Перейти до змісту

Любителям котів


spanasyuk

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 2,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Не зовсім в тему, але стосується наших пухнастих улюбленців. :_02:

Депутати заборонили українцям бити і пригнічувати котів

Рада прийняла євроінтеграційний закон, який серед іншого забороняє неповнолітнім українцям заводити домашніх улюбленців

Верховна Рада 355 голосами ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин, яка, зокрема, передбачає гуманне поводження з братами нашими меншими.

«Імплементація Конвенції в Україні наблизить національне законодавство до законодавства держав-членів Ради Європи і продемонструє готовність нашої держави дотримуватися високих європейських стандартів з метою захисту та забезпечення не тільки прав людини, але і загальноприйнятих стандартів поводження з тваринами», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту .

Документ регулює принципи утримання домашніх тварин, їх розведення , дресирування ( забороняється дресирування , яке завдає шкоди здоров'ю і загальному стану тварини) і використання в комерційних цілях ( обмеження на використання в рекламі і розважальних заходах ) . Конвенція також забороняє продаж тварин особам , яким не виповнилося 16 років , без чіткої згоди їх батьків.

Зокрема , українці зобов'язані забезпечити домашній тварині гідне місце для проживання, турботу і увагу: забезпечувати тварину належною їжею і водою в достатній кількості; надавати достатні можливості для фізичного навантаження; приймати всі необхідні заходи для недопущення втечі .

Документ також свідчить, що ніхто не повинен завдавати домашній тварині непотрібного болю, страждань, гноблення, а також кидати її . Крім того, конвенція визначає умови проведення хірургічних операцій тваринам і їх усипляння , а також заходи , які можуть застосовуватися по відношенню до котів і собакам ( зменшувати їх чисельність можна виключно безболісним способом і тільки в тому випадку , якщо їх чисельність становить проблему для країни).

На даний момент до конвенції приєдналися 22 держави Ради Європи: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Німеччина, Греція, Данія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Сербія, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія і Швеція.

Взято тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...