Перейти до змісту

Вас остановило ГАИ?

Adeon

Рекомендовані повідомлення

а якщо не взяла протокол, а штраф виписаний, я зможу його заплатити (суму знаю)? чи дійсно обов"язково в ДАІ іти за реквізитами з протоколом і постановою?

У мене саме така ситуація - на руках немає нічого, ні протоколу, ні постанови. То виходить, треба просто іти в ДАІ, і там казати - "Я тоді-то й те порушив, видайте мені документи на моє порушення"??? Маразм... :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 111
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

У мене саме така ситуація - на руках немає нічого, ні протоколу, ні постанови. То виходить, треба просто іти в ДАІ, і там казати - "Я тоді-то й те порушив, видайте мені документи на моє порушення"??? Маразм... :blink:

а що тоді робити? якщо не заплатити впродовж 15 днів, то штраф вдвічі зростає.. Чи може вони реквізити для оплати так дають без пред"явлення протоколу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЩЕ РАЗ ПОВТОРЮСЬ - НА РУКАХ У ВАС МАЄ БУТИ ПРОТОКОЛ І ПОСТАНОВА. РЕКВІЗИТІВ НІХТО НЕ ДАЄ І ПО ПОШТІ НЕ НАДСИЛАЄ.

а якщо не взяла протокол, а штраф виписаний, я зможу його заплатити (суму знаю)? чи дійсно обов"язково в ДАІ іти за реквізитами з протоколом і постановою?

В ДАІ просто лежать реквізити. Їх Ви можете взяти без протоколу, постанови чи будь-чого іншого. Постанова необхідна для того щоб знати суму штрафу. Якщо ж Ви не знаєте суму штрафу( інспектор не дав Вам копію постанови, Ви відмовились підписувати протокол, будь яка ситуація коли Вам на руки постанову не дали) чекайте поштового листа з постановою. Знаєте суму - в банк на оплату.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ДАІ просто лежать реквізити. Їх Ви можете взяти без протоколу, постанови чи будь-чого іншого. Постанова необхідна для того щоб знати суму штрафу. Якщо ж Ви не знаєте суму штрафу( інспектор не дав Вам копію постанови, Ви відмовились підписувати протокол, будь яка ситуація коли Вам на руки постанову не дали) чекайте поштового листа з постановою. Знаєте суму - в банк на оплату.

дякую :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене теж свідок - Паніжук Віктор Олександрович - Ківерцівський район, с.Дернота Герасимчук Андрій Миколайович - Ківерцівський район с.Дерно

В trener - теж свідок Паніжук В.О.

а в іншого знайомого в свідках записано Герасимчука А.М.

Роблячи висновок з цього всього - в Дайців стандартний набір свідків.

в ближайший термін про це ноухау дізнається прокуратура!!! 

Trener - Информируй о результатах.

Цікаво, чи самі свідки знають ЩО вони бачили . Прохання тримати в курсі справи.

Значить розказую:

подавав заяву в прокуратуру та позовну заяву в суд.

визвали в прокуратуру, сказали що ті вписані свідки це працівники ДАІ. а згідно КУпАП свідками можуть бути буть-які громадяни. Я попросив взяти в ДАІ графік чергувань і звірити чи дійсно ті працівники ДАІ були присутні в той день в тому місці. наразі чекаю від прокуратури результат.

щодо позовної заяви в суд.

суд я виграв. на засідання звичайно дайці не прийшли і ніяких доказів своєї правоти не надали.

P.S. Водії! будьте уважні! при підписанні протоколу та постанови. звертайте увагу на всі нюанси вписані дайцями. 

і якщо навіть ви знаєте що праві і не порушували правил, варто оскаржувати постанови! якщо хтось з Вами в машині присутній, вписуйте його в протокол, а потім визивайте як свідка в суд. Справи, де є свідки набагато легше виграти, чим без свідків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо хтось з Вами в машині присутній, вписуйте його в протокол, а потім визивайте як свідка в суд. Справи, де є свідки набагато легше виграти, чим без свідків.

Я был с женой и детьми. В протокол её не вписал, но судья спросил были-ли свидетели с моей стороны. И на следующий день прийдя в суд с свидетелем я его(суд) выиграл ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо не віддали постанову (розсердився, що я почав креслити зетки в протоколі) то 10 днів рахується від дня штрафу чи отримання постанови по пошті?

які подальші дії, якщо я написав, що не згідний з порушенням то полюбому буде суд чи треба писати якісь заяви?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо не віддали постанову (розсердився, що я почав креслити зетки в протоколі) то 10 днів рахується від дня штрафу чи отримання постанови по пошті?

які подальші дії, якщо я написав, що не згідний з порушенням то полюбому буде суд чи треба писати якісь заяви?

Взагалі 10 днів з моменту винесення постанови. Але якщо ти не розписався в її отриманні то можна рахувати від дати отримання конверта з постановою. Якщо з протоколом не згідний - треба йти в суд, тобто писати позовну заяву. Те, що ми напишемо в протоколі "Не згідні" не змусить ДАІ звертатись до суду. Вони постанову винесли, і якщо ми протягом 10 днів не напишем позовну заяву - то та постанова набере законної сили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Сьогодні виграв свою справу (щодо поворота з Ковельської з братського моста на набережну). Якщо комусь потрібно викладу текст позовної заяви

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Шановні колеги, а підкажіть, будь ласка, як можна розуміти таку штуку: в протоколі про порушення час порушення - 14:50, час розгляду справи - 15:05, і є заява на переказ готівки з банку (з мокрою печаткою, підписом), що о 15:00:36 я поповняв власний рахунок? :) Крім того, інспектор написав марку машини не "ВАЗ 211540", а "ВАЗ-21115"? :)

Які в кого думки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тиждень тому в парку (біля зоопорку) Поставили "кірпіч" перед вїздом в парк... а ввечері там машинок багацько заїзджає.... і вони Пі....аси тихенько підїхали на свому део (темно було і не видно що то авто ДПС) вмикнули мигалку і сповістили що то зелена зона і я попав на ХХХ пиньоників....

ось так, а в парку там багато машин стоїть, от вони й заїзджають коли стемніє туди "капусту збирати".....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

prorok, для таких повідомлень є спеціальна тема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні виграв свою справу (щодо поворота з Ковельської з братського моста на набережну). Якщо комусь потрібно викладу текст позовної заяви

А що "шили", поворот на червоний?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тиждень тому в парку (біля зоопорку) Поставили "кірпіч" перед вїздом в парк... а ввечері там машинок багацько заїзджає.... і вони Пі....аси тихенько підїхали на свому део (темно було і не видно що то авто ДПС) вмикнули мигалку і сповістили що то зелена зона і я попав на ХХХ пиньоників....

ось так, а в парку там багато машин стоїть, от вони й заїзджають коли стемніє туди "капусту збирати".....

Вони не можуть тихенько підїхати і стригти бабло.

Наказ Міністерства внутрішніх справ України

від 27 березня 2009 року N 111

.....

10.2. Розстановка сил і засобів підрозділів ДПС здійснюється на підставі дислокації маршрутів патрулювання і постів (додаток 3), яка розробляється з урахуванням обов'язкових норм щоденного виставлення нарядів ДПС та виходу на лінію патрульних автомобілів і мотоциклів.

Сумніваюсь, що їх маршрут патрулювання пролягав через ту клоаку.

І ще

24.2. Вибирати для зупинки транспортного засобу темного часу доби найбільш освітлені ділянки дороги, а в разі неможливості використовувати світло фар патрульного транспортного засобу та спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

Тобто в темноті в кущах стояти їм заборонено.

Зразу звонити по телефону довіри і скаржитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що "шили", поворот на червоний?

Так, шили поворот на забороняючий сигнал світлофору. Червоного там нема як такого при повороті, лише зелена стрілка гасне от і все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люди почитайте цікаву статтю http://www.cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=78498

знайомий юрист сказав, що все правильно написно.

Я особисто другого грудня порушив (штраф виписали на 500грн.), і вчинив як написано у статті. Заяву про неможливість виконання постанови віддав у приймальню виконавчої служби (вони мені на другий екземпляр поставили відмітку про отримання).

Приніс. Дівчина попросила зачекати і кудись пішла, повернувшись сказала, що моя заява їх ні до чого не зобов’язує, але прийняла.

Досі ніяких документів з виконавчої не приходило. Або дійсно злякались, або просто загубились десь документи про стягнення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Став я на базарі купити запчастини, по дорозі як спускатися від Там-Таму на Карпенка-Карого ( перед мостом направо) там знаку ніякого немає, я бачу ззаду він іде, а в мене умівкнута аварійка, ля-ля ля ваші права, ви порушили пункт 15.9 зупинилися на шляхопроводі.

15.9. Зупинка забороняється:

в) на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, а також у тунелях;

Я в протоколі правда вказав, що в мене закінчився бензин, він мене сфоткав, сказав що йдем заведем вашу машину, ключі я йому не давав і всередину не пускав, кажу давай двох свідків, але він не став нікого зупиняти і пішов.

Ясно що треба це все діло оскаржувати. Рішив взятися за це все сам, а то я і так всім зачасто звоню...

Як думаєте на що звертати увагу в позовній заяві, на те що в мене не було бензину, чи на те що там не шляхопровід, бо в одних визначеннях ця ділянка підходить під шляхопровід в інших ні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

із офіційно затрверджених "Правил дорожнього руху Укрїни" :

Шляхопро́від — інженерна споруда мостового типу над іншою дорогою (залізницею) в місці їх перетину, що забезпечує рух по ній на різних рівнях та дає можливість з'їзду на іншу дорогу.

ну якщо ДАЙці доведуть, що під землею десь там є ще одне полотно дороги, тоді згаданий вами відрізок біля базару можна спарвді вважати шляхопроводом.

Це звичайна дорога!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в протоколі правда вказав, що в мене закінчився бензин, він мене сфоткав, сказав що йдем заведем вашу машину, ключі я йому не давав і всередину не пускав, кажу давай двох свідків, але він не став нікого зупиняти і пішов.

дави на те, що ти написав в протоколі. А саме, що в тебе закінчився бензин і ця зупинка була вимушена, так як автомобіль далі рухатись не міг. Пиши що була включена аварійка, та виставлений аварійний знак,проте Даішник не дослідивши обставини справи безпідставно виписав постанову.

Згідно п 15.14.ПДР У разі вимушеної зупинки в місці, де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів, щоб прибрати транспортний засіб, а за неможливості це зробити — діяти згідно з вимогами пунктів 9.9 — 9.11 цих Правил.

Пиши, що була ввімкнута аварійка, та дотримано вимоги п 9.9 - 9.11 ПДР. Тобто був встановлений знак аварійної зупинки на відстані, що забезпечує безпеку дорожнього руху, але не ближче 20 м до транспортного засобу в населених пунктах.

Пиши, що знак ти поставив, але не зважаючи на всі ці дії даішник виписав постанову.

А мент хай приходить в суд і показує свої фотки (хоча те що він прийде в суд - це дуже малий процент)

в доказ своїх слів можеш поставити на тому самому місці машину, виставити знак аварійний, включити аварійний сигнал та це все діло сфоткати. фотографію як доказ надати суду.

справа в такому випадку 100% виграшна.

( а взагалі в такому випадку, якщо машина стоїть, кажи менту що ти не власник, ніяких документів в тебе немає, крім паспорта. в такому випадку він не має права на тебе складати постанову, так як ти не є власником. все що він може, це забрати машину на штрафмайданчик! але на це в них як завжди немає денег!!:)

будуть питання - пиши в аську

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

( а взагалі в такому випадку, якщо машина стоїть, кажи менту що ти не власник, ніяких документів в тебе немає, крім паспорта. в такому випадку він не має права на тебе складати постанову, так як ти не є власником. все що він може, це забрати машину на штрафмайданчик! але на це в них як завжди немає денег!!:)

Дякую за відповіді напишу, що не було бензину і там не шляхопровід.

Та просто там було одне місце, а вони стояли на трикутнику, що перед самим підйомом на міст, ( ще не відомо чи в них було якесь службове завдання, що вони там запаркувались) бачу ззаду він йде і у всі машини заглядає, а я був сам, думаю давай домахуйся не буду я нікуди їхати.... Вже надоїли за всякі дрібниці пристають явні і не дуже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Став я на базарі купити запчастини, по дорозі як спускатися від Там-Таму на Карпенка-Карого ( перед мостом направо) там знаку ніякого немає, я бачу ззаду він іде, а в мене умівкнута аварійка, ля-ля ля ваші права, ви порушили пункт 15.9 зупинилися на шляхопроводі.

Для "залізної відмазки" аварійки замало. Надто просто можна було-б ігнорувати купу пунктів  правил. Треба, щоб знак аварійної зупинки за 50 м. був виставлений. Або хоч пройтися з ним назустріч інспекторові - тоді будеш 100% правий. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люди почитайте цікаву статтю http://www.cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=78498

знайомий юрист сказав, що все правильно написно.

Я особисто другого грудня порушив (штраф виписали на 500грн.), і вчинив як написано у статті. Заяву про неможливість виконання постанови віддав у приймальню виконавчої служби (вони мені на другий екземпляр поставили відмітку про отримання).

Приніс. Дівчина попросила зачекати і кудись пішла, повернувшись сказала, що моя заява їх ні до чого не зобов’язує, але прийняла.

Досі ніяких документів з виконавчої не приходило. Або дійсно злякались, або просто загубились десь документи про стягнення.

+1 Допомагає!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для "залізної відмазки" аварійки замало. Надто просто можна було-б ігнорувати купу пунктів  правил. Треба, щоб знак аварійної зупинки за 50 м. був виставлений. Або хоч пройтися з ним назустріч інспекторові - тоді будеш 100% правий. 

Мне когда сильно надо оставить пепелац с аварийкой, я реле бензонасоса вытягиваю ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мне когда сильно надо оставить пепелац с аварийкой, я реле бензонасоса вытягиваю ;)

а в мене в салоні "сєкрєтний" тумблер на цю релюшку :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні "чарівний свідок" Паніжук Віктор Олександрович (Ківерцівський район, с.Дерно) виявився прапорщиком ДАІ і

намалював мені протокол за перехід на рівному місці. Бабка каже переходила, а в протоколі написав група осіб. :0012:

Свого земляка з Дерно записав в свідки та ще одного луцького.

Обов'язково буду оскаржувати в ДАІ і в прокуратурі. Таку наглість за багато років за кермом вперше бачу.

xriaps, Trener - будь-ласка киньте мені в приват копії протоколів і позитивних рішень судів де згадується цей "тіп".

З прокуратурою думаю значно цікавіше буде спілкуватись. Мусово реагувати, може хоч по одному зможемо їх привчити згадувати, що вони у нас всіх на утриманні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...