Перейти до змісту

О чём сигналит встречный?

ursa

Рекомендовані повідомлення

signal.jpg

1. Одно короткое мигание дальним светом или аварийкой:

- Обрати внимание.

- Или "понял, спасибо".

2. Два коротких мигания дальним светом:

- Снижай скорость, впереди опасность или ГАИ.

3. Сигнал дальним в спину:

- Пропусти.

4. Кисть руки описывает круг и указывает вниз:

- У вашего авто спущена шина.

5. Указание рукой на обочину (в серьезных случаях внимание еще привлекают гудком или светом фар):

- У автомобиля какая-то неисправность, необходимо срочно остановиться.

6. Хлопают ладонью по воздуху:

- У вас открыт багажник.

7. Жест руками в сторону двери вашего авто:

- У вас неплотно закрыта дверь.

- Что-то зажато в дверном проеме, например, ремень безопасности или шарф.

8. Короткий гудок:

- Благодарность, к примеру, если вы предупредили о гайцах в кустах или если пропустили на перекрестке.

9. На трассе у больших фур или автобусов непрерывно работает левая мигалка:

- Так часто предупреждают: не обгоняй меня, впереди опасность!

- Если же, наоборот, вас обгоняет фура, считается правилом хорошего тона моргнуть дальним светом по завершении ее маневра. Ведь водитель огромной машины не всегда может определить, когда пора завершать обгон, не задев авто.

10. Мигание обоими поворотниками:

- Знак благодарности (например, вы уступили дорогу). К слову, этот жест почему-то чаще наблюдается среди обладателей дорогих иномарок.

11. Фига в сторону водителя:

- Между задними двойными колесами машины застрял булыжник (такое часто бывает у грузовиков, "Газелей" и т. д.).

12. Частое мигание встречных фар:

- Вам дают знать, что у вашей машины что-то не в порядке с ближним светом.

- Или ваши фары слепят встречных водителей, переключись на ближний.

- Впереди опасный участок дороги или случилось ДТП, будь осторожнее!

13. Если тебе кто-то "моргает" ладошкой:

- Пора бы и фары включить.

P.S. Не всё знал, некоторые знаки толковал немного по другому :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава, а головне корисна інформація. Багато чого знав, а дечого і ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поворотниками, як в Еуропах жаль мало хто "дякує". Тим більше коротким гудком. А зря, піднімає настрій :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+1

Не помітив одного знаку - коротке вмикання правого повороту. Фури так "говорять": обганяй хлопче, попереду не видно нікого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Точно, є таке. Кілька разів траплялося. На вузьких звивистих дорогах дуже виручає. Водію фури з його кабіни ситуацію видно краще і така підказка цілком слушна. Після обгону не подякувати за це аварійкою - свинство.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

водії маршруток між містами маякують один одному про даїшників показуючи вказівним пальцем вниз

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+1

Дуже сподобалась "11. Фига в сторону водителя:",

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Европі дякують не завжди аварійкою,а поперемінно лівий правий повороти. Кожен по разу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто в Європі, коли бачиш аварійку в багатьох випадках це може означати що попереду пробка або аварія, потрібно негайно зменшити швидкість і ввімкнути аварійку, щоб попередити автомобілі які їдуть за тобою. Тому в Європі бажано дякувать не аварійкою, а поворотами. До речі на автобанах не можна дякувать аварійкою :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на сигнали рукой я точно не прореагую. це з якою швидкыстю треба ъхати тобы ы встречкы, аби помытити якысь там моргання ладошкой

сигналкой взагалы не користуюсь, крым екстренних випадкыв. ы взагалы зайве пылыкання на дорогах не подобаэться. а рызны "вибач, дякую" говорю лиш аварыйками. до речы, не бачила аби сигналызували поворотныками "дякую чи вибач"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на сигнали рукой я точно не прореагую. це з якою швидкыстю треба ъхати тобы ы встречкы, аби помытити якысь там моргання ладошкой

сигналкой взагалы не користуюсь, крым екстренних випадкыв. ы взагалы зайве пылыкання на дорогах не подобаэться. а рызны "вибач, дякую" говорю лиш аварыйками. до речы, не бачила аби сигналызували поворотныками "дякую чи вибач"

Sex: мужской :blink: ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Троха оффтоп.....Їду ввечері Львівською,троха спішу (не встигав на важливу зустріч), дві смуги, попереду у лівій - пассат Б-3. Швидкість ледь-ледь 40 км/год...На мигання дальнім - нуль реакції...На дальнє+2 білих+2 жовтих протитуманки (надзвичайно рідко користуюсь, потік світла офігєнний) - то ж саме...Довелося обганяти через дві подвійних....

Не побачити мене було просто неможливо. Зневага? Бо Запорожець - не Пассат? Чи просто бидлуватість?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже часто в нас абсолютно ніяк не реагують на прохання світлом "пропусти", так і сунуться в лівому ряду 30-40 км/год, незважаючи на марку машини, яка просить дорогу -- чи Запорожець, чи BMW. Це не зневага, це цвях в лобі. Шиферний. Таких не лікують, таких відстрілюють, а Дід Мороз на новий рік дарує презервативи ящиками, щоб не плодились.

Або ще вміють приїхати на світлофор, зупинитись в лівій смузі, простояти увесь час поки горить червоне, і лише рушивши відразу ж зупинитись, пропускаючи зустрічний потік, і включити лівий поворот. От я не розумію -- невже так ВАЖКО включити лівий поворот ще на під'їзді до світлофора, щоб той хто їде прямо відразу перестроювався правіше, а не займав "чергу" в лівій смузі? Чи вони не знають, що відразу за поворотом повертати будуть? Особливо це актуально на світлофорах при русі від варшавки до Гостинця, а найбільше -- на світлофорі біля ТамТаму, де багато з'їжджаючих з мосту машин відразу йдуть на розворот. І приходиться стояти за такими дятлами, інколи пропустивше ще одне "зелене", бо правіша смуга зайнята, і перестроїтись туди на світлофорі буває дуже проблематично.

Ні, це однозначно цвях в лобі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так треба передбачати дії так званих "їздюків" ;) А взагалі користування поворотами заслуговує окремої теми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

передбачати, звісно, варто, але коли в середньому ряду 30 машин, а в лівому одна-дві, і ті не показують лівий поворот, то краще ж зупинитись в лівому ряду, ніж в середньому :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і в ітозі проїдеш прямо пропустивши 30 машин :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже часто в нас абсолютно ніяк не реагують на прохання світлом "пропусти", так і сунуться в лівому ряду 30-40 км/год, незважаючи на марку машини, яка просить дорогу -- чи Запорожець, чи BMW. Це не зневага, це цвях в лобі. Шиферний. Таких не лікують, таких відстрілюють, а Дід Мороз на новий рік дарує презервативи ящиками, щоб не плодились.

Ні, це однозначно цвях в лобі...

Підтримую)) Приварити собі рельсу замість переднього бампера? Чи просто ПТУРС поставити /задумався/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

+1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну може там який дыдуля ъхав. який звик до порожных дорыг, ы те що вын ныкому особливо не заважаэ. ы не вкурсы чого ви ото блимаэете =)

треба намагатися бути спокыйнышим на дорозы

до речы, fedot, там де про обгон по двойный сплошный. а злыва не можна було обыгнати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

r2d2, а можно писать нормальным языком? об твои "ы" глаза ломаются...

(сорри за офф, просто действительно неудобно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну може там який дыдуля ъхав. який звик до порожных дорыг, ы те що вын ныкому особливо не заважаэ. ы не вкурсы чого ви ото блимаэете =)

до речы, fedot, там де про обгон по двойный сплошный. а злыва /справа?/ не можна було обыгнати?

Можна було. Але а) - страшно /я вже стикався з тим, що при обгоні справа мене різко затискають до бровки, мо з переляку?)))/ б) - дорога там не надто нормальна, ще якби снігу не було, то можна було б спробувати. в) - я взагалі спокійнй на дорозі, статус машини все ж не Мерс))) Але вибач мене - це що, мені за ним їхати 35-40 км/год і чекати, поки мені милостиво дадуть дорогу, звернувши в потрібний йому поворот? То я за ним так можу годину їздити - через всьо місто...

P.S. У нас "порожні" дороги хіба вночі, і частково у вихідні. А так - по-моєму, машин забагато, пропускна спроможність луцьких автодоріг не пристосована до такої кількості автівок, яка є зараз...І їх не меншає, навпаки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я на дорозі спокійний, як удав. Але мій час коштує гроші, і я просто не можу собі дозволити цілий день їздити 30 км/год там, де цілком безпечно і вільно можна їхати 60 км/год. Якби це було по-іншому, то я б продав машину і їздив би на маршрутці -- це набагато дешевше і не так стомлює за день.

Я не заставляю нікого їхати більше, ніж він вважає за безпечне, але при цьому він не повинен заважати їхати іншим учасникам руху. З'їдь собі вправо і їдь хоч 10 км/год, якщо тобі так зручно.

І що саме цікаве -- коли все ж обганяєш таких імбіцилів і дивишся на водія, то бачиш там не дідулю, а самодовольну рожу років тридцяти з виразом "а мені п()сратu". Це говорить про культуру наших водіїв. Чомусь коли їдеш по Польщі, то водії, які повільніше їдуть спереду, з'їжджають на обочину, пропускаючи тебе вперід, коли ти ледь встиг до них наблизитись на метрів двадцять, навіть блимати нікому не доводиться. І після обгону таким водіям дійсно хочеться подякувати аварійкою або лівим-правим поворотом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ше часом коли їду на великому авто (бус, Джип здаровий) і хтось не наважується обігнати, я показую можливість маневру правим поворотом, так само роблять фури і тд ...

завжди маячу зустрічним авто про ГАЙців, пропускаю/випускаю з вулиць на загружені дороги водіїв, завжди пропускаю пішоходів, і дійсно, як Плум написав завжди даю можливість обганяти і взагалі стараюсь не заважати іншим, алей й не шкодити собі ...

і от таке враження ... шо таких як я одиниці, всім якось дійсно п()сратb, ну нікакой солідарності ...

З.І. ніколи не читав подібного, всі жести якось інтуітивно самі приходять.... Деякі дійсно сприймав трохи не так як треба, але в більшості все правильно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...