Перейти до змісту

Про що говорить місто

lbladko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 хвилин тому, sergkots сказано:

По нормах кількість паркомісць вроді 0,8 від кількості квартир - так журналісти казали коли репортаж знімали.

трохи не так

Цитувати

Розрахунок місць для зберігання авто залежать від кількості квартир в будинку та місця розташування будинку. Наприклад для центральної частини міста на однокімнатну квартиру виділяється 0,5 місця, на кожну дво- і більше кімнатну по 1. В середній зоні міста коєфіцієнті 0,5 та 0,8 відповідно. На переферії для кожної квартири рахується по 0,5 місця на парковку. Для інших закладів норми відштовхуються від потужності або розрахункових значень відвідуваності. В наступній статті ми надамо приклад розрахунку паркомісць для громадських закладів.

• +1 1
  • Відповідей 2,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
15 хвилин тому, Zheny@ сказано:

ЗБС логіка - немає де ставити - нє не буду купляти машину. Ставити ж немає де. Всьо.

японці чудово дружать з такою збс логікою і порядок на вулицях у них суть-суть кращий

Японии нельзя просто скопить денег и купить машину. Чтобы купить личный автомобиль японцу придется доказать, 
что он в состоянии будет им пользоваться, не причиняя неудобств окружающим.

Поэтому одно из основных требований – наличие личного парковочного места, расположенного 
в радиусе не более 2-х км от дома. Парковочное место часто арендуют. Стоит это примерно как 
однокомнатная квартирка в том же районе.  
Японцы к этому требованию относятся с большим пониманием, один мой знакомый японец даже считает, 
что продавать машину без парковочного места – это как продавать оружие без лиценции (здесь логическая 
связь может быть неочевидна для не-японца).

Важно не только наличие парковочного места, но и его размер. Когда вы подаете документы в полицию, 
вам надо предоставить чертеж вашей парковки. Полицейский может не разрешить купить вам новенький 
внедорожник, если посчитает, что ваша парковка слишком мала для него.

Змінено користувачем vampirich
  • +1 5
Опубліковано
1 hour ago, Zheny@ said:

Ці 2 таварісча - продали землі стільки, що можна було побудувати ще один Лас Вегас!

Чому ж ти не спитав в них свого часу, чому не будують? Добре кивати на інших, паркуючись в болоті, розносячи потім по дорозі і дихаючи ним же самому.

1 hour ago, Zheny@ said:

Саме так.

В цивілізованому світі так і є. Будують будинки з можливістю паркуватися як в підвалі будинку, так і на його даху. Закладають в можливості конструкції

Ого, прям на даху? Круто, бачив хоч раз?

Так і в нас будують з паркуванням в підвалах. Готовий платити за паркомісце ринкову ціну? Приклад Києва показує - бидло буде своїх же дітей збивати, а поруч паркомісце пустуватиме. В любому випадку, 95% житлового фонду в нас збудований давно і тільки багаторівневий паркінг (від якого ой-ой топати нозями цілих 15хв) нас спасе.

Опубліковано

Хлопці, усі велкам в село )

На приватному обійсті місця достатньо не лише для парковки...

• +1 1
Опубліковано (змінено)
6 minutes ago, rabzy said:

Хлопці, усі велкам в село )

На приватному обійсті місця достатньо не лише для парковки...

Не маю вже плюсів на сьогодні ;)

Все правильно - живучи в місті, хочеш-нехочеш, але мусиш підпорядковуватись загальним нормам. Якщо сусід захоче влаштувати гулянку вночі - навряд сусіди зрозуміють аргументи типу "а чому мені такі тонкі стіни збудували". Так само і з авто припаркованими з порушеннями.

Змінено користувачем turbo
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
1 час назад, Zheny@ сказал:

Не дадуть отката в карман!

Дадуть. Але

не вигідно

Бо "а чьо я маю за парковку платити" і " я не для того машину купив, щоб пішки до стоянки ходити"

ЗБС логіка - немає де ставити - нє не буду купляти машину.

Та нє. ЗБС логіка в багатьох водіїв - "мені має бути виділене персональне  паркомісце в будь-якій точці міста, інакше я припаркуюсь на тротуари, газоні, на повороті, під знаком і т.д"

Моя машина на газоні не стоїть. Тому мімо каси! 

Я й не маю на увазі тебе, а БУДЬ -КОГО, хто так паркується.

Можеш на свиню в дзеркалі глянути.

Аргументи будуть чи дєцкій садік типу "сам дурак"?

завищена в тебе самооцінка.

Нормальна

Змінено користувачем volks
Опубліковано
16 хвилин тому, volks сказано:

Аргументи будуть чи дєцкій садік типу "сам дурак"?

Схуялі тоді було "СВИНІ"  писати великими літерами? Ніби хтось із них це читає.

54 хвилин тому, turbo сказано:

Чому ж ти не спитав в них свого часу, чому не будують?

Бо не будували тоді стільки і в таких маштабах.  Якщо і продавали землі, то дууууже тихо і своїм.

І на Борді про це не прийнято писати було. та й фейкбук тільки винайшли.

Тому твій допис так, ніочьом.

Влсне як і ти міг би щось зробити, але не зробив, по причині "похєр".

Опубліковано
45 минут назад, volks сказал:

ЗБС логіка в багатьох водіїв - мені має бути виділене персональне  паркомісце в будь-якій точці міста

а мене бісить трохи інше - багато водіїв чомусь вважають якусь частину парковки в дворі багатоквартирного будинку СВОЄЮ (типу: "перепаркуйся, бо це моє місце" і т.д.)

• +1 7
Опубліковано (змінено)

48 minutes ago, Zheny@ said:

тебе в гуглі забанили?

то я погуглю за тебе.

Корисне посилання, питань нема :lol:

Spoiler

Можна було б хоч трохи заморочитись і знайти окрім ru-зони хоч сякі-такі посилання, де аж 4 (!) світових прикладів парковки на даху (припустимо, що усі вони все ще діючі).

Screenshot 2021-03-23 154601.jpg

Опубліковано
37 minutes ago, Zheny@ said:

Бо не будували тоді стільки і в таких маштабах.  Якщо і продавали землі, то дууууже тихо і своїм.

Та ти що, які масштаби - два десятки новобудов (переважно в колишніх промзонах) якось кардинально змінили ситуацію? Можливо, конкретно посеред твого двору втулили новобудову і забрали потенційне паркомісце?

39 minutes ago, Zheny@ said:

Тому твій допис так, ніочьом.

Влсне як і ти міг би щось зробити, але не зробив, по причині "похєр".

Стандартна тема - коли нема що сказати по темі - Женя агриться і пише ахінею.

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
20 хвилин тому, Saddy сказано:

а мене бісить трохи інше - багато водіїв чомусь вважають якусь частину парковки в дворі багатоквартирного будинку СВОЄЮ

не бісись - реагуй спокійно, паркуйся там - де тобі зручно.  ЇХ - це ще більше бісить ;)

Опубліковано
6 хвилин тому, turbo сказано:

Стандартна тема - коли нема що сказати по темі - Женя агриться і пише ахінею.

Женя коли агриться починає банити всі клони Карамби.

Ахінею пишеш ти і ще декілька чоловік які взагаліне в темі.

Опубліковано (змінено)

О, пішли мінуси і погрози бану (знову Карамбу приплів без будь яких доказів). Втікаю з теми, всі на парковку на даху:horse:

Spoiler

(цікаво, щоб бути обраними "в темі" - то треба бути власником корчика і бідкатись на упокоєних мерів, які не передбачили місць під парковку неподалік дому)

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
46 минут назад, turbo сказал:

Та ти що, які масштаби - два десятки новобудов (переважно в колишніх промзонах) якось кардинально змінили ситуацію? Можливо, конкретно посеред твого двору втулили новобудову і забрали потенційне паркомісце?

З парковками і справді зараз біда, а буде ще гірше, так як машин в місті більшає.

Опубліковано
37 хвилин тому, turbo сказано:

О, пішли мінуси і погрози бану (знову Карамбу приплів без будь яких доказів). Втікаю з теми, всі на парковку на даху:horse:

Hide contents

(цікаво, щоб бути обраними "в темі" - то треба бути власником корчика і бідкатись на упокоєних мерів, які не передбачили місць під парковку неподалік дому)

Хочеш, щоб я заморочився і довів логічний зв'язок із карамбою?   Якщо знайду, забаню всі акаунти. І Торіка попрошу щоб ще й ІР забанив всі, з яких регався.

І не лише ІР.

більше я на твої трольські закидони не буду відписувати.  Ти мене почув.

Опубліковано
1 година тому, Saddy сказано:

а мене бісить трохи інше - багато водіїв чомусь вважають якусь частину парковки в дворі багатоквартирного будинку СВОЄЮ (типу: "перепаркуйся, бо це моє місце" і т.д.)

Я теж так кажу.  Бо реально, коли я живу у будинку від моменту його будівництва,  і коли якийсь новий мешканець починає бикувати (підпирати, паркуватися як бидло і т.д. )  то як іще казати?

Умовно я постійн опаркуюся на одному й тому ж місці. 2-3-5-7 років поспіль,  а тут франт якийсь новенький його зайняв. Схуялі?

• Ха-ха 2
Опубліковано
2 minutes ago, Zheny@ said:

Хочеш, щоб я заморочився і довів логічний зв'язок із карамбою?   Якщо знайду, забаню всі акаунти. І Торіка попрошу щоб ще й ІР забанив всі, з яких регався.

І не лише ІР.

більше я на твої трольські закидони не буду відписувати.  Ти мене почув.

Без проблем - якщо хоч один айпі співпаде (чи навіть домен 10-хвилинної пошти) - бан усіх акків  і гешефт з мене.

Теж не реагуватиму на пости надалі.

Опубліковано
4 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я теж так кажу.  Бо реально, коли я живу у будинку від моменту його будівництва,  і коли якийсь новий мешканець починає бикувати (підпирати, паркуватися як бидло і т.д. )  то як іще казати?

Умовно я постійн опаркуюся на одному й тому ж місці. 2-3-5-7 років поспіль,  а тут франт якийсь новенький його зайняв. Схуялі?

той франт купив/орендує квартиру, яка знаходиться з моменту будівництва у тому ж будинку

то чому він не "успадкував" право на таке ж місце?

Чим ваше право на місце більше за його?

• +1 5
Опубліковано
8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

з позиції чинного законодавства, за наданих обставин, в тебе, в "того франта" і в мене, навіть якщо я ніколи не бував в тебе в квартирі - абсолютно однакові права на "твоє" паркомісце.

якщо ти приватизуєш той клаптик землі - тоді він буде твоїм, і, відповідно до Земельного кодексу і Правил благоустрою міста, можеш його обгородити.

якщо ОСББ приватизує парковку, і загальними зборами віддасть тобі - також зможеш всіх ганяти.

а поки це міська земля, не приватизована і тобі в оренду не здана - то права на той клаптик рівні у всіх, і будь-який відвідувач того двору має право там паркуватись.

• +1 2
Опубліковано
5 хвилин тому, vampirich сказано:

той франт купив/орендує квартиру, яка знаходиться з моменту будівництва у тому ж будинку

то чому він не "успадкував" право на таке ж місце?

Чим ваше право на місце більше за його?

чисто по-людськи. 

хулі ви до закону то вчепилися.  По закону багато чого НЕ робиться.

Опубліковано

@rrid @vampirich  живете собі в своєму будинку (умовна багатоповерхівка).

Є місце на парковці, де ти постійно паркуєшся. Все своє свідоме життя.  Сусіди, в кого є авто знають, що ти там все життя паркуєшся, чисто по-людськи  його не займають, бо знають що воно "твоє".

І тут поселився в будинку якийсь новий мешканець,  купив собі умовну бляху, і став займати місце, на якому ти паркуєшся уже *дцять років.

Хєр я повірю, що ви змовчите і віддасте його просто так!

• Збентежений 1
Опубліковано
14 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Є місце на парковці, де ти постійно паркуєшся. Все своє свідоме життя.  Сусіди, в кого є авто знають, що ти там все життя паркуєшся, чисто по-людськи  його не займають, бо знають що воно "твоє".

І тут поселився в будинку якийсь новий мешканець,  купив собі умовну бляху, і став займати місце, на якому ти паркуєшся уже *дцять років.

Хєр я повірю, що ви змовчите і віддасте його просто так!

ти серйозно ось це пишеш? стосовно людей/ сусідів - да, це і є - вихованість, але, от наприїхало якесь (50% будинку вже продали квартири) і починає бикувати, "я вчора тут машину поставив, а сьогодні - ти", звісно - я не мовчав, а розказав хто він такий.

Але, там де мені зручно ставити машину  (де ще мій батько ставив) - ставлять інші, я маю іти і комусь доказувати? Якщо встиг - поставив, не встиг - не поставив, можу поставити тільки вдень, на ніч - стоянка.

• +1 4

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...