Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

Завтра в моїй сімї подвійне свято, релігійне та день народження коханої дружини. Постало питання що б смачного приготувати їй на сніданок, щось простеньке але смачне і оригінальне. Кому що толкове лізе в голову пишіть буду вдячний.

Вже напевно пізно, але яйця це банально :)

Тим більше, якшо будеш готувати в рамочці з перцю, то перець буде твердий. Він не встигне пропектись за час готовки яйця. Рекомендую перед готовкою перець засунути в духовку. Дупу зрізати, вичистити обмазати трішки оливковою олією і на хв 7-8 в духовку, гіркою. Потім з запеченого вирізати раму і яйце туди. А ще краще зняти й шкірку.

Я би приготував щось з сиру (той що творог по расєйські). Правда якщо вона любить такий продукт.

Солоний варіант.

Запікаєш брускету з батона, Товщиною менше сантиметра, довжиною сантиметрів 8 а шириною 3. Ріжеш базилік і трішки укропу. Перетираеш з сиром і додаєш трішки солі на смак. Далі в маркетах продається прикопчений лосось тоненько порізаний. Оформляєш три брускетика, наверх по формі лосось вирізаній і не товстий шар сиру з базиліком і укропом. З боку кладеш цілий листок базиліку. Смачно і не банально.

Є солодкий варіант прикольний.

Перетираєш сир з цукром (по смаку) і ванілью.. а далі на скільки фантазії і уподобань дружини вистачить. Можна мелені горіхи, ізюм, корицю, мелений барбарис. Трішки муки. Катаєш кульки і в фритюр. Можна в каструльку з ростопленою олією аля хоум едішин. Від хвилини, в залежності якого розміру кульки. Тільки після обжарки бажано на паперовий рушник, щоб забрати лишню жирність. І з брускетами так само з першого варіанту.

Ріжеш карпачо з яблока або любого фрукту (ягоди), який зараз є і вона любить.. і з боку 7-8 таких кульок. Зверху зеленюшку аля м'ята і вуаля.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Вразив... ото повезе комусь! :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вразив... ото повезе комусь! :ok:

Ага, а ісЧо я крєстіком вишивать умєю :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні чебуреки. Класичні з м"яском і з голандським сиром, часничком, зеленню.

За новим рецептом. Ду-у-уже рекомендую. Тісто тоненьке, хрумке, смачне.

Мінеральна вода (газована, в ній то і фішка, мабуть) - 250 мл

Сіль - 1ч.л.

Цукор - 2 ч.л.

Яйця - 1шт.

Мука - 4 ст.

Олія - кілька ложечоксі

Світлєнка, дякую за рецепт! Такі смачні чебуреки вийшли, страшно зізнатись, скільки я їх з'їла :D . Начинку робила сирну - потерла сир, помідор ошпарила, зняла шкірку, дрібно порізала, додала багато свіжого кропу. Дуже соковиті чебуреки виходять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сегодня впервые сам приготовил печеную картошку с бочоком...) получилось очень вкусно) сам от себя в шоке))

Молодець! Наступного разу спробуй додати ще шари овочів, якщо таке полюбляєш.

Я сьогодні настелила туди ж (правда в мене було відбивне м'ясо) кабачків, перчику, помідорів (все що з грядки в холодильнику завалялось) і засипала сиром і петрушкою.

Смакота вийшла, уже нема!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якось так

А що це за вино? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що це за вино?

PALACIO de Anglona

звичайне напівсолодке іспанське вино :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у мене вчора було чахохбілі. Приготоване по православному так як грузин навчив.

Правда обмивка новопридбаного сотейника переросла в п'янку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

планую підігріти вареників з картоплею, ящо буде мало то ще побистрому зробити вівсянку і запити це все: смачним, вітамінізованим, не сильно концентрованим, натуральним компотом з вишень :0048:

пс: я не банальний , я люблю смачно поїсти, але куховарити - це не моє :0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продовжую робити блюда в стилі "я его слепила из того что было".

Якось закупили в Там-Тамі пікнікових сирих ковбасок запекти на природі, виїзд не вдався, та не пропадати ж сосискам.

Засунула я їх в рукав, туди ж великі дольки картоплі, кабачку, баклажанів, перець, посолила, змастила це все приправам і оливковою олією. І в духовку...сама не чекала такої смакоти!

Сьогодні знову напала лінь, тому, порізане м'ясо на відбивні (ще невідбите), крупно різані картоплю, кабачок, білокачанну капусту засмачила так само і в рукав.

Тепер задумалась, нахолєру те м'ясо відбивати, як воно і так смачне :D Оцінили не тільки чоловік, а й діти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж маю тепер небагато часу для кухні, а так шкода - люблю смачненьке :) . Навчилась готувати ліниві вареники з сиру. Причому подруга лякала, що то морока, що розварюються. Але я начиталась кулінарних форумів і все вийшло. На півкіло домашнього сиру беру 2 яйця, трошки солі, зо 2 ложки цукру, кілька ложок манки. Практично, як сирники, тільки менш солодкі. Щоб не розварювались, треба кожен шматочок тіста обваляти в борошні, кидати в воду, що кипить, і одразу зменшити вогонь, при сильному кипінні вареники розваряться. Звичайно, найсмачніше з домашньою сметанкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я галушки роблю без манки, але добавляю топленого масла. Не розварюються.

У мене вони частенько в морозильнику. Наліплю, частину їмо, частину заморожую. Не раз виручали, коли терміново нагодувати треба, а часу брак, або гості нагрянули, а в мене на десерт завжди є, та ще й не аби що, а наші етнічні галушки :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я останнім часом підсів на макарони італійські + шкварки хрустяці + творожний домашній сир + трохи спецій. Пішов варити ... )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б зараз посмаковав би тушаною капустою з мясом

треба жінку шукати біля кулінарного технікума :wub: ,або щоб теща була хороша і все буде добре :0074:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я сьогодні шарлотку з яблуками пекла. Часто печу її восени, поки яблук багато. Рецептів в інтернеті є чимало. Сьогодні спробувала такий. Здається, найпростіший.

Потрібно:

Яблука — 4 шт

Яйця — 4 шт. (можна й більше, але подорожчали smile.gif

Цукор— 1 стак.

Мука — 1 стак.

Кориця, або ванільний цукор (хто що любить)

Яблука почистити, порізати скибочками. Форму (бажано глибшу) добряче змастити маслом. Потім викласти яблука, посипати їх корицею. Потім готуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром і додаємо муку. Тісто не повинно бути дуже густим. Заливаємо ним яблука і ставимо в розігріту духовку на 30-40 хв. Потім дістаємо, перевертаємо і посипаємо цукровою пудрою.

Хотіла сфотографувати, не встигла. :-)

І я таку шарлотку печу - просто і дуже смачно :ok:

спробуйте додати ще соду гашену оцетом

Ні, соди не потрібно - якщо яйця свіжі і домашні, то тісто й так гарно піднімається. До речі, можна також приготувати тортик (без яблук), але для цього необхідно 5 яєць, а не 4. Спечені коржі, після того як вони схолонуть, розрізаємо навпіл. Готуємо крем зі сметани, цукру (збиваємо міксером), сюди ж додаєм желатин, розведений у кип'яченій і охолодженій воді. Коли крем трішки загусне, починаємо заливати ним коржі (складаємо тортику тортівниці). Можна покласти у крем фрукти (ківі, банан, апельсин). Смачно і просто! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б зараз посмаковав би тушаною капустою з мясом

треба жінку шукати біля кулінарного технікума :wub: ,або щоб теща була хороша і все буде добре :0074:

Ага , я сам вчора теж захотів чомусь капусти тушкованої з реберцями . Вдалась на славу . :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора доїв тушену капусту із м'ясом :) А ще щедро приправляю її домашньою аджикою! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бульйон з курочки, кролик тушкований в сметані і чебуреки-чебуреки-чебуреки :0045:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sweetlena, нагадай рецепт тіста на чебуреки. Бо я також хочу чебуреків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

sweetlena, нагадай рецепт тіста на чебуреки. Бо я також хочу чебуреків.

Мінеральна вода (газована, з бульками)) - 250 мл

Сіль - 1ч.л.

Цукор - 2 ч.л.

Яйця - 1шт.

Мука - 4 ст.

Олія - кілька ложечок

В начинку не шкодуйте води, щоб були соковиті.

Ну й дуже кльові з голандським сиром чи творогом з зеленню.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Творог з зеленню -- саме те , що треба на вечерю , на шлунок не важко . Часто такі робимо .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пробувала по цьому рецептику, смакота вийшла, особливо до картошки пюре.

Курица по-итальянски (Каччиаторе)

Ингредиенты:

450 г куриных грудок, порезанных кусочками

1 чашка порезанного лука

4 дольки чеснока, измельчить

2 чашки томатов, консервированных кусочками

1 ч. ложка орегано

1 ч. ложка базилика

2 чашки томатного пюре

Приготовление:

1. Порежьте грудки кубиками и выложите на противень, политый небольшим количеством оливкового масла. Поставьте противень в духовку.

2. Готовь грудки примерно полчаса, потом добавь лук и чеснок. Готовь еще 15 минут. Затем добавь кусочки томатов, орегано и базилик.

3. Полей грудки томатной пастой и верни противень в духовку.

4. Готовь грудки еще 30 минут.

5. Подавай с гарниром из овощей или картофелем.

По желанию можно добавить грибы.

Xq3bMFeqNbE.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчилася сьогодні готувати печіночний торт. От що вийшло:

тісто: 0,5 кг печінки, півсклянки сметани, 1 яйце, півсклянки борошна, сіль, перець, трошки меленого мускатного горіха.

Печінку змолоти в блендері чи пропустити через м'ясорубку, додати всі інші складові, розмішати. Виходить тісто, як на млинці.

Наливаємо його на сковорідку, ложкою розрівнюємо, обсмажуємо з обох сторін.

Для начинки: потерти 4-5 морквини, порізати 4 цибулини. Все це потушукувати на сковорідці (я тушкувала окремо).

Почистити і подрібнити 3 зубчики часнику, змішати з майонезом.

На кожен млинець намазати майонез з часником, викласти моркву і цибулю, посипати зеленню (кріп, петрушка).

Таким чином викладаємо млинці один на одного, щоб сформувати торт. Прикрашаємо в міру своєї фантазіїtongue.gif.

А я замінила моркву з цибулькою на варене яєчко - так тортик виходить "легшим" - просто подрібнюємо чи тремо на терту поверх млинця, змащеного майонезом. Серединку роблю жовтеньку, а по краях - білок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой, дівчаточка (і не тільки), які ж ви усі господиньки! Буду і я тут з вами розвивати свої кулінарні здібності :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...