Перейти до змісту

Чоловік і жінка - кращі друзі: міф чи реальність?

laska

127 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Ти психолог?

Ми тут не стверджуємо, а дискутуємо, що не забороняється.

Комусь вдається дружити, комусь ні. Хтось умудряється мати сексі і дружити, хтось же навпаки після сексу посварився.

Але ВСІ ці випадки мають право на обговорення.

За професією я не психолог (але у мене дружина психолог :) ) я науковець. Просто не бачу змісту плутати стосунки між чоловіком та жінкою(колеги по роботі, знайомі, сексуальні партнери) із справжньою дружбою. Дружба - це зовсім інша категорія стосунків. І якщо у ній з'являється уже секс, то це можна назвати як завгодно, але під чітку дефініцію поняття ДРУЖБИ, ці стосунки точно не варто підводити!

• Відповідей 83
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
і питання і дискусія, на мою думку, з цього приводу не тільки недоречні, але й не мають ніякого логічного підгрунтя!

Какой ты у нас логичный и правильный ;)

Да вообще никакие вопросы не имеют никаких логических предпосылок - в мире нет логики, а лишь сплошной хаос :D

А дискуссии - всего лишь попытки упорядочить его :D

Опубліковано
і питання і дискусія, на мою думку, з цього приводу не тільки недоречні, але й не мають ніякого логічного підгрунтя!

Какой ты у нас логичный и правильный ;)

Да вообще никакие вопросы не имеют никаких логических предпосылок - в мире нет логики, а лишь сплошной хаос :D

А дискуссии - всего лишь попытки упорядочить его :D

Ти не правий. Те що ми не можемо зрозуміти як певні процеси відбуваються не означає, що вони є хаотичними. Навіть Броунівський рух має певні закономірності, просто на даний момент людство ще не знайшло можливість формалізувати його.

Зрештою, на підтвердження вищесказаному, наведу підрозділ математики та фізики який називається Теорія хаосу! ;)

Опубліковано
Те що ми не можемо зрозуміти як певні процеси відбуваються не означає, що вони є хаотичними. Навіть Броунівський рух має певні закономірності, просто на даний момент людство ще не знайшло можливість формалізувати його.

А может, тебе просто интереснее обсуждать броуновские частицы, а не взаимоотношения между людьми? ;)

...як на мене уже саме питання "Чоловік і жінка - кращі друзі: міф чи реальність?" є недоречним! І усі дискусії, які по ньому ведуться також недоречні! Ну от скажіть, як можна дати єдину правильну відповідь на це питання?!

...

Не можливо і принципово не правильно шукати якусь єдину модель за котрою можуть товаришувати чи не товаришувати чоловіки та жінки. Це ж не якась ізольована система! Тут усіх факторів не врахуєш! Тож повторюсь ще раз: і питання і дискусія, на мою думку, з цього приводу не тільки недоречні, але й не мають ніякого логічного підгрунтя!

Для чего же тогда искать единую модель движения всё тех же частиц? Это мало того, что не логично, так ещё и попахивает растратой государственных денег на всякую фигню :D

Оторвись от науки, в мире есть ещё много чего интересного ;)

Опубліковано

Дружба є дружба, і пофіг чи то одностатева чи двостатева, у двостетевої є свої додаткові радості.

А нащот секс фантазій то в мене вони бувають навіть до неподруг..

Є в мене подружка безвідмовна, ми знею факт нашого несексу бережем як родзинку наших відносин

• 5 тижнів потому...
Опубліковано

Дружба між чоловіком і жінкою існує, але це вже третій тип дружб :) . Її не можна порівнювати ні з чоловічою, ні з жіночою - все-таки різні інтереси. І, на жаль, а може й комусь на щастя, рано чи пізно приходить д.Фрейд: "мальчикам - налево, девочкам - направо". А тут вже безліч варіантів дій від усвідомлення своєї різностатевості - і подальші рівні стосунки, і однобока закоханість, і шлюб і т.і.

• 4 місяця потому...
Опубліковано
Дружба між чоловіком і жінкою можлива, якщо обидві сторони ставлять певні межі в своїх стосунках і не знаходять один одного привабливими. Принаймні, в цьому намагаються переконати нас психологи. Проте ті ж самі фахівці після цієї фрази відразу ж роблять обмовку.

Виявляється, вся справа у відмінності між статтю. Якщо жінка ще якось може уявити собі явні межі між дружбою і коханням, то у чоловіка ця межа стирається в той момент, коли він починає знаходити свою подругу привабливою. А це відбувається часто-густо. Ось так і виходить, що чоловік першим починає демонструвати, що платонічний роман трохи затягнувся, а жінки просто «ведуться» на провокацію.

У жінок же небезпека спокуси не така велика. У них із самого початку присутня відмінність між потенційним партнером і другом. Причому останнього вони рідко знаходять привабливим. Це також співпадає з біологічно-еволюційною тезою, що чоловіки, як правило, не дуже вимогливо відносяться до продовження роду, тоді як жінки більш цілеспрямовані в цьому питанні.

©
Опубліковано
Виявляється, вся справа у відмінності між статтю. Якщо жінка ще якось може уявити собі явні межі між дружбою і коханням, то у чоловіка ця межа стирається в той момент, коли він починає знаходити свою подругу привабливою. А це відбувається часто-густо. Ось так і виходить, що чоловік першим починає демонструвати, що платонічний роман трохи затягнувся, а жінки просто «ведуться» на провокацію.

Чекай но! А що, коли дружба і секс невід'ємні поняття? Тобто чоловічо-жіноча дружба без сексу - не дружба, а так - товаришування.. Спілкування.. Секс це ще не привід, для знайомства.. :)

Я вже, здається, писав вище, про те, що всі відносини між чоловіком і жінкою, все заради сексу, в кінцевому результаті. Якщо ж кінцевий, бажаний, результат якоюсь із сторін не досягнутий, то починається пошук іншого об'єкта для "дружби".

Я в чомусь не правий?

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Ось вам ще приклад: скінчився секс - пропала дружба. Га? Як вам таке ? Хтось колись комусь відмовив (чомось там мотивуючи) і все. Люди перестали дружити. Лишилися тільки сухі "привіти" ..

Я не устану повторять - Любовь (читай дружба) - это костёр - не кинешь палку - погаснет. !!

Що є те є.

Опубліковано

Тобто між чоловіком і жінкою поняття любові і дружби тотожні?

Zheny@, а якщо жінка імпонує тобі як людина, колега, співрозмовник і зовсім не збуджує? Хіба таке не буває?

P.S. Цікава думка тих, хто проголосував, що більше не хоче такої дружби.

Опубліковано

НІ,я не те мав на увазі.

Я мав на увазі, що люди були близькі, дружили ходили на каву/пиво і т.д. І в один прекрасний момент - секс став ТАБУ. І настав кінець дружбі.

Я це як приклад того, що якщо із дружби викинути складову - то її не стане.

Zheny@, а якщо жінка імпонує тобі як людина, колега, співрозмовник і зовсім не збуджує? Хіба таке не буває?

А я завжди обираю собі гарних і сексуальних співрозмовниць! :) Щоб якщо що.. .. жартую.

Ти звичайно ж права.

Тобто між чоловіком і жінкою поняття любові і дружби тотожні?

А як же!! А хіба ні? Дружба - це і є любов, тільки в полегшеному варіанті.

У тебе є подруги? Справжні? Ти їх не любиш?

У мене є друг, ми з ним дружимо вже 25 років. І повір я його люблю. Як друга. (утримайтеся від збочених коментарів, бо модератор потре ці пости)

Опубліковано

вона є дружба між дєвачкою і мальчіком, то я вам кажу. В мене в основному всі подружки то хлопчики. І ми просто дружимо, чесне слово, просто дружимо.

Опубліковано

У меня среди друзей тоже много девушек и тоже дружим. С одной из них уже больше 5-ти лет

Опубліковано

во бач, можна ж дружить. я вже з одним хлопчиком дружу 18 років. і нічо не було. Єдине я його вчила цілуватись, бо він на побачення йшов і йому було стидно шо він не вміє і я помогла другу. бу

Опубліковано

ага. а я з дєвочками дружив. Їм тож над було на побачення. От тільки цілуватися вони вже вміли....і походу краще ніж я.

Але тільки цілуватися....

Опубліковано
ага. а я з дєвочками дружив. Їм тож над було на побачення. От тільки цілуватися вони вже вміли....і походу краще ніж я.

Але тільки цілуватися....

нє. в нас все не так було.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...