Перейти до змісту

Пропоную акцію - боротьба зі штрафами.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

...есть автолюбители, которые например ездят 3 раза в месяц на дачу, на своей старенькой Таврии...

...Я не пристегнулся значит 85гр, а другой водитель "почти" не пристегнулся поэтому с него 50, а третий пристегнулся но не совсем поэтому с него 65...

От якраз ця різниця і дає можливість порушнику ставити питання про стягнення з нього меншої суми штрафу. Не лишнім буде возити з собою довідки про доходи, про склад сім'ї і кількість утриманців, документи, які підтверджують інші обставини... і в протоколі, якщо дійсно порушив - писати щось на зразок "з допущеним порушенням погоджуюся; однак, зважаючи на мій матеріальний стан, наявність двох дітей, які перебувають в мене на утриманні, та трьох колишніх дружин, яким я плачу аліменти - прошу застосувати мінімальне покарання, передбачене Кодексом України про адміністративні правопорушення за допущений мною проступок. На майбутнє зобов'язуюся уникати порушень законодавства". Не знаю, як гаїшнику, але судді простіше піти назустріч людині, та стягнути мінімум і добитися визнання людиною своєї провини, ніж якщо людина заартачиться, і оскаржуватиме судові акти у випадку накладення максимального стягнення. Тим більше, що в даний час постанови суддів можуть оскаржуватися в загальному порядку апеляційному суду, а не лише голові апеляційного суду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 242
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Нє народ, я шось трошки не можу зрозуміти логіку. Тільки підняли штрафи (за що їм величезне дякую!), на дорогах робиться спокійніше, зразу в крик, що за бардак, такі високі штрафи. А ти (ти - це узагальнена персона, яка так проти штрафів) поїдь наприклад в так кохану нами Європу за їхній порядок, і поцікався які у них штрафи, і які заробітні плати, щоб переконатись шо співідношення з.п/штраф для них ой яке немаленьке.

Чи для нас краще тут не лаятись на штрафи, проте кожен день оновлювати топік про автомобільні аварії???

Тоді, як похідним, постає запитання: народ, ми всі так прагнем жити в культурному суспільстві, де панує порядок, але коли такий порядок починають встановлювати (я не маю на увазі що оці штрафи, це свідчення того що влада прозріла, і зрозуміла що в країні таки бардак і порядок потрібно починати наводити, аж ніяк), ми в крик, нам бачите так не подобається. Ви думаєте в Німеччині, наприклад, не плюють на тротуар, чи жувальну гумку не викидають на тротуар (чи який там тротуар, там така дикість, що навіть в лісі ніхто собі не дозволить такого), тому що природу вони всі так поголовно люблять? Ага, вже. Бо знає, що як кине, то стільки влуплять штрафу, що до кінця життя на ту жуйку дивитись не захочеться.

Так що моя думка така, тільки там буде починатись порядок, де панують жорстокі покарання. Інакшими методами людство, поки що, наводити порядок не навчилось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

McLaren +1, і всі хто за те щоб їздити по правилам, а не думати як не оплатити штраф теж +1

Я от коли побачив назву топіку відразу подумав що тут обговорювати пропонують як ми краще сталїздити, а тут навпаки.... Я от доїхав по правилам з Київа до Луцька за 6 годин і нічого, абсолютно нічого не сталося (звичайно менше пятигодин займала дорога бо шеф оплачувавштраф). І надалі так їздитиму, і шеф мені нічого не скаже на те що їду тільки 100 кмгод за містом. На своїй авто вже давно так їзджу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте за офтоп, а цікаво чи читають ДАІшники цю вітку ... щоб вони відповіли на всі наші питання тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штрафи штрафами, але не на всіх вони діють однаково. Так, на дорогах стало спокійніше, до пішоходів ставляться дбайливіше. Це, звичайно, добре. Але не всі на ті штрафи зважають. Колись був дієвий механізм бороться з порушеннями - дірки в талоні. Штрафів не так боялися, як заробити "дірку", бо добре знали, чим то загрожує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штрафи штрафами, але не на всіх вони діють однаково. Так, на дорогах стало спокійніше, до пішоходів ставляться дбайливіше. Це, звичайно, добре. Але не всі на ті штрафи зважають. Колись був дієвий механізм бороться з порушеннями - дірки в талоні. Штрафів не так боялися, як заробити "дірку", бо добре знали, чим то загрожує.

Прогресс!!!Теперь заместь дырок,все регистрируеться копутером.И если на тебя прийдет определенное количество протоколов,то у тебя так же заберут права! Даже если у тебя штраф талон "чистинький"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я взагалі вважаю, що штрафи в нас не зависокі, а занизькі. За деякі порушення я б штраф замінив на побиття різками на центральній площі міста, з конфіскацією автомобіля і занесенням попередження ногою в грудну клітку. Тільки все це за однієї умови -- щоб перед законом одні не були рівніші за інших, і якщо штрафи, то для всіх, хто порушив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За деякі порушення я б штраф замінив на побиття різками на центральній площі міста, з конфіскацією автомобіля і занесенням попередження ногою в грудну клітку. Тільки все це за однієї умови -- щоб перед законом одні не були рівніші за інших, і якщо штрафи, то для всіх, хто порушив.

Отож і воно, що як би ж всі були рівними перед законом. А то в нас ще мабуть нескоро буде. Юга Луценко на 700 грн. за 7 хвилин наїздив і тільки посміявся з цього. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 McLaren - Ти звісно, все чітко окреслив і багато чому з тобою згідний. Але розумієш, тут є одне цікаве питання. Справа в тому, що Луценко і його рідні, та навіть вся політична та економічна еліта України, ці штрафи платити небудуть, а порушують ПДР ще й як :) ! Виходить так, що ці штрафи впроваджуються для "холопів", а еліта вища над Правилами ПДР. Ось саме з цієї не справедливості, і грунтується ця різка недовіра до штрафів. Бо ці штрафи будуть бити по найслабшій ланці водіїв, по тим, які виживають дякуючи свому авто.

По-друге, ти сильно впевнений, що кошти дойдуть до місце призначення, і що там не має "риб приліпал"? В умовах гіпер розкрадання держкоштів, не хочеться дарити їх депутатам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Harddriver +1 за тему, шкода що тут більшість велосипедистів діляться роздумами, ну-ну. В цих штрафах нема логіки і замучені суто під взятки, хоч і не буду їх давати і за це попав замість 50грн на 260грн.

Пояснюю, в кримінальному кодексі є різний ступінь тяжкості злочину: грабанув сумочку, грабанув в особливо великих розмірах (всі політики і чинуші верхньої ланки) настріляв по мозгах, закопав до півсмерті (пр.Янукович), згвалтував, групове згвалтування (пр.Янукович), вбивство, вбивство в стані сп'яніння, державна зрада (всі політики і чинуші верхньої ланки) і фальшивомонетництво. За кожен з цих злочинів передбачена різна міра покарання, а що з новими штрафами, вони всі загнані в один проміжок і виділяється тільки штраф за пасок безпеки і їзду в стані сп'яніння. Якщо б вони були більш диференційовані і відповідали реальному стану небезпеки все було б нормально і водії які їздять за правилами були б спокійні. Минулого тижня мого родича зупинили просто для огляду, знайшли що відсутня підсвітка заднього номера - штраф 179грн. Питання чим підсвітка заднього номера впливає на стан аварійності на дорозі, в когось є статистика?

Хто не стикнувся в плотну з цими штрафами просто не розуміють глибину "маразму", а реально глибину цинізму з яким нові штрафи писались.

Питання наступне, а чого наприклад за зупинку під знаком не штрафанути ПОРУШНИКА на 2000-3500грн, раз вже та наволоч знайшла гроші на тачку і пальне то й знайде гроші на цей штраф.

Сума в 50 і 100грн штрафу за дрібні порушення типу зупинки під знаком, перетину суцільної (підкреслюю перетину а не обгону через суцільну) і подібних було б достатньо. Сьогодні це немалі гроші і їх втратити було б прикро але підкреслюю не для того ці штрафи писались щоб забеспечувати порядок а для доїння бабла!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 McLaren Бо ці штрафи будуть бити по найслабшій ланці водіїв, по тим, які виживають дякуючи свому авто.

По-друге, ти сильно впевнений, що кошти дойдуть до місце призначення, і що там не має "риб приліпал"? В умовах гіпер розкрадання держкоштів, не хочеться дарити їх депутатам.

На то они и штрафы что б "БИТЬ" водителей, а не "хлопать" по попе.Разве доходило водителям отдавшим 20-50 грн за нарушение,что привышать скорость больше ненада?

А куда они дойдут эт другой вопрос. Главное не нарушать правила!

Хочишь перестать ИХ кормить - УЧИ И СОБЛЮДАЙ ПРАВИЛА!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наивняк

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пля... ну народ... ну Азія... та де там Азія?..

Хочуть низькі штрафи - як індульгенції за порушення. Тобто, більшість правила порушувала, обережно порушує (але сцить, бо грошей шкода), і хоче надалі порушувати (але не сцяти, і щоб можна було відкупитися дешево). АПРІОРІ, ПЛЯТЬ, ХОЧУТЬ ПОРУШУВАТИ! БО ТАК ЗВИКЛИ! В яку ж ви Європу хочете?.. Ото тільки по форумах пи..діти можете, замість того, щоб міняти щось. Почали б з себе, а то - "Луценко", "Юля", "Менти"... самі винні, що їх: а) кормите взятками; б) обираєте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наивняк

А твої пропозиції які? Мабуть, не їздити взагалі? А якщо по-серйозному, без зверхньості і підйобок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка н*х.. Європа, хватить прікалуватись, доісторична Індія, кастова система, найвища каста недоторканих крапає закони для нижчої касти і хоче заставити нижчу касту навчитись жити за законами придуманими для неї.

Yarchik тобі скільки олігархів не вдалось відмазати від законного покарання, чи може пригадаєш кого посадили за розкрадання державного майна, за не сплату податків? Яка Європа бл...?

В Єропі є таке поняття як незворотність покарання, якщо людина порушила вона повинна нести покарання, а у нас частина не несе відповідальності перед законом за його порушення, а мене заставляють нести завищене покарання мотивуючи це тим що я хочу як в Європі жити. Маразм...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наивняк

to info +1:

to Egoist: Наивняк 2 раза. Неужели вы не поняли, НАРУШАЛИ -- НАРУШАЕМ --- и БУДЕМ НАРУШАТЬ. Есть 2 вида нарушений ПРЕДНАМЕРЕННОЕ (например в пьяном виде за руль) и ВЫНУЖДЕННОЕ (например когда на одной стороне дороги припаркована машина, а на второй открытый люк, или пьяный пешеход выбегает на проезжую часть, или уходя от столкновения ) -------- а ведь ни кого не валит --- это нарушение. И что же извините вы сделаете.

1. Переедете сплошную обогнув люк (пешехода)?

2. Остановитесь и будете ждать водителя который стоит на 1-вой полосе, чтоб он отьехал, чтобы не попасть колесом в люк?

3. Побежите искать люк чтобы его закрыть?

4. А может ПОДПРЫГНИТЕ НАД НИМ?

5. Я знаю что вы сделаете господа праведники ничего никогда ненарушающие!!!!!!!!!!! Чтобы не нарушать включите аварийку и поедете задним ходом до ближайшего перекрёстка.

Отвечая себе , имейте ввиду что даже на скорости 40км.ч времени на раздумья будет немного. Так что ещё раз скажу. НЕ НАДО НАМ ТУТ ВРАТЬ. ВСЕ НАРУШАЮТ, вот только штрафуют не всех. И правильно тут было сказано пострадают низшие слои населения.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Єропі є таке поняття як незворотність покарання, якщо людина порушила вона повинна нести покарання, а у нас частина не несе відповідальності перед законом за його порушення, а мене заставляють нести завищене покарання мотивуючи це тим що я хочу як в Європі жити. Маразм...

Значить, треба не никатися, а виходити на вулиці, і вимагати покарання для винних. Аж включно до того, що чинити самосуд над охамівшим бидлом. Писати скарги, і вимагати покарання винних. Не боятися писати в газети, щоб було видно, хто є хто. Не обирати виблюдків, які так себе ведуть. Не хочу перетворювати цю тему в "Політику" - знаю лише, що на майбутніх виборах я голосуватиму за абсолютно нову силу, якої нема в парламенті. "Свобода".

Крім того, ти нічого не зробив для того, щоб хоч якось навести порядок. Я ж тільки й чекаю, щоб мене НЕЗАКОННО спинили дайці. Тоді вже я відірвуся, обіцяю. А ти - боїшся. Бо знаєш, що шанс, що спинять незаконно - мізерний. А от за те, що спинять "по дєлу" - ти переживаєш, бо знаєш, що є за що спиняти. А ТИ НЕ ПОРУШУЙ, РОМА! Слабо? Чи ти дивишся на депутатів, і теж хочеш порушувати? Фіговий взірець для наслідування, повір...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у Дайца зарплата растёт от того сколько он правонарушителей задержал?

Если нет,то ему нет смысла останавливать "порядочного" водителя. Если уж так случилось что пишит протокол,то не дать ему заработать - это не дать "хабара".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неужели вы не поняли, НАРУШАЛИ -- НАРУШАЕМ --- и БУДЕМ НАРУШАТЬ. Есть 2 вида нарушений ПРЕДНАМЕРЕННОЕ (например в пьяном виде за руль) и ВЫНУЖДЕННОЕ (например когда на одной стороне дороги припаркована машина, а на второй открытый люк). И что же извините вы сделаете.

1. Переедете сплошную обогнув люк?

2. Остановитесь и будете ждать водителя который стоит на 1-вой полосе, чтоб он отьехал.

3. Побежите искать люк чтобы его закрыть.

4. А может ПОДПРЫГНИТЕ НАД НИМ.

Отвечая себе , имейте ввиду что даже на скорости 40км.ч времени на раздумья будет немного. Так что ещё раз скажу. НЕНАДО НАМ ТУТ ВРАТЬ. ВСЕ НАРУШАЮТ, вот только штрафуют не всех. И правильно тут было сказано пострадают низшие слои населения.

Скажу тобі, що зроблю я. Я проїду так, щоб не створити ДТП, і не заважати іншим учасникам руху. І якщо мене якесь ментовське бидло зупинить - я постараюся зробити так, щоб він зрозумів свою помилку.

В такій ситуації, як ти описав, більшість суддів (та й, мабуть, гаїшників) віднесуться з розумінням, так що не треба утрірувати.

Порушували, порушуєте, і будете порушувати? Ну, тоді платили, платіть, і будете платити. І далі в гівні жити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Извените, но я сначала не понял,просто тема называлась " Пропоную акцію - боротьба зі штрафами." И я говорю что штрафы правильные.

Но тут ужэ пошла ПОДТЕМА,это "про ДАЙЦОВ,которые только и наровят заработать на открытом люке",против такого и Я тоже!!! ДАЛОЙ !!ДАЛОЙ!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наивняк

to info +1:

to Egoist: Наивняк 2 раза. Неужели вы не поняли, НАРУШАЛИ -- НАРУШАЕМ --- и БУДЕМ НАРУШАТЬ. Есть 2 вида нарушений ПРЕДНАМЕРЕННОЕ (например в пьяном виде за руль) и ВЫНУЖДЕННОЕ (например когда на одной стороне дороги припаркована машина, а на второй открытый люк, или пьяный пешеход выбегает на проезжую часть, или уходя от столкновения ) -------- а ведь ни кого не валит --- это нарушение. И что же извините вы сделаете.

1. Переедете сплошную обогнув люк?

2. Остановитесь и будете ждать водителя который стоит на 1-вой полосе, чтоб он отьехал?

3. Побежите искать люк чтобы его закрыть?

4. А может ПОДПРЫГНИТЕ НАД НИМ?

Отвечая себе , имейте ввиду что даже на скорости 40км.ч времени на раздумья будет немного. Так что ещё раз скажу. НЕ НАДО НАМ ТУТ ВРАТЬ. ВСЕ НАРУШАЮТ, вот только штрафуют не всех. И правильно тут было сказано пострадают низшие слои населения.

Є ще один варіант. Викликати ДАйців, нехай вони спробують подолати твій ребус правил не порушуючи. Хоча, мені здається, більшість доблесних працівників ДАЇ рєпу почнуть чухати вже після того, як прозвучать слова ВЫНУЖДЕННОЕ И ПРЕДНАМЕРЕННОЕ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І далі в гівні жити.

родину не выбирают..(а жаль)

да и не у всех есть необходимые знания\время\желание чего то доказывать..

гайцы- часть государства, вернее- гос. машины - а это уже: бодался теленок с дубом...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та не порушую я , їздити став на 3-й передачі десь максимум 55км/год, от тільки одне хочу сигнал зробити такий як у фури, щоб дівкам піпкати на пішоходному щоб швидше булками рухали

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to Yarchik: Ну чтож значит такая наша доля, платить , платить и ещё раз платить. Ибо как сказал Аристотель "Amicus Plato, amicus Socrates, sed magis amica veritas" ---"Платон мне друг, Сократ мне друг, но истина дороже". Так что нарушил --- плати, т.к небывает маленьких нарушений.

to Plium: Согласен целиком и полностью, пусть поднимут штрафы ещё раз в 5 и хотел бы я посмотреть как на площади будут ПОРОТЬ меров городов, Юру и им подобных.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сигнал зробити такий як у фури, щоб дівкам піпкати на пішоходному щоб швидше булками рухали
Так Ти розслабся і по можливості насолоджуйся краєвидами :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...