KiLena Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:14 #1 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:14 Например, из Крыма везут настоящие крымские вина. А что есть у нас на Волыни такого, чего нет в остальных частях Украины? Что можно было бы поставить на стол со словами - вот, попробуйте, у нас на Волыни это делают лучше всех (или делают только у нас)! Пока на ум приходит только торт "Жіночі примхи", который я когда-то безуспешно пыталась купить в Киеве, и так и не нашла ни торта, ни магазин, в котором такой торт вообще знали! Подскажите плиз, какие еще могут быть варианты? Пиво/водка/шоколад/конфеты..?
b0rg Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:16 #2 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:16 хм. вугор копчений першим на думку приходить ну і звичайно купюра в 200 грн
vampirich Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:20 #4 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:20 Горілка "Поліська" пиво "земан"
Tolik_lt Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:30 #5 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:30 Вугор, горілка "Віче", пиво "Земан"(якщо швидко), печеної ковбаси домашньої, цукерки "Луцьк",самогонку на кропиві або калганівку
Slavco Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:34 #6 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:34 Гриби. Сушені, солені, мариновані. Ми завжди возимо Ще - домашній карух (здається так пишеться). Сма-ко-та, чисто поліська штучка
Otto Kreer Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:34 #7 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 14:34 торт "Жіночі примхи+
Sandro Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:03 #8 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:03 Колись купували в Салюті 2 пляшки Поліської в гарній упаковці, малюнком з замком Любарта. Якість так собі, а ось стилізація гарна і 100% з Волині.
sergmaestro Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:14 #9 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:14 та горілка або самогон. ЗІ навіщо себе обманювати купляючи горілку в гарній упаковці.
Shraick Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:22 #10 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:22 Горілку "Поліська" не радив би... Колись, так, але не тепер, останній раз коли її вживав, ледь не . Я, звичайно, розумію шо на вкус і цвет..., але все одно... Краще вже якусь картину чи сувенірчик у вигляді Луцького Замку. Ну на крайняк:
Yarchik Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:30 #11 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:30 Рейтинг привабливості Волинських "сувенірів" у Києві:1. Копчений, жирний вугор.2. Дорогі екземпляри волинської горілки ("Віче", "Лучеськ").3. Гриби.
Otto Kreer Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:32 #12 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:32 та все, про горілку нашу пора забувати, якісна вона була на початку цього століття. Нещодавно на зустрічі випускників пив Віват куплений прямо на заводі - бОшка почала боліти уже в 3 ночі. Пиво Земан ну тоже з розряду смішних... прям в барі біля заводу воно ще нормальне, а в пляшках це щось страшне.Залишаються тільки вугрі, тільки не на обличчі )))
Blik Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:55 #13 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 16:55 Ще - домашній карух (здається так пишеться).Сма-ко-та, чисто поліська штучка - це якщо я не помиляюсь вялено-сушене мясо в натур.оболонці, яке дозріває на горищі протягом пару місяців - на рівні вугрів, а то й по-круче. спробуйте, якщо знайдете (ореал: любешівщина, камінькашмарщина)). всі хто в презент пробує- в шоці неймовірному
Oksana04 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 17:35 #14 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 17:35 В мене є ексклюзивний рецепт настоянки (бальзаму) "Світязька" за рецептом П.Мохоня. Цей чудовий чоловік був довгий час директором бази відпочинку "Шацькі озера", добре знався на історії цього краю, знав рослини. Якщо зацікавить, можу скинути цей рецепт в приват. Але результат вартий цих затрат і клопотів. А зробити цей ексклюзив доступним для всіх???
Гість Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 18:12 #15 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 18:12 Ще - домашній карух (здається так пишеться).Сма-ко-та, чисто поліська штучка - це якщо я не помиляюсь вялено-сушене мясо в натур.оболонці, яке дозріває на горищі протягом пару місяців - на рівні вугрів, а то й по-круче. спробуйте, якщо знайдете (ореал: любешівщина, камінькашмарщина)). всі хто в презент пробує- в шоці неймовірномуЄ така штука. Під пиво кращої не куштував. Зазавичай роблять до Пасхи. Тобто висить на горищі в"яне до Пасхи, а на саме свято запекається в печі на дровах. Дехто не пече, вживає сиров"ялене. Мамка робить завжди, але зараз нема, аналогічно на Пасху з"їли )))))))
KiLena Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:16 Автор #16 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:16 Спасибо! Домашний карух (честно говоря, даж не знала, что такое есть) самой теперь хочется попробовать Но боюсь этот эксклюзив, так же как и настоянку "Світязька" я, к сожалению, не найду. Грибы - это сушить или солить надо, не успею Про земан не знаю, 14 часов ехать.. Вариант Shraick'а на крайняк, порадовал)))) Ей-богу, никогда не замечала, что там Волинь написано)))) Значит, копченый угорь, Поліська или "Жіночі примхи" Ну и соответственно, вопрос - где лучше купить вышеперечисленное?
nikolas Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:38 #17 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:38 Ну як варіант купити у Di футболку "Я люблю Луцьк" , або бейсік з логотипом борди
Гість Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:43 #18 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:43 - це якщо я не помиляюсь вялено-сушене мясо в натур.оболонці, яке дозріває на горищі протягом пару місяцівНе помиляєшся. Беруть шлунок або сечовий міхур свині, очищають, відмочують в дуже соленій воді. Напихається м"ясо (зазвичай із стегна) порізане кусками, приблизно як на шашлик. М"ясо солене, іноді з прянощами, хто як любить. Напихають до розмірів футбольного м"яча. І вішають в сітку "авоську" сушитись, в коморі або на горищі. Продають рідко, можна знайти, але дорого.
vampirich Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:04 #19 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:04 А карух і кендюх то одне й те ж?Ще можна печених їжаків (в селі Столярські Смолярі Любомльський район їх готують - теж унікальна штука) дістати
nickel Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:06 #20 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:06 Значит, копченый угорь, Поліська или "Жіночі примхи"замість Поліської, краще Віче, вона якраз випущена, як сувенірна, смак кращий і на стіл не соромно ставити - дизайн пляшки розроблявся спеціально для неї, а Поліська в стандартній. Купувати краще у виробників: торт - на кондитерській фабриці, горілку - на спиртзаводі, в них є фірмові магазинчики при виробництві, ну а вугрі - на Світязі.
KiLena Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:06 Автор #21 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 09:06 В мене є ексклюзивний рецепт настоянки (бальзаму) "Світязька" за рецептом П.Мохоня. Цей чудовий чоловік був довгий час директором бази відпочинку "Шацькі озера", добре знався на історії цього краю, знав рослини. Якщо зацікавить, можу скинути цей рецепт в приват. Але результат вартий цих затрат і клопотів. А зробити цей ексклюзив доступним для всіх??? Это уже не эксклюзив тогда получится ))) А рецептик не помешает
KiLena Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 11:43 Автор #22 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 11:43 замість Поліської, краще Віче, вона якраз випущена, як сувенірна, смак кращий і на стіл не соромно ставити - дизайн пляшки розроблявся спеціально для неї, а Поліська в стандартній. Купувати краще у виробників: торт - на кондитерській фабриці, горілку - на спиртзаводі, в них є фірмові магазинчики при виробництві, ну а вугрі - на Світязі. пасиб так и сделаю - возьму Віче
Yarchik Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 11:51 #23 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 11:51 "Віче" "Лучеськ" "Віват" "Королівський банкет" Я би брав "Лучеськ" - як-не-як, назва міста. А якість, думаю, приблизно однакова. Якщо ж є можливість - привіз би чотири різні пляшки.
Volyniaka Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 12:06 #24 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 12:06 ІМХО вугор або гриби...За совєтів були такі подарункові набори (щоправда в продажі вони не з"являлись, принаймні я не бачив) - "Дарунок волинського лісу" ™ - яскраво-зелена коробка з фоткою лісової місцини, а в ній три 200-мілілітрові баночки з маринованими грибами - лисички, опеньки і маленькі білі.А ще бачив (мама працювала в лабораторії облхарчопрому) подібний набір консервів(металева банка) - лось, козуля і, здається, кабан. У всі відрядження,поїздки в Москву, Київ і по-СеРеСеРу загалом, це бралось з собою і завжди заходило "на Ура". Шкода зараз такого не випускають ...ЗІ.(здаєтьсся в мами коробка від "Дарів волинського лісу" ще залишилась, якщо знайду - відсканую і викладу)
zaHARE Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 13:35 #25 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 13:35 Взагалі то,Волинь завше славилась не горілкою та пивом,а медом,справжнім лісовим медом.От його й спробуй знайти.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.