Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ну а я простой смертный пролетарий буду давится красной икрой,кушать вчерашнюю хурму,и запивать ромом марки "Rebellion" -эх надоела эта простая украинская еда.....а так хочется чего то поэкзотичнее-первачка с салом и часночком,яишницу,мясца с хреном.

ПС..ну в общем сегодня будет мясная диета..все что осталось от НГ будет жесточайшим образом доедатся

ПС2 хотел бы вечерком сделать пару чубуреков...хотел бы но чуйствую что не смогу

Опубліковано

Придбавши цю штуку (Гусятниця чавунна), вирішив пригутувати справжній Узбецький плов.

Щось типу цьго (Вам потребуется: 500 г риса, 300 г баранины или говядины, 100 г курдючного сала, 300 г моркови, 2-3 головки чеснока, 2 луковицы, свежая зелень, зира, барбарис, перец, соль. Сало нарежьте кубиками, растопите в разогретом казане, когда жир вытопится - шкварки удалите, а на жире обжарьте кольца лука до золотистого цвета. Затем добавьте кусочки мяса, и обжарьте до образования румяной корочки, далее - морковь, нарезанную соломкой; и продолжайте жарить до полуготовности моркови, постоянно помешивая. Затем в казан налейте воду (так чтобы она полностью закрыла его содержимое), добавьте соль по вкусу, чеснок (целиком), и на умеренном огне доведите до кипения. Добавьте зиру, барбарис, перец, убавьте огонь, и тушите в течение 50-80 минут. Затем засыпьте ровным слоем рис, увеличьте огонь, налейте воду (так чтобы она покрывала рис на 2 см), и доведите до бурного кипения. Попробуйте воду на соль, при необходимости досолите. Когда вода выпарится - огонь убавьте, с помощью шумовки соберите рис горкой в центре казана, сделайте в нем 5-6 лунок, закройте крышкой, и варите. Из готового плова извлеките чеснок, а остальное перемешайте. При подаче на стол выложите плов на керамическое блюдо, украсьте чесноком и свежей зеленью.)Ще туди було добавлено трішки індійської куркуми.

Тільки пропорції було змінено, в більшу сторону :rolleyes: . Одна проблема, де в Луцьку на третій день свят купити Зіру :blink: Тож прийшось трішки покататись в пошуках цієї приправи. :0005:

Вийшло ну дуже смачно :smile-zachot:

Опубліковано

А я сьогодні страшно собою горджуся - пекла домашню ковбаску. Сама! Така смакота вийшла! :)

Повторила сьогодні твій подвиг. Принаймі для мене це таки подвиг. Не знаю як на смак, ще не пробувала, але на вигляд така нічогенька вийшла.

Опубліковано

і я сьогодні молодець - з духовки щойно вийняла запечений кусень м"яса... аромат по всій квартирі... язик втікає... аааааа... :) коли вже Різдво настане, чого воно не сьогодні??? )))))

Опубліковано

Ну і як тепер спати після таких смачних постів?

В мене якраз така сама проблема - не можу нічого з собою зробити, щойно повечеряла :blush: .

Коли пробую лягти спати голодною, довго не можу заснути, сняться кошмари і зранку просинаюсь зла. А коли поїм перед сном, спиться набагато краще :)

Опубліковано

А що це я забуваю відписуватись останнім часом   :0026: 

На вечір побавив своїх до кави сирно-полуничною запіканкою :) 

Опубліковано

А тут дуже просто. 

Сир домашній + полуниця (в моєму випадку є заморожений запас з літа), або можна ту ж чорницю, смородину, яблука, ізюм - зі всім переліченим вже експерементував: кожен варіант - по-своєму смачний, от тільки з ізюмом не буде тої соковитості.

+ 2 яйця

+ 2-3 ложки сметани

+ цукор і борожно - залежно від пропорції сиру і ягід. 

Усе перемішуємо і  - в духовку на годинку-півтори. 

Після духовки дати охолонути і можна ще трошки потримати в холодильнику. 

P.S. Але є тут одна небезпека. Попереджаю одразу. Ще перед духовкою, коли оте все починаєш перемішувати і пробувати на смак, є великий ризик, що на запіканочку може нічого і не лишитися. Я скільки не зарікаюсь,що тільки одна-дві ложечки. Та все марно. Як не крути, а відсотків 30 запіканки все одно зникає сирою :)

Будьте обережні.

Опубліковано

Звичайно сьогодні готовимо кутю! :) В кашу добавив добре розтертий мак та горіхи, додав ізюму. Із гарячою водою розбавив пів склянки медку і влив у кутю, в кінці добавив консервовані солодкі вишеньки без кісточок.Мммм. Вишла смачна, злегка ріденька (я це люблю найбільше) святкова Кутя. З Різдвом друзі! :)

Опубліковано

Готувала, як і належить, 12 страв, але мухлювала, як могла. Бо завтра гості (десь 16 чоловік) і ще їх нагодувати... Тож порахувала і вийшло:

1) кутя.

2) узвар.

3) бутерброди із печінки тріски і свіжим огірком.

4) оселедці.

5) вінігрет.

6) салат із пекінської капусти і кр. паличок.

7) оливки чорні.

8) гриби мариновані.

9) картопля.

10) підлива із сушених грибів.

11) риба смажена.

12) фрукти.

Розумію, як далеко відійшла я від народних традицій, але глобалізація дає себе знати. Та Свят-вечір і його устої в моїй родині знають і дотримуються. Що вже добре.

Опубліковано

А ми сьогодні не готуєм. А ми сьогодні доїдаєм запаси пузатого холодильника)))

І у нас та ж радість. А найбільш із вчорашніх наїдків сьогодні смакує гуска. Я її спершу добре вимила, висушила, потім натерла сумішшю майонезу, солі і перцю. Залишила на 2 год. Яблука почистила і порізала на четвертинки, видаливши насіння. Чорнослив замочила в червоному вині. З'єднала з яблуками, нафарширувала гуску, зашила, запакувала в рукав і в духовку на 2,5-3 год. Вийшла соковита, смачна страва, яка пахла яблуками і чорносливом. Головне, щоб висхідний продукт, тобто гуска - була молода і жирненька. :)

Опубліковано

Сьогодні в мене смакота :rolleyes: .Правда не знаю як це назвати, бо робилося без рецепта, просто як здавалося потрібним.

Спочатку на сковорідці підсмажила шампіньйони, кинула туди цибульку, варене куряче м"ясо, посолила і поперчила все. Коли все було майже готове, додала трохи сметани і за хвилинку до знімання з плити - 3 зубочки часнику.

Як каже моя знайома - запах і смак боженственний.

Опубліковано

Все забуваю викласти рецепт оригінального салату, який готувала до новорічного столу. Може, комусь пригодиться, бо ж свята ще не закінчились.

Складові: банка тунця, 2 круто зварені яйця, півсклянки рису, 1 гранат, сіль-перець.

Рис зварити, яйця порізати, гранат розібрати на зернятка. Якщо тунець шматочками, розім"яти. Все з"єднати, посолити-поперчити, заправити олійкою, в якій плавав тунець:).

Опубліковано

А я якраз маю банку тунцю і незнала хорошого рецепту.

Так що, Olesya, не надякуюсь. Завтра ж багата вечеря так що посмакуємо салатиком з тунця.

Опубліковано

Пока моя любимая совершает свою первую поездку в Люблин,захотелось мне тушенной рыбки! Порывшись в закромах, нашёл 3 филеины панги (покупаю ящик при каждой поездке в Польшу, у них она стоит 16 грн/кг, цвет и вкус отличается от нашего). Берём-с стеклянную посудину для духовки (люблю такую посуду, так как в ней видно) смазуем маслом (в моём случае оливковым), нижний слой - мелко нарезанный лук, следующий слой - морковка натёртая на крупной тёрке, дальше - рыба, обильно посыпанная приправкой для рыбы (люблю фирму "Любисток") и кунжутом, дальше в обратном порядке морковка и лучёк. 30 мин в духовке на 180 градусах и на стол. Просто и вкусно! :ok:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...