Перейти до змісту

як оскаржити постанову ДАЇ

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

• 2 місяця потому...
  • Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Зупинили, написали з балди протокол, я сказав нічого не буду підписувати, задля доказів зробив компровентуючі фото, вони написали протокол віддали документи і поїхали, що підкажите робити, як діяти, даних ніяких не маю хто шо, орієнтуюсь на статті за розміром штрафу, де можна це взнати "за шо про шо?" ? Збираюся подавати до суду ! Чи можуть даїшники записувати один одного в вигляді свідків ? Маю номер патрульної машини... Буду вдячний за будь-яку допомогу ! Зроблені фото повністю доказують мою правоту!

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Хто буде оскаржувати постанови готуйтесь, ДАЙці найняли адвоката і той рішає все там зараз.

На кожного, кому призначене засідання цей адвокат приносить всю розпечатку зі всіма старими і недавніми штрафами, які на вас виписали я його чуть не послав, коли він дістав і сказав, що водій чиєю довіреною особою був 18 раз оштрафований (правда тільки один раз за новими штрафами а так все старе).

Дехто виходив з суду і афігєвший казав капец падли загрузили.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Субота видалась взагалі веселою. Але опишу одну ситуацію, в яку попав, вже повертаючись додому, можливо хто з юристів підкаже, як правильно написати позовну заяву.

Ситуація наступна:

В суботу їхав по маршруту Дубно-Луцьк. Після знаку Брищі скинув швидкість на круїз-контроль (приблизно 75-76 км/год).

На повороті (прикріплений малюнок) на обочині моєї смуги, передом назустріч мені помітив автомобіль без габаритів та ДАЇшника в світловідображаючій безрукавці, який рухався в зустрічному до мене русі, тримаючи руці радар, направлений в сторону машини. Ну як годиться, махнув мені своєю палицею. Зупинився відразу за машиною ДАІ, підійшов сержант, представився, на моє запитання про причину зупинки відповів, що я перевищив швидкість в населеному пункті на 22 км/год., про що вказують покази радара Беркут, ну і тиче мені радар.

Ну, як чесний громадянин України, попросив у пана сержанта усі супутні документи, які він по вимозі змушений показати. Сержант пропав, через хвилину з'явився ще з одним сержантом, який почав вимагати від мене документи. Відповідно я й в нього попросив надати мені документи, які він відмовлявся надати до того часу, поки я не нагадав йому, що існує так називаємий закон "Про міліцію", в статті №5 якого чітко вказано моє право на перегляд документів. Після цього мені було показано посвідчення, графік чергування та маршрут чергування, ну і відповідно сертифікат на прилад Беркут. 

Але я точно знаю, що швидкості не перевищував. І точно знаю, що серантик йшов мені назустріч, коли я його побачив, виїхавши з повороту. 

Далі на мої наступні запитання я так і не отримав внятної відповіді:

1. Чому чергування проходить в темну пору доби на неосвітленій ділянці траси.

2. Чому чергування проходить на відрізку з обмеженою видимістю (до поворота було максимум 50-70 метрів)

3. Чому службовий автомобіль стоїть без габаритних вогнів та на обочині в положенні, протилежному напрямку руху. 

5. Чи є в інспектора ДАЙ сертифікат на засіб фото- відеозйомки (фотографувів машину мобільним телефоном).

6. Чому при фіксації швидкості інспектор знаходився в русі, протилежному напрямку моєї машини.

7. Чому один з інспекторів ДАЙ не був одягнений в світловідображаючий жилет.

8. Чому інспектори ДАЙ вважають, що показник Беркута знятий саме з мого автомобіля.

Ну, відповіді внятної я так і не отримав, переглянув протокол, поставив з-тки всюди, де було порожнє місце, вніс свою версію, та попросив чистих листочків, для того, щоб продовжити своє формулювання даної ситуації, та показання свідків (пасаирів автомобіля, яким керував я, які в той час з офігіванієм слухали невнятний говор одного з ДАЙ-ців, який навіть мав необережність матюкнутись та никоректно висловитись в нашу сторону.

На прохання видати папір для свого пояснення та пояснення свідків, отримав листочки з формою, яка зовсім не відповідає даній ситуації, після чого відразу зателефонував на гарячу лінію ДАЇ, та проконсультувався, як мені діяти далі, і чи праві інспектори ДАЙ в даній ситуації.

Ось так пройшло 2 години, був написаний протокол, винесена постанова, написене пояснення моє та 3-х свідків.

Лишилось чітко та правильно написати по цьому поводу скаргу, оскільки платити 300 грн. за те, чого не робив - бажання ніякого, та й провчити той наряд за втрачений час бажання дуже велике.

Можливо хто проконсультує?

Ось відрізок шляху, на якому була дана ситуація:

post-224-1278931188,26_thumb.jpg

P.S. Який нормативний документ МВС забороняє інспекторам ДАІ зупиняти ТЗ в темну пору доби на неосвітленій території?

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Підскажіть яка процедура подання оскарження постанови адмін. суду до апеляційного ! Буду вдячний, можна в приват! (Програв суд з ДАІ, хочу оскаржквати ) ??!!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...