Перейти до змісту

Велоодяг проти простого

Superman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хотілось би почути наступне:

- які плюси велоодягу/веловзуття при катанні

- чи ці вони настільки важливі щоб його купувати і витрачати гроші на нього

- яка різниця між дорогим брендовим велоодягом/взуттям і дешевим велоодягом/взуттям

Думаю багатьом буде цікаво, а насамперед новачкам.

Опубліковано

Катаюсь недовго, але плюси велоодягу вже відчув на собі.

1. Велоодяг відводить вологу від тіла та швидко сохне, на відміну від бавовняного одяну, який вбирає в себе вологу, але сохне в рахи повільніше.

2. Зручність.

3. Я протягом 1 місяця пару джинсів "прокатав". Особливо протираються в місці тертя з сідулькою.

Але на роботу катаю в шортах та звичайній футболці.

Опубліковано

велоодяг для покатух, хатя дехто ходить в велофутболках)))

мареріал шортів і штанів, витримує таке тертя шото ппц, подруге є підкладка шоб в дупу небило...і ненатерало... ше один плус , менший опір вітру ..

в фелофутболках плюс шо одтягують і є кармашкі .. да і матеріал технологічний...

а про велоречі прості і непрості... простих веробників дуже мало , технологічно складний процес, кітайцям маслво невигодно кліпати велотапкі і вутболкі і тп

Опубліковано

І ще..

Чим велокросівки кращі за прості кеди?

Звиду велокросівки виглядають масивнішими і таке відчуття що нога там як у печі :)

Велоодяг відразу рветься при падінні?

Я маю на увазі, стійкість до пошкоджень.

Дякую всім за відповіді ;)

Опубліковано

Велотуфлі мають спеціальні площадки для кріплення контактів. Тому вони й важчі (і не тільки на вигляд).

Чи рветься? Залежить від того, як впасти :)

Опубліковано

Я ось про такі говорю

shimano2009_sh_mt32.jpg

вони мають спец кріплення?

Не знав.. Дякую інформацію ;)

А на рахунок падання, маю на увазі протирання

ну от коли падаєш на коліно чи локоть здираєш шкіру, коли в одязі

дирочка робиться, а при велоодязі що буде? :)

Опубліковано

Я летел в Карпатах >40км/ч, по гравию.

Шлем разломался, а на велотрусах только парочка дірочек. По износостойкости велоодежда однако рулит.

Опубліковано
а на велотрусах только парочка дірочек.

и то, не от страха, а от лютой ненависти :smile3:

а если серьезно, то согласен на все 100% - даже моя легкая ветровка сделана из правильного армированного материала :ok2:

Опубліковано
Я ось про такі говорю

shimano2009_sh_mt32.jpg

вони мають спец кріплення?

Не знав.. Дякую інформацію ;)

У них подошва цельнопластмассовая Практически не гнется. Зато педали крутить комфортно. У меня почти такие-же. Жарковато, на лето надо что-то подыскивать полегче.

Опубліковано

Додам.

Ще є велика різниця між тим під що "заточені" велотапки..

Шосерні легенькі, карбонова підошва дає велику жорсткість і разом з тим гасить вібрацію, також мають добру вентиляцію.

Байківські літні, мають хорошу вентиляцію, легкі, підошва теж може бути карбонова.. але рідше ніж в для шосе, жорсткі.

Байківські на походи і на кожен "день".. максимальнонаближені до звичайного взуття дозволяють ходити не "цокаючи" )) часто мають шнурівки, підошва менш жорстка.

Велоодежа.. якщо коротко і ясно.. крутити педалі на більш менш довгі дистанції.. в джинсах чи взагалі в "іивільній формі одежі".. це те ж саме, що спускатися в забій у білому фраку.... і вигляд буде дєрьмо на виході...і хорошу річ спортиш.

Велоодяг відводить піт, швидко сохне, зручний (3 кишені ззаду, блискавка не натирає), запобігає натиранню проблемних зон ))) і дійсно захищає наш організм набагато краще.

Не забуваємо також про каски, рукавички, окуляри і шапочки.

Опубліковано

нармальні кросовки ці чорні з кріпленням для шипів.... ходити посстійно в них би нерадив, а так як на покатутих на осінь це просто супер...

переважно як падаєш на асвальт більше тілу достається чим одягу... принамні шорти в мене нарвалися неразу а почина була подерта огого..

всьотаки велоодяг і шльом роблять своє діло.. ставлення водіїв інше... так сильно непікають... а якшо в формі поза 4 чоловіки то обяжають культурно і роздивляються)) вотак

Опубліковано
Я летел в Карпатах >40км/ч, по гравию.

Шлем разломался, а на велотрусах только парочка дірочек. По износостойкости велоодежда однако рулит.

Шолом розломався при падінні?

Чи при їзді :huh: ?)

А яка різниця між

a8dec5ecf439.jpg

і

shimano2009_sh_mt32.jpg

Опубліковано

У меня - верхний вариант. Подошва - ультражесткая, вентиляция - гиперактивная! Ну и легенькие весьма.

Правда и стоят около 200 баксов.

Опубліковано
У меня - верхний вариант. Подошва - ультражесткая, вентиляция - гиперактивная! Ну и легенькие весьма.

Правда и стоят около 200 баксов.

І на вигляд супер ^_^

А що на рахунок стійкості?

Тих і тих?

Чи загалом велокросівок..?

Опубліковано

Износостойкость - как у любой хорошей обуви, правда повседневно их носить вряд ли захочется из-за жесткой подошвы. БДудешь ходить, как робот Вертер :)

Опубліковано

Shimano SH-MT32L - 75 у.е. (650 грн.)

А на ВелоЗоне какая-то модель гривен за 350 грн стоит.

Разве дорого? :)

А названные тобою суммы... Ну в спорте всё дорогое ;) Легче вес - больше цена. Жёстче подошва - эффективнее педалирование - высокие технологии - высокая цена. Карбоновая подошва - соответственно и цена... Вентиляция... Клипсы-застёжки... Лучше фиксация на ноге... Быстрее одевать... Термоусадка... Ну и маркетологам зарплату начислять надо ;)

Опубліковано
чому ж вони коштують по 1500-3000 грн?

Ну це дивлячись які. Я свої спешелайзи мтб-шні (схожі на туфлі/кросівки) купував за 100уо. Досі нарадуватись не можу.

Опубліковано

І ще один плюс про який всі забули. Велоодяг файно переться, можна все в купі закидати разом з кросівками і він стійкий до прання і порошку багато не треба.

Опубліковано

А весь велоодяг з одного матеріалу?

Ну тобто візьмем велофутболку, вони всі з одного чи з різних є?

Vanus, а що на рахунок витирання вологою серветкою, полотном якимись в дорозі?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...