Перейти до змісту

де відремонтувати відеокарту?

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 58
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Мікс мені прожарював відаху своєю ІЧ станцією але після того вона 2 дні проробила і взагалі здохла - перестала оприділятися компом, незнаю чи то він шось нетак зробив чи просто відаха невезуча якась.

Якщо посипався сам GPU або ще щось на платі то від прожарки толку не буде, потрібна заміна.

Опубліковано

Духовка тебе в помощь!

А потім пряма дорога в кусткамеру до того ж Мікса :0016::0016::0016:

Якщо руки виросли звідки нада то нікуда не буде пряма, навпростець і з виіпонами дорога, головне потім дивитись за температурою ГПУ, хоча Ви Вадім напевно не знаєте що це таке. Напевно побіг в гугл взанати що ж це за абревіатура така... :D

А якщо все дуже погано, то звичайно заміна самого графічного ядра(чі там що полетіло) тільки допоможе, а паяльна станція нівкого вдома не валяється...

ЗІ я коли жарив карточку я абсолютно нічим не ризикував бо вона була не моя, власник хотів її віддавати на деталі за 30 ГРН.

Опубліковано

Якщо руки виросли звідки нада то нікуда не буде пряма, навпростець і з виіпонами дорога, головне потім дивитись за температурою ГПУ, хоча Ви Вадім напевно не знаєте що це таке. Напевно побіг в гугл взанати що ж це за абревіатура така... :D

А якщо все дуже погано, то звичайно заміна самого графічного ядра(чі там що полетіло) тільки допоможе, а паяльна станція нівкого вдома не валяється...

ЗІ я коли жарив карточку я абсолютно нічим не ризикував бо вона була не моя, власник хотів її віддавати на деталі за 30 ГРН.

Скажем так, що таке температура ГПУ я знаю, так як був щасливим власником сайлентової відяхи. Та й відслідкувати мої знання можна по моїм постам в тех. розділі. А от коли за ремонт беруться проФФєсора яки обчиталися статей і не більше, а паяльника в руках взагалі не врали, тоді таке й виходить. Як добре що маєш на чому практикуватись.

HWman, це я не тебе маю на увазі, та й взагалі переходити на особистості коли скінчились аргументи - остання справа.

Опубліковано

хах :D під яника косиш?

суто по ділу: якщо ризикувати нема чим можна і пожарити, а якщо відяшка "стояща" пожалуй треба звернутись до професіоналів, це однозначно.

Опубліковано
Якщо посипався сам GPU або ще щось на платі то від прожарки толку не буде, потрібна заміна.

ГПУ не сипеться. Там або шари відходять (в сайлентах часто буває), або кристал від підложки відстає. В першому варіанті - прогрів чи ребол по термопрофілю і з нормальним флюсом все вирішує і карта довго і щасливо працює далі (таким чином підняв купу карт і ще жодна не повернулась назад). В другому варіанті, прогрів чи ребол допомагають на пару днів\тижнів, бо під кристал флюс не зальєш, а на суху його гріти сенсу нема.

Тут дійсно лотерея. 50 на 50.

Нові ГПУ ніхто не замовляє, бо сам чіп "потягне" до 80 у.о. + ще робота по його заміні. Окупиться хіба що на якихось дорогих відашках, але якісний продукт і ламається рідше :) Ну, або, якщо в вас з вашою відяшкою пов"язані якісь дуже сильні почуття і події :) Типу, перша відяха, на якій став чемпіоном по КС і т.п. :0123:

Інша справа ГПУ і мости в ноутах. Тут заміна обходиться від 100-120у.о. і маєте на руках робочу техніку з гарантією.

Опубліковано
Спробувати по методі Мікса - напівпаяльною станцією, 370 верхнім нагрівачем, 270 - нижнім, протягом 3хв; взяти гроші, як за новий чіп.

А звідки така інфа? :)

В мене давно професійна інфрачервона паялка стоїть і все паяється по термопрофілю і з застосуванням відповідних розхідних матеріалів. Тож давайте не будемо говорити про то, що самі не бачили і в чому не розумієтесь.

Ну я ж ще не був в гостях у тебе, скоро буду :) Таке розказували люди.

Я не є ворогом тобі, ані конкурентом. Вважаю тебе тямущим хлопцем з прямими руками, поважаю твої досягнення. Мало зараз таких :)

А щодо "обладнання єдине в Луцьку" - розкажи, цікаво ж?

Опубліковано

Звернись до S30 - якщо матиме час то зробить норм.

Підтримую! Звернись до S30

неодноразово піднімав мені мат.плати, відеоадаптери...

Опубліковано

Offtop

Подобається мені слово "піднімав" :))

Разговаривают в автобусе два программиста:

- Знаешь, у меня с писюком что-то.

Весь автобус настораживается.

- А что такое?

- Да висит часто.

- Может, зараза какая?

- Проверял - все стерильно.

- А крепко висит?

- Крепко, тремя пальцами не "поднять"!

Опубліковано

Шановні знаючі, підскажіть будь-ласка, які максимально-допустимі температури нагріву GPU,

тобто при якій максимальній температурі GPU відяха може працювати без загрози поломки.

Опубліковано

Нагрів більше 100 градусів не бажаний. Бувають випадки, коли й при 120 відео нормально працює, без артефактів, зависань і т.п. Якщо температура піднімаєть вище 95 градусів - варто задуматися над поліпшенням охолодження.

Опубліковано

Шановні знаючі, підскажіть будь-ласка, які максимально-допустимі температури нагріву GPU,

тобто при якій максимальній температурі GPU відяха може працювати без загрози поломки.

Користувався GF 9600GT Silent, влітку на деяких іграх температура виростала до 100 градусів, далі Асус Смарт Доктор згортав гру і видавав попередження (я його так налаштував) і доводилось чекати 5-10 хв поки схолоне, передзвонив в сервісний, сказали приблизно таке: "відеокарта відключиться сама при нагріві 115*С, хоча зловживати цим не варто. Сайленти більш стійкі до високотемпературних режимів." Отож доставив кулер який вмикав при потребі, дув він в торець радіатора на 2,5к обертів, і цього вистачало.

Як ставиться відяха зі штатним кулером (не сайлент) до високотемпературних режимів не знаю, підсмажується певно (був випадок з GF FX5400 коли кулер зупинився, почистив пилюку, запустив, ніби поки працює в людей)

Опубліковано

Мікс, ти ігноруєш дзвінки з мого номеру?

P.S

В автобусе Дама упала в обморок. Eе привели в чувства, спрашивают - Что случилось? она отвечает: Передо мной на сиденье ехали два приличных молодых человека и один другому говорит:

- У меня вчера вечером мать сдохла, так я с ней всю ночь трахался, а утром мозги вытащил, отнес на базар и продал.

Опубліковано

Щось злий ти, чоловіче.

То до Мікса дойобувався, а потім вибачався, а тепер до мене напрошуєшся. :naezd:

А обмовочка твоя і анекдот чисто по Фрейду. Що кому наболіло так би мовити.

А плати я дійсно "піднімаю" з мертвих після тих хто їх успішно "палить".

От уяви собі, от такий я для них і реаніматор і бог.

Так що видихай.

hyrurg та freemanlutsk дякую за реклямку :) , хоча в мене і без неї замовлень вистача.

Опубліковано

Щось злий ти, чоловіче.

То до Мікса дойобувався, а потім вибачався, а тепер до мене напрошуєшся. :naezd:

А обмовочка твоя і анекдот чисто по Фрейду. Що кому наболіло так би мовити.

А плати я дійсно "піднімаю" з мертвих після тих хто їх успішно "палить".

От уяви собі, от такий я для них і реаніматор і бог.

Так що видихай.

hyrurg та freemanlutsk дякую за реклямку :) , хоча в мене і без неї замовлень вистача.

Та який ж я злий? :) Просто анекдот згадався.

І но до кого я не до...юсь. Тебе взагалі не знаю, ні з хорошої, ні з поганої сторони.

Видихай ти! :)

Опубліковано
Користувався GF 9600GT Silent

Сам покищо користуюсь такоюж, експерементувати не став - поставив зразу 92мм. вентилятор на обдув збоку,

в моніторі Riva Tuner-а покищо більше 46г.ц. не пригадую щоб бачив.

А ось у друга Radeon X1950XT з турбіною інколи нагрівається десь до 95-96г.ц. і покищо працює, хоча бували вилітання відяхи.

Опубліковано
Користувався GF 9600GT Silent

Сам покищо користуюсь такоюж, експерементувати не став - поставив зразу 92мм. вентилятор на обдув збоку,

в моніторі Riva Tuner-а покищо більше 46г.ц. не пригадую щоб бачив.

А ось у друга Radeon X1950XT з турбіною інколи нагрівається десь до 95-96г.ц. і покищо працює, хоча бували вилітання відяхи.

В мене без обдува було на рівні 62-68 градусів. З приводу Radeon X1950XT - імхо це не нормально, може друг постійно дає мало обертів незалежно від навантаження? Може пора попилососити радіатор?

З приводу Ріва Тюнер - згадалось, використовую програмку Спідфан, так от він чомусь не показує температуру на проці нижчою від 47 градусів. Навіть коли комп щойно включаю і не нагружаю, і перед цим добряче провітрив кімнату. Регулюю оберти кулера - хоч 2,5к, хоч 1,6к - все одно не менше 47*С.

Опубліковано

Значить так, напишу як є:

Все-таки звернувся я до mix_foreverа зі своєю проблемкою - заніс відашку. Натупного дня забрав, мав заплатити 70грн, але оскільки в нього не було здачі з сотні, заплатив 60, з умовою повернення грошей, вразі несправності. Після ремонту відашка пропрацювала 1год +- 10хв. На дзвінки вже 2-й день "майстер" не відповідає.

p.s. Не дарма народ говорить, що не варто з ним зв"язуватися!!! Повністю підтверджую негативну інформацію про нього, навіть не так про майстра (бо з ким не буває, можливо та відашка віджила своє), як про його негатине ставлення до клієнтів після оплати. Після такого сервісу залишається відчуття обманутості, шахрайства оскільки гроші заплачені а результату нема. Та й мені не шкода тих 60грн, мені образливо те, що він ігнорує дзвінки, не бере трубку, і сам не передзвонює... як криса - вхопив наживу і заліг в норі...

Опубліковано

Не візьмусь в даній ситуації про Олега (мікс) щось говорити, думаю народ сам все зрозуміє.

Але про псевдо-майстра, колись про нього мікс створив цілу тему, в якій я на той час ще не все зрозумів про людину, про співпрацю з якою спробую застерегти. Є такий в нас на форумі mastersat (Ігор Пявка), мудак рідкої породи, миршаве мурло, яке не тримає слова. Працює даний кулібін на рівненській в якійсь "..побуттехніці". І від кардинальних наслідків для даного індівідума врятувала тільки толерантність моєї дружини. Так, що хто зібрався мати справу з даним кидалою - обходьте десятою дорогою. За свої слова відповідаю.

Кому потрібні деталі - пишіть в ПП.

Опубліковано

Значить так, напишу як є:

Все-таки звернувся я до mix_foreverа зі своєю проблемкою - заніс відашку. Натупного дня забрав, мав заплатити 70грн, але оскільки в нього не було здачі з сотні, заплатив 60, з умовою повернення грошей, вразі несправності. Після ремонту відашка пропрацювала 1год +- 10хв. На дзвінки вже 2-й день "майстер" не відповідає.

p.s. Не дарма народ говорить, що не варто з ним зв"язуватися!!! Повністю підтверджую негативну інформацію про нього, навіть не так про майстра (бо з ким не буває, можливо та відашка віджила своє), як про його негатине ставлення до клієнтів після оплати. Після такого сервісу залишається відчуття обманутості, шахрайства оскільки гроші заплачені а результату нема. Та й мені не шкода тих 60грн, мені образливо те, що він ігнорує дзвінки, не бере трубку, і сам не передзвонює... як криса - вхопив наживу і заліг в норі...

А можна я себе процитую?

всі ці прожарювання - лотерея. або - або. І то не на довго.

пост №26

Я не берусь нікого судити хвалити чи хаяти. Все трапляється.

Те, що Мікс не бере трубку - да - з його сторони, як мінімум, не культурно. З іншої, можливо якийсь Форс-Мажор.

Будемо чекати відповіді.

Опубліковано

Проблема ремонтів пристроїв з BGA в тому, що під дією температури чіпа може викривлюватись плата. І тоді бокові шари стають норм, а ось внутрішні недостатньо міцно припаюються до плати. Або навпаки - центр норм, а краї - так-сяк. Тому й бувають повернення.

Опубліковано

Pr0ektant, спробуй зв'язатися в робочий час. Всі люди, всі хочуть відпочити після напруженого трудового тижня.

А вчора і сьогодні - вихідні дні??

всі ці прожарювання - лотерея. або - або. І то не на довго.

справа не в методі ремонту... просто людина не відповідає за свої слова і пропадає після оплати за послугу, яка виконана неякісно.

які нафіг форс-мажорні обставини, коли тел 2 дні дзвонить а трубку не беруть? в параші сидить 2 дня? включив на вібро і пропущених дзвінків не бачить? поїхав в відрядження а тел. вдома забув?... яка отмазка цього разу?

ee18283806d4.jpg

Інцидент вичерпаний, враженнями я поділився... і нема в мене ні бажання, ні часу більше з ним возитися.

Якщо знайду іншого майстра чи сервісний центр, який зможе відремонтувати, то буде добре. А наразі просто купую іншу.

Тема себе вичерпала.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...