Volyniaka Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:49 Автор #26 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:49 Моя сцилочка (пост №6 ) працювала ( в ФайрФоксі). Диктант не складний. Встиг, навіть, відправити поштою .
Mala Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:56 #27 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:56 Моя сцилочка (пост №6 ) працювала ( в ФайрФоксі). Диктант не складний. Встиг, навіть, відправити поштою . Вже ? Електронною ? А де перевірити можна буде ?
Volyniaka Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:59 Автор #28 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 14:59 Моя сцилочка (пост №6 ) працювала ( в ФайрФоксі). Диктант не складний. Встиг, навіть, відправити поштою . Вже ? Електронною ? А де перевірити можна буде ? З поштового відділення №5 (відправка пошти до 17-00) Там умова лише звичайною поштою.
ursa Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 16:25 #29 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 16:25 Зашёл на почту, отправил письмо Давно, наверное, в отделении не было одновременно столько людей, требующих поставить на конверте сегодняшний штемпель
Scabiosa Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 16:48 #30 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 16:48 Таки-так. На 24 відділенні біля "Гостинця" повний аншлаг. І всі просять поставити сьогоднішній штемпель. А тепер проситимемо філологів, хто писав диктант, викласти ідеальний варіант? )) Десь так після 20.00?
laska Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:05 #31 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:05 Сама ідея написання, для перевірки самих себе, чудова. От тільки суті умов конкурсу не розумію. У тому ж ворді написати і перевірити правопис дуже швидко, та і з таким темпом диктування, можна було встигнути окремі слова у неті перевірити. Я, наприклад, встигала в асі відписуватися і дитину погодувати Пізнавальний в історичному плані диктант
Arden Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:17 #32 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:17 А пунктуація? Це головне я думаю...
SvitlikOM Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:38 #33 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:38 І я відправила поштою. У нас на роботі майже цілий наш відділ писав. Вклали потім все в один конверт і відправили. Було цікаво. Диктант останній раз писала ще в школі. Особливо помітно змінився почерк з того часу, і не в кращу сторону. Для себе зробила копію, щоб звірити. Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде.
Oksana04 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:55 #34 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 17:55 Сама ідея написання, для перевірки самих себе, чудова. От тільки суті умов конкурсу не розумію. У тому ж ворді написати і перевірити правопис дуже швидко, та і з таким темпом диктування, можна було встигнути окремі слова у неті перевірити. Я, наприклад, встигала в асі відписуватися і дитину погодувати Я також з двома малюками вдома і з чоловіком встигла по телефону порозмовляти. А пунктуація? Це головне я думаю... +1 Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде. В них навіть сайт є??? Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови і назвав його легким. За словами Дмитра Табачника, диктант здався йому досить легким, але той, хто диктував, надиктував занадто швидко. О ужас!!! Куди вже повільніше???
ursa Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 18:19 #35 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 18:19 Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови і назвав його легким. Я почему-то тихо плакал после такого заголовка новости. А потом мне стало грустно Диктант національної єдності, що присвячений Дню української мови та писемності, складався приблизно зі 100 слів і диктувався по Національному радіо. Міністр і запрошені журналісти в його особистому кабінеті о 16:10 почали писати диктант з теми: "Юрій Кульчицький". Після написання диктанту листки з ним були упаковані в конверт і відправлені поштою на адресу Національної радіокомпанії України. За словами Дмитра Табачника, диктант здався йому досить легким, але той, хто диктував, надиктував занадто швидко. Результати буде оголошено на початку грудня, а переможці конкурсу одержать грошові винагороди, радіоприймачі та книги. Табачник пообіцяв, що якщо за результатами диктанту йому буде присуджена якась винагорода, він залишить її у фонді конкурсу, щоб на наступний рік призи були значнішими. Разом з тим народний депутат від НУ-НС Леся Оробець написала у своєму аккаунті на Twitter, що ніхто із тих, хто писав диктант разом з нею, не написали без помилок. Хоча результат і високий.
Korosy Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 18:42 #36 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 18:42 http://tsn.ua/ukrayina/tabachnik-legko-napisav-diktant-z-ukrayinskoyi-movi.html доречі... хіба не окремо пишеться?
ursa Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:07 #37 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:07 доречі... хіба не окремо пишеться? о_О А я такого со школы или не помню, или нас такому не учили Значит, одна ошибка уже есть
Arden Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:20 #38 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:20 До речі пишеться окремо.Окремо пишуться:прислівникові сполучення, утворені від іменника з прийменником.Найуживаніші з них такі:без: без кінця, без черги, без упину, без жалю;на: на добраніч, на жаль, на щастя, на сьогодні, на початку;до: до побачення, до речі, до краю, до діла;з: з радості, з жалю, з горя, з розгону;в/у: в разі, в міру, уві сні, в далечінь;
Korosy Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:27 #39 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:27 Табачник пообіцяв, що якщо за результатами диктанту йому буде присуджена якась винагорода, він залишить її у фонді конкурсу, щоб на наступний рік призи були значнішими.фонд конкурсу залишиться з такими ж призами, як і цього року ))) Arden, +1і все ясно )))
Andrew_Best Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:42 #40 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:42 А оцінки коли?
ursa Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:47 #41 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 19:47 А оцінки коли?Результати буде оголошено на початку грудня, а переможці конкурсу одержать грошові винагороди, радіоприймачі та книги. Уже не смешно. Что ни день - то очередное "в падлу прочитать всю тему" (хотя бы 5 последних сообщений)...
Mala Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 20:43 #42 Опубліковано 9 Листопада, 2010 в 20:43 До речі, а давайте звіримось ))) Якщо вірити вказаному тексту , то я зробила дві пунктуаційні помилки ((( Можливо, хтось з філологів поправить ? Юрій Кульчицький Мало хто в Україні знає про Юрія Кульчицького, хоча цей українець відкрив Європі запашний східний напій – каву.Родом він із української шляхетської родини Кульчицьких-Шелестовичів із Самбірщини. Замолоду пішов на Січ. Під час одного з походів Юрій Кульчицький потрапив у полон, де досконало вивчив турецьку мову і звичаї. Саме там він відкрив для себе неповторний смак та аромат кави. Пізніше Кульчицький служив у австрійській дипломатичній місії. Він відіграв важливу роль у легендарній Віденській битві, яка, до речі, зупинила турецький наступ на цивілізовану Європу. Крім будинку й медалі, рятівник отримав від міської влади Відня триста мішків кави. Зернята залишили в обозі турки (щоправда, австрійці вважали їх кормом для верблюдів). Однак полонені тварини каву їсти навідріз відмовлялися. Підприємливий українець не розгубився – і відкрив кав*ярню! Віденцям кава припала до смаку. Кульчицький, перебравшись у турецький одяг, особисто частував своїх гостей, пом*якшуючи смак кави медом, цукром, а згодом – молоком і вершками. Нині одна з віденських вулиць названа на честь героя-кавовара; на ній же українцеві встановлено погруддя.
Volyniaka Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 06:38 Автор #43 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 06:38 В останньому реченні замість крапки-коми я поставив просто кому... І ще не впевнений, чи потрібно писати "австрійську дипломатичну місію" з великої чи малої літери, раптом це власна назва?. === А Діма Собачнік, до речі, довів свою українськість!
laska Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 06:56 #44 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 06:56 У порівнянні з тим, що виставила Мала, я не дружу із "дужками" і з "крапка з комою" оскільки їх не застосувала взагалі, натомість використовувала коми. Ну і тире застосувала лише раз. Тепер зрозуміла причину тих затяжних пауз Ну хоч з дефісами і комами ідилія. І ще у мене: мову й звичаї.
justice777 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:18 #45 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:18 Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови і назвав його легким. Я почему-то тихо плакал после такого заголовка новости. А потом мне стало грустно Найбільш обурило, як це це бородате чмо відповіло на питання, якою мовою він писав диктант. Скільки ж в нього ненависті до України та всього українського!!! http://tsn.ua/ukrayina/tabachnik-yaka-mova-moya-ridna-spitayte-u-tyagniboka.html
Oksana04 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:30 #46 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:30 У порівнянні з тим, що виставила Мала, я не дружу із "дужками" і з "крапка з комою" оскільки їх не застосувала взагаліІ ще у мене: мову й звичаї.А в мене ще й знаку оклику немає. Одні коми, крапки, тире.В іншому - аналогічно.
ursa Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:49 #47 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:49 А кто сказал, что приведённый текст - официальный?
Tolik_lt Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:54 #48 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:54 Найбільш обурило, як це це бородате чмо відповіло на питання, якою мовою він писав диктант. Скільки ж в нього ненависті до України та всього українського!!! http://tsn.ua/ukrayi...tyagniboka.html а в чому там ненависть? в тому, що у нього рідна мова материнська, і вона може бути і не українською. чи якщо іронічно згадати тягнибока- то це ненависть до українського?
Oksana04 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:58 #49 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 07:58 А кто сказал, что приведённый текст - официальный? НІХТО. До речі, а давайте звіримось ))) Можливо, хтось з філологів поправить ? От і ждем філологів. Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде. ДЕ???
ursa Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 08:10 #50 Опубліковано 10 Листопада, 2010 в 08:10 Не вижу логики в скобках (щоправда...) - там достаточно выделения запятыми. Восклицательный знак?? Точка с запятой?? Сомнения
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.