Перейти до змісту

Допоможіть створити домашню Wi-Fi сітку.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу створити в квартирі WI-FI сітку для компа та ноута, щоб не плутались шнурки по квартирі. Допоможіть вибрати оптимальний роутер(модем) ціна/якість, та технічні показники.

Площа хати 130 квадратів, потрібно щоб доступ був у любому кутку.

Опубліковано

А что нибудь подешевле? Стою перед таким же вопросом. Советовали из дешевых TL-WR340GD, чуть больше 200 грн. Как он себя ведёт?

Опубліковано

Нормально себе веде, навіть вдавалось подружить з білайном.

Очевидно, що високі швидкості на інкапсульованих підключеннях він не дасть, але на свої гроші апарт нормальний.

Доречі, ціна, за яку тобі його пропонують завищена ;)

Іншим же рекомендую TP-Link TL-WR941ND. В останній версії офіційної прошивки з'явилась повна підтримка IPTV (на airbites функціонує добре).

Його перевага над 340вою моделькою в більшій швидкості Wi-Fi сегменту (в теорії до 300 Мегабіт) та в потужнішому процесорі (400 Мегагерц), тому швидкості білайна для нього не проблема. Орієнтовна вартість 390 грн.

D-Link`ом, як виробником, перестав цікавитись вже давно.

Там весь розум сконцентрований навколо маркетингу, а не виробнитва.

Опубліковано

Нормально себе веде, навіть вдавалось подружить з білайном.

Очевидно, що високі швидкості на інкапсульованих підключеннях він не дасть, але на свої гроші апарт нормальний.

Доречі, ціна, за яку тобі його пропонують завищена ;)

Іншим же рекомендую TP-Link TL-WR941ND. В останній версії офіційної прошивки з'явилась повна підтримка IPTV (на airbites функціонує добре).

Його перевага над 340вою моделькою в більшій швидкості Wi-Fi сегменту (в теорії до 300 Мегабіт) та в потужнішому процесорі (400 Мегагерц), тому швидкості білайна для нього не проблема. Орієнтовна вартість 390 грн.

D-Link`ом, як виробником, перестав цікавитись вже давно.

Там весь розум сконцентрований навколо маркетингу, а не виробнитва.

Не буду стверджувати, але на рахунок швидкостей Білайна, що для нього (TP-Link TL-WR941ND) це не проблема - на відсотків 90% - це тільки в теорії, на практиці - ріже швидкості, так само як всі інші роутери... (Особисто сам тестував, хороших результатів не вдалося добитися, максимум, що вдалося вижати - 8 чи 9 Мбіт. Можливо була проблема в прошивці. А от швидкість по WiFi, і по рівню сигнала - справді краще не бачив). Також в руках були D-Link DIR-100,D-Link DIR-320. Перший dir-100 - 7-8 Мбіт (ну в принципі я від нього більше і не чекав). В DIR-320 розчарувався. Так справді, на нього можна поставити альтернативну прошивку dd-wrt, і його можливості розширюються ого-го, але швидкість все-одно ріже :(. (не більше 10 Мбіт). Хто здивував, так це дешевий Wi-Fi Router EDIMAX br6225n (220грн+) - на прошивці 1.22 - стабільно дає швидкість 20-30Мбіт (як по лану, так і по влану). Але... Або прошивка троха крива, або "конструктора не догляделі", або ще щось - при закачці торента швидкість виростала навіть до 50Мбіт, але при цьому роутер лягає :), допомагає лише перезагрузка (благо виробники зробили на кабелі живлення кнопочку вкл/викл).

Опубліковано

Хто здивував, так це дешевий Wi-Fi Router EDIMAX br6225n (220грн+) - на прошивці 1.22 - стабільно дає швидкість 20-30Мбіт (як по лану, так і по влану). Але... Або прошивка троха крива, або "конструктора не догляделі", або ще щось - при закачці торента швидкість виростала навіть до 50Мбіт, але при цьому роутер лягає :), допомагає лише перезагрузка (благо виробники зробили на кабелі живлення кнопочку вкл/викл).

Всього то - роутер лягає. :smile3:

Якщо він і 100 пропускать через себе буде, але за півтори хвилини стане в ступор то він не вартий навіть тих 220 грн.

Скільки раз його треба перезавантажить щоб витягнуть фільм в хорошому HD? dry.gif

Особисто на TP-Link TL-WR941ND + Beeline бачив по Wi-FI 8.1 MB/s (64.8 Mbit/s), по LAN 10.1 MB/s (80.8 Mbit/s)

TP-Link TL-WR941ND + Intel WiFi Link 1000BGN.

Хай в повсякденні цифри будуть трошки меньші, але аж ніяк не 8 мегабіт ;)

Опубліковано

Хто здивував, так це дешевий Wi-Fi Router EDIMAX br6225n (220грн+) - на прошивці 1.22 - стабільно дає швидкість 20-30Мбіт (як по лану, так і по влану). Але... Або прошивка троха крива, або "конструктора не догляделі", або ще щось - при закачці торента швидкість виростала навіть до 50Мбіт, але при цьому роутер лягає :), допомагає лише перезагрузка (благо виробники зробили на кабелі живлення кнопочку вкл/викл).

Всього то - роутер лягає. :smile3:

Якщо він і 100 пропускать через себе буде, але за півтори хвилини стане в ступор то він не вартий навіть тих 220 грн.

Скільки раз його треба перезавантажить щоб витягнуть фільм в хорошому HD? dry.gif

Особисто на TP-Link TL-WR941ND + Beeline бачив по Wi-FI 8.1 MB/s (64.8 Mbit/s), по LAN 10.1 MB/s (80.8 Mbit/s)

TP-Link TL-WR941ND + Intel WiFi Link 1000BGN.

Хай в повсякденні цифри будуть трошки меньші, але аж ніяк не 8 мегабіт ;)

Ну я не агітую за едімакс, просто кажу як є. А на рахунок витягнути HD-фільм, без проблем - ставиться обмеження по швидкості (наприклад 4МБ/с) і все - не лягає. Але все-одно згідний - це не вихід, але зате майже в 2 рази дешевше ніж TP-LINK 941ND. Сам в пошуках ідеального роутера для білайн. Мені також хвалили цей TP-LINK 941ND. Однак мені не вдалося від нього отримати, те про що Ви кажете. Можливо справа в прошивці? Скажіть будь-ласка, яка прошивка була на даному роутері, коли вдалося досягнути таких результатів по швидкості?

Опубліковано

Результат по швидкості був досягнений завдяки внутрішнім пірам білайну при завантаженні досить популярної роздачі з rutracker.

Враховуючи 3тю апартну версію роутера прошивка булаTL-WR941ND_V3_100609

Опубліковано

Ну от. А 941 і 1043 апартно ідентичні, тільки в 1043 в 2 рази більший розмір ROM під флеш + USB порт для зовшнішнього HDD.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

народ я в цьому дуб-дерево, тому прощу розуміти. В мене питання. В мене дома інтернет від Укртелекому (1мб), чи можна просто купити роутер(чи як він там називається), провести до нього кабель і ходити з ноутом по хаті якщо немає стаціонарного компютера?

Опубліковано

Купил TP-LINK 941ND у Тумана осенью за 40 бачей, работает 24/7 зависаний нет скорость инета 50 мб.

и стоит тоже у меня ДИР-300 так вот с ТР-Линком на много меньше проблем.

так что 200% за TP-LINK 941ND

народ я в цьому дуб-дерево, тому прощу розуміти. В мене питання. В мене дома інтернет від Укртелекому (1мб), чи можна просто купити роутер(чи як він там називається), провести до нього кабель і ходити з ноутом по хаті якщо немає стаціонарного компютера?

ну да, купити сам роутер й модем всунути в нього й все)) в мене так працювало 2 роки Зюксер 660 Р й Д-Линк дир 300, роутер тобі буде коштувати для такого инету десь 250 грн. потолок)) це якщо без перспективи переходу на кабель)

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Результат по швидкості був досягнений завдяки внутрішнім пірам білайну при завантаженні досить популярної роздачі з rutracker.

Вибачте за оффтоп, але після переходу з Він ХР на Він 7, трекер не працює по внутрішніх пірах.

Плз хелп :sm128:

Опубліковано

Вибачте за оффтоп, але після переходу з Він ХР на Він 7, трекер не працює по внутрішніх пірах.

Плз хелп :sm128:

Все таки вже працюе знову, але не на всіх роздачах.

На Бі якось було краще <_<

Сорри за :offtopic:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...