keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:00 #1 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:00 Хто знає, є внас в Луцьку такий клуб? Якщо є, то де його знайти?Знаю, що раніше був представник Всеукраїнської асоціації акваріумістів в Луцьку. Сидів в ДОСААФі... чи є там зараз незнаю.Якщо нічого такого нема, а є люди, які б хотіли ділитись своїми напрацюваннями - давайте об"єднаємось...В самого зараз акваріум на 200 літрів. Готовий допомогти початківцям в плані порад в міру своєї обізнаності... (чуть попожжей зможу помагати і в плані отримання рослин/риб)
dimmon Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:03 #2 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:03 Якщо нічого такого нема, а є люди, які б хотіли ділитись своїми напрацюваннями - давайте об"єднаємось... Есть такие
Zevs_Isver Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:05 #3 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:05 если завести небольшой аквариум,пару простеньких рыбок, пару растений - с ними много возни (в обслуживани)?
dimmon Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:14 #4 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:14 если завести небольшой аквариум,пару простеньких рыбок, пару растений - с ними много возни (в обслуживани)? Нет, чтобы тебе кто не говорил. Но маленьким ті не обойдешся, как пойдет .... Гарантирую потом купишь себе на 500 литров. Возни не много я "свой" первый аквариум склеил и залил водой еще в 10 классе, воду только доливал, никогда не менял. Иногда, очень редко, и то по вине ремонтов слоиваю 50% воды и доливаю новой. Аквариум чистый и красивый, сейчас буду броать еще 2 на новую хату Вобщем если кратко (как у меня). 1. Создание (покупка) аквариума, насыпка грунта, высадка растений, залив воды и покупка рыб - одноразаово (как по мне, это самое прикольное время, самое начло, уу настольгия) 2. Кормление рыб утром и вечером. 3. Примерно раз в 2 недели доливка ведра-2 воды (смотря какой аквариум), рекомендуеться сливать до 25% а потом восполнять, я этого не делаю и все путем 4. Примерно 1-2 раз месяц вырубка растений п.3 и 4 это все дело в кайф, поверь, обычно п.4. выполняеться при п.3
keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:32 Автор #5 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:32 Думаю для початку можна виложити характеристики своїх акваріумів. Мій: - 200 літрів, самоклей радянських часів - риба: 4 скалярії, 2 анцитруса, 2 лабео, пару барбусів, 2 даніо розових, 4 гурамі, 5 неонів, 3 кардинала, 3 мінора, гупьошок пару плаває. Вроді все - рослини: всякі і різні, зараз якраз іде процес адаптації нових - що виживе те потім і опишу. - обладнання: помпа Atman підключена до саморобної фільтруючої системи, 4 лампи х18W, компресор. Вроді все поки Фотки постараюсь виложити завтра - післязавтра... Zevs_Isver, при правильному підборі рослин після запуску треба тільки кормити і доливати воду. Якщо перенаселений акваріум, то сифонити дно... Хоча дивлячись що рахувати невеликим: В ньому 1,5 літра. Я тренувався на 3-х літровій банці Зустрічав статті, про запуск невеликого акваріума - постараюсь їх знайти...
Адміністратори serega Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:33 Адміністратори #6 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:33 Вот http://micro.lutsk.ua, хотят сайт аквариумистской направлености. Пока вижу что выложили только несколько фоток установки аквариума, помоему в "Сенте"
keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:53 Автор #7 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 08:53 http://micro.lutsk.ua - тим хто ставить перший акваріум не радив би ставити в нього речі а-ля корали - риби доволі часто об таке травмуються. І ще одне, на фото аератор стоїть нижче рівня води акваріума - зря, серед 3-х випробуваних мною клапанів ні один довго не витримав - всі почали пропускати воду в помпу ...
difoto Опубліковано 25 Січня, 2007 в 11:54 #8 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 11:54 Вот как раз человек, который делал эти фотки и сидел в ДОСААФе известный очень многим как "Нупогоди" , а в данный момент занимается обслуживанием, изготовлением и уходом за аквариумами. Вот если б его каким нибудь макаром затянуть на борду - это было б ФИШКА!!! Потому как слушать его околоаквариумные беседы будет покруче, чем "Война и мир"!(да и не только про аквариумы... просто ОЧЕНЬ интересный человек )
dimmon Опубліковано 25 Січня, 2007 в 11:59 #9 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 11:59 известный очень многим как "Нупогоди" , а в данный момент занимается обслуживанием, изготовлением и уходом за аквариумами. А телефон его есть? Интересует изготовление.
keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:39 Автор #10 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:39 difoto, як там акваріум, який ти вмене придбав? цікаво глянути фото...Фотка всетаки не луцька, людина, яка її зробила має адресу kosha at dnepro.kharkov.ua...
difoto Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:48 #11 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:48 Пропиарю 8 095 5387124 Аквариумы: установка, запуск , обслуживание }~)))o> типа рыпко ЗЫ ну, не ззнаю... я з Сергієм і його напарником(це той, що на фото корали "сажає") позавчора в Луцьку спілкувався... і камера в нього SP700, як і в цих знімків а твій акваріум - живий, здоровий, на днях займемось заміною води/чисткою(як раз про це і спілкувались з ним) і взагалі: за невелику платню ці люди з усіх забот лишають власнику тільки кормьожку! ЗЗІ бачили акваріум у Слоні??? Це - їхня парафія... окрім Сергія до нього ніхто не мав права підходити!
dimmon Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:58 #12 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 12:58 Пропиарю 8 095 5387124 Аквариумы: установка, запуск , обслуживание Я уже звонил туда, вроде найдич постил их телефон. Тут вот именно, устновка, запуск, обслуживание. Это мне и самому покайфу. а Вот изготовление. Да они говорят что у них есть специалист, но я хочу прямой телефон этого специалиста.
keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 13:20 Автор #13 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 13:20 dimmon, скинув тобі в ПП телефон + хтось з акваріумістів на варшавці точно клеїть акваріуми, попитай. Стоять в суботу, неділю десь до 14.00 в корпусі на нижньому поверсі біля бабок з лікарськими рослинами...Да, якщо не секрет, чому саме клеєний хочеш? Можливо фабричний польський підійде, чи якісь особливі запроси...
dimmon Опубліковано 25 Січня, 2007 в 13:42 #14 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 13:42 Да, якщо не секрет, чому саме клеєний хочеш? Можливо фабричний польський підійде, чи якісь особливі запроси...А есть польские угловые на 500 литров? Если есть то мож посоветуй где лучше купить?ЗЫ: а что есть какието проблемы с клееными, мож. польские надежней?
keepo Опубліковано 25 Січня, 2007 в 14:51 Автор #15 Опубліковано 25 Січня, 2007 в 14:51 Знову ж телефон, який я тобі дав - спитай за фабричні - підкажуть куди звернутись, вони возять з Польщі. Думаю кутовий на 500 літрів не проблема...
keepo Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:42 Автор #16 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:42 Як і обіцяв - фото мого акваріума: загальний вигляд він же, але збоку і зі спалахом ну і пару риб: боция малюк сома крапчатого самка анцитруса і сам анцитрус Часу не було, щоб поставити потужніші лампи для фотографування риб, тому якщо погано видно - кажіть, підправлю фото.
Гість Guest Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:51 #17 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:51 самка анцитруса і сам анцитрус Як я тобі їх відкормив...ночі недосипав... Що там з твоїм новим акв.? запустив вже..? Хотілося б глянути
chopped Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:52 #18 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:52 самка анцитруса і сам анцитрус Як я тобі їх відкормив...ночі недосипав... Що там з твоїм новим акв.? запустив вже..? Хотілося б глянути
keepo Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:57 Автор #19 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 07:57 chopped, тобі само-собой respect за утримання рибок в перехідний період Другий акваріум ще не запустив, да і на нього вмене задуми грандіозні - хочу туди зробити задню стіну з натурального каменю, а це не так вже і швидко робиться...
Oushen Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:04 #20 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:04 . Примерно раз в 2 недели доливка ведра-2 воды (смотря какой аквариум), рекомендуеться сливать до 25% а потом восполнять, я этого не делаю и все путем Это что ж, за 2 недели 2 ведра воды просто испаряется?? А в комнате с аквариумом на 200 литров влажность какая, 78%??
dimmon Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:09 #21 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:09 Прикольный аквариум. Чувтвую себя лохом со своим совецким аквариумом Как поставлю новый тоже фотки выложу.
keepo Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:26 Автор #22 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:26 Oushen, 2 відра води не випаровуєть, просто частину відбираєш, а нову доливати треба... вологості не заміряв, але при температурі в акваріумі 27-29 градусів ніякого дискомфорту не відчувається... dimmon, вмене теж радянський акваріум, кришка саморобна і власна обклейка оракалом.... Виклади свої фотки, цікаво ж... Взагалі мій акваріум запущений недавно, тому рослини ще не стабілізували свій ріст + думаю як розібратись з роголистиком (це те, що зверху плаває), він відфільтровує в акваріумі деякі речовини - тому без нього ніяк (хіба вносити ще одну ланку в коло фільтрації), але і виглядає він якось дико
dimmon Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:53 #23 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 08:53 dimmon, вмене теж радянський акваріум, кришка саморобна і власна обклейка оракалом.... Виклади свої фотки, цікаво ж...Взагалі мій акваріум запущений недавно, тому рослини ще не стабілізували свій ріст + думаю як розібратись з роголистиком (це те, що зверху плаває), він відфільтровує в акваріумі деякі речовини - тому без нього ніяк (хіба вносити ще одну ланку в коло фільтрації), але і виглядає він якось дико мож и выкладу. Я свой роголисник выкинул, он меня так дотал, за неделю выростал так что закрывал весб верх аквариума толщиной в снтимтров 5. Надоело его выбрасывать каждую неделю.
Гість Guest Опубліковано 26 Січня, 2007 в 22:13 #24 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 22:13 dimmon, вмене теж радянський акваріум, кришка саморобна і власна обклейка оракалом.... Виклади свої фотки, цікаво ж... Взагалі мій акваріум запущений недавно, тому рослини ще не стабілізували свій ріст + думаю як розібратись з роголистиком (це те, що зверху плаває), він відфільтровує в акваріумі деякі речовини - тому без нього ніяк (хіба вносити ще одну ланку в коло фільтрації), але і виглядає він якось дико мож и выкладу. Я свой роголисник выкинул, он меня так дотал, за неделю выростал так что закрывал весб верх аквариума толщиной в снтимтров 5. Надоело его выбрасывать каждую неделю.
Гість Guest Опубліковано 26 Січня, 2007 в 22:14 #25 Опубліковано 26 Січня, 2007 в 22:14 dimmon, вмене теж радянський акваріум, кришка саморобна і власна обклейка оракалом.... Виклади свої фотки, цікаво ж... Взагалі мій акваріум запущений недавно, тому рослини ще не стабілізували свій ріст + думаю як розібратись з роголистиком (це те, що зверху плаває), він відфільтровує в акваріумі деякі речовини - тому без нього ніяк (хіба вносити ще одну ланку в коло фільтрації), але і виглядає він якось дико мож и выкладу. Я свой роголисник выкинул, он меня так дотал, за неделю выростал так что закрывал весб верх аквариума толщиной в снтимтров 5. Надоело его выбрасывать каждую неделю.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.