Jump to content

Потрібен дизельньний аккум

Recommended Posts

Posted
В 25.01.2026 в 18:25, Harddriver сказав:

Аде ще шоб трохи крутив.

Пропозиції - в ПП

Він або працює або ні... Якщо це акумулятор для інших задач то не вартий він того

Posted

Цікавий запит, трохи уточню

1. Немає поняття дизель-бензин. Є поняття ємність, чим більше, тим краще та більша сила току. Але чим більше емність - більші габарити.

2. Є два типи акумуляторів по виводах, + та -,або - та + Питання і відповіді

3. Найкращий варіант купити акумулятор з максимальною ємністю, який може встати в піддон.

Щодо фейку на рахунок, що не буде заряджатись великий акум, то кислотні, гелеві заряджаються током 0,1С, тобто 65 Агод - струмом в  6,5А, а 100 Агод - струмом 10 А і то на початку, далі струм падає потроху. А самий простий генератор від 65А, нормальний 110-150А, чого хватить за глаза. 

• Подобається 1
Posted (edited)
В 26.01.2026 в 21:07, foma144 сказав:

то кислотні, гелеві заряджаються током 0,1С, тобто 65 Агод - струмом в  6,5А, а 100 Агод - струмом 10 А і то на початку, далі струм падає потроху.

Трохи уточню, 0,1С то рекомендована безпечна для здоров'я акума швидкість зарядки.  Але якщо взяти свіжий акум, розрядити його майже повністю (до стану, коли авто не заводить і треба "прикурювати"), а потім подати на нього 14,5 вольт від потужного генератора (щоб гарантовано ампер 120-150 міг видати), то акум в районі 1С і навіть трохи більше на старті буде приймати на себе. Але здоров'я акуму це не добавить. 

В більшості сучасних авто функціонує режим "розумної зарядки", коли система моніторить стан заряду акума і не постійно тримає 14,4-14,5 вольт, а може і менше 13, і 15 (залежно від ситуації), то там таких інтенсивних зарядних струмів не повинно бути, хоча при геть розрядженому акумі і там можуть. На класичних регуляторах після прикурювання акум суттєво страждає.

Edited by Unknown
Posted (edited)
В 27.01.2026 в 00:26, Unknown сказав:

Трохи уточню, 0,1С то рекомендована безпечна для здоров'я акума швидкість зарядки.  Але якщо взяти свіжий акум, розрядити його майже повністю (до стану, коли авто не заводить і треба "прикурювати"), а потім подати на нього 14,5 вольт від потужного генератора (щоб гарантовано ампер 120-150 міг видати), то акум в районі 1С і навіть трохи більше на старті буде приймати на себе. Але здоров'я акуму це не добавить. 

Не буде. В мене зарядка саморобна, десь 30А-40А витримає (але більше 18А не бачив), як і діодний міст, регулювання немає ніякого, два прибори - амперметр та вольтметр, після діодного мосту на холостому видає 12.8 В. Так ось, при початку заряджання на сильно розрядженому 65 Агод акумі може бути 15А та 12,4В, через 20 хвилин вже 7А та 13В, чим далі стоїть, тим більше росте напруга та падає струм. При досягненні  16,1-16,3В акум вважається заряджений, при цьому струм падає в ноль. Акум не кипить, якщо справний. Сучасні зарядки мають стабільну напругу, тому більше 14,7В ви не побачите. А колись, до імпусних, було так, ще був реостат для регулювання току, якщо треба було. В мене батько понад 20 років акумуляторником попрацював в автобусному парку, знаю, що пишу.

111.jpg

Edited by foma144
  • +1 1
Posted
В 27.01.2026 в 00:26, Unknown сказав:

В більшості сучасних авто функціонує режим "розумної зарядки", коли система моніторить стан заряду акума і не постійно тримає 14,4-14,5 вольт, а може і менше 13, і 15 (залежно від ситуації), то там таких інтенсивних зарядних струмів не повинно бути, хоча при геть розрядженому акумі і там можуть. На класичних регуляторах після прикурювання акум суттєво страждає.

Є такі акуму з платами, ціна питання Ланос, а то і два. Але то на геть сучасні і дорогі авто. А мерс з БМВ взагалі заборонив відкривати капот, тільки у ділера, як вам. Плюс піропатрон на масу від акума стоїть на сучасних.

Posted
В 28.01.2026 в 17:23, foma144 сказав:

А мерс з БМВ взагалі заборонив відкривати капот, тільки у ділера, як вам. Плюс піропатрон на масу від акума стоїть на сучасних

Біда!. Якщо до такого прийдуть всі автовиробники, то на старості не ясно на чому їздити буду. Щодо розумного (інтелектуального режиму ) зарядки, не треба супер дорогих плат і топових авто. Таке ставили наприклад на мегани і сценіки треті, на Фіат пунто ево (з 2009 роком які) теж бувало.

Posted
В 28.01.2026 в 17:16, foma144 сказав:

Не буде. В мене зарядка саморобна, десь 30А-40А витримає (але більше 18А не бачив), як і діодний міст, регулювання немає ніякого, два прибори - амперметр та вольтметр, після діодного мосту на холостому видає 12.8 В. Так ось, при початку заряджання на сильно розрядженому 65 Агод акумі може бути 15А та 12,4В, через 20 хвилин вже 7А та 13В, чим далі стоїть, тим більше росте напруга та падає струм.

Я дивився відео з конкретними щамірами, де 70-ка AGM  Varta брала 80-90 ампер на старті на себе. Акум був спеціально для тесту розряджений. Мабуть звичайні кислотними трохи менше візьмуть. Також вже не нові акуми ще менше візьмуть, через втрату реальної ємності. 

Якщо суто той експеримент, то десь із 14 по 17 хв. дивитись:

https://youtu.be/WAK12KYF0vM?si=1lW5hClwU9qXinNV