Samhayne Опубліковано 23 Червня, 2010 в 14:06 Поділитися #26 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 14:06 Вчора готувала деруни з кабачків.1 кг кабачків2 яйцямука, часник, сіль, перець, кріпКабачки натерти на товсту тертку. Додати 2 яйця, часник, сіль, перець, нарізаний кріп. Перемішати. Консистенція має бути як на деруни, або оладушки, не дуже густа, бо мука переб‘є смак кабачків. Обсмажити. Нямкати з сметанкою. Хороші як гарячі, так і холодні. Смачного Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
floor Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:02 Поділитися #27 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:02 А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
erica Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:37 Поділитися #28 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 16:37 Я готувала "варіації на тему" лазаньї - із млинцями замість пасти. Досить смачно було. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yura2281 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 17:41 Поділитися #29 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 17:41 А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір Дружина привозила з польші листи лазаньї. Готував. Смакота. Правда тільки поки свіжа, а потім звичайне макаронне тісто з мясом та соусом бешамель. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kaktus1990 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:52 Поділитися #30 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:52 Я сьогодні таке приготував Відварив спагетті, на сковорідці підсмажив порізане кусочками куряче філе. Зовсім трішки щоб перемішати спагетті. І став думати, що ж робити далі? Саме тісто не хотілось жувати І придумав))) 2 здорові морквини натер на крупній тертці, додав здоровий пучок свіжої зеленої нашинкованої цибулі (звичайної не знайшов тому можна і звичайну накришити)Налив у сковорідку олію та вкинув це смажитись на мініатюрному вогнику. 5-10 хв смажив, а далі залив молоком та додав 3 середніх нашаткованих помідора.(Можна і більше у мене вийшло якраз в міру) Поперчив, посолив (у м'ясо до спагеті лише додав трішки перцю для запаху, а основний смак спецій буде чути у овочах)Овочі тушкувались 20 хв. Увібрали у себе молоко та стали ніжними та м'якими. Під час тушкування додав лаврового листа, перцю та кумину. А в самому кінці 3 зубчики роздавленого часнику. Виклав на тарілку до спагетті з шкварками та прикрасив шматочками помідорів та петрушки. Хотів ще додати декілька зірочок бадьяну, але він має специфічний запах тому підійде не для всіх. Бадьян Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Kaktus1990 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 19:42 Поділитися #31 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 19:42 макарончики. але обов"язково з твердої пшениці: Премія, Чемпіон, Серджіні, або дорожчі типу барілли. Варю стільки часу як написано на пачці, потім зціджую, заправляю оливковою олійкою і базиліком(як варіант- прованські або італійські трави). плюс салат із зелені і свіжих овочів, теж заправлений олійкою і з травами. часом просто макарони вимішую з порізаним листям салату, шматочками помідорів, покришеною зеленою або молодою цибулькою, кропом, петрушечкою. звичайно ж, заправляю оливковою олійкою. Макарони після варіння мають лишатися тверденькі. Як казав Сєва Новгородцев, відомий поціновувач пасти- как грудь молодой дєвушкі. смачного. А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zeuss Опубліковано 23 Червня, 2010 в 20:44 Поділитися #32 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 20:44 В Мат-маті бачив декілька днів назад. А краще з грядочки, він у нас росте на "ура" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 24 Червня, 2010 в 04:55 Поділитися #33 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 04:55 А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов В Сільпо завжди є - і зелений, і фіолетовий. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:26 Поділитися #34 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:26 якщо свіжий, то у бабок з зеленню треба шукати. на Варшавці - це в павільйоні внизу, де овочі, ряд коло стіни, під м"ясними рядами. На Пасажі просто йдеш і дивишся, де петрушку-кріп-селеру-салат продають. там і базілік є. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:57 Поділитися #35 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 06:57 Шо ви всьо за той базілік? Я от вчора скромна і са фкусам повечеряв свіжими чорницями з цукром і хрусткими хлібними "пальчиками" - смакота. Зараз йду ще чорниці куплю, бо хрустяшок ше лишилось Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
REDAKTOR Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:15 Поділитися #36 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:15 А я воть сьогодні вихідний, планую перші в житті вареники зліпити (з чорницями) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MOTOROLLLA Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:18 Автор Поділитися #37 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:18 Вчора готувала свій улюблений супчик. Рецепт - простіше простого Складники: картопля, морква, шампіньйони, плавлені сирки, зелень. Готуєм, як звичайний суп: спочатку картоплю, потім морквочку, потім шампіньйони. Сир тремо на крупній тертці. За 5 хв до завершення процесу, внєдряєм його в киплячий суп)) Далі зелень, спеції. Я ще інколи додаю помідорчик(и) порізаний кубиками. От і все)). Виходить дуже швидко (30 хв) і ну ДУУУУже смачно)) А що сьогодні на вечерю готуєте Ви? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Caprichos Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:19 Поділитися #38 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:19 ну,удачі! бо вареники, та ще й з чорницями - така кропітка робота Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Olesya Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:23 Поділитися #39 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:23 А я в гостях у подруги в Запоріжжі. Готуватиму на вечерю деруни - для них це фірмова страва Західної України. Коли не приїду, завжди просять. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zeuss Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:31 Поділитися #40 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:31 Не впевнений на рахунок швидкої страви, але...Отакий рецептик:Філе курки ріжу кубиками (середніми).Обжарюю, перчу.Після того як філе обжарилось скроплюю соєвим соусом (не багато) і додаю дрібно порізану цибулю. Вимішую, накриваю кришкую на 5 хв.Далі згружаю це все в куструльку, заливаю сметаною, додаю кип'яченої води на (2/3 сметани, 1/3 води). Сиплю туди базилік, розмарин, кріп, трішки анісу, зерна кмину (обов'язково), суміш італійських трав, солю до смаку.Це все тушиться до готовності курки (вода має википіти).Подається з гарніром (паста наприклад) все поливається соусом що утворився. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:55 Поділитися #41 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 07:55 А в мене криза жанру. Набридла кухня. От все поглядаю на тему "Вечерняя кулинарная покатушка!" Там і повечеряти і повчитись можна. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Luychi Опубліковано 24 Червня, 2010 в 12:27 Поділитися #42 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 12:27 Шо ви всьо за той базілік? Базилік дуже класне зіллячко. Але знайти його важко. Тітки на базарі майже не знають,що воно за чудо таке. В "ТАМ-ТАМІ" і "Сільпо" він буває рідко, привозний (в основному з Ізраїлю), продається на вагу, виходить дорого і дуже швидко псується. А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Я її люблю в салати додавати і соуси до макаронівчи спагеті. Можу порекомендувати рецепт салату - швидко і по сезону. Якщо базилік знайдете. Салат. 2-3 помідора, пучок салату, сир "Моцарела" (беріть в розсолі), листя базиліку, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль, перець. Листя рвемо руками, помідори ріжемо крупними кусками, "Моцарелу" зливаємо і ріжемо немаленькими квадратиками. Базилік нарізаємо смужками. Готуємо заправку - 3 ст. ложки олії збиваємо з 1 ст. ложкою оцту (пропорції можуть бути трохи більшими в залежності від кількості салату), додаємо сіль перець. Заливаємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятись кілька хвилин не в холодильнику. А до молодою картоплі з маслом і укропом - це взагалі красота! P.S. Замість "Моцарели" можна взяти болгарський перець і порізати його тоненькими смужками. Теж смачно вийде. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
sergmaestro Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:15 Поділитися #43 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:15 сьогодні відбивні з картопляним пюре та домашніми огірочками. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
REDAKTOR Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:26 Поділитися #44 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 14:26 Ну що я вам скажу? Дещо твердувате тісто вийшло, а, в принципі, зверху политі соусом зі сметани, полуниці і чорниці вареники пішли на ура! Ех, відчуваю, треба буде повторити ще раз, аби закріпити досвід Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Romich Опубліковано 24 Червня, 2010 в 18:52 Поділитися #45 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 18:52 Зварю картоплі в мундирі, а то з тих пір як одружився ні разу не їв такої екзотики Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
erica Опубліковано 24 Червня, 2010 в 19:10 Поділитися #46 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 19:10 А в нас рибні котлетки Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
legolas_soi Опубліковано 24 Червня, 2010 в 21:23 Поділитися #47 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 21:23 Зварю картоплі в мундирі, а то з тих пір як одружився ні разу не їв такої екзотикиМоя улюблена страва дитинства:Вариться картопля "в мундирі".Окремо нарізається дуже мілко цибуля (біла, не зелень). Заливаємо цибулю олійкою, даємо постояти біля5 хв.Чистимо картопельку, розрізаємо на половинки, і зачерпуємо цю цибулю з олією нею (половинкою картоплі). Можна їсти також з хлібом.Смачного Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
prg Опубліковано 24 Червня, 2010 в 22:49 Поділитися #48 Опубліковано 24 Червня, 2010 в 22:49 А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Мабуть щось нетак робила..... Я вже третій рік його вирощую і зелений і фіолетовий (синій) Правда перше насіння мені передали з Італії. В цьому році докупляв в магазині то те що магазинне з пачечки або зовсім не зійшло, або дуже погано Може в то дійсно проблема в насінні? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
weare Опубліковано 25 Червня, 2010 в 07:26 Поділитися #49 Опубліковано 25 Червня, 2010 в 07:26 А я роблю такі бутебродики:1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка. Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується.Намащувати на білий хліб, бажано свіженький з хрумкою скоринкою і головне з чаєм! Смакота...Але головне щоб це був білий хліб, і бажано саме хліб, а не батон чи якісь інші варіації Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SunSeth Опубліковано 25 Червня, 2010 в 09:52 Поділитися #50 Опубліковано 25 Червня, 2010 в 09:52 1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка. Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується. І вийде салат "Мімоза" на білому хлібі Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.