Перейти до змісту

розсудіть, будь-ласка

Bit

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

я продавав динаміки. динаміки грали чисто, без проблем. один з бордівців, мій квартирант, це може підтвердити. на них слухалась музика цілком нормально, без ніяких проблем.

зявився потенційний покупець е-60. сконтактували, він підїхав до мене. наголошу-мови за манібек НІЯКОЇ не було. питання: "нормально грають?" "нормально" "я їх завтра послухаю".

сьогодні він телефонує і пропонує повернути товар по манібеку.

повторюсь:динаміки в хорошому стані. чому вони раптом за один вечір почали хрипіти можна лише здогадуватись-може десь гепнулись при транспортуванні, можливо в сніг з водою в таку погоду. а можливо уже перепаяні були за вечір і там інший динамік хриплячий в одній з колонок стоїть? чекаю ваших думок, бо скоро маємо зустрітись з покупцем.

Опубліковано

не хочеться просто конфлікт затягувати і ускладнювати, але наприклад я, коли купляв на борді як правило ще в топіку за манібек говорив. а ні-то вживу домовлявся, і торгувався навіть за манібек. покупець просто приїхав-тикнув гроші, закинув динаміки в багажник і поїхав.

сам не люблю таких ситуацій, сам колись повертав різака 8а8асіку з борда по манібеку. але все було обумовлено.

Опубліковано
Договор есть договор-о манибеке не говорилось?Значит усє

Вопрос, по моему, снят.

Только продавец самолично может решить, как разрулить ситуацию,может найдут обое какой-то компромиссный вариант,но покупатель не имеет права нагнетать обстановку.

Опубліковано

На борді вже давно має бути аксіома.....БЕЗ МАНІБЕКУ НІЧОГО НЕ КУПУВАТИ І НЕ ПРОДАВАТИ!!!!!!!!!!!!!.....хоча б почати з техніки.....

Опубліковано

щойно в розмові з покупцем виявилось, що вони не риплять, а в них, цитую "на одному динаміку якись такий металевий звук.. ну вони наче нормальні, але мені з таким ефектом не треба"

я не розумію... чи то в покупця музичний слух, чи шо....

Опубліковано

щойно в розмові з покупцем виявилось, що вони не риплять, а в них, цитую "на одному динаміку якись такий металевий звук.. ну вони наче нормальні, але мені з таким ефектом не треба"

я не розумію... чи то в покупця музичний слух, чи шо....

Візьми з нього гривень 50 за користування колонками і все!

Опубліковано

Згоден з poliglot

Потрібно встановити певну грошову планку вартості товару, для якої 2-денний манібек є обов'язковим.

Опубліковано

Покупець просто морочить собі і людям голову! Хочеш щось купити - домовся,що б під час покупки можна було перевірити товар. Подивився, послухав, перевірив усе, що цікавить - приймай рішення купувати чи відмовитися.

Треба поважати і продавця! Він теж людина! У нього теж мало часу на повторні зустрічі! Розумію так, якщо людина професійно займається (заробляє на життя) виготовленням, або продажем чогось, вона встановлює ринкову ціну і передбачає можливість кілька разів зустрічатися з потенційним покупцем! Якщо ж я продаю наприклад, свій б/в мобільний телефон, я встановлюю нижчу ціну і немаю бажання витрачати багато часу на його продаж!

Тому вважаю, що манібек може мати місце (за згодою сторін, яку краще зафіксувати на сторінці теми) лише в тому разі, якщо товар неможливо випробувати при зустрічі, або на це випробовування потрібно більше, ніж 30 хв. І коли наявність пломб, або інших елементів захисту може захистити продавця від махінацій покупця!

І завжди треба памятати, що б/в є б/в.

Хочеш 100% гарантій - купуй нове у серйозному магазині і вимагай виписки чека та гарантійки!

Хочеш дешевше б/в - будь готовий до сюрпризів!.

В цій ситуації через відсутність серйозних скарг покупця на товар, йому варто відмовити!

Якщо є бажання, можна звяти штраф тих же 50 грн за потрачений час!

Успішного вирішення питання!!!

Опубліковано

ну якщо йому вже так товар не подобається то нехай вертає але в такому стані якими брав, без всяких дефектів.

Опубліковано

розійшлись мирно. повернув покупцю гроші, взяв 20 за мороку і витрачений час.

він зайшов до мене додому, послухали динаміки на моєму сабвуфері. звучать дуже добре. але як пояснив покупець, мій сабвуфер на динаміки подає лише високі частоти, а низькі відтворює лише саб мовляв. а на його усілку на динаміки подаються також низькі частоти

Опубліковано

Імхо винуваті оба - продавець не продемонстрував всі мінуси колонок , покупець - не дочув, що на потужних басах вони хриплять.

Впринципі якщо хороший усь - захриплять і 100-ГДН ;)

Але правило  є правило, і манібек є манібек, навіть за нашим законодавством він присутній. Аж 14 днів доречі. 

Опубліковано

Висловлюсь ще і я :)

Завжди коли продаю чи купую домовляюсь про манібек, але обумовлюю це тільки тим що повернення тільки у разі якоїсь несправності того чи іншого товару, себто щоб не було таких ситуацій, що покористувався 3 дня, несподобались - повертаєш на манібек!.. Огляд треба робити відразу по фото чи на місці.

Щодо топіка, то я в свою чергу з багатьма бордовцями вже на автомані куплю-продам без уточнення манібеку, можливо ця людина вже привикла як і я, чи перепутала вас з кимось в кого багато чого купувала... Вважаю манібек надати потрібно, але в подальшому обумовлювати його. Хоча в даній ситуації якщо одна колонка дійсно має специфічне звучання впорівнянні з іншою а людина має слух, то це якби дефект! Моє ІМХО!

Опубліковано

Я, як покупець також хочу висловитись.

При розмові з покупцем, я запитав чи все добре з динаміками(чи не риплятьі ін.), на що отримав відповідь, що динаміки працюють відмінно. Я сказав, що перевірю їх на наступний день, і якщо щось не так то перезвоню. Самого слова "moneyback", при розмові не згадувалось, але мені здається що українською мовою я цілком зрозуміло виразився.

На наступний день я перевірив, і почув посторонні шуми чи то хрипіння, чи металічний звук при програванні басів. І це навіть на нижчій від середньої гучності! Я підключав динаміки до нормального підсилювача без кроссоверів. Як виявилось продавець перевіряв їх на виходах від 2.1 системи, де бас іде на сабвуфер, а середні і високі частоти на інші динаміки, тобто на ті самі виходи де перевірялись динаміки. Так такі динаміки не перевіряються. Це ж не "піщалкі"!

Я вважаю що продавець надав мені не вірну інформацію щодо роботи динаміків, і тому я захотів їх повернути назад(мені не потрібні деревяні ящики за 130 грн).

Опубліковано

Конфілкт вважаю розруленим.

А в правилах обов'язково додаму пунктик про "Манібек".

зараз приліпимо голо-сувалку. Де всі і обсмокчемо.

Закрито!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...