Kusya Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:22 #1 Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:22 Є відомий вислів: " хоч втрати друга позич йому гроші"А як ви себе поводите якшо до вас підійшов друг і просить позичити гроші, і можливо він вам їх не поверне.а. ви його культурно пошлетеб. позичите так як це ваш друг і будете вірити що вернев. ваш варіантВаше ставлення до позичання грошей друзям і обгрунтування вашої відповіді. І якшо ж все таки позичили і такий варіан гроші вам не повернули, то як ви себе поведете
Yurik Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:34 #2 Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:34 Неодноразово позичав. Дехто повертав так як казав, дехто через місяць-два після домовленої дати, а є одна особа яка вже майже два роки не віддає і взагалі виїхав в Росію. Хоча обіцянками кормив огого як, то завтра віддам, то на наступному тижні, то на наступний місяць і так і не віддав. Тепер перш чим позичити думаю чи варто чи ні. Стараюся не позичати "ненадійним" позичальникам, але кращим друзям відмовити важко
Shura Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:36 #3 Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:36 гроші вам не повернули, то як ви себе поведетепросто вычеркнул из жизни. сейчас проще - хотел бы, да позычить нечего. под ноль уходит всё
bidzyura Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:45 #4 Опубліковано 25 Грудня, 2009 в 22:45 Скоріше варіант в.А саме,стараюсь оцінити ситуацію,чи він дійсно зможе їх повернути.Приміром,якщо маю то позичити, звісно,не проти але ту суму про яку не буду шкодувати у випадку не повернення. З одного боку й виручити хочеться й повернення боргу хотілося б,хоча іноді трапляються ситуації коли знаєш,що позичиш але тобі не повернуть,от тоді й ідеш на компроміс- дам скільки не шкода.Але від таких позик складається враження про позичальника,що часом стає колишнім другом...Певно, не потрібно бездумно "позичати" свої кровні з перспективою залишитись без них.Ну а в цілому,потрібно ж виручати одне одного!
Maskinong Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 00:28 #5 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 00:28 ИМХОДрузям гроші не пузичають.якщо в ДРУГА є фінансові труднощі намагаюсь фінансово домомогти,зможе поверне а ні знач ні.На те він й ДРУГ.А взагалі гроші пузичаю й беру в борг але в знайомих,колег й т.д.Сам намагаюсь повертати вчасно,якщо не повертають мені-це погано,потім дуже погано й не факт що мені))Є таке умнічіваніє:Якщо Вас обманули один раз має бути соромно тому хто обманув,якщо він надурив Вас двічі має бути соромно Вам ібо Ви ....намагаюсь жиби другий раз був якомога рідше))
Jack Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 05:32 #6 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 05:32 грошей не позичаю щоб не було так як в пості 2і
laska Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 06:16 #7 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 06:16 З моїми друзями такого не трапляється. В двосторонньому порядку позичалось, віддавалось. А коли трапляються серйозні проблеми то допомагаєм один одному фінансово без віддачі. На то вони і друзі.А ті варіанти про які йдеться, то це швидше приятелі, а не друзі.
Romich Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 06:34 #8 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 06:34 Позичаючи гроші, треба уявляти, що віддаєш їх назовсім. В мене є друг, котрому я час від часу позичаю невеликі суми грошей. Незалежно від того відддає він їх чи ні (а "ні" теж трабляється), це не псує нашої дружби. Бульше того, простивши борг хорошому другу, почуваєш себе благородним Головне при цьому не допустити зловживань довірою.
Forever Autumn Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 07:27 #9 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 07:27 Віка. Я після свого б/у гроші стараюсь не позичати. Даби їх потім не ВИБИВАТИ в прямому смислі цього слова
zaHARE Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 08:38 #10 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 08:38 Позичаючи гроші, треба уявляти, що віддаєш їх назовсім. Підтримую,додам лише,що якщо вам хтось не повернув гроші,то варто прийти до нього(зателефонувати) і сказати:"Вважай ті гроші,що я тобі позичив подарунком."Це убезпечить вас від гризоти.
Kusya Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:24 Автор #11 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:24 Я теж стараюсь позичать дуже рідко, але якшо потрібно допомогти я не можу відмовити. Але по недавній ситуації так було образливо, коли до мене подруга звернулась за допомогою, я їй не відмовила, а коли я до неї звернулась, то прсто втратила друга, навіть не взяла телефон, шоб я її з Д.Н, привітала.
Plum Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:30 #12 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:30 Одна дуже близька мені людина винна мені дуже багато -- більше 10 тис. доларів. Позичалось на кілька місяців, віддає вже третій рік. Є і інші боржники зі значно меншими сумами. Сам я зараз також не в найкращому фінансовому стані, іноді приходиться позичати гроші в знайомих/друзів, бувало кілька разів що віддавав трохи пізніше домовленого терміну, але разом з тим ніколи не ховався від своїх кредиторів і якщо людина не могла більше почекати і потрібно було віддати терміново а я мене потрібної суми ще немає, то перепозичав і віддавав. І попри все це я не воюю з моїми боржниками, не давлю на них і не вибиваю борги, розумію і входжу в положення, хоча час від часу і нагадую, бо сам зараз в складному положенні, хоча і усвідомлюю, що за нинішніх обставин ті гроші будуть віддаватись ще дуже довго, якщо взагалі віддадуться. Іноді серджусь через це, коли самому особливо важко, але якщо тим людям ще буде потрібна допомога, а я буду в змозі допомогти -- я допоможу, не рахуючи скільки мені вже винні. А ще я дуже вдячний людям, які виручали мене в важку хвилину і також з розумінням ставились до моєї ситуації.
adebt Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:31 #13 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:31 Я завжди аналізую потребу, на яку хочуть позичити гроші. Якщо, наприклад, ліки треба купити чи ще щось першої необхідності, то не позичу грошей, а дам скільки треба. Зможе друг віддати — віддасть, не зможе — значить не зможе. А якщо фігню якусь захотілося, то вибачай, друже, заробляй сам.
Plum Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:58 #14 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 09:58 А мені здається не тактовним запитувати, на що людина хоче позичити гроші. Треба, значить треба. Якщо хоче людина сказати для чого -- сама скаже.
sanbOK Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 20:43 #15 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 20:43 в мене такий випадок відбувся на днях ...... троха неприємний ..... не зв'язаний з грошима але суть вислову "хочеш втратити друга позич ньому гроші" зберігається ..... трошки перефразую "хочеш втратити друга допоможи йому або просто допомагай постійно і безкорисливо для себе" все відбулося на днях (позачора) мене моя знайома виставила з квартири словами "П:здуй звідси нах+й и закрий за собою двері" (інші хто був присутній в кімнаті навіть слова немовили в мій захист хоча всі були в мене в боргу через те що я їм допомагав з практикою в університеті і в загальному з навчанням і просто коли щось було протрібно зробити на комп'ютері (набрати, роздрукувати, записати диск і т.д.)) все було через те що одна з знайомих загрузила в вконтакт компрометуючі фото усіх в той момент в кінтаті присутніх (якоби по їх спільній згоді) я настояв на тому щоб їх вона видалила бо найдеться якась гнида що все може запороти і ці фото попадуть куди нетреба. мене ніхто не послухав в кінці-кінців я просто мовчки одягнувся забрав ноут і пішов додому так як маю троха культури поводження і в чужій квартирі немаю права висловлювати щось проти ....... от так "друзі" аля знайомі можуть просто послати нах+й коли хочеш допомогти. в загальному на рахунок цього вислову гроші можна позичити але треба задуматись чи позичила б ця людина коли тобі вони були б потрібні ...... і чи допомогла вона б тоби коли ти потребуєш цієї допомоги. цей випадок що відбувся на днив навчив мене одному що безкорисливо для себе ніколи неможна нічого робити бо сядуть на голову а потім просто пошлють
snight Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:07 #16 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:07 цей випадок що відбувся на днив навчив мене одному що безкорисливо для себе ніколи неможна нічого робити бо сядуть на голову а потім просто пошлютьПросто це показує хто ці люди є насправді, і рано чи пізно воно б вилізло, просто проявилось би не так.
sanbOK Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:19 #17 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:19 Просто це показує хто ці люди є насправді, і рано чи пізно воно б вилізло, просто проявилось би не так.та уже якось і не перший раз сильно і не розсторївся ....... просто заїло що стільки часу знаю їх а вони просто користувались (троха помічав але думав що помилявся)
adebt Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:20 #18 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:20 А мені здається не тактовним запитувати, на що людина хоче позичити гроші. Треба, значить треба. Якщо хоче людина сказати для чого -- сама скаже. Ну а я ніде і не писав, що я випитую, я написав, що “аналізую” Зазвичай люди, які просять допомоги самі все росказують.
Naruto Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:45 #19 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 21:45 Десь вичитав - що краще відразу відмовити, ніж відмовити другу на 101 раз.
prorok Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 23:07 #20 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 23:07 на цю тему колись читав цікаву книжку, суть книги: коли ми позичаємо комусь гроші то разом з ними віддаємо кусочок своєї душі ,автор радить ніколи не позичати гроші, (гроші потрібно просто давати) у випадку коли до вас хтось підходить з проханням "позич мені пиньоників" ввічливо потрібно відповісти, - "розумієш гроші я не позичаю, я можу тобі їх тільки подарувати" і дарити потрібно таку суму- з якою вам не прикро попрощатись назавжди (гроші потрібно давати щиро і з бажанням щоб вони дійсно допомогли людині яка їх просить, тоді і не виникатиме думок типу: "А ти Цук.....а коли мені їх віддасиш?????і чи взагалі віддасиш????"..... от тоді й ніколи не посваришся...(позичальник якщо колись захоче то також вам подарує певну суму)....от така мораль книги (в двох словах)...
Yurik Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 23:09 #21 Опубліковано 26 Грудня, 2009 в 23:09 цей випадок що відбувся на днив навчив мене одному що безкорисливо для себе ніколи неможна нічого робити бо сядуть на голову а потім просто пошлють Просто це показує хто ці люди є насправді, і рано чи пізно воно б вилізло, просто проявилось би не так. "Хто є хто між нами -- хто колеги, а хто хами"
Plum Опубліковано 27 Грудня, 2009 в 01:29 #22 Опубліковано 27 Грудня, 2009 в 01:29 коли ми позичаємо комусь гроші то разом з ними віддаємо кусочок своєї душі не раджу будь-як пов'язувати душу і гроші Особисто я все ж надіюсь, що мені борги повернуть, бо мені ті гроші теж не просто так дістались, до того ж в мене є куди їх подіти -- троє дітей підростає, про яких держава не подбає, дбати мушу я. Проте я вже давно не маю ілюзій, що мені їх віддадуть найближчим часом і змирився з цим. В решті решт -- це всього-навсього гроші, а не частинка душі
Harvester Опубліковано 28 Грудня, 2009 в 15:42 #23 Опубліковано 28 Грудня, 2009 в 15:42 Раніше таким чином часто попадав на гроші. Зараз практично не маю знайомих, що не віддають. Невеликі суми даю без питань. Трохи більшу - питаю, яка зарплата і коли віддасть. Великих сум у зв'язку з одруженням зараз не маю Якби були б, рідним та друзям все-таки давав би. Правда питав би про цільове призначення.
Yurec Опубліковано 28 Грудня, 2009 в 19:32 #24 Опубліковано 28 Грудня, 2009 в 19:32 кажуть, якщо позичаєш, то гроші програмуються на повернення, отже буде їх більше. Насправді позичав, і опікався, але все ж якщо є не відмовляю. Нещодавно друг брав, дівчина з Дніправ приїжджал, то не було чим віддати, то пнематичного пістолета віддав за борг, каже що б соромно не було. А взагалі то в мене якось так, що завжди я з друзями повязаний в питання хгрошей. іноді це добре, іноді не дуже, але...
Luychi Опубліковано 29 Грудня, 2009 в 08:20 #25 Опубліковано 29 Грудня, 2009 в 08:20 Позичаєш чужі гроші, а віддаєш свої. А своїх грошей завжди шкода. А ще психологи кажуть, що чоловікам дуже тяжко позичати гроші в друзів - тим самим мужчина визнає, що друг кращий, успішніший за нього, а це вдаряє по чоловічому самолюбству. Жінкам брати в борг гроші в друзів/подруг набагато легше, це вважається ними нормальним явищем - мені потрібна допомога, я звертаюсь по неї до друзів. Я, особисто, не люблю просити ні допомогу, ні гроші ні у кого. Тому що не хочу ставити людину в незручне становище - бо може вона й хоче допомогти, але зараз не може. Або їй просто не до тебе. В усіх же є свої проблеми і мої будуть для них зайвим грузом. Така моя думка.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.