Перейти до змісту

Про що говорить місто

lbladko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, Alex S said:

Справа ,Юра ,хозяйська ...та я так не можу якось.Чи батьки в юності, чи вчителі по життю навчили, що маєш борг - гаси негайно.Так я також нечасто плачу ,але раз в три-4 міс, по колгоспному в віконці ,бо мені треба квитанцію, плачу. Просто по аналогії з гаражами ...в мене був борг за світло.Гаражі в оренді меблярам.Світло по договору моє було. Потім ,потім ,потім  і за  500 квт заплатив втричі більше, бо за три роки світло скакало як ти поняв яка ...воха на якому місці тіла і весь час догори. Дивися...щоб не було пені чи ще якоїсь накрутки-індексації.

Як введуть пеню - тоді й будем думати)) Заплатити - діло не хитре, пару разів по екрану телефону тапнути))

Сам я теж з боргами якось не дуже вживаюсь. За все життя позичав може разів зо п'ять і завжди віддавав в строк. А недоплату за тепло я й боргом не вважаю. Якщо їм щось не подобається - нехай відрізають мене від централізованого опалення, я лише за))

1 hour ago, Alex S said:

В кого і наскільки? Мова про зарплати, з яких можна скопити штук 50 на паршивеньку квартиру за років 3-5, або виплатити цей кредит.

Це штучку баксів щомісяця із зарплати відкладати?

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
  • Відповідей 2,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

А як щодо практики встановлення індивідуального опалення? В деяких областях України це худо-бідно вирішується.

Опубліковано
1 година тому, yu2007 сказано:

Вже колись писав. У вікінгів практично все на електриці, в тому числі й опалення домівок. Атомних станцій немає. Як думаєш, скільки в них коштував кіловат в 4-му кварталі 2020 року?

Хз, не внікав електроенергія в європі кругом дорога.

В Німеччині родичі платять за опалення (в перерахунку на квадратний метр житла) менше, ніж мені виставляло Луцьктепло в січні. 

Скільки ж тобі виставили? бо в мене в січні було вроді шось в районі 10-11 грн за квадрат. Правда в мене лічильник на будинок.

Та не зважай, продовжуй думати, яка дорога комуналка в тій гейропі))

А ну да, в нас явно дорожче ніж в гєйропі, та і все в нас хуже, хавка говно, машини дорогі, освіта теж,  жильйо то пздц неподйомна сума.

• Ха-ха 3
Опубліковано (змінено)
24 хвилин тому, Saddy сказано:

А як щодо практики встановлення індивідуального опалення?

Років 10 назад - ще якось "худо-бідно" щось "рішалось", зараз - мабуть, не дадуть зробити проект, якщо мова про будинки 90-х років і новіші, про інші - не взнавав (але - чомусь питали, якого року будинок..."Совпадєніє"?)

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
14 хвилин тому, halmer сказано:

бо в мене в січні було вроді шось в районі 10-11 грн за квадрат.

якщо будеш мати час та бажання, глянь на суму в платіжці, просто - цікаво, як може бути нижче собівартості.

Опубліковано
1 час назад, yu2007 сказал:

Як введуть пеню - тоді й будем думати))

Вона взагалі то є, але символічна. І зараз у зв'язку з карантином відсутня. Але не забувай де ти живеш: у Гондурасі в Україні. Правила міняються. Думаєш так просто вводять автоматичне списання боргів, заборону виїзду за кордон?

На мою думку, влада бачить що в людей залишився останній цінний ресурс - нерухомість, і його треба "пощипати"

26 минут назад, Saddy сказал:

А як щодо практики встановлення індивідуального опалення? В деяких областях України це худо-бідно вирішується.

Як в одному гарному старому мультику "індейська ізба ФігВам". Вродє можуть розглянути можливість встановлення, якщо відмовиться будинок. А так, нереально. І так нереально, бо мало хто захоче викласти пару тисяч баксів за котла та ремонт у хат. І ще доведеться замінити стояк. Як варіант дахова котельня на будинок, але це коштує конкретних грошей, які ОСББ не мають.

14 минут назад, halmer сказал:

Скільки ж тобі виставили? бо в мене в січні було вроді шось в районі 10-11 грн за квадрат. Правда в мене лічильник на будинок.

Це дуже мало. Видно є ІТП. І можливо утеплений будинок. Будинкам без утеплення та ІТП виставлять 50 та вище грн. за квадрат. І мені смішно було читати про тарифи у ЄС як еталон: на опалення тарифи в нас вище.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
11 хвилин тому, Bliksss сказано:

якщо будеш мати час та бажання, глянь на суму в платіжці, просто - цікаво, як може бути нижче собівартості.

На komunal.lutsk.ua є якась історія тарифів? Бо я хз де глянуть і як пруфи прєдоставить.

Змінено користувачем halmer
  • Ха-ха 1
Опубліковано
2 часа назад, halmer сказал:

Тарифи на комуналку будуть рости і далі, поки не зрівняються з той же Польшой. Ми типу рухаємось в європу, то і ціни будуть наближатись до їхніх.

ЄС тут не є еталоном. В нас не є зарплати як у ЄС. 

Маленьке уточнення (чому й поставив мінус): тарифи в нашій країні будуть рости до безкінечності! Чи ви такі наївні що думаєте що тарифи зупиняться? 

А комунальщики завжди будуть плакатись що тарифи малі. На оплаення в нас тариф вже вищій ніж у тій же Польщі. А зараз взагалі може бути катастрофа, після дій уряду з тим же газом. Всі відчули відсутність гарячої води? Або як буде тариф на 5огрн а 100грн за квадрат? І готовий механізм автоматичного списування боргів?

Цікаво: Зеленський і Ко встигне добігти до аеропорта (і куди йому летіти, вакантне місце у Ростові зайняте :) ), коли люди почнуть палити Банківську та ВР?  

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
28 minutes ago, halmer said:

Хз, не внікав електроенергія в європі кругом дорога.

В кінці минулого року кіловат в дорогущій, як ти писав, Норвегії коштував 2,70 грн. Це з усіма податками та платою за підключення до мережі. Без врахування плати за підключення до мережі кіловат коштував 0,9 грн. Можеш собі таке уявити?))

32 minutes ago, halmer said:

бо в мене в січні було вроді шось в районі 10-11 грн за квадрат. Правда в мене лічильник на будинок.

Ти часом не peace-door-ball?))

• Ха-ха 2
Опубліковано
3 хвилин тому, Electronshik сказано:

коли люди почнуть палити Банківську та ВР?  

пам'ятаєш як люди закидували гранатами ВР при порошенку? і нічого він тепер з себе корчить патріота   

Опубліковано
17 хвилин тому, halmer сказано:

Бо я хз де глянуть і як пруфи прєдоставить.

я ж не вимагаю "пруфів", просто - цікаво, як може бути вартість нижчою ніж собівартість, яка вказана на сайті Луцьктепла...

до тебе - взагалі жодних претензій, ні адрес, ні імен не потрібно, цікавить - сам факт.

20 хвилин тому, halmer сказано:

На komunal.lutsk.ua є якась історія тарифів?

тарифів - ні, є архів квитанцій - можна вибрати за рік/місяць - суму поділити на площу, от і буде за метр.

Опубліковано
18 хвилин тому, Electronshik сказано:

ЄС тут не є еталоном. В нас не є зарплати як у ЄС. 

Маленьке уточнення (чому й поставив мінус): тарифи в нашій країні будуть рости до безкінечності! Чи ви такі наївні що думаєте що тарифи зупиняться? 

А піднімаються вони як думаєш чого? Та ж якась там економічна угода з ЄС. Чи тормознуть з тарифами не знаю.

16 хвилин тому, yu2007 сказано:

В кінці минулого року кіловат в дорогущій, як ти писав, Норвегії коштував 2,70 грн. Це з усіма податками та платою за підключення до мережі. Без врахування плати за підключення до мережі кіловат коштував 0,9 грн. Можеш собі таке уявити?)

Якісь пруфи є? Бо в інтернетах інфа зовсім інша.

17 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ти часом не peace-door-ball?))

Я вже писав, якась історія тарифів на комунал луцк уа є? Я би скріншот звідти скинув, але якшо він не буде нотаріально завіреним то походу пруіфм не щітається))

• +1 1
Опубліковано
5 хвилин тому, Bliksss сказано:

я ж не вимагаю "пруфів", просто - цікаво, як може бути вартість нижчою ніж собівартість, яка вказана на сайті Луцьктепла...

до тебе - взагалі жодних претензій, ні адрес, ні імен не потрібно, цікавить - сам факт.

тарифів - ні, є архів квитанцій - можна вибрати за рік/місяць - суму поділити на площу, от і буде за метр.

В мене звичайний лічильник на будинок, голова осбб постійно слідкує за температурою і відкриває/прикриває вєнтєль, будинок не утеплений. Я вроді колегам скидав скрін з комунала, якшо найду то скину сюди.

• +1 1
Опубліковано
53 хвилин тому, halmer сказано:

в мене в січні було вроді шось в районі 10-11 грн за квадрат.

Без утеплення це не реально,  як на мене. Або показник подали невірний,  і в лютому доплатили. 

З нормальним регулюванням ітп, і повністю з нуля оновленою тепломережею в підвалі, у батьків було в районі 27 чи 28 грн.  у січні

• +1 4
Опубліковано
32 хвилин тому, halmer сказано:

На komunal.lutsk.ua є якась історія тарифів? Бо я хз де глянуть і як пруфи прєдоставить.

В кабінеті луцьктепло дуже детально розписана історія за кілька років ( з тарифами,  обсягами...) 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
27 хвилин тому, Unknown сказано:

В кабінеті луцьктепло дуже детально розписана історія за кілька років ( з тарифами,  обсягами...) 

Там зареганий не був, пробую зарегаться пише:

• Особового рахунка НЕ ЗНАЙДЕНО. Номер особового рахунку, який вказуєте Ви, має повністю збігатися з номером в базі даних Компанії. Можливо відрізняється формат запису номера. Перевірте правильність вказаного Вами номера або зверніться до Компанії, щоб уточнити свій особовий рахунок

Вже всі варіанти перепробував.

З.і. зараз починають закрадатись сумніви, може 10-11 грн за квадрат то було за грудень. Але то що цеї зими то 100%

Змінено користувачем halmer
  • +1 1
Опубліковано
11 minutes ago, halmer said:

і. зараз починають закрадатись сумніви, може 10-11 грн за квадрат то було за грудень. Але то що цеї зими то 100%

Може за жовтень? :D

C34FF3B7-F2E8-4C49-B6B7-8E478033E6DE.thumb.png.e8279bd9ea13ca4e8c0e0c4cd91b54b7.png

• +1 1
Опубліковано

C34FF3B7-F2E8-4C49-B6B7-8E478033E6DE.thumb.png.e8279bd9ea13ca4e8c0e0c4cd91b54b7.png

Точно не за жовтень. Якшо вийде зарегатись на сайті ЛТ і там буде історія скину сюда скріншот. Я чесно кажучи теж дивуюсь тарифам в мене по будинку, в мене пару років назад була підозра шо лічильник видєлується, але за пару років я думаю ЛТ це б помітили.

• +1 1
Опубліковано

Точно не за жовтень. Якшо вийде зарегатись на сайті ЛТ і там буде історія скину сюда скріншот. Я чесно кажучи теж дивуюсь тарифам в мене по будинку, в мене пару років назад була підозра шо лічильник видєлується, але за пару років я думаю ЛТ це б помітили.

• +1 1
Опубліковано
47 хвилин тому, halmer сказано:

Вже всі варіанти перепробував.

Не всі))) 

Я теж довго не міг підібрати номер.  Потім подзвонив до них,  попросив підказати номер,  і мені за адресою назвали правильну послідовність цифр. 

• +1 1
Опубліковано
14 хвилин тому, Cherman сказано:

Бо, пару місяців не поплатиш, то прийдуть злі електрики та й відключать.:)

таки прийдуть, навіть за копійчану суму - сусід на 3 місяці їздив в іншу країну, борг десь біля 100 грн. - обрізали, тому що - не було проплати кілька міс.

Водоканал - так само, кілька місяців заборгованості і пломбують крани, або - помпують каналізацію, що значно веселіше )))

Але, на час карантину, ніби - якісь послаблення.

• +1 4
Опубліковано
4 hours ago, volks said:

@yu2007 тоді виникає питання. Чому ж ти з обленерго не борешся проти завищентх тарифів такими ж методами як з Луцьктепло?

Ще й як борюсь

3C20DBE8-CAFC-4757-8A50-117AED70D4E2.jpeg.2b3ab009bfc8e96395cb086a01ef358c.jpeg

)))))

• Ха-ха 4
  • +1 1
  • 3 тижня потому...
Опубліковано
7 минут назад, Alex S сказал:

Оголошую подяку!

Та ну... Є ж набагато приємніше види заохочень:

е). цінний подарунок;

є). грошова премія.

• Ха-ха 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...