Перейти до змісту

Шлюб: розрахунок чи все ж таки лямур?


Zheny@

Ваші думки стосовно.  

14 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь

Оу, Женя....

Думається, що вдало вискочила б заміж за вигідного для шлюбу чоловіка, за відданого собаку. За такого, в якому була б упевнена на всі 200%, який не пив би, не палив би, не зраджував би, працював-працював та ще й до хати би щось ніс, за яким би як за стіною і т.п. Забула би, що таке робота, що таке чекати зарплату, планувати власний бюджет..сиділа би вдома, вишивала би, гриміла би кастрюлями, в*язала б шкарпетки і терпеливо б чекала благовірного з його супер-роботи, регулярно б давала, ходила би у спа-салони (тра-ля-ля) і робила би іншу жіночу срань. Вилізла би на шию, і ножки бантіком :). Якщо переклинить, може так й зроблю. ГГГгГгГ.

Все в такому варіанті добре і чудово. Але з іншого боку - це довбана прісність. І внести її ще й в особисте життя, коли її ітак повно кругом...уеее...Правда і тут можна знайти вихід - самовнушити собі, що це найкращий мій вибір, як роблять багацько, і жити собі, помахуючи ножками у мужа на шиї. Варіант? Варіант!!! :)

Любов. Найідеальніший варіант - щоб справді одружуватись па любві. Мінус: більшість непідготована до побуту, думає, що після вінця все буде як не у всіх, а буде постійно казка (мну теж не відрізнялося від більшості і так думало хехе), а побут потихеньку ту любов сточує. Скажу вам - неприємно спостерігати такі процеси. Вихід - наловчитись разом боротися з побутом. Ну або знову ж таки таке популярне самовнушеніє. :)

За яким варіантом піду особисто - не знаю. Та й ранувато ще :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як би там не було, а хоч при наявній любові є розрахунок:

який не пив би, не палив би, не зраджував би, працював-працював та ще й до хати би щось ніс, за яким би як за стіною і т.п.

Все це існує.

та й чоловіки:

- і щоб груди були

- дупка гарненька

і мордочка теж..

і щоб давала/брала.

іт.д.

То де ж місце любові?

Чому зазвичай із виникненням фінансових проблем у сім'ї - з'являються проблеми стосунків? де ж тоді любов. Чому, коли у чоловіка фінансові проблеми жінка вчиняє скандал за скандалом і врешті від нього йде? (не розписуюся за всіх жінок - але більшість так і чинить.. )

Чому не можна вирішити проблему разом? Куди поділася любов? Чи "хороший мужчина пофіг із яким по кольору майбахом" уже не мужчина без майбаха? Чи може діти від майбаха?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шлюб - це все таки лямур, а от подружнє життя - це важка праця :)

Без кохання не варто одружуватись. А от зберегти кохання - це і є та важка праця. Не завжди в житті все гладко, але якщо ти справді любиш того з ким у шлюбі, то маєш йти на компроміси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шлюб - це все таки лямур, а от подружнє життя - це важка праця :)

Добре: в якому моменті проходить чіткий розподіл між цими двома поняттями?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@, думаю, как наступают трудности тут и проверяется, лямур или не лямур.

а разделение...

да наверное когда гости после свадьбы разъедутся. тут и начинается работа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шлюб - це все таки лямур, а от подружнє життя - це важка праця :)

Без кохання не варто одружуватись. А от зберегти кохання - це і є та важка праця. Не завжди в житті все гладко, але якщо ти справді любиш того з ким у шлюбі, то маєш йти на компроміси.

Любов проходить. І проходить вона ЗАВЖДИ. А замість неї з*являється найгірше - ОБОВ*ЯЗКИ. І це знають всі. Всі до одного. Тільки дехто тішить себе казочками про збережену любов, а дехто - дивиться правді в очі. І якось з цим бореться.

Коротше кажучи -- ужасть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До 20 - це, в більшості випадків, тільки лямур,а після 20 - розрахунок (тільки в кожного свій)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Замуж не напасть, лишь бы замужем не пропасть"

Колись давно, казала моя вчителька: "не важливо коли, головне за кого!"

Тут нема аксіоми.

Кожному своє + доля.

8 років зустрічей + 11 років шлюбу... І лише на 7 році подружнього життя розуміш, що таке кохання... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny а чому розподіл має бути?

І не обов'язково замість любові приходять обов'язки, вони приходять тоді, коли приходить любов. А любов це ж не тільки пристрасть і шалений секс, це і повага до іншого, і бажання зрозуміти, і допомога, і опіка, і підтримка один до одного. Якщо любов проходить і проходить завжди, то може це була не любов, а так щось, а справжня любов ще прийде. :)

Всі дівчата, які виходять заміж уявляють своє життя в шлюбі щасливим і безтурботним (спа-салони, кава в ліжко, безкінечні походи по магазинах, можливо навіть приготування вишуканої їжі і інші приємності), але навряд чи хтось уявляє себе в шлюбі стомленою, невиспаною, з купою невиконаної роботи і безліччю проблем. Але це реалії життя і нікуди від них не подінешся, хіба що шукати олігарха і виходити за нього заміж, а це вже повний розрахунок.

Мені здається, що зрозуміти, що це саме лямур можна лише згодом. Через роки, коли згадаєш скільки всяких труднощів було, але через все це пройшли і не стали гидкими один одному, а навпаки, оце і є лямур. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю в ідеальному варіанті шлюб - це розрахований любовний союз між чоловіком та жінкою :) Хоча, як доцільно сказано вище "як у кого виходить..."

Та від людей залежить... Нажаль багато хто думає, що після шлюбу партнер зміниться: почне допомагати по господарству, забуде свої шкідливі звички, стане уважнішим. Шановні!!! Не тіште себе марними ілюзіями! Нікуди усе це не зникне! Ба, навіть навпаки почне проявлятися ще чіткіше, бо ж тепер ви живете під одним дахом, постійно перебуваєте у спілкуванні та контакті! Сіра буденність - ось найтяжче випробування для шлюбу! Скількох вона просто з'їдає та підкошує, руйнує щойностворені молоді сім'ї! Як не потрапити у цю пастку? Насправді не так уже й тяжко її уникнути! Навчіться чути та розуміти один одного, досягати консенсусу у гострих питаннях. Навчіться не дорікати один одному за дрібниці, постійно підтримувати один одного. Навіть просте "Все буде добре! Я знаю!..",- сказане твердо та впевнено має таку живильну силу! Шлюб - це як чистий аркуш паперу. Нажаль і разрахунки на ньому теж проводити прийдеться... Але тільки від кожного із нас залежить, чи вони стануть центральним, ключовим зображенням на аркуші чи можливо притуляться десь у куточку картини сімейного життя...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сумно це все

та нема нічого сумного!!!!!!!!!!!!

одружився в 21 рік і ні крапельки НЕ ЖАЛІЮ, хоча всі відговорювали як могли, друзяки, родичі, батьки...., кожен свого носа сунув, щось підказував, розказували в яке пекло залізу і т.д .. гг

Познайомився з нею в чаті Бізарр (вже майже 3 роки пройшло), зустрілися, позустрічалися 2,5 місяці і не зміг я відмовити собі в такому задоволені на все життя.... якби не я, то хтось інший свиснув би точно, моє золотко)))) тому часу не тянув і відразу запропонував себе ) і, як не дивно, нічого не змінилося - як зустрічалися, гуляли, веселились, так і продовжуєм радіти життю, тільки тепер завжди разом.... єдина відмінність - тепер є обручки на пальцях ось і все, що змінилося ;)

Єдине слово - Моє!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! якщо можете його сказати - нема сенсу морочити свою голову лишніми думками! І навпаки - невпевнені що ваше - не варто спішити - будете жаліти)))))

;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Forever Autumn всі люди "собствєнніки" - завжди хочемо мати щось своє...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жінка ніколи не повинна бути ЧИЄЮСЬ....

ну от тільки не потрібно сприймати буквально!!!! ^_^

Моя - це не як річ, власником якої є я!!!! :D

а Моя, це та, з якою я щасливий, та без якої дуже важко уявити своє майбутнє, і та, з якою незрівняється жодна інша :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Женя правий блін:)

Зеаєш, в мене теж є знайомі, котрі одружилися рано (в 21). І до цих пір (шлюбу було 4 роки недавно) мають якісь інтереси (кожен свої), мають захоплення і хобі, подорожують, роблять презентації...ЖИВУТЬ!!!!

Але це єдиний випадок з-поміж всіх моїх одружених знайомих... На жаль. У всіх інших вже поселився побут, тоска зільоная, сварки, скандали, зрада... Жаль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Бугага )))

Скільки води... але купа окремих правдивих фраз. Я не буду гордитися кількістю досвіду і всяке таке, бо вважаю що це фігня і кількість досвіду не грає ніякої ролі. А по суті, то шлюб це і розрахунок і лямур якщо все нормально і щось більш виражено одне якщо не все добре ) Ну ви мене зрозуміли. Я вот женився в 23 ну якщо по роках рахувати і вже от майже рік живем і нічо так вроді... будення і побут дають свої мінуси, але взаємні теплі почуття це долають. Да не спорю - прощє за олігарха і не брати ті всі предразсудки до уваги. Ех... кожному своє з цим не спорю, але це не то, якщо тебе грубо кажучи "тошнить" деколи від людини з якою ти живеш чи ще не почав жити, а тільки зустрічаєшся. Це вже полюбом не твоє... якщо щось дратує в тій людині і так далі... чи запах не той чи вигляд не той ну і т. п. Щасливий шлюб без лямура не буфає і не буфо і не буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо вважаю що це фігня і кількість досвіду не грає ніякої ролі.

ну-ну.. послухаю я тебе через років так 5.

Коли ти вже будеш "умудрённый опытом". Ти за тих 5 років навчишся закривати очі на те, на що не закривав раніше. Навчишся пробачати те, чого раніше пробачити не міг. Рівно так само як і твоя половинка. Якщо ви все ще будете половинками.

І тоді ти скажеш мені чи це любов чи все ж таки розрахунок.. Хто що розраховував??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З часом почуття все ж пригасають або інакше кажучи, переходять в інший стан. І Zheny@, думаю, все ж правий. Критичні періоди сімейного життя є. З віком, з досвідом погляди на багато речей змінюються, проходять переоцінки життєвих цінностей. Добре, коли досвід приходить з роками, гірше - коли роки приходять самі :)

Та все ж думаю , 80% шлюбів укладається все-таки з любові, а не з розрахунку ( принаймні так хотілось би : )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...