Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вчора готувала деруни з кабачків.

1 кг кабачків

2 яйця

мука, часник, сіль, перець, кріп

Кабачки натерти на товсту тертку. Додати 2 яйця, часник, сіль, перець, нарізаний кріп. Перемішати. Консистенція має бути як на деруни, або оладушки, не дуже густа, бо мука переб‘є смак кабачків. Обсмажити. Нямкати з сметанкою. Хороші як гарячі, так і холодні. Смачного

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір :0079:

Опубліковано

А лазанью хтось робить? Звісно це страва не на 30 хвилин, але якщо за основу взяти біля кілограма м'яса, то і вистачить не на один вечір :0079:

Дружина привозила з польші листи лазаньї. Готував. Смакота.

Правда тільки поки свіжа, а потім звичайне макаронне тісто з мясом та соусом бешамель.

Опубліковано

Я сьогодні таке приготував :)

Відварив спагетті, на сковорідці підсмажив порізане кусочками куряче філе. Зовсім трішки щоб перемішати спагетті.

І став думати, що ж робити далі? Саме тісто не хотілось жувати :(

І придумав)))

2 здорові морквини натер на крупній тертці, додав здоровий пучок свіжої зеленої нашинкованої цибулі (звичайної не знайшов тому можна і звичайну накришити)Налив у сковорідку олію та вкинув це смажитись на мініатюрному вогнику. 5-10 хв смажив, а далі залив молоком та додав 3 середніх нашаткованих помідора.(Можна і більше у мене вийшло якраз в міру) Поперчив, посолив (у м'ясо до спагеті лише додав трішки перцю для запаху, а основний смак спецій буде чути у овочах)Овочі тушкувались 20 хв. Увібрали у себе молоко та стали ніжними та м'якими. Під час тушкування додав лаврового листа, перцю та кумину. А в самому кінці 3 зубчики роздавленого часнику.

Виклав на тарілку до спагетті з шкварками та прикрасив шматочками помідорів та петрушки. Хотів ще додати декілька зірочок бадьяну, але він має специфічний запах тому підійде не для всіх.

6433266bc3f5.jpg

Бадьян

Опубліковано

макарончики. але обов"язково з твердої пшениці: Премія, Чемпіон, Серджіні, або дорожчі типу барілли.

Варю стільки часу як написано на пачці, потім зціджую, заправляю оливковою олійкою і базиліком(як варіант- прованські або італійські трави).

плюс салат із зелені і свіжих овочів, теж заправлений олійкою і з травами.

часом просто макарони вимішую з порізаним листям салату, шматочками помідорів, покришеною зеленою або молодою цибулькою, кропом, петрушечкою. звичайно ж, заправляю оливковою олійкою.

Макарони після варіння мають лишатися тверденькі. Як казав Сєва Новгородцев, відомий поціновувач пасти- как грудь молодой дєвушкі.

смачного.

А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов :(

Опубліковано

А де можна купити свіжий базилік?! Я спеціально до старого ринку катався (у їхній відділ спецій де бабки торгують) Та нічого незнайшов :(

В Сільпо завжди є - і зелений, і фіолетовий.

Опубліковано

якщо свіжий, то у бабок з зеленню треба шукати. на Варшавці - це в павільйоні внизу, де овочі, ряд коло стіни, під м"ясними рядами. На Пасажі просто йдеш і дивишся, де петрушку-кріп-селеру-салат продають. там і базілік є.

Опубліковано

Шо ви всьо за той базілік?

Я от вчора скромна і са фкусам повечеряв свіжими чорницями з цукром і хрусткими хлібними "пальчиками" - смакота. Зараз йду ще чорниці куплю, бо хрустяшок ше лишилось :)

Опубліковано

Вчора готувала свій улюблений супчик.

Рецепт - простіше простого :)

Складники: картопля, морква, шампіньйони, плавлені сирки, зелень.

Готуєм, як звичайний суп: спочатку картоплю, потім морквочку, потім шампіньйони. Сир тремо на крупній тертці. За 5 хв до завершення процесу, внєдряєм його в киплячий суп)) Далі зелень, спеції. Я ще інколи додаю помідорчик(и) порізаний кубиками. От і все)). Виходить дуже швидко (30 хв) і ну ДУУУУже смачно)) :g27:

А що сьогодні на вечерю готуєте Ви? :_16:

Опубліковано

А я в гостях у подруги в Запоріжжі. Готуватиму на вечерю деруни - для них це фірмова страва Західної України. Коли не приїду, завжди просять.

Опубліковано

Не впевнений на рахунок швидкої страви, але...

Отакий рецептик:

Філе курки ріжу кубиками (середніми).

Обжарюю, перчу.

Після того як філе обжарилось скроплюю соєвим соусом (не багато) і додаю дрібно порізану цибулю. Вимішую, накриваю кришкую на 5 хв.

Далі згружаю це все в куструльку, заливаю сметаною, додаю кип'яченої води на (2/3 сметани, 1/3 води). Сиплю туди базилік, розмарин, кріп, трішки анісу, зерна кмину (обов'язково), суміш італійських трав, солю до смаку.

Це все тушиться до готовності курки (вода має википіти).

Подається з гарніром (паста наприклад) все поливається соусом що утворився.

Опубліковано

А в мене криза жанру. Набридла кухня. :( От все поглядаю на тему "Вечерняя кулинарная покатушка!" :D Там і повечеряти і повчитись можна.  

Опубліковано

Шо ви всьо за той базілік?

Базилік дуже класне зіллячко. Але знайти його важко. Тітки на базарі майже не знають,що воно за чудо таке. В "ТАМ-ТАМІ" і "Сільпо" він буває рідко, привозний (в основному з Ізраїлю), продається на вагу, виходить дорого і дуже швидко псується. А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. :( Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна. Я її люблю в салати додавати і соуси до макаронівчи спагеті. Можу порекомендувати рецепт салату - швидко і по сезону. Якщо базилік знайдете.

Салат.

2-3 помідора, пучок салату, сир "Моцарела" (беріть в розсолі), листя базиліку, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль, перець.

Листя рвемо руками, помідори ріжемо крупними кусками, "Моцарелу" зливаємо і ріжемо немаленькими квадратиками. Базилік нарізаємо смужками. Готуємо заправку - 3 ст. ложки олії збиваємо з 1 ст. ложкою оцту (пропорції можуть бути трохи більшими в залежності від кількості салату), додаємо сіль перець. Заливаємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятись кілька хвилин не в холодильнику. А до молодою картоплі з маслом і укропом - це взагалі красота! :)

P.S. Замість "Моцарели" можна взяти болгарський перець і порізати його тоненькими смужками. Теж смачно вийде.

Опубліковано

Ну що я вам скажу?

Дещо твердувате тісто вийшло, а, в принципі, зверху политі соусом зі сметани, полуниці і чорниці вареники пішли на ура! Ех, відчуваю, треба буде повторити ще раз, аби закріпити досвід :)

Опубліковано

Зварю картоплі в мундирі, а то з тих пір як одружився ні разу не їв такої екзотики

Моя улюблена страва дитинства:

Вариться картопля "в мундирі".

Окремо нарізається дуже мілко цибуля (біла, не зелень). Заливаємо цибулю олійкою, даємо постояти біля5 хв.

Чистимо картопельку, розрізаємо на половинки, і зачерпуємо цю цибулю з олією нею (половинкою картоплі).

Можна їсти також з хлібом.

Смачного

Опубліковано

А на дачі я 2 роки підряд його сіяла - не росте, зараза. sad.gif Потрібно з розсади. Так, що рослина ця дуже примхлива, але смачна.

Мабуть щось нетак робила..... Я вже третій рік його вирощую і зелений і фіолетовий (синій)

Правда перше насіння мені передали з Італії. В цьому році докупляв в магазині то те що магазинне з пачечки або зовсім не зійшло, або дуже погано

Може в то дійсно проблема в насінні?

Опубліковано

А я роблю такі бутебродики:

1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка.

Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується.

Намащувати на білий хліб, бажано свіженький з хрумкою скоринкою і головне з чаєм! Смакота...

Але головне щоб це був білий хліб, і бажано саме хліб, а не батон чи якісь інші варіації

Опубліковано

1 рибна консерва тунця (можна і сардину - бюджетніше); 2 пплавлений сирка; і 3-4 зварених "в круту" яєчка.

Сирок і яйця труться на тертку, консерва розминається, додається майонез і все дуже добре перемішується.

І вийде салат "Мімоза" на білому хлібі :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...