Перейти до змісту

Бродячі собаки кусають лучан. Жертви погрожують удом.

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

у Сашули есть не только что сказать по сути, но и сделать по сути,

что он и делает, и от этого "что" во много больше пользы чем от фсех криков "пастрелять-патравить"

Як казав мій завкафедрою: "Де результат?". А результатів роботи "Сашулі & Co" то якраз і не видно. Собаки як бігали і кусались - так і продовжують, не важливо, стерилізовані вони чи не дуже. Якщо так шкода стріляти/травити собачок, чому б не реалізувати приблизно таку схему: "СпецКомунТранс" відловлює чотирилапих бродяжок, привозить їх у притулок, де собак тримають, напр. тиждень, і якщо за цей час не знайдеться хазяїн - собака присипляється якимось сильним безболісним препаратом. Негуманно? Евтаназія для людей дозволена в Нідерландах, Бельгії, і двох штатах США - чому не можна застосовувати її для собак? Всеодно негуманно? Звиняйте, але жити в собачому місті для більшості (нормальних) людей теж неприпустимо. От і виходить, що єдине дієве рішення - "пастрелять-патравить". Тільки не треба знову заводити стару пісню, типу "за Союзу стріляли, і не допомогло". За часів СРСР то якраз служба відлову собак працювала "чотко", і шавок на вулицях тоді було набагато менше, і скарг на них, відповідно, теж. І що найцікавіше, ніхто не розкривав рота на рахунок "гуманності" методів.

"Просто надо больше патронов и поменьше заshitников". © Shkoder

• Відповідей 1,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Як казав мій завкафедрою: "Де результат?". А результатів роботи "Сашулі & Co" то якраз і не видно. Собаки як бігали і

"Сашуля&Co" делают что могут, их не 20 тысяч, и зарабатываю тож не по 20 тысяч

вот и делают что в их силах в меру своих возможностей

а эфтаназия по луцки - это накормить непонятно чем что бы живатинка мучилась 3 часа или лопатой забить или ещё что-то...

Опубліковано

у Сашули есть не только что сказать по сути, но и сделать по сути,

что он и делает...

sashulya

:sq_ye:

Опубліковано

А почему отказываются от посильной помощи СКТшников, если сами нне справляются? Боятся, что убитые собаки в кошмарах будут сниться?

Опубліковано

А почему отказываются от посильной помощи СКТшников, если сами нне справляются? Боятся, что убитые собаки в кошмарах будут сниться?

ну чисто теоретически, ибо сам не участвовал в общении с СКТ:

- СКТ не разу не заинтересованы что бы в городе решилась проблема с собаками, они хотят чтобы "халява не кончалась"

- финансовая сторона дела - ихнее точило есть 100 литров на 100 км + если за рейс поймали 3 собаки = в отчёте напишут 3 рейса

- тех что поймали, привезли, выкинули под забор, уехали - им пофиг что дальше, рейс уже учтён

- ловят они тех кто "ловица", то есть нет смысла гонятся за злой собакой которая исчо и укусить может, а загребают мирно посапывающую в тенёчке стерилизованую ручную собаку - им пофиг кого ловить "собака 1 шт = собака 1 шт"

- ну и СКТ это комунальное(государственное) предприятие и так уже сложилось что делается там всё через ЖОПУ

- вариант "гуманность" СКТ не рассматривает, собако для них заработок

Опубліковано

а давайте хай захисники собак їздять з СКТ на рейди і контроюють, скільки виїздів зроблено, скільки собак відловлено...

кормушка СКТ прикриється, випливе фінансовий злочин, тоді ті гроші у міськради можна буде виколядовувати на інші, дієвіші (на думку захисників собка) методи вирішення цієї ситуації. І вовки ситі і вівці цілі :)

Опубліковано

а давайте хай захисники собак їздять з СКТ на рейди і контроюють, скільки виїздів зроблено, скільки собак відловлено...

кормушка СКТ прикриється, випливе фінансовий злочин, тоді ті гроші у міськради можна буде виколядовувати на інші, дієвіші (на думку захисників собка) методи вирішення цієї ситуації. І вовки ситі і вівці цілі :)

Вы идеалист.................

Опубліковано

а давайте хай захисники собак їздять з СКТ на рейди і контроюють

было так ездили в

5ть просыпатся

а потом еще на работу\учёбу утром

почему отказаись от такой практики - не знаю, наверное не оправдала себя

Опубліковано

я не ідеаліст. я хочу вирішення проблеми. Бо зараз СКТ нічого не робить (бо і не хоче, і відмазка є - захисники тварин не дозволяють), і захисники тварин нічого кардинально не міняють бо тупо нема у них ресурсів за що б то можна було зробити.

получається ситуація зависла і ні туди і ні сюди. я не є прихильником відстріла... але в стерилізації теж не бачу перспективи ніякої.

Але щось міняти треба :)

Опубліковано

з бездомними собаками потрібно розбиратися гуманно, а з дворовими місцеві мешканці і самі раду дадуть. Бездомні та дворові це дві великі різниці.

Опубліковано

а давайте без "давайте". Про жар чужими руками я вже писав, але ж нащо читати: "чукча нє чітатєль - чукча пісатєль". Захисники тварин також мають роботу, сім'ї, дітей, хобі, вони також люблять відпочивати. Є тільки одна відмінність від "незахисників" - вони ВЖЕ втілюють свою ідею в життя, не перекладаючи їх на чужі плечі.

Вампірич, маєш ідею - втілюй, справишся - йди далі: можеш сісти в кабінеті у Шиби і всі його хабарі передавати у сиротинці, наприклад. Нє ну а чо?

Опубліковано
Бездомні та дворові це дві великі різниці.

Стая на Гулака-Артемовского, про которую уже не первый раз упоминают, - это бездомная или дворовая, а?

Собаки на базаре и у всяческих "мясных точек" - это бездомные или дворовые?

Они как бы "дворовые" во время работы объектов, но бездомные по ночам и после закрытия. Их, вроде, и подкармливают утром и в обед, но вечером им есть хочется тоже, и злость от голода просыпается. Не? :)

Опубліковано

мені влом перелопачувати весь форум, щоб побачити де хтось там щось непонятно коли і до чого писав.

Я висловив свою думку. Вибачайте що у ВАС дозволу перед цим не запитав.

Давайте тоді не створювати зовсім тем про дороги. А що хтось з форума щось робить щоб вони стали кращими? то "нєфік жар чужими руками загрібати"

І про верховну зраду теж нєфік писати. що хтось піде їх стріляти? то і нєфік "жар чужими руками загрібати"

і так далі. Є люди які цим займаються. Тут ми обговорюємо про те що як вони роблять і наскільки у них це получається.

андерстенд?

Опубліковано

Какая страна такие и собаки. Почему-то в развитых странах (там бездомные тоже есть, не много, но есть) собаки не злые. Может стоит поменять отношение к ситуации, если нельзя ее изменить...... Тут все пишут о том, как собаки мешают, мы СКТ не даем стрелять их и вообще мешаем всем и вся решать собачий вопрос. Это все понятно...... такой уж у нас менталитет, найти виноватого и набросится на него всей толпой. Но сами вдумайтесь, каким образом маленькая кучка волонтеров, далеко не богатых может противостоять государственной машине????? Деньги то город, как выделял на отлов так и выделяет, даже розпоряжение дал. И ловят по 3 собаки в неделю....Если бы мерия хотела бы очистить город от псов - она бы это сделала и плевала бы на нас всех.

И что вы хотите от нас????? Да, мы отстаиваем свою позицыю и будем отстаивать. Да нам сложно и финансово и морально. Но мы действительно что-то делаем, и уж поверьте, есть определенные результаты нашей роботы, пусть они малы, и в масштабах города кажутся незначительными.

Вместо писулек, лучше бы какую то помощь предлагали......

Да стерилизация мало еффективна, если ее делать 10% собак в год., но если 60-70% собак стерилизуется+ вакцинируется - действительно помогает (научно доказано)

Финансово стайка людей из ...надцати человек этого потянуть не может. Поэтому и просим власть о помощи.

Опубліковано

мені влом перелопачувати весь форум, щоб побачити де хтось там щось непонятно коли і до чого писав.

я й говорю: чукча нє чітатєль - чукча пісатєль ;)

Давайте тоді не створювати зовсім тем про дороги. А що хтось з форума щось робить щоб вони стали кращими? то "нєфік жар чужими руками загрібати"

І про верховну зраду теж нєфік писати. що хтось піде їх стріляти? то і нєфік "жар чужими руками загрібати"

і так далі. Є люди які цим займаються. Тут ми обговорюємо про те що як вони роблять і наскільки у них це получається.

андерстенд?

знову плутаєш "самзнаєшшо" з пальцем. І автодори і ради це структури, які ЗОБОВ'ЯЗАНІ виконувати певну роботу, свої прямі професійні ОБОВ'ЯЗКИ. Для цього вони отримують державне фінансування, зарплати, матеріальну базу. А захисники - це, в кращому випадку, громадське об'єднання, яке працює на ініціативі, не в робочий час, не за державні чи твої кошти і нікому нічого НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНЕ. Це люди, які жертвують ВЛАСНІ кошти, час і сили. І не твоє собаче діло вказувати їм що і як робити.

Андерстенд?

Опубліковано

Взялся за гуж - не говори, что не дюж. Ага? ;)

Не ага! И Москва не сразу строилась, как говорится. Тем более, что пропаганда гуманного обращения с животными активно ведется по всему миру, к тому же развитые страны давно уже считают дикостью жестокость по отношению к ним. Но так как мы отстаем от них лет на......даже незнаю на сколько.,, то до нас оно дойдет и надеюсь наши дети, внуки.....не будут такими как мы.

И решить проблему бездомных животных невозмиожно за год или два полностью,это глобальная проблема. Кроме того это проблема общества. И нефиг ее перекладывать с головы на голову..... В каждом дворе есть бездомные собаки, которые всем мешают. Почему никому не прийдет в голову скинутся по 3 рубля на их отлов и стерилизацию, вакцинация от бешенства у нас бесплатная (как это делается в севастополе....кажись Урса писал). А???? Корона с головы у кого-то упадет??? Тем более что во дворы их приводят сами люди и их дети??????

Опубліковано
Бездомні та дворові це дві великі різниці.

Стая на Гулака-Артемовского, про которую уже не первый раз упоминают, - это бездомная или дворовая, а?

Собаки на базаре и у всяческих "мясных точек" - это бездомные или дворовые?

Они как бы "дворовые" во время работы объектов, но бездомные по ночам и после закрытия. Их, вроде, и подкармливают утром и в обед, но вечером им есть хочется тоже, и злость от голода просыпается. Не? :)

"такі-да"

Опубліковано

знову плутаєш "самзнаєшшо" з пальцем. І автодори і ради це структури, які ЗОБОВ'ЯЗАНІ виконувати певну роботу, свої прямі професійні ОБОВ'ЯЗКИ. Для цього вони отримують державне фінансування, зарплати, матеріальну базу. А захисники - це, в кращому випадку, громадське об'єднання, яке працює на ініціативі, не в робочий час, не за державні чи твої кошти і нікому нічого НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНЕ. Це люди, які жертвують ВЛАСНІ кошти, час і сили. І не твоє собаче діло вказувати їм що і як робити.

Андерстенд?

я не вказував. я запропонував. і не твоє собаче діло вказувати як і шо мені писати ;)

СКТ це структура на яку поклали певну роботу, яку вони ЗОБОВ'ЯЗАНІ були виконувати. Але громадське об"єднання завадило цій роботі. 

Якби речі пов"язані получаються. Так що крути не крути, причетні ті люди до того що певна ситуація в Луцьку лишається невирішеною.

З.І. sashulya, нічого особистого. Просто тут деякі люди поводять себе так неначе я їм в компот напісяв

Опубліковано

Какая страна такие и собаки. Почему-то в развитых странах (там бездомные тоже есть, не много, но есть) собаки не злые. Может стоит поменять отношение к ситуации, если нельзя ее изменить......

Финансово стайка людей из ...надцати человек этого потянуть не может. Поэтому и просим власть о помощи.

Які розвинуті країни ви маєте а увазі? Західна Європа не має бродячих собак. Все що загуляло відловлюється. Вони це можуть собі дозволити по причині наявності фінансів!

Хтось вище писав про мисочки для псів в Германії, так то для домашніх псів, яких залишають на вулиці, коли людина пішла в магазин.

Фінансування для боротьби з бродячими собаками можливе через штрафування власників собак, які вигулюють своїх "улуюбленців" без приписаних намордників, на дитячих майданчиках, не прибирають після своїх песиків, коли ті навалять купу... Ось вам і гроші - живі, бери не хочу!

• Адміністратори
Опубліковано

Я, для себе, на сьогоднішній день бачу, що роботам по зменшенню популяції собак в місті "захисники" не допомагають а лише заважають.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...