Перейти до змісту

ВР скасувала талон до посвідчення водія

Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування талона до посвідчення водія та вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 295 із 395 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух". Внесено зміну до частини 9 статті 15 Закону України "Про дорожній рух", згідно з якою право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу з установленим терміном дії.

Таким чином, ВР скасувала талон до посвідчення водія транспортного засобу. В прикінцевих положеннях до закону зазначається, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Кабінет міністрів України в місячний строк з дня опублікування цього закону має привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом, забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність з цим законом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

,,згідно з якою право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу з установленим терміном дії.,,

А хто в нас має посвідчення з терміном дії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так.... Вроді посвідчення водія є безстроковим. ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

С конца марта будут выдаваться со сроком действия 50 лет.

Старые тоже канают, но вроде бы как только на територии Украины

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

со сроком действия 50 лет.

:blink: на сайті пише щось про 10років

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Старые тоже канают, но вроде бы как только на територии Украины

Тобто, щоб поїхати за кордон треба в обов'язковому порядку робити нове посвідчення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От новость так новость :)

Я свій років зо 2 поправ ринувся переробити, а мені таке заломили що я вирішив чекати світлого дня... Ура! :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

С конца марта будут выдаваться со сроком действия 50 лет.

я свої права отримав 1 березня цього року, вони в мене ше без обмеження терміну дії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фішка в тому що обмеження вимагає Європа, це для них ця шняга...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто, щоб поїхати за кордон треба в обов'язковому порядку робити нове посвідчення?

саме так казали в новинах, але чи почала діяти ця норма, не в курсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З тією нормою про 29 березня ціла низка неузгодженостей і протиріч. Навіть є розбіжності в "Конвенції про дорожній рух", яку вдалося знайти в різних джерелах. На сайті zakon.rada.gov.ua викладено стару версію, без змін, які нас очікують з 29 березня.

З одного боку на території України дійсними є 7 видів "прав", починаючи від колишніх радянських, потім ламінованих і до пластикових, які видаються зараз.

З іншого боку Могильов заявив, що для виїзду за кордон треба права, в який прописано термін дії. По самому треміну діх куча питань. То вони кажуть про 3 роки, то про 10 років, то про 50 років. Вже навіть була інформація, що на підставі діючих "прав" для виїзду за кордон можна буде отримати міжнародне посвідчення водія, що відповідає вимогам Конвенції, тобто з вказаним терміном дії. Навіть озвучувалася вартість такої послуги - 200 грн. Нагадало ситуацію з паспортами, коли є окремо паспорт громадянина України і закордонний паспорт.

На скільки я знаю, нові закони не мають зворотньої сили. Якщо я отримав "права", по старих законах, то вони мають бути дійсні без обмеження терміну. Якщо я їх раптом виникне необхідність обміняти їх на нові, то вже видадуть посвідчення водія, яке має відповідати додатку 6 Конвенції.

Ще в Конституції України закладено принцип недопущення звуження змісту існуючих прав і свобод.

Новішу редакцію Конвенції можна почитати тут. Може хтось розбереться і пояснить як ж воно має бути насправді.

В журналі "За рулём" прочитав наступне:

По статье 43 Венской Конвенции Россия также должна утвердить и начать выдавать национальные и международные удостоверения нового образца не позднее чем через пять лет после вступления в силу новой редакции. Поправки к Венской конвенции введены в действие 28 марта 2006 года. Удостоверения старого образца в любом случае будут признаваться в течение срока их действия.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо прийнято було проект, підготовлений до 2-го читання, то там НЕМАЄ ЖОДНОГО слова про "з установленим терміном дії". Журналюги знову перепизбрехали.

Статтю 15 Закону "Про дорожній рух" було змінено ще в 2008му році.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Документ 3163-17, редакцiя вiд 17.03.2011, набирає чинності

( Увага! Остання подiя - Набрання чинності вiдбудеться 15.04.2011 )

рада.гов.юа

Короче - з завтрашнього числа талон до посвідчення водія не вимагається. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче - з завтрашнього числа талон до посвідчення водія не вимагається.
Це про талон правопорушень?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ога. Але викидати його певно таки не варто - документ як не як.... В бардачку хай валяється...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream згідний, викидати не треба.

В нашій країні вже завтра можуть знову талон повернути...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...