Jump to content

Нова фотостудія в Луцьку!

Jorik

Нова фотостудія в Луцьку?  

39 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Є ідея відкрити фотостудію у Луцьку.Буде повністю облаштована.

Година роботи - 50 грн.

Чи потрібно це в Луцьку?Чи будуть клієнти,адже хотілося б мати з цього прибуток.

Можна давати поради на рахунок облаштування.

Беріть участь в опитуванні. Пояснюйте свій вибір.

Posted

Було б непогано, але імхо резон відкривати таку є, якщо сам займаєшся фотографією, і у вільний від роботи час маєш можливість здавати... А відкривати суто щоб давати в оренду... Не знаю... Мало хто навіть зі світлом вміє працювати...

Posted

Goami, відкривати суто для оренди.поки.

[nd],спочатку ти кажеш,що приречена ідея на провал,а далі кажеш,що перспективна.поясни будь-ласка,що маєш на увазі.

Як ти сам розумієш,прибуток би хотілося отримувати як найскоріше,тому й прошу тут максимально об_єктивної оцінки.

Думаю,це має цікавити не лише фотографів,а й клієнтів,оскільки чим дешевша оренда,тим дешевший фотосет (напевно...)

Якщо комусь пох,то відповідати чи голосувати не потрібно.

Posted

я за, купувати фони вспишки освітлення для зйомки вдома це трохи забагато, якщо ціна буде 50 грн за годину то воно все окупиться з часом...

молоді батьки фотографуватимуть дітей в першу чергу...

Posted

Ви мені пробачте, шановні фотографи, але складається враження, що кожен, хто має фотоапарат і вміє тримати його в руках і натискати на кнопку - відкриває власну фотостудію. Я розумію, що може є попит на такі речі. Але то вже буде - як аптек і барів. На кожному кроці.

А потім читати тут на форумі, як один одного обсир*ають. В того ракурс не такий, а там забагато того і замало того. Тіні не там і освітлення не таке...

Posted

Пока "молоді батьки" (подавляющее большинство из них) научатся работать со светом, они выкинут сумму денег, сопоставимую с ценой небольшого комплекта студийного оборудования для дома.

А ходить и понтоваться, что мы, мол, снимали снимались в студии САМИ - показывая при этом ужасные снимки после часа-двух-трёх съёмки - глупо и безвкусно.

Если ставить в студии человека, который будет объяснять что и как фотографировать - нужно заложить в расходы ещё и его зарплату. Кроме того учесть аренду и комунальные услуги, сборы во всякие фонды и инстанции.

Комфортная студия предполагает наличие множества аксессуаров, помимо минимум десятка различных бумажных и тряпичных фонов, в идеале - визажиста, стилиста.

Окупаемость на аренде студии при такой цене - ... представляется сомнительной.

Как вариант - искать фотографов и переманивать их из других студий в свою - низкими ценами, скидками... И учесть момент, что когда человек пользуется Hensel-ями, то перейти на UFO он согласится либо для очень малобюджетных проектов, либо в случае очень низкой цены.

Составь список минимального комплекта оборудования и сопутствущих затрат, потом подумай - а надо ли? ;)

И если не испугаешься - дерзай! :)

Posted

впринципі непогана ідея, особливо для безпритульних фотоманіаків...

АЛЕ при вартості нормального обладнання в кілька тищ + оренда + побічні витрати відкуплятись буде дооовго... є бабло - впірьот. буду першим клієнтом =)

Posted
Ви мені пробачте, шановні фотографи, але складається враження, що кожен, хто має фотоапарат і вміє тримати його в руках і натискати на кнопку - відкриває власну фотостудію.

Взагалі-то я не фотограф. Чи для того,щоб відкрити студію,я маю ним бути?Мета №1 - заробити.а хто там буде знімати,"молоді батьки" чи професіонали - мені не цікаво.аби все було ціле :)

Якби не було реальним купити усі ті аксесуари, чи створював би я тему?

Можна вкластись в 10 000 грн.?

я казав що топік у якості опитування приречений на провал;

Запропонуйте кращий метод.

Posted

Вспышка Hyundae Photonics Combi 400 - 550 у.е. Одна штука. Их надо хотя бы две. Лучше три-четыре. И желательно хотя бы одну более мощную (дороже, естественно)

Софтбокс ACE Hyundae Photonics HCG-60 SSBR 60 - 100 у.е за штуку. Опять же два. Или по количеству вспышек. Разных размеров. По разной цене.

Сота на рефлектор Hyundae Photonics 10° 165мм - 60 у.е. Другие насадки не дешевле.

Фон студийный тканевый Weifeng WOB2001 2.6x3m W-003 - 40 у.е. за один. Хотя бы пять.

Фон студийный бумажный Tetenal 2.72 х 11 м (Sky Blue) - 70 у.е. за один. Тоже штук пять.

Штативы для вспышек. Всякая мелочёвка...

Вот типа комплект (минимальный, очень cлабо оснащённая студия выйдет):

Моноблок ARS-500 (500 ДЖ) - 2 шт

Стойка (высота 68-212 cm) - 2 шт

Софт-бокс (80х100) - 2 шт

Сумка - 1 шт

Цена : $950 (7 572 грн.)

Считай ;)

Posted

хм...в принципі може бути навіть.

зараз не в ціні справа,а чи буде люд,чи окупиться і чи буде прибуток.

Posted

Якщо комусь пох,то відповідати чи голосувати не потрібно.

Ну ти й чудак. Уяви співвідношення:

90% - пох

9% - за

1% - проти.

Ти ігноруєш думку 90% потенційних клієнтів. І думаєш що тих 9% - це 90%, які в захваті від твоєї ідеї і будуть твоїми клієнтами. Насправді це всього-навсього 9% і голосують "за" тому що збільшення пропозиції тягне за собою зменшення ціни. Але яка б не була низька ціна, це не означає що вони купуватимуть цей товар, який їм не потрібний, це ж не хліб. Якщо ти хочеш зробити економічний аналіз по голосувалці, та ще й з 2 пунктів, то краще поклади ці гроші в банк під проценти, або віддай на благочинність. ІМХО.

Posted

Вспышка Hyundae Photonics Combi 400 - 550 у.е. Одна штука. Их надо хотя бы две. Лучше три-четыре. И желательно хотя бы одну более мощную (дороже, естественно)

Софтбокс ACE Hyundae Photonics HCG-60 SSBR 60 - 100 у.е за штуку. Опять же два. Или по количеству вспышек. Разных размеров. По разной цене.

Сота на рефлектор Hyundae Photonics 10° 165мм - 60 у.е. Другие насадки не дешевле.

Фон студийный тканевый Weifeng WOB2001 2.6x3m W-003 - 40 у.е. за один. Хотя бы пять.

Фон студийный бумажный Tetenal 2.72 х 11 м (Sky Blue) - 70 у.е. за один. Тоже штук пять.

Штативы для вспышек. Всякая мелочёвка...

Вот типа комплект (минимальный, очень cлабо оснащённая студия выйдет):

Моноблок ARS-500 (500 ДЖ) - 2 шт

Стойка (высота 68-212 cm) - 2 шт

Софт-бокс (80х100) - 2 шт

Сумка - 1 шт

Цена : $950 (7 572 грн.)

Считай ;)

ти не врахував синхронізатори 

Posted

10 000 це сума котрої не хватить навіть на закупку обладнання та простого реквізиту, додай ще специфіку приміщення котре має бути з висотою бажаною не менше 3м, ширина 4 і довжина 8-10 - це мінімум який дозволить більш менш щось фотографувати бо якщо прийдуть до тебе товариші із об"єктивами 70-200 чи фіксом 85 хоча би то їм простору не хватить реалізувати щось. 

Posted
Взагалі-то я не фотограф. Чи для того,щоб відкрити студію,я маю ним бути?Мета №1 - заробити.а хто там буде знімати,"молоді батьки" чи професіонали - мені не цікаво.аби все було ціле :)

мдя... ось вам купа хламу (обладнання) - робіть із ним, що хочете, але щоб платили вчасно..

Ти хочеш відкрити фото-студію, і НЕ знаєш, що для цього необхідно... А як же бізнесплан? Позиціонувати себе. Я теж можу в конуру привезти купу подуктів і сказати - робіть там якусь жрачку - мені пофіг, аби бабло.

Віриш, я тебе ще й нагрію добре. Оскільки ти дупля не ріжеш у тому, що потрібно купити. Я скажу фіксаж - ти скажеш на. Я скажу реактиви - ти скажеш - на. А нафіга - ти не знатимеш!..

Posted

Якби не було реальним купити усі ті аксесуари, чи створював би я тему?

Можна вкластись в 10 000 грн.?

:D :D У нас в салоне одна вспышка дороже! Плакал!

Posted

Взагалі-то я не фотограф........

Вообще то, для того чтобы заниматься каким либо бизнесом нужно хотя бы представление иметь как он устроен. На 10 000гр. лучше купить семечек и продать - толку будет больше.

Di +1

Posted

то інша справа, тут вже можна трішки розвернутись, звертайся, обсудимо

Posted

Дело обстоит так. В студии без опыта студийной работы, причом приличного опыта, снимать тупо попандос. Картинка будет тупая, никакая. Оцим молодим батькам и молодим фотографам.. снимать нужно в естественных условиях, дето дома чи шо. Гораздо толковее получится. Гораздо. Я вот смотрю на студийные потуги фотолюбителей , даже имеющих нормальный опыт репортажной или даже художественной какой-то там съёмки, и ви знаете шо я скажу-я скажу шо ето шонибудь. Это вообще дискредитация идеи съёмки в студии. Вотэти так называемые дешовые фотосеты-это знаете ли образчик полного отсуйствия вкуса и адекватной оценки. Блевонтин. Почему? Потому что подход даже боль мень опытного фотографа, ранее не снимавшего в студии совсем таки другой к теме. Оно одно дело увидеть интересную картинку, ракурс итп, а другое дело его... создать. И не токо создать, но и выставить светотеневой рисунок и грамотно и в тему. И ещё куча, даже не то шо куча, а просто гора всяких ньюансов. Поэтому идея сдавать студию в аренду и ещё и по 50 грн-имхо бред. Причом бред сивой кобылы. Результат у фотографа будет никакой, его фото можно смело отдавать на выставку достижений говенного искуйства, а ещё и вхлоп(заработок) бизнеса-аж смешной. . Одним слом полная фигня. . Я так думаю аренда студии вещь специфическая. Съёмку в студии должны делать профессионалы, либо любители имеющие опыт. Таковые фотографы, вероятно потратят ну довольно значительную сумму на обучение, но зато будут делать вменяемую картинку. И брать за услуги будут какие-то больмень вменяемые денги. А вот просто попробовать поснимать в студии... молодым батькам итп... ето кая-то фигня).

Кстати основной капитал студийного фотографа ето не сама студия, а опыт работы в студии. Фотограф может арендовать студии.. разные... какие больше подходят для проекта. Но никак не сам заказчик. Заказчик платит деньги и получает гарантировано качественный результат. И сколько стоит студия... для опытного фотографа... 50, 100 чи 150 грн-ето какраз не так важно. Главное чтобы это подходило под проект. Я считаю что если заказчик хочет иметь результат в виде фото, а не просто запечатленные потуги молодого таланта, то ему пофиг ета разница в 100 грн, ибо 50 грн ето тоже деньги, токо выброшенные на ветер, а заплатив мастеру, ну или хотябы человеку достигающему мастерства, он получит РЕЗУЛЬТАТ. Если люди хотят сами снимать, так это просто отлично, замечательно и мило. Но тока не в студии. В студию уже если лезть, то туда лезть нужно по самые помидоры)

Posted

гарно все і правильно описав. але топікстартер цікавиться чи можна заробляти на такій студії і якщо знайдуться люди котрі готові платити по 50 грн за годину зйомки щоб щось там отримати - то нехай платять, зрештою всі десь колись вчаться, зараз повно людей котрі купили фотоапарат і вже вважають себе фотографом, а самі навіть інструкції не можуть прочитати щоб зрозуміти як треба знімати і що є у їхньому апараті для реалізації ідей.

Posted

Неа. Немона заробляти. щітаєм. Приміщення просто оренда-то вже 1,5К грн. Мінімум. Далі там мусить бути людина. Ну нехай мона ннайти дєвачку на 1К грн. Шоб при тому і прибирала, і шось доглядала-помагала. Електрика в місяць сожрьот ше ну нехай 250 грн по-мі-ні-му-му. Далі. Всі матеріали і обладнання мають ОБМЕЖЕНИЙ ресурс. Деякі-дуже обмежений. тобто кожна зйомка заберає з вартості обладнання і матеріалів... щось.. Кароче. Ти маєш в день мати мінімум на 2 години клієнтів КОЖЕН ДЕНЬ, вихідні-свята... пофіг... шоб тіко відбити витрати на оренду/світло/дєвачку. Аммортизація обладнання і попандос на вкладені кошти... дають без перебільшення... таку картину що тих клієнтів має бути вже більше 100 в місяць. Враховуючи шо ті клієнти точно будуть отримувати в результаті шонібудь, то це проект мусить захлопнутись за пару місяців. . І ще потім прийдеться виймати... може дай Бог пів сумми , яка вкладена в обладнання, бо як нове його вже не продасиш, а б/у-то пів сумми.

Резюме. студія -проект для професіоналів. Доречі аматору , якій бажає мати картинку дещо схожу на студійну... дешевше купити набор стробіста. Це. Штатив(15 баксів) зонтік(15 баксів І дешева фальконовська спишка баксів за 90. Далі... толковий радіосінхронізатор.. баксів за 75... і того ... до 200 дол... ну плюс рефлектор(відбивач світла.. І... цим можна хоч в квартирі, хоч де хоч... работай-ніхачу.. І навчитися можна необмежуючи час. Отако. а студія потрібна для більш складних проектів. В резаултті... отакий набор коштуватиме... як 30 годин в студіі по 50 грн. А за ті 30 годин ше фіг шо навчишся..

Posted

Дуже дякую ursa і funfoto

за вичерпні відповіді :-)

Питання заробітку закрите!

А як ви (фахівці) охарактеризуєте луцькі студії за обладнаністю, доступністю оренди, ціною...

Було б цікаво побачити такий собі рейтинг, нехай і суб’єктивний.

Кажуть, студій розплодилося, як гуталіну.

Posted

Та фіг його знає.. В нас обладнана по самиє помідори.. І заточена під серйозні проекти. В аренду здаєм тільки фотографам переважно під весілля..Є що створити... інтер"єр ітп..

Періодично приходять аматори... і мають вище описаний мною результат)). Відповідно, пишу не з теоріі а з практики)).

На рахунок того що розплодилось студій... та щось не впевнений... Якщо називати студією кімнатку з парою спалахів, і парою фонів, то в принципі таке може бути в кожному під"їзді.. Але то не студія. То прістань одічавшего фото-романтіка.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...