятка цих кровососів.. і так - кругом де є така рослинність.

Так от.. я тут подумав що мабуть підпалю хай згорить та пакость... хай вже там ті 9 кілограмів сажі і буде, навіть якщо і штраф прийдеться платити 340 грн.... то хай. Не буду я брати цей сухостой на компост разом з насінням і заразою... і ніхто не буде...

Опубліковано

Може не в тему, але розкажу:

Давним-давно, коли я ще в школу ходив, восени прибирали ми з батьком огород. Серед всього того було і маковиння :0001:(завжди до пирогів\куті\етс свій мак був ).

От зібрали ми те все, винесли за обору, батько чиркнув сірником, запалив бадилля, прикурив біломорину та й каже до мене: Ото дивись, сину, як "Жигуль" горить...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Розкажу про свій досвід "стукачєства".

Їду по Луцьку. Бачу (і відчуваю носом), як палять сміття. Дзвоню по одному з вказаних номерів. Мене вислуховують з інтонаціями: "То що ви від нас хочете?"

Млять. Пудінга з джемом!

Пояснюю ще раз, повільно.

Мені дають інший номер телефону. Добре. Дзвоню за цим номером.

Мені знову кажуть, що то треба дзвонити в інше відомство, і пропонують набрати туди.

Я не дуже ввічливо пояснюю, що я думаю про Романюка і його команду, про їхні новини в інтернеті, і про те, що їдучи за кермом, мені не дуже легко набирати різні номери. Сказав їм, де палять - і поклав трубку.

Агов, мерія!

Або уточніть телефони, або дайте конкретні вказівки тим, хто на написаних вами телефонах сидить, або напишіть: "Да, ми мудаки і долбойоби!"

Опубліковано

это очередное доказательство того,что мы бедные,потому что дураки.

Еще регулярно наблюдаю как селяне выжигают стерню на своих полях,а потом у них плохие урожаи и они сыплют химию.

Опубліковано

Я в себе на території (10 соток) викопав ямку 1,5 на 1,5 метри шириною. Мені вистачає і на траву і на харчові відходи. В кінці осені засипав грунтом - весною розвипаю назад по території. Мінімум зусиль - мінімум проблем для себе та інших + хоч і мінімальний, але роздільний збір відходів.

А щодо розумах, які кажуть, що немає де листя складати, відповім: якщо є де згрібати/накосити, значить можна знайти де складати....

Опубліковано

якщо є де згрібати, значить можна знайти де складати....

Не розумаха, але факт лишається фактом. НЕМАЄ де складати і немає в мене потреби в перегної.

Опубліковано

Якби ти палила не гілки, а листя, і була б моєю сусідкою

Я вже з попередніх твоїх постів зрозуміла, що добре, що ми не сусіди - це раз. :D

Два: не повіриш - листя від гілок не відділяла. :P

Коли з сусідських дерев на подвір"я нападує листя - палю, а не перекидаю їм назад через паркан (типу: то не мої дерева і листя не моє).

Опубліковано

Не розумаха, але факт лишається фактом. НЕМАЄ де складати і немає в мене потреби в перегної.

Це не факт, а твоє бачення вирішення проблеми.

До речі, в мене теж немає потреби в перегної, але це не дає мені права коптити сусідів.

Невже тобі важко зрозуміти, що проблема спалювання листя суттєво виходить за межі твоєї земельної ділянки. Ну як тобі пояснити? Є суспільство. В ньому живуть люди. Вони мусять поважати інтереси один одного.... доросла тьотя, мала б розуміти.

ЗІ. Було б бажання. Варіанти знайдуться.

Опубліковано

Невже тобі важко зрозуміти, що проблема спалювання листя суттєво виходить за межі твоєї земельної ділянки. Ну як тобі пояснити? Є суспільство. В ньому живуть люди. Вони мусять поважати інтереси один одного.... доросла тьотя, мала б розуміти.

Так, мені повезло: сусіди поважають розуміють мене, а я їх.

Раз в тиждень біля кожної сусідської хати горить вогонь.

В мене ділянка не 10ть сотих, 40м2.

Залишилось одне невикорчуване дерево.

Надалі в мене дерев не буде.

Я маю і всіх сусідів заставити викорчувати дерева, щоб мені на подвір"я листя не падало???

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...