skinik Опубліковано 16 Травня, 2010 в 20:44 #76 Опубліковано 16 Травня, 2010 в 20:44 УПА діяла по всій території України, навіть в Криму були хагони УПА.Если ты говоришь про залетные группы, то это не деятельность. Но ежели располагаешь документами краевого проводу - ссылки, или намеки на книги в студию, с интересом ознакомлюсьНу ясно тут, що автор даного повідомлення базується на радянських міфах про те, що УПА діяло лише на заході. А варто копнути глибше, дізнатися інформацію з інших джерел.
Luychi Опубліковано 17 Травня, 2010 в 11:23 #77 Опубліковано 17 Травня, 2010 в 11:23 Tolik_lt , пам'ятаєте Висоцький співав "Я ненавиджу сплетни в виде версий"? Це в його часи ще інтернету не було. Хоча кожна версія має право на життя. Але її потрібно доводити грунтовними аргументами і доказами, спираючись на різні джерела. В принципі, назва "татаро-монголи" є досить умовна. Історик Норман Дейвіс називає їх просто монголами, наприклад. Але ця тема явно не про питання існування монголо-татарського іга. І підтримувати дану дискусію я не збираюсь. А щоб не бути офф скажу, що георгіївська стрічка, як на мене, це спроба відійти від старих радянських символів до загально-нового. А щодо нав'язування Росією і потрібні свої символи - так можна і придумувати. А якщо цей не приживеться, то з часом він відійде. Але ж в той час українці воювали раозом з росіянами і іншими народами. Пів світу було задіяні в тій війні. І тому символ якраз і має всіх об'єднати.
mammoth Опубліковано 17 Травня, 2010 в 11:45 #78 Опубліковано 17 Травня, 2010 в 11:45 Ну ясно тут, що автор даного повідомлення базується на радянських міфах про те, що УПА діяло лише на заході. А варто копнути глибше, дізнатися інформацію з інших джерел.Вы, простите, клинический идиот? Нет? Не надо тогда меня лечить. Предоставь ссылки, или озвуч эти самые "інші джерела", укажи где копать. Ато много вас тут поборников святой правды, а как до фактажа доходит кукситься начинаете, мотивируя рукой москвы и прочей лабудой.
SunSeth Опубліковано 17 Травня, 2010 в 19:16 #79 Опубліковано 17 Травня, 2010 в 19:16 Был у меня несколько лет в жизни один эпизод, очень простой, я об этом даже писал когда-то. Я живу на Университетском проспекте, и как-то, значит, года 2-3 назад стоял я на зебре, на переходе, ехали машины, напротив меня, на противоположной стороне улицы стояла бабушка-старушка, такая, в платочке, в пальтишке, на пальтишке, значит, были медали. То есть такая бабушка-ветеранша. Стояла она, терпеливо ждала, пока проедут машины. Погода была плохая, то есть дождя не было, но были лужи. И поехала очередная лужа, как сейчас помню, Фольксваген Пассат, такого еще немецко-фашистского какого-то серо-коричневого цвета. И обдала эту бабушку-ветераншу из лужи грязной водой с ног до головы. Естественно, проехала дальше, не притормозив – там я заметил такой, обычный московский жлоб сидел такой, толстый красномордый. И, естественно, на антенне этого Фольксвагена Пассата с красномордым этим ублюдком висела георгиевская ленточка. Вот, для меня вот это, ну, может быть, не исчерпывающая, но абсолютно точная метафора того, что у нас происходит с Днем Победы. ©
romaxa11 Опубліковано 17 Травня, 2010 в 20:09 #80 Опубліковано 17 Травня, 2010 в 20:09 Праздновать день Победи, - це я розумію, але святкувати День Перемоги? Це те саме що в Росії святкувати День Незалежності. Георгіївська стрічка, Московський Патріархат, второй государственний, ЧФ РФ, пам'ятники ленінам-сталінам, ПР, - це символи одного розливу.
Luychi Опубліковано 18 Травня, 2010 в 06:21 #81 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 06:21 Праздновать день Победи, - це я розумію, але святкувати День Перемоги? Це те саме що в Росії святкувати День Незалежності. Георгіївська стрічка, Московський Патріархат, второй государственний, ЧФ РФ, пам'ятники ленінам-сталінам, ПР, - це символи одного розливу.А Ви назвіть це свято Victory Day, перенесіть його на 8 травня. І буде саме то.Правда, тоді краще виїхати десь в Європу і відмічати його стоячи під англійським, чи французьким, чи т.п. прапором. Але ж то ж точно не під російським.
romaxa11 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 06:40 #82 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 06:40 От-от, Англія, Франція, тобто ті країни які справді звільнились від загарбників, а Польща, Чехія і Словаччина і інші країни Варшавського договору?
Luychi Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:01 #83 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:01 От-от, Англія, Франція, тобто ті країни які справді звільнились від загарбників, а Польща, Чехія і Словаччина і інші країни Варшавського договору?А інші країни бувшого Варшавського договору День Перемоги не святкують хіба? Чи називають його Дєнь Пабєды?
Tolik_lt Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:17 #84 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:17 Жовте листя падає на землю,І летять у вирій журавлі,Серце жме від туги і печалі,Важко сльози втримати мені.Я ніколи мила не забуду,Як з тобов стрічались біля річкиТи казала: "Я любити буду".І дала на пам'ять жовті стрічки.Жовті стрічки - символ розлуки і печалі,Жовті стрічки - більше надії не маю,Жовті стрічки - бачу тебе уві сні,Жовті стрічки - ночі зігрійте мої. Дітки , ви ще не втомились один одному щось доводити???тоді для вас далі звучить ця пісня Я поїхав у краї далекі,Та стрічки з собою забирав,В ясний день ховав їх в чемодані,А вночі з собою в ліжко брав.І тепер мені не треба милаТіла твого жадного до любови,Хоч ти мене зовсім не любила,Та стрічки тепер завжди зі мною.я так читаю- ніхто нікого ні в чому не переконав, а трьоп трива;-)Осінь.Пустий пляж.Я йду вздовж кромки прибоюІ шукаю на піску сліди твоїх босих ніг.Та марно.Вони давно змиті хвилями.Замість них я бачуРізні сухі морські рослини,Напіврозложені трупи рибІ панцері крабів.Це все символи нашого мертвого кохання.Щось солене на моїх губах...Що то?Бризки прибою?Ні.Це мої сльози.Мої гіркі і солені сльози.Вони мішають говорить.Все минає.Все минає.Не минає тільки любов...
Luychi Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:21 #85 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 07:21 Пане Анатолію, Ви як завжди "над схваткой"? Там високо і сухо і бризки не долітають...
foxx77 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 08:24 #86 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 08:24 Було б про шо спорити. Стрічка це просто логотип, бо червоний логотип зараз не актуальний. А те що її вішали на медаль якогось Слави мало кого цікавить.
romaxa11 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 09:26 #87 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 09:26 Радянське керівництво забрало Перемогу у народу, приватизувало її, використовувало для зміцнення власної тоталітарної влади і просування свого впливу в світі. 9 травня це не привід вихваляти радянське керівництво на чолі із Сталіном, радянських полководців, ностальгувати за могутністю Радянської країни та вихваляти її нинішнього спадкоємця Російську Федерацію.
foxx77 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 09:38 #88 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 09:38 Шановний, ви герб Святослава бачили ? Усі країни постійно доопрацьовували свій герб і він мінявся десятки разів навіть у набагато ближчій для вашого серця Росії. Напишіть краще Путіну щоб гербом поставив ту двоголову курку що тримає в лапах двох кроликів, котра вважається одним з перших зображень двоголового орла.Якщо вже когось звинувачуєте в ахінеї, то самі хоть такий понос не видавайте.Модер, звиняйте за оффтоп, просто відповідь попередньому посту.P.S.: ... боротьба з тролями - невдячна справа, але хтось же мусить її робити.Нетреба відповідати на писанину таких істот, в цьому немає ніякого сенсу тому що в тих істот інші задачі, оскільки забанити ми його не можемо, то саме краще це "ігнор", хай пише в пустоту.
mammoth Опубліковано 18 Травня, 2010 в 10:37 #89 Опубліковано 18 Травня, 2010 в 10:37 От-от, Англія, Франція, тобто ті країни які справді звільнились від загарбників, а Польща, Чехія і Словаччина і інші країни Варшавського договору?Да, да... оне ж победители, ёба... Оссобенно Фрация. Как там Кейтель спросил при подписи капитуляции указывая на французского представителя "А эти что, тоже нас победили?"Абсолютно все страны Варшавского договора, кроме конечно же Югославии, и не только, освобождала РККА. При том все континентальные европы (кроме, конечно же Польши) активнейшим образом служили нацизму и промышленностью, и людскими ресурсами и нигде тебе ни активного саботажа ни сколько нибудь продуктивной неонацистской деятельности. А сейчас кричат об какой то оккупации.Радянське керівництво забрало Перемогу у народу, приватизувало її, використовувало для зміцнення власної тоталітарної влади і просування свого впливу в світі. 9 травня це не привід вихваляти радянське керівництво на чолі із Сталіном, радянських полководців, ностальгувати за могутністю Радянської країни та вихваляти її нинішнього спадкоємця Російську Федерацію.Ты видимо немного не в курсе с какого года День Победы, 9 мая стал выходным днем? Видимо нет, раз постишь подобную околесицу. Причем такая же херня льется отовсюду, изменяя сознание людей, подтасовывая факты и т.д. и т.п.З.Ы. Уймись уже, прими наконец что страны Украина до 1991 не существовало, было УССР существовавшее де юре и де факто. И история СССР - это твоя история тоже, вместе с победами, поражениями, лишениями, и прочим, как бы ты к ней не относился.Ты внимательно почитай соседнюю темку созданную Ди, толково он там написал про то что нехер идти путем наименьшего сопротивления.
zoltan Опубліковано 9 Травня, 2011 в 15:26 #90 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 15:26 знали бы историю российской армии - не создавали бы дурацких топиков.... Ото ж бо "российской". Ти про ордени, а топік про стрічки. я же спецом картинки втыкнул - чтобы стало понятно даже самому одаренному победителю олимпиад по истории Украины, времен правления Юсченко - откуда: взята георгиевская лента... Я дико извиняюсь что перебью пафос победителя олимпиады доющенского периода, но выскажу свое мнение С такой монархической "георгиевской лентой" в 45-м могли и к стенке поставить - то ли белогвардейский, то ли власовский значек Георгиевский крест - первый орден Жукова, который тот получил в 1-й мировой, так вот даже Жуков, носивший после войны ордена капиталистических США, Франции и Британии, не носил чуждый партии орден. "Символ" появился как очередной пиар-ход для ура-патриотической молодежи в России времен вставания с колен и удваивания ВВП, но даже и в самой России, учитывая историю ордена Св. Георгия - его выбор более чем странен. Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.
Korting Опубліковано 9 Травня, 2011 в 18:42 #91 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 18:42 А яник не дурень, страхується на майбутнє замість гєоргієвскай лєнтачкі повісив жовто-блакитну
SunSeth Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:13 #92 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:13 Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.на щастя, у цьому році їх значно менше, я тільки помітив одну на дзеркалі заднього огляду на маршрутці №15 і одну серед сміття.
Korting Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:24 #93 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:24 Мова йшла про Росію, а у нас справді менше.
nickel Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:29 #94 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:29 "Символ" появился как очередной пиар-ход для ура-патриотической молодежи в России времен вставания с колен и удваивания ВВП, но даже и в самой России, учитывая историю ордена Св. Георгия - его выбор более чем странен. Их понять можно - у них там сейчас в голове каша из монархизма, сталинизма, православия и антиамериканизма. А вот про уместность его в Украине я вообще молчу.Не знаю в кого каша в голові, а в кого взагалі пусто, але радянські листівки, майже всі, були прикрашені саме такою стрічкою, і, при цьому, вони всі пройшли радянську цензуру. В нас вдома листівок було більше тисячі, тому ця стрічка мені добре запам'яталася ще з радянського дитинства. Лінк для тих, хто не застав Радянського Союзу чи з пам'яттю має проблеми.на щастя, у цьому році їх значно менше, я тільки помітив одну на дзеркалі заднього огляду на маршрутці №15 і одну серед сміття.їх менше, бо у вентилятор вкинуто іншу порцію гівна (указ про червоний прапор)
Lisovic Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:41 #95 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:41 Не знаю в кого каша в голові, а в кого взагалі пусто, але радянські листівки, майже всі, були прикрашені саме такою стрічкою, і, при цьому, вони всі пройшли радянську цензуру. В нас вдома листівок було більше тисячі, тому ця стрічка мені добре запам'яталася ще з радянського дитинства. Точно листівки були прикрашені Георгієвськими стрічками а не Гвардійськими?
nickel Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:44 #96 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:44 Точно листівки були прикрашені Георгієвськими стрічками а не Гвардійськими?Описание: открытка День Победы поздравление 9 мая орден Георгиевская лента Берлин солдатВики: Георгиевская лентаЛента с некоторыми изменениями вошла в советскую наградную систему под названием «Гвардейской ленты» как особого знака отличия. В период СССР гвардейская лента использовалась при оформлении колодки ордена Славы и медали «За победу над Германией». Кроме того, изображение гвардейской ленты размещалось на знамёнах гвардейских войсковых частей и кораблей.
SunSeth Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:56 #97 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 19:56 ну, дик йопт! із "нєкоторимі ізмєнєніями"! так само можна сказати, що теперішній російський прапор, це французській із "нєкоторимі ізмєнєніями".
nickel Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:01 #98 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:01 ну, дик йопт! із "нєкоторимі ізмєнєніями"! так само можна сказати, що теперішній російський прапор, це французській із "нєкоторимі ізмєнєніями". Лента с некоторыми изменениями вошла в советскую наградную систему под названием «Гвардейской ленты» как особого знака отличия. [Георгиевская] лента вошла в советскую наградную систему - основа речення с некоторыми изменениями, под названием «Гвардейской ленты», как особого знака отличия - "обвєс". 1965 рік
SunSeth Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:04 #99 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:04 та ну то все не так важно, крім того, що до нас вона яким боком?
nickel Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:12 #100 Опубліковано 9 Травня, 2011 в 20:12 та ну то все не так важно, крім того, що до нас вона яким боком? «Георгиевская ленточка» — общественная акция, посвящённая празднованию Дня Победы в Великой Отечественной войне, проходящая с 2005 года. С тех пор акция стала традиционной и проводится ежегодно с 24 апреля по 12 мая. В 2008 году Георгиевские ленточки распространялись в более чем 30 странах. За четыре года проведения акции было распространено более 45 миллионов ленточек по всему миру. Страны, в которых акция проходит наиболее активно, - Россия, Греция, Франция, Украина, Италия, Эстония, Латвия, Великобритания, США, Германия, Китай, Вьетнам, Бельгия, и Афганистан. Навіть не знаю, ми (УРСР, Україна) ж не воювали
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.