Перейти до змісту

Третій сезон епічного серіалу "Газ і бабло"

Zeuss

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, Ukrainec сказал:

Що від праці "приматів" потрібно відступати і міняти їх на бездушних роботів (в нашому випадку раптово і скопом), який робить швидше, стабільніше і якому плювати, що в конкурента, на його місці платять 100к$. А на тлі цього буде вже вчитися покоління людей "четвертого покоління революції технологічного прогресу" готових самостійно з мінімальним людським ресурсом обслуговувати виробничі лінії і конкурувати з світовими виробниками.

А в загалі час і ринок все виведе.

Ну так а хто з цим сперечається? Я тільки "за". Краще я буду обслуговувати десяток автоматів чим махатиму кувалдою. Ви ж там постарайтеся, роботизуйтеся пошвидше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 159
  • Створено
  • Остання відповідь
41 хвилин тому, nickel сказано:

Виділив те, що не зрозумів.

Ти дійсно не зрозумів. Поясню на пальцях.

5 років назад за виготовлену одиницю продукції мені платили, припустимо, 10 грн. Я за місяць виготовляв 500 шт. і отримував 5000 грн. 

Зараз працівнику платять 20 грн. за шт., але він виготовляє лише 250 одиниць продукції і отримує тих самих 5000 грн, хоч ні умови праці, ні вимоги до якості не зміниліся.

Заробляти більше можна, але вони не хочуть, або їх влаштовує працювати не напрягаючись і отримувати в два рази менше можливого.

Я не знаю яка зарплата для тебе низька, а яка висока, але ти десь писав, що 12$ в день більше, ніж ти заробляєш. Так от, в нас можливо заробляти більше, а дехто і заробляє, але таких одиниці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розвиватися потрібно в комплексі: інвесторам вкладати кошти в автоматизацію, працівникам у власний розвиток, на рівні зі світовими спеціалістами, а не штани на партах протирати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 минут назад, Віталій СК сказал:

Ти дійсно не зрозумів. Поясню на пальцях.

5 років назад за виготовлену одиницю продукції мені платили, припустимо, 10 грн. Я за місяць виготовляв 500 шт. і отримував 5000 грн. 

Зараз працівнику платять 20 грн. за шт., але він виготовляє лише 250 одиниць продукції і отримує тих самих 5000 грн, хоч ні умови праці, ні вимоги до якості не зміниліся.

Заробляти більше можна, але вони не хочуть, або їх влаштовує працювати не напрягаючись і отримувати в два рази менше можливого.

Багато що залежить і від керівництва. Поки не побачу вашу "рюмочну", то і висновків робити не буду. Колись був бригадиром. Було дві бригади. В тій бригаді постійні штрафи від бригадира, і від перевіряючих, а в моїй жодного від мене і інших. В результаті в тій бригаді постійна тєкучка, а в мене з відкриття ніхто не звільнився. А коли наказали звільнити з кожної бригади по одній людині, звільнися сам. Я ж кажу - самі винні. 

5 минут назад, Віталій СК сказал:

Я не знаю яка зарплата для тебе низька, а яка висока, але ти десь писав, що 12$ в день більше, ніж ти заробляєш. Так от, в нас можливо заробляти більше, а дехто і заробляє, але таких одиниці

Тобто більшість також немає 12$? :) Який смисл міняти шило на мило?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 минут назад, Ukrainec сказал:

Розвиватися потрібно в комплексі: інвесторам вкладати кошти в автоматизацію, працівникам у власний розвиток, на рівні зі світовими спеціалістами, а не штани на партах протирати.

Я й з цим згоден, старюся і сам так робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 часов назад, nickel сказал:

А коли наказали звільнити з кожної бригади по одній людині, звільнися сам.

Самореклама людяності чи показ неспроможності (то не образа)?

Коли я керував механіками, то одного неугідного керівництво хотіло звільнити. То ми всі написали заяви. І його лишили, правда особисто від шефа догану я отримав за "підбурювання".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я зрозумів, чому однакові лічильникі наші дорожчі за польські: у нас РУЧНА робота,  а вона дорожче ціниться в світі. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, vaz75 сказал:

Самореклама людяності чи показ неспроможності (то не образа)?

Коли я керував механіками, то одного неугідного керівництво хотіло звільнити. То ми всі написали заяви. І його лишили, правда особисто від шефа догану я отримав за "підбурювання".

Насправді на той момент уже все задовбало і постійні зміни формули оплати праці (не в більшу сторону), постійні перевірки, постійний тиск, і все з однією метою - зменшити людям ЗП (криза 2008). Але хай буде неспроможність. З сусідньої бригади також людина пішла не по наказу, а визвалася добровільно. Не мене одного задовбало. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та хватить вже про роботів. Давайте про газ. Он Постному в залі суду памперса поміняли, чи то він так з ляку, а мо пронос?

http://hromadske.ua/posts/fihurantu-hazovoi-spravy-postnomu-pominialy-pampersy-v-sudi

От НАБУ дають...

Ех, нам би таких прокурорів і суддів, щоб всі підозрювані в штани робили, от тоді і країна змінилась би...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 02.07.2016 at 10:45, Віталій СК сказано:

Ех, нам би таких прокурорів і суддів, щоб всі підозрювані в штани робили, от тоді і країна змінилась би...

Трохи не по темі: Якби назавтра вранці знайши Ківалова на ліхтарному стовбові, то судова реформа вважай відбулась...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...