Перейти до змісту

Вартість проїзду знизять?

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дуже добре пам'ятаю, як їхав 17ткою пару років назад, коли робили підвищення ціни з 1.50 до 2 грн, якщо не помиляюсь. Так як часто їздив цією маршруткою тоді, то розговорились з маршрутчиком, то той на рахунок підвищення цін сказав - "та те підвищення за проїзд то таке, мені і при 1.50 нормально". Думаю, що зараз ситуація від тої, що була тоді, не сильно різна. Як на мене - власники маршрутів та водії мають різну інформацію та статистику по пасажиропотоку. Всі гроші до власників маршрутів не доходять, осідають в кишенях водіїв (чи то через не знання власників маршруту нюансів роботи, чи то за просто мовчазної згоди) от і вони піднімають галас, що потрібно підняти ціну за проїзд, хоча, очевидно, і при ціні 2.50 їм вигідно тримати маршрутки, навіть при 2.00.

Треба з цим щось робити, бо так далі не можна.

• Відповідей 514
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Треба з цим щось робити

Наприклад.

На жаль, не знаю. Навіть якщо подивитись на Європу, то в них навіть контроль за оплатою в громадському транспорті малий. Всі надію на порядність тих, хто їздить. В нас таке не піде, не той рівень життя, треба його покращувати.

Якби я знав, що робити, я б написав, але ідей немає, на жаль :(

Опубліковано

А у мене є.

Тупо, дуже тупо, написати листа у міскраду. Підписати його десь 2-3-5 тисяч людей. І занести на підпис Романюку.

З якого переляку підвищили? Чим мотивували? Де покращення якості?

Якщо буде конячитися, згадати закон про люстрацію. І просто тупо простежити за маршрутом, к-сть людей і т.д.

Не складно вирахувати виручку і все інше, і аргументувати недоцільність підвищення тарифів.

Це навскидку.

Опубліковано

А у мене є.

Тупо, дуже тупо, написати листа у міскраду. Підписати його десь 2-3-5 тисяч людей. І занести на підпис Романюку.

Якщо буде конячитися, згадати закон про люстрацію. І просто тупо простежити за маршрутом, к-сть людей і т.д.

Не складно вирахувати виручку і все інше, і аргументувати недоцільність підвищення тарифів.

Це навскидку.

Це не прозоро. Треба, щоб тарифи на проїзд формувались прозоро, а не від хотєлкі чиновників.

Опубліковано

питання не в "пакрашенні", а в реальній ціні послуги

Штука в тому якраз, що чиновники, так само як і перевізники, зазвичай мотивують підвищення ціни на проїзд тим, що потрібно покращувати якість послуг. Тому і виникає питання - а де ж воно?

Опубліковано

gps поставили

1. Його поставили ще до останнього підвищення цін

2. Кому воно потрібне? На наше місто з ~200к населення думаю, що ним користується максимум тисяча людей.

Опубліковано

я думаю подорожчання пов"язане з ростом курсу американського долара, і зростанням індекса Доу Джонса, будь-який маршрутчик це підтвердить

Опубліковано

Щороку підвищення, стабільність :(, на пару з колапсом затором щодня біля Старого Ринку та Цуму. Мер обіцяв розібратись ?

Опубліковано

Сьогодні в маршрутці №9 почув, що з 15 грудня у всіх маршрутках буде однакова ціна - 3 грн.

Опубліковано

Сьогодні в маршрутці №9 почув, що з 15 грудня у всіх маршрутках буде однакова ціна - 3 грн.

Це по радіо казали чи так - чутки?

Опубліковано

тролейбус рулить

Воно то так, але.. Наші можновладці також "дуже розумні". Підняли ціни саме тоді, коли жителі Луцька найбільше потребують маршрутки. Чому ж це не зробили літом, хоча постанова міськради ще в травні була? Тому, що це були б явно мітинги, та і жителі могли б просто зробити флеш-моб та не користуватись маршрутками пару днів. А зараз це дуже важко зробити, так як пішки зимою багато не находиш, а троллейбус не всі в змозі чекати.

Опубліковано

3 грн на роботу 3 грн з роботи.

6 грн.

це на 1-1,5 грн дешевше, аніж їхати автомобілем.

Але: (автомобілем) не потрібно йти, чекати десь там щось. Штовхатися і мерзнути. І час добиратися скорочується вдвічі.

Вжопу маршрутки.

Опубліковано
Але: (автомобілем) не потрібно йти, чекати десь там щось. Штовхатися і мерзнути. І час добиратися скорочується вдвічі.

Але: (автомобіль) потрібно регулярно обслуговувати та заправляти. Взимку потрібно шукати гараж чи ще там щось. Їхати по слизьких дорогах, повз маршрутки і неадекватів. І виходити ще раніше, ніж на маршрутку.

До чого я? Як казав класик, "яка розумная цьому альтернатива?" ^_^

Опубліковано

3 грн на роботу 3 грн з роботи.

6 грн.

це на 1-1,5 грн дешевше, аніж їхати автомобілем.

Вжопу маршрутки.

Туди вартість автомобіля+права включена? Так щоб і мені пересісти...

Опубліковано

Але: (автомобіль) потрібно регулярно обслуговувати та заправляти. Взимку потрібно шукати гараж чи ще там щось. Їхати по слизьких дорогах, повз маршрутки і неадекватів. І виходити ще раніше, ніж на маршрутку.

мдя.. не читач?

Вартість бензину буде вартувати на 1,5 грн дорожче, ніж їхати маршруткою.

Припустимо. Мені добиратися на роботу 3-3,5 км. Не зовсім цікаво взимку ходити. Влітку - можна й назад пройтися.

Взимку темно і по різним стрьомним вулицям - не той во!

На роботу на 8 ранку. Встати потрібно о 6,30. привести себе в порядок ,поснідати і вийти о 7,20, щоб за 35 хвилин встигнути отих 3.5.км подолати.

Не так важливо де знаходиться, факт, що добиратися все одно потрібно.

так от.

вартість бензину = (майже) вартості проїзду. Потім, маршруткою їхати стандартним маршрутом хвилин 10 і ще 10 йти пішки.

20 хвилин. + маршрутку ще потрібно дочекатися. 5 хв.

вийшов о 7,30. Завів на 1-2 хв. прогрів салон / двигун. Почистив сніг зі скла 3-5 хв.

Сів - 5-7 хв і я на місці. На роботі. Не йду стрьомними не чищеними від снігу темними вулицями. Не поспішаю. уже о 7,45-7,50. Вийшов о 7.30 10 хвилин економії.

Те ж саме назад.

Влітку простіше - сів - завів - поїхав. Нічого не чистиш і не грієш.

Опубліковано
Вартість бензину буде вартувати на 1,5 грн дорожче, ніж їхати маршруткою. і далі бла бла бла

Придбання та обслуговування авто - на халяву? :_07:

Опубліковано

Так то воно так, але не всі мають власний автомобіль. І тому змушені користуватися послугами маршрутних таксі.

Та і не всім маршрутам є альтернатива - тролейбус.

Опубліковано

тролейбус окуповують фрілансерирайдери пенсіонери, а зараз в пальтах, шубах енд со он, для інших категорій пасажирів, місця все менш і менш...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...