Перейти до змісту

в мене крадуть світло

14karat

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І так такий випадок.Вже другий день спостерігаю за лічильниками на всій площадці.Мій паше як дурний, а у сусіда вже два(а може й більше стоїть на місці)незважаючи на те шо в нього комп робить майже цілодобово бо чути гавкіт музики за стінкою. Як поступити правельно шоб сусід не залишився без покарання.Може што знає?

Опубліковано

Викликати представника енергонагляду і скласти акт! а потім, гадаю, можна буде домогтися, що б сусід повернув гроші.

Але краще ще раз самому перевірити, може де праска чи обігірвач увімкнені!

Зараз спробуй попросити інших сусідів запросити стати свідками: вимкни усі струмоприймачі і нехай сусіди зафіксують факт.

Обовязково складіть акт!!! В акті бажано три підписи незалежних осіб!!!

Папірці!!!Папірці!!!Папірці!!! Бюрократи і клерки їх дуже люблять!!! І копію (а краще другий примірник з мокрими підписами) обовяково лиши собі!!!

Опубліковано

Ну можна самому законно дати в лоб чимось важким і відрізати провода, або викликати міліцію, оскільки це є злочином, нехай вони розбираються, але перед тим нехай електрик прийд еперевірить чи справді він до тебе під'єднаний!

Опубліковано

а за крадіжку світла ніяка стаття не передбачається?

крадіжка = стаття

але в будь-якому випадку треба все правильно оформити

Опубліковано

ок.завтра буду шось вирішувата. Морду начистити завжди вспію.Дякую за поради.

Тему можна закривати

Опубліковано

Для початку можете провести експеримент.

Вимкнути в себе світло, коли буде підходящий момент і "послухати" сусіда, побачити реакцію і т.д. - по-ситуації...

Опубліковано

Ну можна самому законно дати в лоб чимось важким і відрізати провода, або викликати міліцію, оскільки це є злочином, нехай вони розбираються, але перед тим нехай електрик прийд еперевірить чи справді він до тебе під'єднаний!

Жодного самосуду!!! Навіть не думайте!!! Гарно, офіційно оформити!!! Цей факт буде зафіксований і тоді виставляти претензії!!!

Навіть може трапитися таке, що визнають ніби проводи сами переключилися!!! Але факт буде зафіксований і підстава вимагати повернення переплачених грошей буде! І однозначно тоді ніхто у будинку не бажатиме нічого у вас красти!!!

Опубліковано

ну а далі.як можна сусіда буде наказати? бажано законом.

Якщо електрик з енергонагляду побачить, що щось не чисто то вони накажуть, не переживай)

В мене в селі один електрик кинув проводку повз лічильника, то впаяли 40000 штрафу :)

Опубліковано

Кошти ніхто не поверне за те щолічильник крутиться сильніше чи хтось підключився. За свій лічильник відповідаєш сам і слідкуєш також сам. А повідомити треба правда мвська філія обл енерг ще кошити візьме за перевірку схеми підключення. а якщо виникне необхідність ще за перевірку лічильника прийдеться заплатити.

Опубліковано

возникли подозрения....отключите автоматы...и посмотрите крутит счетчик или нет...если крутит...значит есть холостой ход счетчика..... вызывайте с энергонадзора специалиста....они разберутся...

Опубліковано

у мене схожа проблема.

приїхали електрики й поставили новий лічильник, він за місяць на 100 ( чогось там) більше норми накрутив, хоч використання світла таке саме.

а мені це не імпонує, предки напрягають типу це через комп. що робити?

Опубліковано

штраф за крадіжку електрики обчислюється з огляду на те, яка площа перерізу дротів. Чим товщий провід тим більше електрики можна через нього "прогнати". А кількість обчислюється по максимуму. Час, протягом якого відбувалась крадіжка обчислюється з моменту попередньої перевірки приладів обліку відповідними контолюючими органами. Оскільки крадіжка облікувалась вашим приладом обліку, то цілком імовірно що ваш сусід компенсує вам витрати за електрику за останніх пів року чи більше. І він запариться доводити, що частину з того, що намотав ваш лічильник повинні оплачувати ви. Якщо потрібно, маю хорошу людину в енергонагляді яка може проконсультувати і не тільки. Треба - пишіть в лічку.

у мене схожа проблема.

приїхали електрики й поставили новий лічильник, він за місяць на 100 ( чогось там) більше норми накрутив, хоч використання світла таке саме.

ваш старий радянський лічильник накручував на N% менше, тобто мав серйозну похибку (по причині зношеності). Ви думаєте чого Волиньобленерго міняє старі лічильники на нові за власний рахунок???

Опубліковано

у мене схожа проблема.

Провели планову заміну лічильника на пристрій з більшим класом точності. Тут тепер батькам треба пояснити, що раніше просто не доплачували. :D

Опубліковано

В мене була схожа ситуація. Наш лічильник рахував за нас і за сусіда. Але сусід в нас нормальний - сам прийшов і сказав, що в нього майже нічого ненакрутив лічильник за місяць, а в нас в 2 рази більше звичного накрутило, викликали електрика і вияснилося, що в сусіда раніше згорів пакетник і електрик з ЖЕКу, немаючи заміни, тупо підключив до нашого...

Опубліковано

ок.завтра буду шось вирішувата. Морду начистити завжди вспію.Дякую за поради.

Тему можна закривати

не треба нічого закривати, тримай нас в курсі, інтєрєсно ж...

Якщо електрик з енергонагляду побачить, що щось не чисто то вони накажуть, не переживай)

В мене в селі один електрик кинув проводку повз лічильника, то впаяли 40000 штрафу :)

автору мабуть цікаво, щоб не тільки наказали і забрали гроші (штраф) собі, а і йому повернули те, що він за сусіда платив.

п.с. Колись міняв розетку в себе: знімаю свою і бачу тильну сторону сусідської. А я ще думав, чого так добре їх чути... :)

Опубліковано

виключи всю свою техніку,оголи дроти і замкни - може хоть комп згорить в сусіда,ну як нє,то пробки виб'ють

коли знатимеш,що в сусіда щось сталось - побачиш,настрій підніметься відразу

Опубліковано
виключи всю свою техніку,оголи дроти і замкни - може хоть комп згорить в сусіда,ну як нє,то пробки виб'ють

коли знатимеш,що в сусіда щось сталось - побачиш,настрій підніметься відразу

а перед тим поклич когось з лопатою щоб постояв біля тебе, ато вдруг "замкнеш" на себе:smile3:

upd: 666 меседж, бугага!)

Опубліковано

В мене була схожа ситуація. Наш лічильник рахував за нас і за сусіда. Але сусід в нас нормальний - сам прийшов і сказав, що в нього майже нічого ненакрутив лічильник за місяць, а в нас в 2 рази більше звичного накрутило, викликали електрика і вияснилося, що в сусіда раніше згорів пакетник і електрик з ЖЕКу, немаючи заміни, тупо підключив до нашого...

блін, електрик Ваш просто Робін Гуд! Слів нема. За таке з роботи гнать треба сраним віником. І штрафуфати.

А щодо лічильників, так зверніть увагу, що там на них пише. Вони часто в одному щитку в під"їзді різних типів стоять. В нього на морді під циферками написано, скільки обертів він робить за 1 кВт спожитої енергії. Тому крутитися можуть зовсім по різному, а показувати правильно.

Коли ж є підозри, що сусід споживає електроенергію через ваш лічильник, морду бити не спішіть, оскільки по перше - Ви в цьому не впевнені, по друге, якщо такий факт навіть є, і це зафіксують компетентні люди, але це зробив не він сам, а отой супер-електрик з ЖЕКу, то сусід тут ні при чому. Одним словом, для цього в міськенерго є спеціально навчені люди, зверніться, вони розберуться. Зараз за факт крадіжки електроенергії штрафи нараховують такі, що мало не покажеться.

Опубліковано
а перед тим поклич когось з лопатою щоб постояв біля тебе, ато вдруг "замкнеш" на себе:smile3:

Я не однократно повторял, вот за что мне нравится Борда и её обитатели... из любой темы сделают конфетку, читал посты и ржал как лошадь :D

Кто то советует бить сразу морду, кто то замкнуть контакты, что б у соседа комп згорел, кто то энергетиков хочет вызывать.... :D

Опубліковано

я ще по тому ж питанню.

Навіть коли вся електрика в домі відключена, апарат рахує далі, з такими успіхами скоро на кілька років уперед намотає...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...