Перейти до змісту

Українські інвестиції...головно у Кіпр


Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

По состоянию на 1 октября 2010 общий объем прямых иностранных инвестиций в Украину из этого островного государства составил $9 579,1 млн. или 22,5% всех иностранных инвестиций. Причем, Кипр уже давно вышел на первое место по размерам прямых инвестиций, обогнав в 2007 году Германию (сейчас 2 место по величине инвестиций), еще раньше Россию (4 место) и США (10 место).

Примечательно, что украинские бизнесмены на 1 октября 2010 года инвестировали на Кипр 6 $358,0 млн, что составляет 92,8% всех инвестиций из страны. Причем, более 86% украинских инвестиций на Кипр ушли из Донецкой области - это в основном средства компании "Систем Кэпитал Менеджмент" Рината Ахметова.

При этом глава Кабмина Николай Азаров явно дал понять, что "кипрскую конторку" никто прикрывать не собирается.

http://www.delfi.ua/news/daily/society/donetchina-bet-rekordy-po-kiprskim-ofshoram.d?id=1378474

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 6 місяців потому...

СЕРЕДА, 13 ЛИПНЯ 2011

Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного постанову про денонсацію угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр, передає "Українська правда".

Особливо порадували комуністи:

За проголосувало лише 108 депутатів. Від Партії регіонів проголосував 1 депутат, від БЮТ- 66, від НУ-НС – 37, комуністів – 0, "Реформ заради майбутнього" – 1, Народної партії – 0, позафракційних – 3.

Постанова була ініційована фракцією БЮТ.

http://svit24.net/politic/77-politic/4395-vlada-vidmovylasja-zakryty-ofshory-na-kipri

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кіпр - офшорна зона, через яку зручно "відмивати" гроші, тож прикривати її невигідно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Більш брехливої партії ніж українські комуністи вже напевно немає. Їх то й комуністами вже давно треба заборонити називати, оскільки від марксизму в їх діяніях нічого не лишилось. Розраховують на бабусь та дідусів які крім ідеології свого дитинства нічого вже сприймати нездатні. Радує лише те що якщо не на найближчих 2012, то на слідуючих виборах їхній електорат ісчерпається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як правильно - Мадемуазель Капітан чи Капітанша?

Єслі "ето" прінадлєжит к Компартії України, то правильно буде - Мадам Артенюк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як Кіпр із держбюджетом у 8 мільярдів був здатен вкладати в Україну 11 млрд?

Голова Центрального виконкому партії «Наша Україна» Сергій БОНДАРЧУК виступає за денонсацію угоди з Республікою Кіпр, що створює умови для вивезення коштів з України через офшори.

Про це йдеться у переданому УНІАН прес-службою партії коментарі С.БОНДАРЧУКА.

Він вважає, що денонсація угоди сприятиме наповненню Пенсійного фонду України.

За словами С.БОНДАРЧУКА, автори нинішньої пенсійної реформи на кожному кроці говорять, що держбюджет не в змозі покривати багатомільярдний дефіцит Пенсійного фонду. Але вони, зауважив депутат, замовчують той факт, що лише минулого року Україна нібито «інвестувала» в економіку Кіпру 6,5 млрд. доларів (понад 50 млрд. грн).

С.БОНДАРЧУК переконаний, що ці кошти є грішми, виведеними з України через офшори. На його думку, саме цей фактор найбільше сприяє зростанню дефіциту як держбюджету, так і Пенсійного фонду, оскільки з цих так званих «інвестицій» не сплачені ані податки, ані соціальні відрахування.

«Наша Україна» виступає за проведення реформ. Проте ми категорично проти того, щоб тягар реформ перекладали виключно на пересічних громадян. Ми наполягаємо, щоб боротьба з дефіцитом Пенсійного фонду велася передусім через залучення коштів олігархів, які виводяться з України через офшори, а не через вичавлювання останнього з пенсіонерів. Досить уже ганьбитися перед усім світом. Як так може бути, щоб країна із загальним державним бюджетом у 8 мільярдів доларів була здатна вкладати в Україну 11 мільярдів доларів?!», - заявив С.БОНДАРЧУК.

«Нашоукраїнець» вважає, що в діях парламентської більшості та уряду немає жодної логіки. С.БОНДАРЧУК пояснив, що вони борються з дефіцитом бюджету та Пенсійного фонду через збільшення зовнішніх запозичень, але при цьому категорично відмовляються закрити «чорні діри» кіпрських офшорів. Останній приклад – коли 15 червня парламентська більшість вкотре заблокувала спробу внести до порядку денного проект закону про денонсацію Угоди між урядом СРСР і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна (реєстраційний № 8498).

На думку С.БОНДАРЧУКА, саме денонсація Угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр допоможе забезпечити фінансову стабільність Пенсійного фонду в максимально короткий термін, але в жодному разі не Міжурядова угода про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, яку було підписано 4 липня.

«Судячи з назви, між Україною і Кіпром підписана угода щодо приховування резонансної інформації. Простіше кажучи, щоб ніхто зі сторони не сунув свого носа туди, де приховуються банківські та майнові таємниці українських керманичів», - сказав він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як правильно - Мадемуазель Капітан чи Капітанша?

Єслі "ето" прінадлєжит к Компартії України, то правильно буде - Мадам Артенюк.

я про лілєчку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як не дивно але цю угоду з Кіпром я тісно пов'язую з тим фактом, що у нас досі не продається земля с/г призначення. Вже писав на Борді, тому процитую:

задовбало оце ходіння навколо вето на продаж землі - можна/не можна продавати землю іноземцям. Не можна - бо викуплять всю Україну і будемо батраками на власній (колись) землі. Можна - бо наші олігархи скуплять за безцінь, а так буде цивілізований ринок. А вихід перед самим носом - в багатьох країнах викуп землі іноземцям заборонений, але дозволено вести бізнес, з створенням юридичної особи, а юридичній особі дозволено викуп - це легально. В результаті фірма створена в країні, де куплена земля, податки платяться в її бюджет, робочі місця в цій же країні, фірма підкоряється законам цієї ж країни і контролюється органами цієї ж країни. Але в нас так не буде, бо 90% (на око) українського олігархічного капіталу "вариться" на Кіпрі. Як же зробити так, щоб кіпріот був іноземцем і не мав права на купівлю землі, а українська фірма зареєстрована на Кіпрі - ні? Дилема. Олігархи самі під себе не можуть створити закон - парадоксальна ситуація.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як правильно - Мадемуазель Капітан чи Капітанша?

Капітан.

Лілечка, не віднесіть мої слова до стьобу, але доречніше було написати "Небо синє, з нього світить сонце і інколи капає дощ".

Офшори існують для мінімізації витрат у вигляді податків і інших платежів та зборів. Використовуються в експортно/імпортних операціях, для заниження (завищення) вартості товару, в правах власності по схемі франчайзингу і на торгові марки, в міжнародних траспортних операціях, будівництві, в схемах, які передбачають квоти і ембарго і т.д.

Ще офшори в пострадянських країнах активно використовуються для приховування власності від починаючи з дружини і закінчуючи контролюючими органами.

А відмивають гроші, в основному, набуті не чистим шляхом і, в основному, нал. Зв'язують відмивання і офшори тільки в фільмах і крутєйших серіалах. Насправді все робиться далеко за іншими схемами. Так там в ланцюжку можуть бути компанії зареєстровані в вільних зонах, але це тільки етапи.

То просто такий коротенький і безкоштовний лікбез. Нічого особистого...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Ситуація з інвестиційними операціями в/з Кіпру, мені дуже наочно демонструє функціонування т.з.«Кримінального економічного циклу», одним з основних етапів якого є етап «Легалізації коштів». І, хоча, за цією схемою власне «відмивання коштів, набутих злочинним шляхом» активно здійснювалося в 90-ті роки, вона і сьогодні досить активно використовується з метою уникнення оподаткування.

«Легалізація коштів» зазвичай здійснюється в наступні стадії:

1.Розміщення - територіальне віддалення та відрив коштів від джерел їх походження та проведення ланцюга операцій, які дозволяють замаскувати походження таких коштів (доходів для уникнення оподаткування).

2.Інтеграція - це завершальна стадія циклу відмивання коштів, в результаті проведення якого незаконно отримані кошти набувають законного вигляду та зазвичай інвестуються у легальну економіку.

На практиці, етап розміщення найкраще реалізується через офшорні зони (той же Кіпр) шляхом контрабанди готівкових коштів, купівлі майна за кордоном та його подальшого перепродажу, інвестування в закордонний бізнес, проходження коштів через ланцюжок підставних фірм тощо.

На етапі інтеграції кошти, які вже мають «легальне походження» за кордоном (в тому ж Кіпрі), законно повертаються в Україну у вигляді прямих інвестицій (з уникненням сплати при цьому необхідних податків).

Тому мені здається і не дивно, що депутати Верховної Ради - «представники» донецьких олігархів відмовилися проголосувати за відміну кіпрських офшорів - адже схема легалізації та уникнення оподаткування так ефективно використовується їхніми босами та ними ж самими!.

Адже «ЗА» денонсацію/відміну «Угоди про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна» з Кіпром (яка дозволяє уникати сплати прибуткового податку та податку з продажу майна) проголосував всього 1 депутат з Партії Регіонів та жоден з комуністів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На практиці, етап розміщення найкраще реалізується через офшорні зони (той же Кіпр) шляхом контрабанди готівкових коштів, купівлі майна за кордоном та його подальшого перепродажу, інвестування в закордонний бізнес, проходження коштів через ланцюжок підставних фірм тощо.

записую...

ізвіняюсь, а Ви практєг чи тєоретєг? :0003:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То просто такий коротенький і безкоштовний лікбез. Нічого особистого...

я тільки що взяв участь в акції "почитай шо пише Зєвс, відчуй себе нічтожеством" :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На практиці, етап розміщення найкраще реалізується через офшорні зони (той же Кіпр) шляхом контрабанди готівкових коштів, купівлі майна за кордоном та його подальшого перепродажу, інвестування в закордонний бізнес, проходження коштів через ланцюжок підставних фірм тощо.

записую...

ізвіняюсь, а Ви практєг чи тєоретєг? :0003:

Звичайно, це все теорія фінансового моніторингу та висновки зроблені на основі статей в періодиці (які можуть бути спростовані людьми, які глибше ознайомлені з цією темою (і теоретиками, і практиками :) ) – для цього ж і є форум).

Просто своїм коментарем хотіла підтримати Lilechku та не залишати тему з останнім коментарем щодо проведення лікбезу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Emily, ви так дуже гарненько стартанули на форумі. Особливо в абажаємому мною кулінарному розділі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і не дуже в абажаємому мною економічному...

... от, власне, давайте без відмивання, контрабанди готівки (просльозився) і депутатів..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви так дуже гарненько стартанули на форумі. Особливо в абажаємому мною кулінарному розділі...

от і звелося все до: женщіна, іди на кухню, фігач філє бранєносця на катлєти, а

ми тут про офшори перетрем :D:D :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продажа около трети всей древесины украинских лесхозов проходит не через аукционы, а при посредничестве кипрского оффшора Eloderio Ltd.

« Отдельное внимание представители оффшорной компании уделяют ценным и редким породам. Их закупочная цена в Украине в 15-20 раз меньше той, по которой потом сырье продается в Европе. Бешеная разница оседает в карманах целой сети посредников», — пишет в своем расследовании «Экономическая правда ».

Директор одного из государственных лесхозов сообщил также журналистам, что Государственное агентство лесных ресурсов, которым руководит Виктор Сивец, заставляет заготовителей продавать оффшору дерево по заниженным ценам.

«„Элодерио“ скупает у нас дубовый пиловочник высшего сорта, а проводит его в документах как первый сорт, который выходит на 30% меньше его настоящей цены. Или покупают у нас древесину хвойных пород по 80 долларов за кубометр, хотя в действительности он стоит больше ста долларов. Только на нашем лесхозе они так зарабатывают 3 миллиона гривен, а таких лесхозов в Украине — более 300. Кто отказывался продавать через посредника, тех освободили. Кто жаловался — также», — сказал директор.

По данным источников, директором Eloderioе является брат водителя Виктора Сивца. Прус отказался комментировать работу своей фирмы на рынке древесины, посоветовав написать запрос на Кипр.

Государственное агентство лесных ресурсов также отказалось предоставлять объяснения возникновения на рынке кипрского оффшора, порекомендовав журналистам сообщить им источники их информации.

«Государственное агентство лесных ресурсов Украины готово провести внутреннее расследование поднятых Вами вопросов, если Вами будут предоставлены конкретные факты коррупции и злоупотреблений, фамилии и должности тех, кто к Вам обращался, потому как Вам, и без нас это известно, что на анонимные обращения граждан ответы не предоставляются», — сказано в ответе.

Журналисты обнаружили также, что место регистрации и банк компании EloderioLtd совпадают с банком и местом регистрации компании ZelenioLtd., с которой был связан Виктор Сивец, как несколько лет назад утверждал нынешний председатель Гостаможслужбы Калетник.

Народный депутат Игорь Калетник, который тогда возглавлял комитет Верховной рады по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией, лично просил генерального прокурора Александра Медведько проверить деятельность Сивца и «контролируемых им фирм». По данным Калетника, указанные компании-посредники нажились на экспорте украинской древесины на 36 миллионов долларов только в 2007 году.

http://censor.net.ua/ru/news/view/177884/tret_ukrainskogo_lesa_prodayut_cherez_kiprskiyi_offshor_zameshan_glava_kievskogo_shtaba_yanukovicha

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...
Украинский президент Виктор Янукович опубликовал в газете The Wall Street Journal статью «Украина: наше будущее с Европейским Союзом», перевод которой обнародован на президентском сайте.

«Я вижу современную страну, которая динамично развивается, где малый бизнес на подъеме, творчество расцветает, рынок вступает в силу после изнурительной рецессии. Только в прошлом году объем прямых иностранных инвестиций вырос на 35%», - утверждает В.Янукович.

Между тем, по данным Государственной службы статистики, объем прямых иностранных инвестиций в Украину в 2010 году вырос всего на 5% и самая большая доля «иностранных» инвестиций поступила с Кипра.

http://news.zn.ua/articles/86634

bb8182c284c32d99c6c6db2a56d0d0e7.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...
  • 2 тижня потому...
Министр энергетики Юрий Бойко приказал создать экспертную группу по изучению потенциала угледобывающей отрасли Монголии.

Об этом говорится в приказе Министерства энергетики и угольной промышленности № 614 от 12 октября 2011.

Он так же обязал группу обеспечить подготовку предложений относительно участия украинской стороны в развитии этой отрасли.

Ото прорив !!! 48f80fec8f1b8220b3a058dfccc96530.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Монголия издавна украинская территория.Пока монголы набегали на Русь,Русь набегала на Монголию

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 7 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...