Перейти до змісту

Пропоную акцію - боротьба зі штрафами.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

DefJamaica наводив приклад штрафів в Латвії, це нормально КОЛИ ПРАВИЛ ДОТРИМУЮТЬСЯ ВСІ І НАВІТЬ САМІ ДАЇШНИКИ. Держава - це велика система з купою законів, які мають зміст тільки тоді коли їх всі виконують, в противному випадку повинен бути спротив. Коли тебе зупиняють за перевищення швидкості на 5 км/год і довольний даїшник заповнює протокол не помічаючи, як біля вас пролітають круті джипи - таку систему потрібно розвалювати. Однозначно, що багатії, які придумують цю всю казуїстику, ніколи не створять систему в які "опустять " себе до рівня "простих смертних". Тут можливо два варіанти, перший: скидати ту всю наволоч всіх кольорів і обирати нову еліту, яка буде дотримуватись власних законів, або в іншому випадку масовими демонстраціями і блокуваннями урядових, судових і мєнтовських кантор домогтись скасування нових штрафів ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 242
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

...біля вас пролітають круті джипи - таку систему потрібно розвалювати. Однозначно, що багатії, які придумують цю всю казуїстику, ніколи не створять систему в які "опустять " себе до рівня "простих смертних". Тут можливо два варіанти, перший: скидати ту всю наволоч всіх кольорів і обирати нову еліту, яка буде дотримуватись власних законів, або в іншому випадку масовими демонстраціями і блокуваннями урядових, судових і мєнтовських кантор домогтись скасування нових штрафів

romaxa11, офтоп (перманентний здебільшого), ворнінг, 2 дні РО

ps я просив, і попереджав - не з'їжджай в пролетаріат, не в Автопаті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене позавчора штрафанули на 270 грн. за неправильну зупинку. я порився в інтернеті, знайшов цю статтю ( що написана вище). Став перевіряти. Вияснив що прав він був тільки на рахунок 15 днів.

А на рахунок Сум - подумай логічно! тебе зупиняють менти Сум. Їхні менти дають тобі рахунок до оплати. ти цей рахунок не платиш. Тоді постанова іде в виконавчу в Сумах, їхня виконавча звісно переправляє на Волинь і тебе "має" наша виконавча. я думаю так.

Я теж не проти не платити, але все рівно це колись виплеве і заставлять.

Як ти це собi уявляєш? Я приблизно так, як Штірліц, коли його спитав Мюллер в гестапо "як йожикі сношаються?" ;)

(Йожик, невабіду :))

Для танкістів - механізм доставки корреспонденції в держустановах - примітивно-"паперовий". Навіть коли дві установи знаходяться в 1 місті.

Мінти будуть звертати уваги на ці папірці, тільки як їх начальство... по-попі, по-попі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на рахунок Сум - подумай логічно! тебе зупиняють менти Сум. Їхні менти дають тобі рахунок до оплати. ти цей рахунок не платиш.Тоді постанова іде в виконавчу в Сумах, їхня виконавча звісно переправляє на Волинь

а припустімо я його плачу, в с. Крижопіль, Вінницької області. Які подальші дії сумських ментів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо ти нарушив в Сумах, тобі їхні менти дають рахунок на який треба сплатити це бабло. Ти можеш платити штраф на цей рахунок хоть в с.Абрикосівка Закарпатської області, головне що гроші від твоєї фамілії і з номером постанови, за яку ти заплатив, прийшли на рахунок Сум.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо ти нарушив в Сумах, тобі їхні менти дають рахунок на який треба сплатити це бабло. Ти можеш платити штраф на цей рахунок хоть в с.Абрикосівка Закарпатської області, головне що гроші від твоєї фамілії і з номером постанови, за яку ти заплатив, прийшли на рахунок Сум.

так ніби логічно,але є два моменти

1) на початку менти взагалі не давали рахунків.Коли позавчора штрафували тебе, то вже дали рахунок?

2) судячи з статті, ГАЇ ніяк не перевірить чи я заплатив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так! дали копію протокола, постанову та рахунок на який треба платити гроші. І ще такі з улибкою сиділи і показували моє авто сфоткане на "Візір". :) :)

І думаю що не вони стежать чи ти сплатив чи не сплатив. вони тільки виписують штрафи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня такая ситация-вопрос:

Значит мент, сфотографировал машину в движении... т.е. как обычно бывает пробка возле "Проминя", где все пропускают пеших или возле варшавки, где все ломятся по пешеходу в сторону "юванта" от железки. Обычно ждеш перед самой зеброй или за ней (успев тупикнуться в окно за машинкой, которая проехала эту зебру). Получается ты можешь оказаться задним колесом на зебре и в этот момент наш доблесный друг фотографирует твою жопу с номерами... и маячит на выходе своему коллеге остановить вот этот бумерок - ситуация недоказуема?

Какие реально ещё подставы со стороны ментов кто встречал?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їх є стільки, що неперлічити. Ось один з прикладів - ДТП - викликають кредитного коміссара, приїжжає "мєнтовський" підставний, фоткає документи і випаровується.

Якщо доки невпорядку (а в кого вони впорядку? :)) - мєнти починають тебе "розводити" на предмет "знайти токо коміссара і потерти фоткі". Послуга коштує 2оо вічнозелених, дескать "така премія у коміссара, як виявить факт"

Насамом ділі доки - це пробеми мінтів, а страхова такою хвігньою незаймається :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я керував авто за кордоном всі водії та пішоходи нормально дотримуютья правил.

у нас попробували встановити трохи порядок для не вихованих водіів чи пішоходів всі відразу заскиглили...

дотримуйтесь правил (типу плати податки :)) і їзди ( спи ) спокійно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я керував авто за кордоном всі водії та пішоходи нормально дотримуютья правил.

у нас попробували встановити трохи порядок для не вихованих водіів чи пішоходів всі відразу заскиглили...

дотримуйтесь правил (типу плати податки <_<) і їзди ( спи ) спокійно :)

Ооооо !!!! Это наверное был первый и последний раз когда ты держался за руль. ГДЕ ТЫ УВИДЕЛ "трохи порядку". Да бояться стали больше, НО МОЗГИ ОСТАЛИСЬ ПРЕЖНИЕ. Попробуй СЛАВЯН отучить пить водочку (в общем смысле). Сделай её родимую по милион баксов за бутылочку, что пить перестанут? То то!

А по поводу исполнительных процедур, то если мне неизменяет память , дело о штрафе в суде должно быть рассмотрено в течении месяца, потом типа анулируется. Так вот пока ваш протокол будет гулять по просторам Украины --- он "протухнет". Мне это говорили Харьковские менты которые на меня писали протокол, кстати он так и не пришёл. Наверное испортился по дороге :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ооооо !!!! Это наверное был первый и последний раз когда ты держался за руль.

ворнінг, вчимося взаємоввічливості, надалі в РО. ок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їх є стільки, що неперлічити. Ось один з прикладів - ДТП - викликають кредитного коміссара, приїжжає "мєнтовський" підставний, фоткає документи і випаровується.

Якщо доки невпорядку (а в кого вони впорядку? :0043:) - мєнти починають тебе "розводити" на предмет "знайти токо коміссара і потерти фоткі". Послуга коштує 2оо вічнозелених, дескать "така премія у коміссара, як виявить факт"

Насамом ділі доки - це пробеми мінтів, а страхова такою хвігньою незаймається :)

Я вообще ничего не понял из твоего поста.

А по поводу Крыжополя и Сум - это если ты протокол подписал и согласился. А если нет то тебе никакой штраф на месте не выписывают. А если ты еще ходатайство сразу подал на рассмоотрение по месту жительства:0056:. А можно еще не платить и перед техосмотром машину продать ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вообще ничего не понял из твоего поста.

:)

От попадеш в дтп з автоцивілкою на руках - зразу все поймеш :0043:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Доброго дня All!

Можливо хтось порадить саме на рахунок боротьби зі штрафом в моїй ситуації.

Сьогодні, 24-12-2008 року їду я по вул. Теремнівська в сторону вул. Рівненська. Доїхав до перекопу (перекопана вулиця, щось роблять невідоме). Перед перекопом повернув собі наліво, потім знову наліво, ну і виїхав собі біля Теремнівський саун. Ну і поїхав собі в сторону пр-ту Відродження. А тут незадача - стоїть ДАЇшна машина, ну і відповідно спиняє всіх, хто рухається в сторону пр-ту Відродження. Спинив, підійшов, представився, попросив документи, ну і попросив пройти до їх машини для оформлення протоколу. На запитання - чому зупинили відповів: "Проїхали на знак заборони руху (вул. Січова - вулиця з одностороннім рухом)". Коли я почав говорити, що того знаку там немає, а якщо навіть він і є - то його не видно. Але толку було мало. ДАЇшник не погоджувався і просив іти до них в машину. Я люб'язно відмовився і сказав, що якщо він не проти - я почекаю на протокол в себе в машині.

Чекав хвилин 20. Приніс бамаги - вручив мені для підпису "Постанову по справі про адміністративне порушення", з запитанням чи влаштовує мене сума штрафу (280 грн.) і типу вона мінімальна. Ознайомившись з Постановою і не підписавши її я попросив надати для ознайомлення Протокол про адміністративне порушення, на що ДАЇшник грубо відповів: "Підпишіть Постанову - отримаєте Протокол для ознайомлення", на що я ввічливо не погодився і попросив ще разо відрекомендуватися, записав прізвище, № жетона, ну попросив показати Посвідчення працівника Даї. Прохання показати посвідчення роздратувало пана старшого сержанта в кінець. Відповідь була щось типу: Ми не зобов'язані показувати свої посвідчення кожному, хто його вимагає. Тоді я попросив надати для ознайомлення наряд на чергування в даному районі, відповідь була та сама. Попросив ознайомити мене з порушенням ПДР та зі статтею 122 п.1 Кодексу про адміністративні порушення на папері (не на словах), на що він сказав, що правила ДР мають знати всі водії, а Кодекса при собі він не має і не зобов'язаний він мені його надавати. Після чого він сказав, що якщо я не хочу підписувати, то можу собі їхати, а якщо не віддам оригінал Постанови - то я буду жорстоко наказаний. І пішов собі в машину. Ну і я слідом, зі своїми проханнями, які ще більше дратували пана старшого сержанта, а надалі і пана сержанта (напарника, який повідомив мене що я Інтернетів начитався та телевізорів надивився забагато). Після 20 хвилин дискусії (під час якої протокол був дооформлений свідками (один п... дар підписався, якого також зловили + підпис пана сержанта). Я ознайомився з протоколом, поставив Зетку на порожньому місці порушення (під крики пана сержанта нічого не чиркати), надав своє пояснення, в графі (підпис порушника) розписався, закреслив слово (порушника) і в дужках написав (ознайомлений).

Після оформлення протоколу, отримання копій, спеціально поїхав подивитися на знак. Так. По вул. Теремнівська в одну і другу сторону є знак "Рух прямо". А зі сторони Теремнівських саун ніякого знака немає. 

Вибачайте, що багато каракульок, але хочеться всю ситуйовину розписати, можливо в когось будуть коментарі або зауваження, а можливо і поради. 

До введення нових штрафів старався їх не порушувати, а зараз тим більше. 

Платити не хочеться, знаючи, що ті гроші йдуть в нікуди. А пробачати ту грубість не хочеться. 

Ще запитання, де можна знайти документальне підтвердження того, що ДАЙ-ці зобов'язані надавати свої документи для ознайомлення і які саме?

Чи варто подавати в суд і як правильно оформляти це все діло?

Чи може другий ДАЄць виступати в ролі свідка?

Документи додаю

icon_plus_1.gifКлік

post-224-1230136793.jpg

post-224-1230136820.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну що, немає юристів на форумі? Ніхто нічого не порадить, не підкаже?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що порушення було так як їхати цією вулицею в бік Відродження дійсно неможна. Колись в мене була аналогічна ситуація, але я відмазався тим, що сказав, що я приїжджав в БТІ і повертаюсь назад і ніяких знаків з вул. Теремнівської небачив. Платити чи неплатити штраф вирішуй сам. На цю тему вже були різні обговорення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що порушення було так як їхати цією вулицею в бік Відродження дійсно неможна. Колись в мене була аналогічна ситуація, але я відмазався тим, що сказав, що я приїжджав в БТІ і повертаюсь назад і ніяких знаків з вул. Теремнівської небачив. Платити чи неплатити штраф вирішуй сам. На цю тему вже були різні обговорення.

Я розумію, що порушив. Але порушив, якщо їхати з вул. Теремнівська. А от коли їдеш зі сторони Теремнівських сайн, знака там ніякого немає, а якщо є, проглядається погано, тобто його не видно. Буду сьогодні в тих краях, сфотаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ДСТУ 4001-2002:10.7.11ЗНАКИ ДОРОЖНІ

Загальні технічні умови. Правила застосування:

10.1.1 Дорожні знаки повинні розташовуватись так, щоб їх добре бачили учасники дорожнього руху

як у світлий, так і в темний час доби, була забезпечена зручність експлуатації і обслуговування, а також

було неможливе їх ненавмисне пошкодження. При цьому вони не повинні бути затулені від учасників

дорожнього руху будь-якими перешкодами (зеленими насадженнями, щоглами зовнішнього освітлення

тощо.).

Під час розташування дорожніх знаків повинна бути забезпечена спрямованість інформації, яку вони передають, тільки до тих учасників руху, для яких її призначено.

На ділянках доріг, де дорожню розмітку важко побачити (сніг, бруд тощо) або не можна віднови¬ти, повинні бути установлені відповідні за змістом дорожні знаки.

Ще з приказу №1111:

4. Функції ДПС

4.1. Контроль за дорожнім рухом, тобто виявлення порушень законодавства, правил, норм і стандартів у сфері убезпечення дорожнього руху.

Тобто, в теорії, даїшники повинні слідкувати за правильністю розтановки знаків і в разі порушень напрягати кого слід.

Далі:

ПДР: 2.14. Водій має право:

* в) знати причину зупинки, перевірки та огляду транспортного засобу посадовою особою державного органу, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом, а також її прізвище і посаду;

* г) вимагати від особи, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом та зупинила транспортний засіб, пред'явлення посвідчення її особи;

Для працівника Даї це нагрудний значок і саме позвідчення (документ). Він зобовязаний тобі його пред'явити.

Раджу писати скаргу. Шаблон додаю. Правда він на рос. мові, але перекласти і підвести до твого випадку думаю не проблема.

Після 20 хвилин дискусії (під час якої протокол був дооформлений свідками (один п... дар підписався, якого також зловили + підпис пана сержанта

Свідок - це людина, який відома якась інформація стосовно справи. Наскільки я памятаю, сержант тут якраз свідком і не може бути, а от твої пасажири (якщо вони були і все бачили) - запросто. І зацікавлені особи вони, чи ні - визначає тільки суд. Так що можна ще до скарги дописати, що свідок притягнений за вуха сержантом і поставив свій підпис під тиском, а стосовно справи не знає нікуя.

______.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще можна почитати тут4 шага, чтобы оспорить штраф ГАИ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім дякую. Питання одне залишилось. На кого адресувати скаргу?

П.С. Сьогодні їду від Театрального з розвантаження товару. Біля 1 школи стоїть відома мені вже машинка і ті самі хлопаки, які вчора мене тормознули вже там пасуться (на знак). Ну і знову ж таки тормознули мене, а коли побачили, що це я, аж обрадувались. Ну я, не порушуючи ПДР, зупинився в метрах 50 від них, ну підходить довольний вчорашній старший сержант до мене і відразу зі словами "Нарушаєм" починає вимагати від мене документи. Ну я попросив його чемно відрекомендуватися. Ну він віддав мені честь, відрекомендувався. Я знову ж попросив його надати мені для ознайомлення посвідчення працівника. Посмішка з уст зникла, він порадив мені згадати вчорашнє, на що я йому відповів, що я в такому випадку змушений буду ознайомити його з Статтею 5 закону "Про міліцію" (судячи з його виразу обличчя можна було зрозуміти, що не тільки про статтю, а й про закон такий він навіть не підозрював). Забувши по якій причині він мене зупинив, він віддав честь, попрощався та побажав щасливої дороги. Ну я ого попередив, що ми ще не прощаємся. Ось такі справи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Малацца!

На рахунок кому слати скаргу, то краще певно в Ярчика запитати. Хоча, для початку думаю можна написати начальнику того сержанта. Чи просто начальнику Даї.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні зранку їздив на місце вчорашньої пригоди. Викладаю фото:

1. Тут мене застукали.

icon_plus_1.gifКлік
post-224-1230217935.jpg

2. Причина мого "порушення". 

icon_plus_1.gifКлік
post-224-1230218047.jpg 

3. Ну а тут сам поворот і знак.

icon_plus_1.gifТут
post-224-1230218159.jpgpost-224-1230218186.jpgpost-224-1230218214.jpgpost-224-1230218243.jpgpost-224-1230218272.jpg 

Може хтось ще прокоментує?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Venom тут нєфіг щось доказувати - МОЛОДЕЦЬ!!!! Штрафи - це нова форма терору бидлом яке колись було поряд з нами. Вчора їздив в Рівне і назад - не штрафанули, бо не нарушив, бо не нарушаю і перестраховуюсь триндець - після дороги дуже втомився - дорога стала брати набагато більше нервів - це вже не задоволення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось я суть порушення все рівно не вловив. На фото добре видно знак "Рух тільки прямо". Яке він відношення має до ситуації?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...