Перейти до змісту

Сімейні альбоми

laska

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
ти диви, три годіка мала, а помне :)

А то! Мама здійснювала там прогулянки зі мною.  ;)

Переглянула сімейні альбоми. Ось цікаве фото, а точніше, місце знаходження.

Приблизно 1964 рік. Як думаєте, де це?

post-2742-1237839769.jpg

• Відповідей 260
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

в Луцке, кроме памятника напротив обкома, Ильич был предоставлен еще в двух изваяниях (на Сахарном и перед 15-й школой) ;)

этот товайисч с сахайнава (имхо) :)

Опубліковано

я жив на Цукровому в дитинстві, але уже погано пам"ятаю точне розміщення пам"ятника. Але скорше за все там- оці афішні фігні там були, здається.

Опубліковано
Підказка: зверніть увагу на будівництво позаду. :)

на фото є два солдатика, а куди вони могли піти у радянський час ? - у кіно !

поблизу повинен бути кінотеатр

Опубліковано

Рискну предположить, что это всё-таки в центре, напротив ОбКома, а стройка - это те дома, в которых "Освіта" и "Планета"?

Опубліковано

Ещё один вариант - перед "Домом Пионеров" (парк Ворошилова или как он там нызвался)

Опубліковано

Мама стверджує, що це сквер на місці театрального майдану. А будівництво позаду - майбутній ЦУМ, або готель. Хоч мені схоже на ЦУМ. Для порівняння фото Otto Kreer вище, 1968 рік. Як гадаєте?

Опубліковано

таки да... это стройка ЦУМА

его в эти годы строили.

и на месте театральной площади был сквер

а в скверике памятник.

причем сначала на этом месте был памятник Сталину, а потом, Ленину.

памятник убрали в связи с реконструкцией площади.

Опубліковано

Да, напротив будущей 16-ти этажки возле "Украины" был парк, а в нём - памятник Сталину. Нашёл людей, которые в то время жили на этом месте и подтверждают версию :)

Опубліковано

Так там був пам"ятник Сталіну, та в період розвінчування культу, цей пам"ятник поміняли.

Поки шукала підтверження миминих слів, натрапила на цікаву публікацію Окрушини з історії Театрального майдану краєзнавеця Вальдемара Пясецького.

Опубліковано
Так там був пам"ятник Сталіну, та в період розвінчування культу, цей пам"ятник поміняли.

Поки шукала підтверження миминих слів, натрапила на цікаву публікацію Окрушини з історії Театрального майдану краєзнавеця Вальдемара Пясецького.

Публікація супер !

А ось вам і пам"ятник Сталіну

post-1719-1237892458.jpg

Опубліковано
А ось вам і пам"ятник Сталіну
  :ok2:

А яка дата фото?

На прапорах чорні стрічки і стільки вінків. Можливо це події березня 1953 (5 березня помер Сталін)? Чи вшанування чергової дати?

• 4 тижня потому...
Опубліковано
Ще пара фото з сімейних альбомів. Думаю, легко впізнати місця знаходження. 1966 рік.

post-2742-1240136765.jpg post-2742-1240136773.jpg

чудово! сімейні альбоми - це прекрасна річ.

Опубліковано

Друге фото це очевидно вул. Горького - площа перед "Батьківщиною", а от перше фото - не можу визначити де це...

Опубліковано

первая фотка - ул.Шевченко.

в правом верхнем углу видно верхний этаж первой школы.

вторая фотка на кино-Родина тоже не совсем похожа...

скорее это где-то в районе старого ЗАГСа на Шевченко, в районе спортшколы

laska, а можно будет вторую фотку в оригинале рассмотреть под увеличительным стеклом?

отец говорит, что мужчина в светлой кепке и с папкой под мышкой - мой дед.

Опубліковано
Друге фото це очевидно вул. Горького - площа перед "Батьківщиною", а от перше фото - не можу визначити де це...

Точно  :)

первая фотка - ул.Шевченко.в правом верхнем углу видно верхний этаж первой школы.

Теж точно! Міст Бена. Завжди задумувалась звідкіля така назва даного мота. Можливо хтось просвітить?

laska, а можно будет вторую фотку в оригинале рассмотреть под увеличительным стеклом?

отец говорит, что мужчина в светлой кепке и с папкой под мышкой - мой дед.

Звісно можна  :) Пиши, домовимось про зустріч.

Laska - the best !

:_08:

І ще один вигляд скверу про який згадували тут.

post-2742-1240159260.jpg

Опубліковано
Теж точно! Міст Бена. Завжди задумувалась звідкіля така назва даного мота. Можливо хтось просвітить?

Одна жінка-старожил (яка, до речі, там же на Чернчицях і жила) розказувала, що насправді має бути не Бена, а Бема. З буквою "М". Поляк Бем - дядько, діяльність якого пов'язана із будівництвом моста. Я достеменно не пам'ятаю, чи це був архітектор, чи хто, але я обов'язково дізнаюся це найближчим часом і повідомлю.

Окрім моста мене турбує худа інформація щодо ще одного об'єкта - церкви на перехресті Львівської та Володимирської. Жодної старої фотографії (ні польської ні царської), практично жодних відомостей з інтернету. І цікаво - а чому її так обійшли увагою?.. Відомо, що нею у свій час користувалися військові. Поряд був військовий госпіталь. За Польщі вже була. От і все...

• 3 тижня потому...
  • Адміністратори
Опубліковано
І ще один вигляд скверу про який згадували

post-2742-1240159260.jpg

на задьому плані готель "Україна"

судячи по фото і по тіням

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Одні в гостях за столом частуються, а я все альбоми переглядаю  :D

Ось знову знайшла, фонтан з лебедями, якого нині нема.

Хтось пам"ятає де він знаходився? ;)

post-2742-1244479630.jpg

Опубліковано
kotykS, в "Історії рідного міста. Опис у світлинах" зацікавила довідка про Боніфратський костел, що знаходився на сьогоднішній вул. Руській. Наскільки я зрозуміла, на сьогодні відсутні залишки даної споруди? На фото показане лише приблизне розташування?

post-2742-1244397071.jpg

так показане приблизне розташування. Тобто я намагався сфотографувати саму вулицю, але так, щоб десь у центрі кадру опинилося місце костелу. Звідки я точно знаю, де він стояв? А в даній темі уже не раз наводилися карти Луцька ХІХ ст, де позначений костел (крім того, маю особливу карту, де позначені втрачені християнські храми луцька). Отож-то він і стояв далі за тим будинком, що на передньому плані (з відкритими дверима). А до речі, він (будинок з відкритими дверима, його адреса зараз - Караїмська, 6, якщо не помиляюся) був у власності боніфратів. Здається, там був шпиталь, чи щось подібне (не маю зараз книжечки під рукою для уточнення). Я про це в "Історії..." чомусь не згадував. Отже хоч щось маємо від боніфратів.

Одні в гостях за столом частуються, а я все альбоми переглядаю :D

Ось знову знайшла, фонтан з лебедями, якого нині нема.

Хтось пам"ятає де він знаходився? ;)

post-2742-1244479630.jpg

неймовірно!! де ж таке було?!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...