Перейти до змісту

Я грамотно пишу на різних мовах

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ггг.) Сам напросився.)

ну от, а як же пунктуація?

Перше слово у реченні пишеться з великої літери.)

[nd], вставні слова виділяються комами.

Тема почала текти у потрібному руслі. Діліться цікавими фактами, як от Сірьога.

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
  • Адміністратори
Опубліковано

На рахунок "будь ласка", я кілька днів тому цікавився і натрапив на цікаву тему одного форума. Є цікаві доводи користувача "Coва", вчителя зі стажем. (http://forum.slovnyk.net/index.php?showtopic=1883)

Містом несеться «маршрутка». Пасажир, простягаючи гроші: — Передайте, будь ласка, водієві на вінок. (Російсько-український словник сучасної мови. 2009р.)

Опубліковано
тому ми і не ромахи
знову шакалиш як Табакі. Маркетинговий хід вдався. Грамотофани знайшли своє пристановище в грішних кордонах "Політики". А ми займемось дещо іншим.
Опубліковано
тому ми і не ромахи
знову шакалиш як Табакі. Маркетинговий хід вдався. Грамотофани знайшли своє пристановище в грішних кордонах "Політики". А ми займемось дещо іншим.

А чому у розділі "Політика"? Треба було б щось виокремлене створити. Типу "Пишіть українською". Але тему загалом підтримую. Мене теж не раз виправляли. Ще б оцінки ставили і табель успішності видавали. Було б чим гордитись - "Успішник бодовської підготовки!" І медаль на груди!

Опубліковано

[nd], не повіриш, але в школі за знання рідної мови в мене були не дуже добрі оцінки. Але зараз я хизуюсь тим, що є носієм цієї мови. Нажаль, в нас дуже мало людей, які в усній розмовній мові не використовують русизми і розмовляють чистою українською, і я в даному випадку, знову ж таки нажаль, не виняток. Але повір -- я докладаю всіх зусиль, щоб перевиховатись. Не так давно мене назвали педантом через те, що при спілкуванні в ICQ я намагаюсь писати чистою грамотною мовою без суржика і сленгів :)

Опубліковано

Словом, "на жаль" пишеться окремо, і там ще є деякі зауваження щодо повторення слів у двох реченнях підряд та нагромадження прислівників. =) Це якщо приколупатись по темі

А взагалі, так, якщо спробувати писати в асьці літературною мовою, то 90% людей починають перепитувати, хулє ти випендрюєшся. :smile3:

Опубліковано

ітогі падвєдьом(с)Класик

для тих, кому "політика", "патріотизм", "нація"- буцім не пусті слова. а граматика- не головне.

дійсно, не головне. 

але чомусь громадяни, які пишуть українською з великою кількістю помилок, часто мають проблеми з узгодженням родів, відмінків, чисел, побудовою речень починають вчити патріотизму увесь світ, картати оточуючих за "русскоязичность", неповагу до культури(часто маючи на увазі лише фольк), традицій, мови і теде, щедро вішати ярлички "воріженькам". а коли їм ненав"язливо вказують "ну, ти ж, типу, сам "положив" на цю усю повагу, солов"їною не володієш на пристойному рівні", ображаються. Як же ж, вони про велике, серйозне, важливе. а їм тут за якісь дрібниці- грамотність.

ну то якщо ви себе у такій дрібниці змінити не можете, то з чого ви взяли, що можете братися судити про щось більше?

Опубліковано

Tolik_lt:

А по моєму - це дріб'язково, тицяти людям у їх грамотність, багато хто не використовує грамотність у своєму житті(мені наприклад вона особливо не потрібна, скоріш потрібна технічна грамотність), таке відчуття, що в тебе більш немає аргументів для опонента і ти з'їжджаєш на грамотність, наче на рятівну соломинку.

З іншої сторони є деякі люди - які не те щоб неправильно пишуть, а просто не вміють формулювати свої думки та ідеї, але це зовсім не правопис і грамотність, а скоріш за все риторика(яку в школі і не викладають - принаймні я вже не пам'ятаю :) ).

От саме такого типу помилки і дратують, коли людина щось пише, але ззовні це виглядає як потік свідомості чи мовна каша(нещодавно відписував тут один індивід, з неймовірною тягою до розділових знаків типу "."), а грамотність тут якби ні до чого.

Опубліковано

Ну дик.

1. Fagot, до твого поста теж можна приколупати за помилки, але думку я зрозумів і вона мені важливіша, тому я просто не звертаю на такий дріб’язок уваги.

2. У тебе в підписі немає фрази про те, що для українців рідна мова - це душа.) Та і пишеш ти набагато грамотніше, ніж коє-хто.

Саме тому декому хочеться дорікнути, а декому - ні, хоч він і пише бозна як.

Опубліковано

і ще одна дрібничка- зазвичай коли звертаєш увагу на грамотність, то "політика" там ще нижчого рівня:smile3:

асоціація при прочитанні їхніх опусів: "і еті люді запрєщают нам ковиряться в носу"?:)

Опубліковано

2 Tolik_lt А ти, не хочеш, працювати вчителем української мови, ти так відмінно знаєш правопис і будеш вчити майбутнє покоління молодих патріотів. Такий талант, як в тебе, не можна губити у банківській сфері, а у школі дітки тебе навчать новим словам, поповнять твій лексичний словник. :)

Опубліковано

тролінг на рахунок грамотності

Рома, "на рахунок" в нас гроші кладуть, бо інакше - це російйська ідіома, а українською буде тролінг щодо грамоти

От тобі сайт - http://www.rozum.org.ua/ , закріпи у закладках, а ще краще - зроби стартовою, бо назва говорить сама за себе.

Опубліковано

здається, вивчення його творів входить у програму 10 класу:)

З приходом на посаду Міністра освіти Діми Собачніка я не був би настільки категоричним... :unsure:

Опубліковано

Мама рідна, що ж це буде :ohmy:

Вашу енергію та й на новобудови...

Ідея класна, але нажаль нічого не вийде, вони тільки майстри по правопису чи Оскарам Уальдам, а коли справа доходить до тяжкої праці всі у кущі, ну геть, як наші політики, депутати... :)

Опубліковано

Мама рідна, що ж це буде :ohmy:

Це не буде, це уже давно було. Одразу видно хто як у школі вчився. Не позорився би.

До речі, ти взагалі знаєш, що гомофобія з великою вірогідністю може бути наслідком латентної гомосексуальності?) Палишся.

Опубліковано

Український правопис, дякуючи професорам і докторам табачникового типу перетворився на гіпертрофовано складний механізм. ДоктОри мусять плодитись, отже закономірним видається введення дефісу в виразі будь ласка, а потім його виведення на протязі 20-ти років. Кожен новий "науковець" справою свого життя кладе на ускладнення вже й без того складного правопису. Написання вступного-випускного твору стає непосильним завданням для більшості абітурієнтів, що розкриває широкі можливості для хабарництва - чим міцна "українська влада".

В школі комусь краще даються математичні, а комусь - гуманітарні предмети. Не факт, що помічаючи і осуджуючи неграмотність гуманітарну, "граматист" володіє математичною грамотністю, здатністю до логічного, аналітичного мислення і, взагалі, взмозі розв'язувати математичні або природничі приклади і задачі.

Згідний з Fagot

Форум - це місце обміну думками. Тут найважливішим є наявність думки і вміння її подати. Для всього решта мають існувати подібні теми.

Опубліковано

Форум - це місце обміну думками. Тут найважливішим є наявність думки і вміння її подати.

добре!

Кожен новий "науковець" справою свого життя кладе (болт?) на ускладнення вже й без того складного правопису.

Роз'ясни мені сенс цього речення, докажи, що ти вірно виразив свою думку і подав її.

Опубліковано

Шановні знавці, підкажіть, будь ласка, таку річ.

Сьогодні, під час розмови зі своєю російськомовною (ОМГ) сестрою з (уявіть собі) МАААскви натрапив на таку мовну загадку: існує російське слово "подыскивать", і є українське "підшуковувати". В реченні звучить як: "Ты квартиру уже подыскивала?" и "Ти квартиру вже підшуковувала?". Чи так сформоване речення є правильним? Чи мо' простіше і правильніше заміняти на "искать" та "шукати" відповідно в різних рідних мовах? Яке з цих слів є калькою, а яке оригіналом? Чи мо' обидва слова є калькою з якоїсь іншої "рідної" мови?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...