Перейти до змісту

Я грамотно пишу на різних мовах

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Ггг.) Сам напросився.)

ну от, а як же пунктуація?

Перше слово у реченні пишеться з великої літери.)

[nd], вставні слова виділяються комами.

Тема почала текти у потрібному руслі. Діліться цікавими фактами, як от Сірьога.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
  • Адміністратори

На рахунок "будь ласка", я кілька днів тому цікавився і натрапив на цікаву тему одного форума. Є цікаві доводи користувача "Coва", вчителя зі стажем. (http://forum.slovnyk.net/index.php?showtopic=1883)

Містом несеться «маршрутка». Пасажир, простягаючи гроші: — Передайте, будь ласка, водієві на вінок. (Російсько-український словник сучасної мови. 2009р.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому ми і не ромахи
знову шакалиш як Табакі. Маркетинговий хід вдався. Грамотофани знайшли своє пристановище в грішних кордонах "Політики". А ми займемось дещо іншим.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому ми і не ромахи
знову шакалиш як Табакі. Маркетинговий хід вдався. Грамотофани знайшли своє пристановище в грішних кордонах "Політики". А ми займемось дещо іншим.

А чому у розділі "Політика"? Треба було б щось виокремлене створити. Типу "Пишіть українською". Але тему загалом підтримую. Мене теж не раз виправляли. Ще б оцінки ставили і табель успішності видавали. Було б чим гордитись - "Успішник бодовської підготовки!" І медаль на груди!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], от, у першому ж пункті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], не повіриш, але в школі за знання рідної мови в мене були не дуже добрі оцінки. Але зараз я хизуюсь тим, що є носієм цієї мови. Нажаль, в нас дуже мало людей, які в усній розмовній мові не використовують русизми і розмовляють чистою українською, і я в даному випадку, знову ж таки нажаль, не виняток. Але повір -- я докладаю всіх зусиль, щоб перевиховатись. Не так давно мене назвали педантом через те, що при спілкуванні в ICQ я намагаюсь писати чистою грамотною мовою без суржика і сленгів :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Словом, "на жаль" пишеться окремо, і там ще є деякі зауваження щодо повторення слів у двох реченнях підряд та нагромадження прислівників. =) Це якщо приколупатись по темі

А взагалі, так, якщо спробувати писати в асьці літературною мовою, то 90% людей починають перепитувати, хулє ти випендрюєшся. :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ітогі падвєдьом(с)Класик

для тих, кому "політика", "патріотизм", "нація"- буцім не пусті слова. а граматика- не головне.

дійсно, не головне. 

але чомусь громадяни, які пишуть українською з великою кількістю помилок, часто мають проблеми з узгодженням родів, відмінків, чисел, побудовою речень починають вчити патріотизму увесь світ, картати оточуючих за "русскоязичность", неповагу до культури(часто маючи на увазі лише фольк), традицій, мови і теде, щедро вішати ярлички "воріженькам". а коли їм ненав"язливо вказують "ну, ти ж, типу, сам "положив" на цю усю повагу, солов"їною не володієш на пристойному рівні", ображаються. Як же ж, вони про велике, серйозне, важливе. а їм тут за якісь дрібниці- грамотність.

ну то якщо ви себе у такій дрібниці змінити не можете, то з чого ви взяли, що можете братися судити про щось більше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt:

А по моєму - це дріб'язково, тицяти людям у їх грамотність, багато хто не використовує грамотність у своєму житті(мені наприклад вона особливо не потрібна, скоріш потрібна технічна грамотність), таке відчуття, що в тебе більш немає аргументів для опонента і ти з'їжджаєш на грамотність, наче на рятівну соломинку.

З іншої сторони є деякі люди - які не те щоб неправильно пишуть, а просто не вміють формулювати свої думки та ідеї, але це зовсім не правопис і грамотність, а скоріш за все риторика(яку в школі і не викладають - принаймні я вже не пам'ятаю :) ).

От саме такого типу помилки і дратують, коли людина щось пише, але ззовні це виглядає як потік свідомості чи мовна каша(нещодавно відписував тут один індивід, з неймовірною тягою до розділових знаків типу "."), а грамотність тут якби ні до чого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну дик.

1. Fagot, до твого поста теж можна приколупати за помилки, але думку я зрозумів і вона мені важливіша, тому я просто не звертаю на такий дріб’язок уваги.

2. У тебе в підписі немає фрази про те, що для українців рідна мова - це душа.) Та і пишеш ти набагато грамотніше, ніж коє-хто.

Саме тому декому хочеться дорікнути, а декому - ні, хоч він і пише бозна як.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще одна дрібничка- зазвичай коли звертаєш увагу на грамотність, то "політика" там ще нижчого рівня:smile3:

асоціація при прочитанні їхніх опусів: "і еті люді запрєщают нам ковиряться в носу"?:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Tolik_lt А ти, не хочеш, працювати вчителем української мови, ти так відмінно знаєш правопис і будеш вчити майбутнє покоління молодих патріотів. Такий талант, як в тебе, не можна губити у банківській сфері, а у школі дітки тебе навчать новим словам, поповнять твій лексичний словник. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ж там, не можна викладати твори Оскара Уайльда :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тролінг на рахунок грамотності

Рома, "на рахунок" в нас гроші кладуть, бо інакше - це російйська ідіома, а українською буде тролінг щодо грамоти

От тобі сайт - http://www.rozum.org.ua/ , закріпи у закладках, а ще краще - зроби стартовою, бо назва говорить сама за себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

здається, вивчення його творів входить у програму 10 класу:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вашу енергію та й на новобудови...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З приходом на посаду Міністра освіти Діми Собачніка я не був би настільки категоричним... :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мама рідна, що ж це буде :ohmy:

Вашу енергію та й на новобудови...

Ідея класна, але нажаль нічого не вийде, вони тільки майстри по правопису чи Оскарам Уальдам, а коли справа доходить до тяжкої праці всі у кущі, ну геть, як наші політики, депутати... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ой, розкажи нам, як ти тяжко працюєш:rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мама рідна, що ж це буде :ohmy:

Це не буде, це уже давно було. Одразу видно хто як у школі вчився. Не позорився би.

До речі, ти взагалі знаєш, що гомофобія з великою вірогідністю може бути наслідком латентної гомосексуальності?) Палишся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Український правопис, дякуючи професорам і докторам табачникового типу перетворився на гіпертрофовано складний механізм. ДоктОри мусять плодитись, отже закономірним видається введення дефісу в виразі будь ласка, а потім його виведення на протязі 20-ти років. Кожен новий "науковець" справою свого життя кладе на ускладнення вже й без того складного правопису. Написання вступного-випускного твору стає непосильним завданням для більшості абітурієнтів, що розкриває широкі можливості для хабарництва - чим міцна "українська влада".

В школі комусь краще даються математичні, а комусь - гуманітарні предмети. Не факт, що помічаючи і осуджуючи неграмотність гуманітарну, "граматист" володіє математичною грамотністю, здатністю до логічного, аналітичного мислення і, взагалі, взмозі розв'язувати математичні або природничі приклади і задачі.

Згідний з Fagot

Форум - це місце обміну думками. Тут найважливішим є наявність думки і вміння її подати. Для всього решта мають існувати подібні теми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Форум - це місце обміну думками. Тут найважливішим є наявність думки і вміння її подати.

добре!

Кожен новий "науковець" справою свого життя кладе (болт?) на ускладнення вже й без того складного правопису.

Роз'ясни мені сенс цього речення, докажи, що ти вірно виразив свою думку і подав її.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

майже кожен рік він вдосконалювався, народ постійно редагував свої дисертації

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановні знавці, підкажіть, будь ласка, таку річ.

Сьогодні, під час розмови зі своєю російськомовною (ОМГ) сестрою з (уявіть собі) МАААскви натрапив на таку мовну загадку: існує російське слово "подыскивать", і є українське "підшуковувати". В реченні звучить як: "Ты квартиру уже подыскивала?" и "Ти квартиру вже підшуковувала?". Чи так сформоване речення є правильним? Чи мо' простіше і правильніше заміняти на "искать" та "шукати" відповідно в різних рідних мовах? Яке з цих слів є калькою, а яке оригіналом? Чи мо' обидва слова є калькою з якоїсь іншої "рідної" мови?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є слово підшукувала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...