Перейти до змісту

Пропоную акцію - боротьба зі штрафами.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

з цьго http://www.cripo.com.ua/?sect_id=4&aid=63572 , я зробив висновок , що при отримані квітанції на штраф , з спокійною совістю її можна кинути в .... бардачок і забути . :dont: при всяких не понятках чого не заплатив штраф, спокійно написати - що при подорожі по Україні з Чопа до Хутора Михайловського  десь в мене проснулась совість і я заплатив штраф ,правда не села ,не району і даже області не памятаю.(квитанцію я їм не обязан предоставляти ), шукайте мол.

ЗИ  З власного досвіду .колись з налогової прийшла бумага , що я їм щось должен , правда в фамілії була одна буква перепутана , я прийшов туда показав свого паспорта і домову книжку і сказав що за вказаною адресою такий не проживає , а якщо він вам щось заборгував то ви його і шукайте , досі шукають  ;)

• Відповідей 224
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Так, і не зовсім так. Якщо треба принести в ДАЙ на Коньякіна платіжку скажем на 230 грн. - рекомендую таки піти в банк, і заплатити в казначейсво 23 грн. Нолик домалюєте самі ;)

Автор прав в одному - бардак в мусорів такий, що гріх не покористуватись :dont:

Ще почитати Святогора можна тут. Пише під ніком Неравнодушний. Потім зроблю "витяжку".

Опубліковано

Доречі коли платив свій штраф мене вразила абсолютна відсутність контролю за проплатами, і ще один ньюанс, що платіжку разом з всіма протоколами і квитанціями я маю возити при собі два роки - бардак. Дай Бог щоб Алєксій Святогор був правим, хоча все на це і змахує - святий чоловік він, побільше б таких.

Опубліковано

власне вчора мав розмову з Латишом =)

доволі довго ми з ним спілкувалися =) і я якось обмовився, шо недавно заплатив 270грн штрафу за порушення ПДР!

і тут почалося =)

в них за перевищення швидкості на 20км/ч штраф від 400 до 600 єврів!!! за перевищення на 50км/ч (!) від 1200 до позбавлення права керувати авто на 5 років !!!

35євро за ремені, 70 за неправильне паркування, 500 за світлофор, 500 за знак .... і тд =)

каже теж, шо спочатку народ просто був в шоці =) але минуло пару років, і все стало на свої місця .... ну але власне влада там не така корумпована, ну і самі ГАЙці також (по крайній мірі по його словам, звичайний корінний житель провінційного містечка)!!!!11

З.І.

нічого нового =) але всерівно =) доволі цікаве інфо ...

Опубліковано
Участники дорожного движения получившие постановления о наложении штрафа, должны в течении 15 дней оплатить штраф и с квитанцией обратиться в ГАИ для внесения в базу данных факта закрытия нарушения (оставив копию корешка об оплате)

В случае если в момент нарушения управлял не владелец, а водитель управляющий ТС по доверенности, то владелец должен обеспечить явку водителя в ГАИ для составления протокола. На это законом отведено 10 дней, в противном случае штраф оплачивает владелец.

http://avtoazov.com.ua/autonews/177

Цікаво, на основі чого така вимога.

Опубліковано

Все-таки цікаво чи є в ментів централізована база даних по оплачених/неоплачених штрафах. Інакше звісно - нафіг платить?

Опубліковано

Окуратно, там ще прінтер нужон матрічний, і папір відповідний. Бо якщо впіймають:

Стаття 194. Підробка документів, штампів і печаток, збут їх

та використання підроблених документів

Підробка посвідчення або іншого документа, який видається

державним або громадським підприємством, установою чи організацією

і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою

використання його як самим підроблювачем, так і іншою особою, збут

такого документа, а так само виготовлення підроблених штампів або

печаток державних чи громадських підприємств, установ або

організацій з тією ж метою або збут їх —

караються позбавленням волі на строк до двох років або

виправними роботами на той же строк.

Використання завідомо підробленого документа —

карається позбавленням волі на строк до одного року, або

виправними роботами на той же строк, або штрафом від ста до

двохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Дії, передбачені частиною 1 цієї статті, якщо вони вчинені

повторно, —

караються позбавленням волі на строк до п'яти років з

конфіскацією майна або без такої.

Імовірніше за все - виділене

Вже краще робіть, так як я казав - "помилка в суммі". Довести вашу вину буде вкрай складно, саме гірше, що зроблять - відправлять доплачувати.

Опубліковано

Люди! стаття про погане законодавство звичайно правда, але тема слідуюча!

Коли виписують штраф - дають протокол, постанову та номер рахунку. Вказано в постанові що цей рахунок ви маєте сплатити в термін 15 днів. на даний момент це "чесаловка", бо закон вступає в силу з 1 січня 2009 року. от якщо вже після 1 січня ви ще не сплатили, ставка дійсно збільшується в двічі.

На рахунок інформаційної бази: в кожній області свій рахунок, тому кожна область має свою базу порушників. якщо ви не сплатите, до Вас прийде виконавча і погрожуючи забрати майно, на суму штрафу, змусить Вас сплатити - вже подвійну ставку. Ось такі вареникі! :)

З підробкою квитанцій - ну це на хоробрих: по -перше стаття, а по другє все рівно заставлять платити. Тому вихід один - обминати ДАІшників і не нарушати ПДР. :)

Опубліковано

Мене позавчора штрафанули на 270 грн. за неправильну зупинку. я порився в інтернеті, знайшов цю статтю ( що написана вище). Став перевіряти. Вияснив що прав він був тільки на рахунок 15 днів.

А на рахунок Сум - подумай логічно! тебе зупиняють менти Сум. Їхні менти дають тобі рахунок до оплати. ти цей рахунок не платиш. Тоді постанова іде в виконавчу в Сумах, їхня виконавча звісно переправляє на Волинь і тебе "має" наша виконавча. я думаю так.

Я теж не проти не платити, але все рівно це колись виплеве і заставлять.

Опубліковано

DefJamaica наводив приклад штрафів в Латвії, це нормально КОЛИ ПРАВИЛ ДОТРИМУЮТЬСЯ ВСІ І НАВІТЬ САМІ ДАЇШНИКИ. Держава - це велика система з купою законів, які мають зміст тільки тоді коли їх всі виконують, в противному випадку повинен бути спротив. Коли тебе зупиняють за перевищення швидкості на 5 км/год і довольний даїшник заповнює протокол не помічаючи, як біля вас пролітають круті джипи - таку систему потрібно розвалювати. Однозначно, що багатії, які придумують цю всю казуїстику, ніколи не створять систему в які "опустять " себе до рівня "простих смертних". Тут можливо два варіанти, перший: скидати ту всю наволоч всіх кольорів і обирати нову еліту, яка буде дотримуватись власних законів, або в іншому випадку масовими демонстраціями і блокуваннями урядових, судових і мєнтовських кантор домогтись скасування нових штрафів ;)

Опубліковано
...біля вас пролітають круті джипи - таку систему потрібно розвалювати. Однозначно, що багатії, які придумують цю всю казуїстику, ніколи не створять систему в які "опустять " себе до рівня "простих смертних". Тут можливо два варіанти, перший: скидати ту всю наволоч всіх кольорів і обирати нову еліту, яка буде дотримуватись власних законів, або в іншому випадку масовими демонстраціями і блокуваннями урядових, судових і мєнтовських кантор домогтись скасування нових штрафів

romaxa11, офтоп (перманентний здебільшого), ворнінг, 2 дні РО

ps я просив, і попереджав - не з'їжджай в пролетаріат, не в Автопаті

Опубліковано
Мене позавчора штрафанули на 270 грн. за неправильну зупинку. я порився в інтернеті, знайшов цю статтю ( що написана вище). Став перевіряти. Вияснив що прав він був тільки на рахунок 15 днів.

А на рахунок Сум - подумай логічно! тебе зупиняють менти Сум. Їхні менти дають тобі рахунок до оплати. ти цей рахунок не платиш. Тоді постанова іде в виконавчу в Сумах, їхня виконавча звісно переправляє на Волинь і тебе "має" наша виконавча. я думаю так.

Я теж не проти не платити, але все рівно це колись виплеве і заставлять.

Як ти це собi уявляєш? Я приблизно так, як Штірліц, коли його спитав Мюллер в гестапо "як йожикі сношаються?" ;)

(Йожик, невабіду :))

Для танкістів - механізм доставки корреспонденції в держустановах - примітивно-"паперовий". Навіть коли дві установи знаходяться в 1 місті.

Мінти будуть звертати уваги на ці папірці, тільки як їх начальство... по-попі, по-попі :)

Опубліковано
А на рахунок Сум - подумай логічно! тебе зупиняють менти Сум. Їхні менти дають тобі рахунок до оплати. ти цей рахунок не платиш.Тоді постанова іде в виконавчу в Сумах, їхня виконавча звісно переправляє на Волинь

а припустімо я його плачу, в с. Крижопіль, Вінницької області. Які подальші дії сумських ментів?

Опубліковано

якщо ти нарушив в Сумах, тобі їхні менти дають рахунок на який треба сплатити це бабло. Ти можеш платити штраф на цей рахунок хоть в с.Абрикосівка Закарпатської області, головне що гроші від твоєї фамілії і з номером постанови, за яку ти заплатив, прийшли на рахунок Сум.

Опубліковано
якщо ти нарушив в Сумах, тобі їхні менти дають рахунок на який треба сплатити це бабло. Ти можеш платити штраф на цей рахунок хоть в с.Абрикосівка Закарпатської області, головне що гроші від твоєї фамілії і з номером постанови, за яку ти заплатив, прийшли на рахунок Сум.

так ніби логічно,але є два моменти

1) на початку менти взагалі не давали рахунків.Коли позавчора штрафували тебе, то вже дали рахунок?

2) судячи з статті, ГАЇ ніяк не перевірить чи я заплатив.

Опубліковано

так! дали копію протокола, постанову та рахунок на який треба платити гроші. І ще такі з улибкою сиділи і показували моє авто сфоткане на "Візір". :) :)

І думаю що не вони стежать чи ти сплатив чи не сплатив. вони тільки виписують штрафи

Опубліковано

У меня такая ситация-вопрос:

Значит мент, сфотографировал машину в движении... т.е. как обычно бывает пробка возле "Проминя", где все пропускают пеших или возле варшавки, где все ломятся по пешеходу в сторону "юванта" от железки. Обычно ждеш перед самой зеброй или за ней (успев тупикнуться в окно за машинкой, которая проехала эту зебру). Получается ты можешь оказаться задним колесом на зебре и в этот момент наш доблесный друг фотографирует твою жопу с номерами... и маячит на выходе своему коллеге остановить вот этот бумерок - ситуация недоказуема?

Какие реально ещё подставы со стороны ментов кто встречал?

Опубліковано

їх є стільки, що неперлічити. Ось один з прикладів - ДТП - викликають кредитного коміссара, приїжжає "мєнтовський" підставний, фоткає документи і випаровується.

Якщо доки невпорядку (а в кого вони впорядку? :)) - мєнти починають тебе "розводити" на предмет "знайти токо коміссара і потерти фоткі". Послуга коштує 2оо вічнозелених, дескать "така премія у коміссара, як виявить факт"

Насамом ділі доки - це пробеми мінтів, а страхова такою хвігньою незаймається :)

Опубліковано

я керував авто за кордоном всі водії та пішоходи нормально дотримуютья правил.

у нас попробували встановити трохи порядок для не вихованих водіів чи пішоходів всі відразу заскиглили...

дотримуйтесь правил (типу плати податки :)) і їзди ( спи ) спокійно :)

Опубліковано
Ооооо !!!! Это наверное был первый и последний раз когда ты держался за руль.

ворнінг, вчимося взаємоввічливості, надалі в РО. ок?

Опубліковано
їх є стільки, що неперлічити. Ось один з прикладів - ДТП - викликають кредитного коміссара, приїжжає "мєнтовський" підставний, фоткає документи і випаровується.

Якщо доки невпорядку (а в кого вони впорядку? :0043:) - мєнти починають тебе "розводити" на предмет "знайти токо коміссара і потерти фоткі". Послуга коштує 2оо вічнозелених, дескать "така премія у коміссара, як виявить факт"

Насамом ділі доки - це пробеми мінтів, а страхова такою хвігньою незаймається :)

Я вообще ничего не понял из твоего поста.

А по поводу Крыжополя и Сум - это если ты протокол подписал и согласился. А если нет то тебе никакой штраф на месте не выписывают. А если ты еще ходатайство сразу подал на рассмоотрение по месту жительства:0056:. А можно еще не платить и перед техосмотром машину продать ;)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Доброго дня All!

Можливо хтось порадить саме на рахунок боротьби зі штрафом в моїй ситуації.

Сьогодні, 24-12-2008 року їду я по вул. Теремнівська в сторону вул. Рівненська. Доїхав до перекопу (перекопана вулиця, щось роблять невідоме). Перед перекопом повернув собі наліво, потім знову наліво, ну і виїхав собі біля Теремнівський саун. Ну і поїхав собі в сторону пр-ту Відродження. А тут незадача - стоїть ДАЇшна машина, ну і відповідно спиняє всіх, хто рухається в сторону пр-ту Відродження. Спинив, підійшов, представився, попросив документи, ну і попросив пройти до їх машини для оформлення протоколу. На запитання - чому зупинили відповів: "Проїхали на знак заборони руху (вул. Січова - вулиця з одностороннім рухом)". Коли я почав говорити, що того знаку там немає, а якщо навіть він і є - то його не видно. Але толку було мало. ДАЇшник не погоджувався і просив іти до них в машину. Я люб'язно відмовився і сказав, що якщо він не проти - я почекаю на протокол в себе в машині.

Чекав хвилин 20. Приніс бамаги - вручив мені для підпису "Постанову по справі про адміністративне порушення", з запитанням чи влаштовує мене сума штрафу (280 грн.) і типу вона мінімальна. Ознайомившись з Постановою і не підписавши її я попросив надати для ознайомлення Протокол про адміністративне порушення, на що ДАЇшник грубо відповів: "Підпишіть Постанову - отримаєте Протокол для ознайомлення", на що я ввічливо не погодився і попросив ще разо відрекомендуватися, записав прізвище, № жетона, ну попросив показати Посвідчення працівника Даї. Прохання показати посвідчення роздратувало пана старшого сержанта в кінець. Відповідь була щось типу: Ми не зобов'язані показувати свої посвідчення кожному, хто його вимагає. Тоді я попросив надати для ознайомлення наряд на чергування в даному районі, відповідь була та сама. Попросив ознайомити мене з порушенням ПДР та зі статтею 122 п.1 Кодексу про адміністративні порушення на папері (не на словах), на що він сказав, що правила ДР мають знати всі водії, а Кодекса при собі він не має і не зобов'язаний він мені його надавати. Після чого він сказав, що якщо я не хочу підписувати, то можу собі їхати, а якщо не віддам оригінал Постанови - то я буду жорстоко наказаний. І пішов собі в машину. Ну і я слідом, зі своїми проханнями, які ще більше дратували пана старшого сержанта, а надалі і пана сержанта (напарника, який повідомив мене що я Інтернетів начитався та телевізорів надивився забагато). Після 20 хвилин дискусії (під час якої протокол був дооформлений свідками (один п... дар підписався, якого також зловили + підпис пана сержанта). Я ознайомився з протоколом, поставив Зетку на порожньому місці порушення (під крики пана сержанта нічого не чиркати), надав своє пояснення, в графі (підпис порушника) розписався, закреслив слово (порушника) і в дужках написав (ознайомлений).

Після оформлення протоколу, отримання копій, спеціально поїхав подивитися на знак. Так. По вул. Теремнівська в одну і другу сторону є знак "Рух прямо". А зі сторони Теремнівських саун ніякого знака немає. 

Вибачайте, що багато каракульок, але хочеться всю ситуйовину розписати, можливо в когось будуть коментарі або зауваження, а можливо і поради. 

До введення нових штрафів старався їх не порушувати, а зараз тим більше. 

Платити не хочеться, знаючи, що ті гроші йдуть в нікуди. А пробачати ту грубість не хочеться. 

Ще запитання, де можна знайти документальне підтвердження того, що ДАЙ-ці зобов'язані надавати свої документи для ознайомлення і які саме?

Чи варто подавати в суд і як правильно оформляти це все діло?

Чи може другий ДАЄць виступати в ролі свідка?

Документи додаю

icon_plus_1.gifКлік

post-224-1230136793.jpg

post-224-1230136820.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...