Перейти до змісту

Георгіївська стрічка.

bidzyura

Рекомендовані повідомлення

УПА діяла по всій території України, навіть в Криму були хагони УПА.

Если ты говоришь про залетные группы, то это не деятельность.

Но ежели располагаешь документами краевого проводу - ссылки, или намеки на книги в студию, с интересом ознакомлюсь

Ну ясно тут, що автор даного повідомлення базується на радянських міфах про те, що УПА діяло лише на заході. А варто копнути глибше, дізнатися інформацію з інших джерел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 112
  • Створено
  • Остання відповідь

Tolik_lt , пам'ятаєте Висоцький співав "Я ненавиджу сплетни в виде версий"? Це в його часи ще інтернету не було. :) Хоча кожна версія має право на життя. Але її потрібно доводити грунтовними аргументами і доказами, спираючись на різні джерела. В принципі, назва "татаро-монголи" є досить умовна. Історик Норман Дейвіс називає їх просто монголами, наприклад.

Але ця тема явно не про питання існування монголо-татарського іга. І підтримувати дану дискусію я не збираюсь. А щоб не бути офф скажу, що георгіївська стрічка, як на мене, це спроба відійти від старих радянських символів до загально-нового. А щодо нав'язування Росією і потрібні свої символи - так можна і придумувати. А якщо цей не приживеться, то з часом він відійде. Але ж в той час українці воювали раозом з росіянами і іншими народами. Пів світу було задіяні в тій війні. І тому символ якраз і має всіх об'єднати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ясно тут, що автор даного повідомлення базується на радянських міфах про те, що УПА діяло лише на заході. А варто копнути глибше, дізнатися інформацію з інших джерел.

Вы, простите, клинический идиот? Нет? Не надо тогда меня лечить. Предоставь ссылки, или озвуч эти самые "інші джерела", укажи где копать. Ато много вас тут поборников святой правды, а как до фактажа доходит кукситься начинаете, мотивируя рукой москвы и прочей лабудой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Был у меня несколько лет в жизни один эпизод, очень простой, я об этом даже писал когда-то. Я живу на Университетском проспекте, и как-то, значит, года 2-3 назад стоял я на зебре, на переходе, ехали машины, напротив меня, на противоположной стороне улицы стояла бабушка-старушка, такая, в платочке, в пальтишке, на пальтишке, значит, были медали. То есть такая бабушка-ветеранша. Стояла она, терпеливо ждала, пока проедут машины. Погода была плохая, то есть дождя не было, но были лужи. И поехала очередная лужа, как сейчас помню, Фольксваген Пассат, такого еще немецко-фашистского какого-то серо-коричневого цвета. И обдала эту бабушку-ветераншу из лужи грязной водой с ног до головы. Естественно, проехала дальше, не притормозив – там я заметил такой, обычный московский жлоб сидел такой, толстый красномордый. И, естественно, на антенне этого Фольксвагена Пассата с красномордым этим ублюдком висела георгиевская ленточка. Вот, для меня вот это, ну, может быть, не исчерпывающая, но абсолютно точная метафора того, что у нас происходит с Днем Победы.

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Праздновать день Победи, - це я розумію, але святкувати День Перемоги? Це те саме що в Росії святкувати День Незалежності. Георгіївська стрічка, Московський Патріархат, второй государственний, ЧФ РФ, пам'ятники ленінам-сталінам, ПР, - це символи одного розливу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Праздновать день Победи, - це я розумію, але святкувати День Перемоги? Це те саме що в Росії святкувати День Незалежності. Георгіївська стрічка, Московський Патріархат, второй государственний, ЧФ РФ, пам'ятники ленінам-сталінам, ПР, - це символи одного розливу.

А Ви назвіть це свято Victory Day, перенесіть його на 8 травня. І буде саме то.

Правда, тоді краще виїхати десь в Європу і відмічати його стоячи під англійським, чи французьким, чи т.п. прапором. Але ж то ж точно не під російським.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От-от, Англія, Франція, тобто ті країни які справді звільнились від загарбників, а Польща, Чехія і Словаччина і інші країни Варшавського договору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От-от, Англія, Франція, тобто ті країни які справді звільнились від загарбників, а Польща, Чехія і Словаччина і інші країни Варшавського договору?

А інші країни бувшого Варшавського договору День Перемоги не святкують хіба? Чи називають його Дєнь Пабєды?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жовте листя падає на землю,

І летять у вирій журавлі,

Серце жме від туги і печалі,

Важко сльози втримати мені.

Я ніколи мила не забуду,

Як з тобов стрічались біля річки

Ти казала: "Я любити буду".

І дала на пам'ять жовті стрічки.

Жовті стрічки - символ розлуки і печалі,

Жовті стрічки - більше надії не маю,

Жовті стрічки - бачу тебе уві сні,

Жовті стрічки - ночі зігрійте мої.

Дітки , ви ще не втомились один одному щось доводити???

тоді для вас далі звучить ця пісня

Я поїхав у краї далекі,

Та стрічки з собою забирав,

В ясний день ховав їх в чемодані,

А вночі з собою в ліжко брав.

І тепер мені не треба мила

Тіла твого жадного до любови,

Хоч ти мене зовсім не любила,

Та стрічки тепер завжди зі мною.

я так читаю- ніхто нікого ні в чому не переконав, а трьоп трива;-)

Осінь.

Пустий пляж.

Я йду вздовж кромки прибою

І шукаю на піску сліди твоїх босих ніг.

Та марно.

Вони давно змиті хвилями.

Замість них я бачу

Різні сухі морські рослини,

Напіврозложені трупи риб

І панцері крабів.

Це все символи нашого мертвого кохання.

Щось солене на моїх губах...

Що то?

Бризки прибою?

Ні.

Це мої сльози.

Мої гіркі і солені сльози.

Вони мішають говорить.

Все минає.

Все минає.

Не минає тільки любов...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пане Анатолію, Ви як завжди "над схваткой"? Там високо і сухо і бризки не долітають... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було б про шо спорити. Стрічка це просто логотип, бо червоний логотип зараз не актуальний. А те що її вішали на медаль якогось Слави мало кого цікавить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Радянське керівництво забрало Перемогу у народу, приватизувало її, використовувало для зміцнення власної тоталітарної влади і просування свого впливу в світі. 9 травня це не привід вихваляти радянське керівництво на чолі із Сталіном, радянських полководців, ностальгувати за могутністю Радянської країни та вихваляти її нинішнього спадкоємця Російську Федерацію.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний, ви герб Святослава бачили ? Усі країни постійно доопрацьовували свій герб і він мінявся десятки разів навіть у набагато ближчій для вашого серця Росії. Напишіть краще Путіну щоб гербом поставив ту двоголову курку що тримає в лапах двох кроликів, котра вважається одним з перших зображень двоголового орла.

Якщо вже когось звинувачуєте в ахінеї, то самі хоть такий понос не видавайте.

Модер, звиняйте за оффтоп, просто відповідь попередньому посту.

P.S.: ... боротьба з тролями - невдячна справа, але хтось же мусить її робити.

Нетреба відповідати на писанину таких істот, в цьому немає ніякого сенсу тому що в тих істот інші задачі, оскільки забанити ми його не можемо, то саме краще це "ігнор", хай пише в пустоту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, да... оне ж победители, ёба... Оссобенно Фрация. Как там Кейтель спросил при подписи капитуляции указывая на французского представителя "А эти что, тоже нас победили?"

Абсолютно все страны Варшавского договора, кроме конечно же Югославии, и не только, освобождала РККА. При том все континентальные европы (кроме, конечно же Польши) активнейшим образом служили нацизму и промышленностью, и людскими ресурсами и нигде тебе ни активного саботажа ни сколько нибудь продуктивной неонацистской деятельности. А сейчас кричат об какой то оккупации.

Радянське керівництво забрало Перемогу у народу, приватизувало її, використовувало для зміцнення власної тоталітарної влади і просування свого впливу в світі. 9 травня це не привід вихваляти радянське керівництво на чолі із Сталіном, радянських полководців, ностальгувати за могутністю Радянської країни та вихваляти її нинішнього спадкоємця Російську Федерацію.

Ты видимо немного не в курсе с какого года День Победы, 9 мая стал выходным днем? Видимо нет, раз постишь подобную околесицу. Причем такая же херня льется отовсюду, изменяя сознание людей, подтасовывая факты и т.д. и т.п.

З.Ы. Уймись уже, прими наконец что страны Украина до 1991 не существовало, было УССР существовавшее де юре и де факто. И история СССР - это твоя история тоже, вместе с победами, поражениями, лишениями, и прочим, как бы ты к ней не относился.

Ты внимательно почитай соседнюю темку созданную Ди, толково он там написал про то что нехер идти путем наименьшего сопротивления.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 11 місяців потому...

знали бы историю российской армии - не создавали бы дурацких топиков....

Ото ж бо "российской". Ти про ордени, а топік про стрічки. 

я же спецом картинки втыкнул - чтобы стало понятно даже самому одаренному победителю олимпиад по истории Украины, времен правления Юсченко - откуда: взята георгиевская лента...

Я дико извиняюсь что перебью пафос победителя олимпиады доющенского периода, но выскажу свое мнение :)

С такой монархической "георгиевской лентой" в 45-м могли и к стенке поставить - то ли белогвардейский, то ли власовский значек :)

Георгиевский крест - первый орден Жукова, который тот получил в 1-й мировой, так вот даже Жуков, носивший после войны ордена капиталистических США, Франции и Британии, не носил чуждый партии орден.

"Символ" появился как очередной пиар-ход для ура-патриотической молодежи в России времен вставания с колен и удваивания ВВП, но даже и в самой России, учитывая историю ордена Св. Георгия - его выбор более чем странен. Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яник не дурень, страхується на майбутнє

замість гєоргієвскай лєнтачкі повісив жовто-блакитну

39.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.

на щастя, у цьому році їх значно менше, я тільки помітив одну на дзеркалі заднього огляду на маршрутці №15 і одну серед сміття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мова йшла про Росію, а у нас справді менше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Символ" появился как очередной пиар-ход для ура-патриотической молодежи в России времен вставания с колен и удваивания ВВП, но даже и в самой России, учитывая историю ордена Св. Георгия - его выбор более чем странен. Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.

Не знаю в кого каша в голові, а в кого взагалі пусто, але радянські листівки, майже всі, були прикрашені саме такою стрічкою, і, при цьому, вони всі пройшли радянську цензуру. В нас вдома листівок було більше тисячі, тому ця стрічка мені добре запам'яталася ще з радянського дитинства. Лінк для тих, хто не застав Радянського Союзу чи з пам'яттю має проблеми.

на щастя, у цьому році їх значно менше, я тільки помітив одну на дзеркалі заднього огляду на маршрутці №15 і одну серед сміття.

їх менше, бо у вентилятор вкинуто іншу порцію гівна (указ про червоний прапор)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю в кого каша в голові, а в кого взагалі пусто, але радянські листівки, майже всі, були прикрашені саме такою стрічкою, і, при цьому, вони всі пройшли радянську цензуру. В нас вдома листівок було більше тисячі, тому ця стрічка мені добре запам'яталася ще з радянського дитинства.

Точно листівки були прикрашені Георгієвськими стрічками а не Гвардійськими?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Точно листівки були прикрашені Георгієвськими стрічками а не Гвардійськими?

Описание: открытка День Победы поздравление 9 мая орден Георгиевская лента Берлин солдат

Вики: Георгиевская лента

Лента с некоторыми изменениями вошла в советскую наградную систему под названием «Гвардейской ленты» как особого знака отличия. В период СССР гвардейская лента использовалась при оформлении колодки ордена Славы и медали «За победу над Германией». Кроме того, изображение гвардейской ленты размещалось на знамёнах гвардейских войсковых частей и кораблей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, дик йопт! із "нєкоторимі ізмєнєніями"! так само можна сказати, що теперішній російський прапор, це французській із "нєкоторимі ізмєнєніями".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, дик йопт! із "нєкоторимі ізмєнєніями"! так само можна сказати, що теперішній російський прапор, це французській із "нєкоторимі ізмєнєніями".

Лента с некоторыми изменениями вошла в советскую наградную систему под названием «Гвардейской ленты» как особого знака отличия.

[Георгиевская] лента вошла в советскую наградную систему - основа речення

с некоторыми изменениями, под названием «Гвардейской ленты», как особого знака отличия - "обвєс".

1965 рік

46auy.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ну то все не так важно, крім того, що до нас вона яким боком?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ну то все не так важно, крім того, що до нас вона яким боком?

«Георгиевская ленточка» — общественная акция, посвящённая празднованию Дня Победы в Великой Отечественной войне, проходящая с 2005 года. С тех пор акция стала традиционной и проводится ежегодно с 24 апреля по 12 мая. В 2008 году Георгиевские ленточки распространялись в более чем 30 странах. За четыре года проведения акции было распространено более 45 миллионов ленточек по всему миру. Страны, в которых акция проходит наиболее активно, - Россия, Греция, Франция, Украина, Италия, Эстония, Латвия, Великобритания, США, Германия, Китай, Вьетнам, Бельгия, и Афганистан.

Навіть не знаю, ми (УРСР, Україна) ж не воювали ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...