Перейти до змісту

Чи безпечно залишати машинку під вікнами?

Aeroman

Рекомендовані повідомлення

Власне, сабж. Хтось залишає овтомобіль ночувати в дворі? Наскільки це безпечно в Луцьку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне, сабж. Хтось залишає овтомобіль ночувати в дворі? Наскільки це безпечно в Луцьку?

всё зависит от района.

а так:

если соседи любят кидаться из окна предметами. то не факт что они не останутся в лобовом стекле Вашего автомобиля

ну криминальные показатели района

"крутизна" машины

оснащённость противоугонными средствами

наличие деревьев во дворе и их возрастом, плюс на сколько высокие дома во дворе. если деревья высокие, а дома низкие, то больше шансов, что во время сильного ветра, это дерево рухнет. (двор возле моста около 5-й школы, вроде в этом году, упало дерево на новый лексус. )

плюс наличие птиц и если их кто-то во дворе прикармливают, отмывать птичьи какашки не вселяет оптимизма в душу

плюс смотря на какой территории ставить машину. если на асфальт, то днище будет гнить медленно, если на грунт, то быстрее.

плюс, если стоит днём, то выгорает краска

поливается дождём

замерзает, примерзает, обмерзает

не говорю уже про детей, которые играя в футбол не всегда попадают мячом в ворота?

кстати вы никогда не пытались выгнать кота или мышь у себя из под капота? (у знакомого в опеле кадете, завелась мышь. испаскудила почти всю проводку. ловили долго и весело)

Вы всё ещё считаете что гаражи стоят дорого?

или арнеда гаража 250 грн в месяц это расточительство и не позволительная роскошь?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Залежно від того, яке авто (нове, чи б/в), чи воно є в рейтингах "найбільш уганяємих", наскільки глухий двір, чи застрахована машина, чи обладнана сигналкою або іншими протиугонними засобами, наскільки "козирна" магнітолка в автомобілі... Явних проблем при дотриманні елементарних способів безпеки (правильно налаштована сигналка) не повинно бути. Якщо є змога - повісити в себе на вікні прожектор, і направити його світло на машину. Якщо можливо зробити, щоб вмикався від руху біля авто - супер.

Пройшовся слух, що в Луцьку появилися автозлодії - недавно на вулиці вкрали Мітсубіші, здається, Ланцер. Наскільки це правда - судити не мені.

Нині ж у дворах Луцька можна побачити вночі від старого Москвича - і до нового Х5 БМВ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я іноді (раз в тиждень) лишаю.Трохи страшно, зважаючи шо 3-4 роки назад коли тато хоч на 1 ніч в рік лишав "Волинянку" під хатою - якісь нелюди били форточки або лобове.Тепер ситуація змінилася, машин в дворі стоїть стільки, що нема як пройти, і (тьху-тьху-тьху) ніби нормально, без наслідків.Угону я не боюся, захочуть угнати - нічого не допоможе, навіть гараж і купа охорони, от аби вандали нічого не побили.ІМХО дивитись треба на конкретний двір і контингент, що там ошивається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня друг ставил машину на платной стоянке за 10 грн/ночь

в итоге на стоянке машину поцарапали

сейчас оформил полное Каско и ставит под домом...

страховка по цене соизмерима со стоянкой...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от і в мене та сама проблема.

Машина - Пижик 407 (3 роки). Недавно переїхав жити до Луцька. На Соборності не так багато стоянок, де можна залишити машину. Мені за оренду гаража грошей не шкода - шкода власного часу - 30 хв добиратися до гаража - це просто незручно (нащо тоді та машина?) Машина застрахована, повне КАСКО з нульовою франшизою. Вчора поставив на парковку за 500м від будинку, пообіцявши що до 7 ранку заберу машину. Зранку прокляв все на світі, йдучи за машиною. Ось задумався...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

всі, кого знаю рано чи пізно "попадали" - від подряпаного ключами ЛКП до вибитих вікон. чи знятих колес.

Єдиний виняток напевне - стара машина + не на прохідній зоні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вы всё ещё считаете что гаражи стоят дорого?

или арнеда гаража 250 грн в месяц это расточительство и не позволительная роскошь?

Как то мне пофигу сколько стоят гаражи, мне главное удобство что я вышел сел и поехал, также приехал хоть в 3 часа ночи и сразу домой без приключений. У меня во дворе и 7 БМВ, и Галант и Пассат и Ешка 211 и никаких проблем. Люди готовы рискнуть ради удобства и я вместе с ними. А если вопрос в деньгах то на секономленные можно хорошо застраховать или просто не страхоать а расчитывать на риск т.е. если тебе чтто разбили например раз на 3 года то 250 в месяц на этот период думаю легко возместят все потери. Стоянки вообще отдельный случай, вообще не понимаю зачем ставить машини за деньги на неохраняемые стоянки, там же легко могут и увести машину и поцарапать и магнитолу свиснуть, и никто не ответить, так зачем за это платить + еще до нее ходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от і в мене та сама проблема.

Машина - Пижик 407 (3 роки). Недавно переїхав жити до Луцька. На Соборності не так багато стоянок, де можна залишити машину. Мені за оренду гаража грошей не шкода - шкода власного часу - 30 хв добиратися до гаража - це просто незручно (нащо тоді та машина?) Машина застрахована, повне КАСКО з нульовою франшизою. Вчора поставив на парковку за 500м від будинку, пообіцявши що до 7 ранку заберу машину. Зранку прокляв все на світі, йдучи за машиною. Ось задумався...

Це вже проблема іншого плану :friday: Тут треба до лікаря, і валокординчику якогось :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є в нас двори де вночі повно машин, я знаю один такий, коли там їду машин 20 точно буде стояти. І Х5 там стоїть з чотирма п'ятірками, може тому там і не чіпають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Злодіїв поменшало - тому як бізнес став не вигідний, вкрали машину а в людини повне КАСКО - грошей ніхто не дасть за неї.. навіщо?. продати крадену - дууже тяжко.. все перевіряється добряче.

Хіба що стару якусь, вартістю 3000 у.є. (ні КАСКО нічого немає.) і за 1000 викупити - тоді так..

в мене під вікнами теж кілька Фабій, кілька Амулетів..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ставлю под домом, нифига не волнуюсь. Раз сперли панель от магнитолы, разбив боковое, другой - просто разбили глухое пассажирское. Все заменяеццо.

Есть гараж(2 штуки) и место на крыльце. Ни туда, ни туда бус не влазит тупо :)

А когда жил на Соборности - тупо менял замки пару раз в месяц, даже переделал крепления в Пыжике, чтоб жигулевские замки подходили :) Магнитолу вынимал, но самое прискорбное, что однажды сперли два диска( с кучей других) , один - Калинов Мост, за которым в Москве стоял полчаса в очереди на ВДНХ, другой - Tracy Chapman, привезенный из Штатов. Совокупная стоимость перекрыла цену мафона :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Злодіїв може і поменшало, а всяких хуліганів і алкашні - ні.

Хронологія - 2008 рік:

друг, стара "копійка", новорічна ніч - вибили скло ізза пачки цигарок.

його сусід - стара "копійка" - подряпали ЛКП - впринципі сам винуватий, ставив на проході і люди лізли в калюжу, щоб обійти.

стареньа "реношка" в тому-ж будинку - алкашня познімала колеса. Потім віддали за $100.

сусідній двір - якісь чурки ганяли машини з US. Розкішні джипи і боліди. В одну ніч повибивали їм ВСІ вікна в машинах. Думаю, просто так, із заздрості.

От і думайте, варто, чи ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кому как, если уж на то пошло, то можно выбить разрешение на "черепашку" и поставить её во дворе. ксаси, никто не знает по чём они сейчас, новые и Б/у ?

а так. мне лично совсем не влом встать с утра на пол часа раньше, что бы пройтись пешочком до гаража. ложась спать, знать, что моя машинка/мотоцикл, сейчас под крышей дома своего, никакой паскудник не поцарапает их, дерево на них не упадёт и пьяный не стукнется.

а когда я приду в гараж, и что-то не так, не заводится. стучит, фыркает. то могу сразу, если не особо ужасные случаи. всё исправить на месте, подкрутить, почистить, заменить... и ехать дальше.

страховка она да. спёрли машину не беда, она застрахована. но сколько уйдёт времени на получение возмещения ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а у нас у дворі буває по 54 машинки на ніч паркуються. Раніше бувало таке, йдеш на роботу, заходить в наш двір пасажир з сусіднього двору, спокійнесенько сідає собі в свою машинку і шпілить на роботу. Стоянка відразу за межами будинку платна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хронологія - 2008 рік:

його сусід - стара "копійка" - подряпали ЛКП - впринципі сам винуватий, ставив на проході і люди лізли в калюжу, щоб обійти.

стареньа "реношка" в тому-ж будинку - алкашня познімала колеса. Потім віддали за $100.

сусідній двір - якісь чурки ганяли машини з US. Розкішні джипи і боліди. В одну ніч повибивали їм ВСІ вікна в машинах. Думаю, просто так, із заздрості.

чомусь мені здається, що тим чуркам машини конкуренти або братки скло вибивали

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хронологія - 2008 рік:

Конечно варто. Насчет случаев то по порядку:

1. На Новый год я сам пытаюсь серьезней контролировать машину, ставлю в самое дальнее место, ставлю на датчик обьема (если кто даже подойдет, на пейджере буду слышать), ставить так чтобы не попали салюты и т.д. На НГ даже на стоянке никто не застрахован что стоит кинуть бутылку с моста или просто рядом проходя возле стоянки.

2. Это верно сам виноват этот пункт надо соблюдать всегда. Нельзя ставить машину на пути у пееходов.

3. Тут думаю помогла бы сигналка нормальная. Т.к. алкаши нормальную сигналку обходить не будут, а те кто без проблем это может сделать колеса не снимают и если захотят то и Лексус с гаража охраняемого спокойно уведут.

4. Ну тут понятно, это конкуренция.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раніше батько майже завжди в дворі ставив, під ліхтарем. Зараз машина рідко ночує під під'їздом. Переважно в гаражі.

Було що бензин спускали, скло били, 2 акумулятори вкрали... Раз пробували угнати, не получилося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а у нас у дворі буває по 54 машинки на ніч паркуються. Раніше бувало таке, йдеш на роботу, заходить в наш двір пасажир з сусіднього двору, спокійнесенько сідає собі в свою машинку і шпілить на роботу. Стоянка відразу за межами будинку платна.

Таже фигня и у меня во дворе;) И в соседнем "Колизее".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таже фигня и у меня во дворе :ohmy: И в соседнем "Колизее".

Так про "Колізей" і йшла мова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так

звичайно під своїм вікном ставити автомобіль і удобно і безплатно) собі вийшов на балкон( покурити) дивишся там шо з твоєю"кралею" робиться

но вот від випадковості ніхто не застрахований!

Мова йде про двори зі встроїними в них фут-баксекбольних площадок:)

Сам був свідком коли пацанва граючі в футбол зарядила в лобове скло автомобіль не дешевому ! ну звичайно скло побилось (в дребезгі)))) :)

Такшо самий вихід це КАСКО))) Всі страхувать авто:):)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

У Луцьку невідомі пошкодили близько 40 автомобілів

22 грудня, 13:41

Сьогодні вночі невідомі вандали в Луцьку завдали пошкоджень чотирьом десяткам автомобілів. Про це 22 грудня під час колегії розповів прокурор області Андрій Гіль, – інформує репортер «Волинських Новин».

За словами пана Гіля, неординарний злочин стався посеред ночі в районі 40-го мікрорайону Луцька. Невідомі пошкодили близько сорока автомобілів.

Наразі не встановлено, чи причетні до злочину неповнолітні, чи автівки пошкоджені дорослими.

Прокурор Волинської області запевнив, що правоохоронці вивчають це питання.

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шёл на днях домой и в районе Ветеранов видел две машины (не рядом) с одинаковыми повреждениями - выбитым стеклом в задней правой дверке. Интересный способ проникновения внутрь, однако...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

сьогодні, в ніч з 2 на 3 березня, було обкрадено 2 авто (hundai coupe та mercedes (бус)) на стоянці в дворі по пр. молоді 3. результат - вибиті вікна :0037: . саме цікаве те, що ніхто нічого не чув і не бачив. колись, недалеко, була платна стоянка, але її закрили і розпочали будівництво супермаркету. тепер і будівництво стоїть, і стоянки немає. гаражі, черепашки - зносять. КУДИ СТАВИТИ МАШИНУ??? :sm128:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:offtopic:

не дарма біля МіськРади зробили платну стоянку =) вони заздалегідь передбачили можливий "страйк" :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...