Перейти до змісту

Бродячі собаки кусають лучан. Жертви погрожують удом.

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Один раз в житті на мене гавкнула бездомна собака, і нічого більше, і не виникло в мене бажання її позбутися. Мені їх дуже жаль. Дивлячись в їх очі, ніколи я злості і ненависті не бачила, тільки біль.

Ця проблем дійсно неоднозначна, і ніби аргументів за винищення бездомних собак багато, але все-одно це якось не по-людськи.

Колись давно був в моїх сусідів собака, який дуже не любив одного чоловіка, пізніше я взнала, що цей чоловік вдарив собаку, коли той ще був щеням. От собака і запам"ятала на все життя образу. То, може, нам варто бути просто трохи добрішими? Чому так легко стібатися над захисниками тварин? Вони хоч щось для тих тварин роблять. Що зробив кожен з нас, крім того, щоб закликати вбити???

Всі випадки, з якими я стикнулась особисто, були пов"язані з домашніми собаками, от їхня жорстокість не порівнюється з поведінкою бездомних собак, оскільки самі господарі дуже часто їх вчать цьому і отримують від цього задоволення.

П.С.Їдучи після свят додому, помічала далеко від людських помешкань, в самому полі маленьких цуценят, таких випадків було 2 за годину. Я не можу зрозуміти, як можна так зробити,як можна вбивати?

Ми можемо дозволити собі витратити кошти на всякі дрібниці, які нам дуже часто непотрібні, а от оплатити навіть 10 грн. для притулку для тварин - це вже великі витрати.

• Відповідей 1,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

talja, ніхто не каже про нелюбов до тварин. Мова йде про те, що бродячі тварини (так, вони ображені чимось там.. але все одно краще, ніж на ланцюгу сидіти.. чи то навпаки, краще бути вільним..) і вони якогось милого кусають людей. Дітей. Їм пофіг кого кусати - для них - ми ворог. Який часом дає пожерти. А часом і палкою.

В нас в державі знайдуться гроші на будівництво пам'ятника за 300 млн. грн. А 2-3 мільйони на утримання притулків чи служби відлову таких тварин - не буде ніколи. Краще чиновник побудує собі паркан на дачі за ці гроші. Якщо рішення логічного немає, не жорстокого - то лишається жорстоке. У відповідь на жорстокість.

Я вже казав, у кого є діти, вони думку про собак міняють..

Опубліковано
П.С.Їдучи після свят додому, помічала далеко від людських помешкань, в самому полі маленьких цуценят, таких випадків було 2 за годину. Я не можу зрозуміти, як можна так зробити,як можна вбивати?

Лучше мешок на голову и в ведро с водой? Быстрее и гуманнее?

Опубліковано

Це теж саме, що запитати: вбити одразу чи хай помучиться?

А просто віддати людям, який потрібний собака, не можна???? Хіба це не буде гуманно?

Якщо все рахувати грошима і шукати економію, то можна остаточно втратити все людське, що нам притаманно:( Скоро хтось запропонує закрити будинки для престарілих, бо вони утримуються за кошти платників податків.

В нас колись була кицька, яка стабільно приводила 2 рази на рік котенят, за кілька років жодного разу ніхто нікого не топив, за котенятами в чергу ставали :))

Я веду до того, що треба насамперед бажання, аби по можливості якомога гуманніше вирішити цю проблему.

Опубліковано

Давайте розглянемо саме слово "бездомний" - це собака, що немає дому, так? А хто створює дім? Ми з вами. Значить саме ми відповідаємо за те, що вони бездомні. Виходить, за те, що ми винні в існуванні бродячих собак, ми мусимо їх вбити.

Я не буду сперечатися, що вбивство бродячих собак - найкращий варіант. З фінансової точки зору це, безумовно, так і є. Але я б ні за які гроші, не могла б застрелити бродячу собаку чи навіть дати їй таблетки.

Діти. З однієї сторони, собаки створюють небезпеку для дітей, а з іншої - як ви поясните дітям, які будуть споглядати випадково відстріл?? Можна звичайно сказати, що собаки когось кусали і їх треба знищити, але це виховає жорстокість в дітей, вони будуть думати, що легко можна знищити те, що нам заважає, без всяких докорів сумління.

Опубліковано

вариант стерилизовать (домашнего) мы принцыпиально не рассматриваем?

Опубліковано

Якщо все рахувати грошима і шукати економію, то можна остаточно втратити все людське, що нам притаманно:( Скоро хтось запропонує закрити будинки для престарілих, бо вони утримуються за кошти платників податків.

Я це прокоментую.

Насамперед - людина працювала, і працювала на свою старість, на свою пенсію, і "заслужила" на утримання у такому будинку, бо держава не забувала регулярно стягувати податки. Скажімо, людина там за свої гроші. Так би мовити.

Опубліковано

Поставьте на одну чашу весов переполняющее некоторых чувство сознательности и ответственности за животных, а с другой стороны ущерб нанесённый человеческому здоровью, в большинстве случаев детскому, ибо взрослые ещё кое-как могут отбиться от стаи. Что скажите, защитники животных? Или представьте, что какой-то человек угрожает вашей жизни или жизни вашего ребёнка и вы можете ему помешать, то вы будете это делать или нет? Почему-то я не слышал, что бы рецидивистов, воров, убийц стерилизовали, а вы предлагаете к собакам относится более гуманно чем к людям? Да вы с катушек рухнули.

З.Ы. Да проблема создана людьми и только людьми - выгнали питомца, прикормили дворнягу, а они расплодились. Но уверен, что ваше чувство чистой совести не стоит чьей либо жизни или здоровья. Полумеры тут не помогут.

Опубліковано
вариант стерилизовать (домашнего) мы принцыпиально не рассматриваем?

Спроси это у владельцев (домашних).

Вот только как быть с тем, что кобелька (домашнего) жалко, он же так классно - аж до визга - натягивает всех дворовых сучек!

Да и на сучку (домашнюю) как-то рука не поднимается, ведь каждый отпрыск - серьёзное пополнение бюджета!

Опубліковано

Почему-то я не слышал, что бы рецидивистов, воров, убийц стерилизовали, а вы предлагаете к собакам относится более гуманно чем к людям? Да вы с катушек рухнули.

А що хіба злодіїв, вбивць вбивають? Смертної кари в нас нема. утримуються вони в тюрмах і держава витрачає на це наші гроші. і ніхто їх не труїть масово і не розстрілює. Взагалі порівняння людей і собак недоречне, бо людина стоїть на вищому щаблі розвитку і цілком усвідомлює, що вона робить.

Женя, з тобою я цілком згідна в тому, що престарілі заслужили перебувати під опікою держави, але я мала на увазі моральну сторону, а не матеріальну, коли говорила про собак.

Опубліковано

А що моральна сторона?

Мораль була, є і буде мораллю. Зачасту, через мораль потрібно ПЕРЕСТУПИТИ. З людьми тяжче. З собаками простіше.

Опубліковано

купа тексту від захисників тварин що вбивать не можна. а як вирішити ситуацію? стерилізувать? а що, стерилізовані песики вже не кусаються, да? притулки? ніхто гроші на таке не виділить. бо з того бюджету що ще не розікрали гроші на нагальніші проблеми пустять.

запропноуйте РЕАЛЬНЕ вирішення проблеми.

Опубліковано

Коли я йду чи їду і коли мене за ногу старається вхопити тіло з зубами розміром з теля, мені якось не до моральної строни.

А що хіба злодіїв, вбивць вбивають? Смертної кари в нас нема. утримуються вони в тюрмах і держава витрачає на це наші гроші. і ніхто їх не труїть масово і не розстрілює. Взагалі порівняння людей і собак недоречне, бо людина стоїть на вищому щаблі розвитку і цілком усвідомлює, що вона робить.

Чому витрачає? Вони працюють на благо суспільства (не всі звичайно), шиють спец-одяг, наприклад, чи ще щось роблять, що можна продати....
Опубліковано

Якби наші пращури керувались такою логікою, то ми б не дожили до наших днів.

Щодо порівняння людей і собак в даному контексті воно дуже доречне, бо мова йде саме про адекватну реакцію на загрозу в місці проживання людей.

Опубліковано

притулки? ніхто гроші на таке не виділить. бо з того бюджету що ще не розікрали гроші на нагальніші проблеми пустять.

а отстрел-отравление типа нахаляву проходит? (и как показывает опыт - совсем не решает проблему)

денюжка находится регулярно и постоянно...

просто депутакики хотят чтобы проблема не кончалась

есть у когото "концы" в мiськ-радi чтобы позирить сколько списали денюжек в пошлом году?

Опубліковано

Відстріл-отравлення дешевше за притулки. і притулки не вирішать проблему.

бо що бігати стріляти що бігати ловити в притулок - то в принципі не важно, з точки зору результату.

і це знову просто слова на тему "ай-яй-яй, які всі погані". пропозиції якісь будуть?

Опубліковано

Я уже вносил предложение. А что ж все так однозначно?! А подсчитал ли кто точные суммы содержания приютов и суммы, необходимые на отстрел? И опять же, тот же моральный вред тем же детям. Неужели вас всех до потери пульса лупасили в детстве, что вы все такие злые?

Ни с кем не собираюсь вступать в полемику. Просто не сдержался и решил поддержать единомышленников.

Шел я через Гнидаву вчера ночью. Откуда ни возьмись вырвался из домика дворянский пес и яро стал на меня бросаться, даже раз за ногу успел вцепить, пока до меня дошло, в чем дело. Я остановился посмотрел на него, он сделал еще пару попыток самоутвердиться, а потом решив, что зря он так тупанул, убрался во свояси. И все. Агрессия порождает агрессию. Кто-то должен же быть умнее, а не кидаться как пес на пса.

НИКОГО НЕ СЛЫШУ. СПОРЬТЕ ДАЛЬШЕ. ЭТО БЫЛО НА ПРАВАХ РЕКЛАМЫ.

Опубліковано

еще раз предупреждаю, что в этой теме модератор не дремлет особенно тщательно. а спросонья стреляет без предупреждения.

Опубліковано

а результат налицо

с начала зимы мурыжили-журыжыли и решили стрелять

Походу отказ по предложениям.

Zevs_Isver, можно озвучить суть предложения, сумы сметы (и если я верно понял ежемесячного содержания).

Спрашиваю не для стёба, а для того, что бы те, кто сунет свои 10 грн. поняли в каком направлении и к какой суме им нужно двигаться.

Опубліковано

Б'юся об заклад, майже всі покусані чи якось ображені безпритульними собаками, дали б не по 10 а по 50 грн, щоб їх зробили .... мертвими собаками. Тоді лишиться інша проблема! Трупи.. куди дівти їх і скільки це коштуватиме, а також наслідки.. поїхали..

Опубліковано

а результат налицо

с начала зимы мурыжили-журыжыли и решили стрелять

Походу отказ по предложениям.

Zevs_Isver, можно озвучить суть предложения, сумы сметы (и если я верно понял ежемесячного содержания).

Спрашиваю не для стёба, а для того, что бы те, кто сунет свои 10 грн. поняли в каком направлении и к какой суме им нужно двигаться.

Zevs_Isver постарается привлечь сюда человека который больше в теме, как только у неё наладится интренет

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...