Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Приємно, чи неприємно це слухати, але істина в тому, що весь прогрес в еволюції та зрештою появі нас якими є зараз-стався саме завдяки ненормальним.

Предки наших братів приматів не дуже хотіли вирізнятись від основної маси. 

Ну і не дуже змінились за мільони років.

Правда є ще один момент.

Були ті, хто хотів змінюватися, але їх просто перебили, винищили, витіснили , обнулили наші прямі предки. 

Закон виживання, і що важливіше розвитку - простий.

Або ти, або тебе.

І він не зміниться ще мільони років.

Змінено користувачем Nokian
  • Ха-ха 1
  • -1 1
  • Відповідей 1,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 22.09.2026 в 07:37, Nokian сказав:

Приємно, чи неприємно це слухати, але істина в тому, що весь прогрес в еволюції та зрештою появі нас якими є зараз-стався саме завдяки ненормальним.

Ну все. Тепер треба в кожній країна дибілів до влади привести. Особливо в тих де ядерна зброя є.

Ото прогрес попре...Через пару років будемо на марсі яблуневі сади висаджувати...

• +1 4
Опубліковано
В 22.09.2026 в 08:54, WebTraveller сказав:

Особливо в тих де ядерна зброя є.

ну три з восьми офіційних - це вже непоганий прогрес у такій задачі :)

• +1 2
Опубліковано

Ну і що тепер у Німеччині говорять, після виборів у Берліні та Мекленбурзі-Передня Померанія? У Берліні ультраліві а там знову адн.

Чи це знов дрібничка? Я питаю, бо не знаю німецьких реалій.

Видно танець на граблях то є всепланетний вид спорту.

Опубліковано (змінено)

Мексиканці їздять на роботу… от чого в нашій юності не було таких іграшок, та ще й з подвійним мотором 3000W на піковій потужності…

IMG_2317.jpeg

TAMOBYKESPORT.COM

Explore the Tamobyke T73 Pro Max with dual motors delivering 3000W peak output, dual...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 22.09.2026 в 17:44, Electronshik сказав:

Ну і що тепер у Німеччині говорять, після виборів у Берліні та Мекленбурзі-Передня Померанія? У Берліні ультраліві а там знову адн.

Вибори то добре. 

Навіть, якщо, виграє АдГ. ТО це ще не показник змін. 

Бо Німеччина, як і всі країни ЄС ЗМУШЕНІ робити те, що скаже Брюссель, себто, Рада ЄС. 

Якщо ЄС скаже "нікого не виганяти", то АдГ буде змушена підкоритися. 

Непокора буде каратися дуже жорстоко. 

(про випадки нападів на українців в Польщі, ЄС (Брюссель) уже відреагував).

Поки що, попередженням Польщі. Надалі, будуть санкції. Які пшекам нах не нада. Їхній препиздент, хоч і довбойоб, але не настільки, щоб посваритися з Брюсселем. 

Я там писав про його зв'язки з рашкою. Але рашка не ЄС, і не зможе дати того, що давало, дає і буде давати ЄС Польщі. 

Повертаючись до виборів. 

Результат покаже.  Навіть, якщо, що навряд, і доведеться міняти дислокацію, а це багатьом українцям, то це ненадовго. 

Поговоримо після ВСІХ виборів. 

Опубліковано

Вирішальні вибори в Німеччині у 29 році.

А те що АФД набрала найбільше голосів ,ще не означає,що вона може отримати владу, бо для цього треба мати більше половини, для більше половини все одно потрібна коаліція. 

А хто ж з нею в коаліцію піде?

Крайні ліві? 

То дуже невдовзі такий союз змії та гадюки накриється мідним тазом  і надовго відібє охоту у виборців голосувати за ці сили.

Можливо саме у цьому спаленні і полягає тонка гра німецьких гросмейстерів.

Регулювати і вчасно випускати пару народного невдоволення так, щоб самі невдоволені в результаті себе ж винними у свої проблемах і вважали)

• -1 1
Опубліковано
В 22.09.2026 в 17:44, Electronshik сказав:

Ну питати в нас не спеціалістів, то як питати в професійного кучера, що каретою керує, як двигун автомобіля перебирати :)

Я вже цитував тут лінк на телеграм канал Resurgam, автор якого є професійним політологом і спеціалізується саме на зовнішній політиці.  І за останні роки, що я його читаю, він дуже рідко помилявся, завжди пише цікаво і конструктивно, а іноді взагалі перли видає і неймовірно точні "передбачення".

В нього є пост на дану тему теж, який починається так:

"Вибори в Німеччині: піти не можу залишитись

Вчора відбулися вибори в Берліні та Маклендбург-Передній Померанії (далі — М-ПП). З позитивного в Берліні ХДС Мерца випередили АфД, але при цьому прогнозовано поступилися Die Linke (Ліві). Загалом результат виборів і там, і там, не дозволяє АфД претендувати на управління земельними парламентами, навіть як уряду меншості. Промосковська партія Сари Вагенкнехт(BSW), не пройшла ні в Берліні, ні в М-ПП. Попри повну ідеологічну протилежність, у BSW не виключають підтримку АфД, тому й важливо, що не пройшли.

Але на цьому позитив вичерпується, і настає страждальна реальність для Мерца.

...

"

• +1 1
Опубліковано
В 23.09.2026 в 00:16, Unknown сказав:

Ну питати в нас не спеціалістів..

Я і питав у не спецівалістів саме тому, щоб зрозуміти про що говорять прості німці. 

І @Zheny@ правий, побачимо після всіх виборів. 

Просто один раз це збіг, два рази то вже намічається тенденція

Опубліковано

Як я уже писав, AfD перемогла в двох землях колишньої DDR. Тому не здивуюся, якщо переможе в тих же краях ще в декількох. 

У колишній західній частині ситуація інша. Як казали мені німці, це пов'язано із "вихованням" у післявоєнний період у різних окупаційних зонах. В зонах окупації союзників людям нормально пояснили та донесли про колективну відповідальність за злочини нацистів і важливість недопущення повторення приходу чогось подібного до влади. У зоні окупації совка, умовно кажучи, політика була типу "це все нацисти винні, всі інші тут ні до чого". Плюс, як відомо, зона колишньої окупації совка значно поступається економічно та і взагалі в розвитку всій іншій території Німеччини ще досі. Що, в свою чергу, виховує більший відсоток маргіналів та не дуже обтяжених інтелектом персон.

• +1 5
Опубліковано
В 23.09.2026 в 08:31, Electronshik сказав:

Я і питав у не спецівалістів саме тому, щоб зрозуміти про що говорять прості німці. 

Та хто з тими німцями так тісно спілкується? Та ще й на політичні теми.... :)

Якщо хтось з наших точково і має подібні бесіди, то це з зовсім не репрезентативна вибірка буде.

Опубліковано

Якось на днях я спілкувався з німкенею з роботи. 

Майн дойч іст шлехт, тому виручила англійська, та й вона вчилася в свій час в Лондоні. 

От ми і розговорилися. 

Сиділи їди кебаб, в кафешці. І поруч з столом, сиділа туєва хуча арабів. І вона каже, я їх терпіти не можу. Мало того, що приїхали і хуй пойми що творять, так ще й сидять тут за мої податки, і додає, ну і за твої також. Ти ж теж працюєш офіційно і платиш! 

Українці їй подобаються, як люди. Бо знає лише тих, з ким працює на заводі, а це 7-8-10 чоловік. Відносини ок. 

Це я про розмови про політику і інтеграцію. 

З рештою, як вона сказала, її думка стосовно отих різних "чорнявих", збігається із думкою більшості німців, яких вона знає, і з якими спілкується. 

Не для всіх німців всі ауслендери однакові. Вони теж вміють розрізняти чорне від білого і "чорне від білого" :)

• Дякую! 2
  • +1 2
Опубліковано

На цю тему натрапляв недавно на новину, що в одній з тюрем Швеції перестали давати ув'язненим свинину, так як майже ніхто з них таке не їсть

Пробував гуглити шведські видання - ніби не вкид

Опубліковано
On 9/24/2026 at 6:40 PM, Zheny@ said:

Якось на днях я спілкувався з німкенею з роботи. 

Майн дойч іст шлехт, тому виручила англійська, та й вона вчилася в свій час в Лондоні. 

От ми і розговорилися. 

Сиділи їди кебаб, в кафешці. І поруч з столом, сиділа туєва хуча арабів. І вона каже, я їх терпіти не можу. Мало того, що приїхали і хуй пойми що творять, так ще й сидять тут за мої податки, і додає, ну і за твої також. Ти ж теж працюєш офіційно і платиш! 

Українці їй подобаються, як люди. Бо знає лише тих, з ким працює на заводі, а це 7-8-10 чоловік. Відносини ок. 

Це я про розмови про політику і інтеграцію. 

З рештою, як вона сказала, її думка стосовно отих різних "чорнявих", збігається із думкою більшості німців, яких вона знає, і з якими спілкується. 

Не для всіх німців всі ауслендери однакові. Вони теж вміють розрізняти чорне від білого і "чорне від білого" :)

походу визнала тебе за арійця

• Ха-ха 1
  • -1 1
Опубліковано
On 9/24/2026 at 10:13 PM, vampirich said:

На цю тему натрапляв недавно на новину, що в одній з тюрем Швеції перестали давати ув'язненим свинину, так як майже ніхто з них таке не їсть

в нас в ЗСУ поки що їдять свинину

Опубліковано
В 25.09.2026 в 09:57, case_l сказав:

в нас в ЗСУ поки що їдять свинину

Вчора якраз друг, який під Куп"янськом служить, розказував про харчування в ЗСУ. То згадував що у них є відділення, які не їдять м"яса взагалі, і при розподілі продуктів відповідно їм більше овочів-круп насипають, а комусь більше м"яса дістається, в кого ті овочі урізали для цього. Ну але підозрюю що той випадок в Швеції то не про вегетаріанство

• +1 1
Опубліковано
On 9/25/2026 at 11:00 AM, vampirich said:

Вчора якраз друг, який під Куп"янськом служить, розказував про харчування в ЗСУ. То згадував що у них є відділення, які не їдять м"яса взагалі, і при розподілі продуктів відповідно їм більше овочів-круп насипають, а комусь більше м"яса дістається, в кого ті овочі урізали для цього. Ну але підозрюю що той випадок в Швеції то не про вегетаріанство

якби зарплата дозволяє харчуватись самостійно, а не халявними харчами

• -1 2
Опубліковано
В 26.09.2026 в 09:04, case_l сказав:

якби зарплата дозволяє харчуватись самостійно, а не халявними харчами

Це те само що й попереднє "будь хто в Україні може купити авто за 4-5 тисяч доларів".

Брат служить під Києвом в ппо. Бойових немає. За 30 кілогривень, враховуючи що сім'ю забезпечувати треба - сильно нахарчуєшся? Тому другу, з під Куп'янська, теоретично фінанси дозволяють самому харчуватися, але якщо навкруги все розвалено - то як це зробити? Сільпо поруч немає, і не сильно там є можливість і час "я тут зараз в магазин вискочу".  А що говорити про хлопців які в окопах місяцями сидять? Через глово щось замовити?

Якщо ти в такому місці і в таких умовах, що можеш собі це дозволити - це не значить що у всіх так.

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
On 9/26/2026 at 10:20 AM, vampirich said:

Це те само що й попереднє "будь хто в Україні може купити авто за 4-5 тисяч доларів".

Брат служить під Києвом в ппо. Бойових немає. За 30 кілогривень, враховуючи що сім'ю забезпечувати треба - сильно нахарчуєшся? Тому другу, з під Куп'янська, теоретично фінанси дозволяють самому харчуватися, але якщо навкруги все розвалено - то як це зробити? Сільпо поруч немає, і не сильно там є можливість і час "я тут зараз в магазин вискочу".  А що говорити про хлопців які в окопах місяцями сидять? Через глово щось замовити?

Якщо ти в такому місці і в таких умовах, що можеш собі це дозволити - це не значить що у всіх так.

Ми на позиції замовляємо з магазинів, нрк підвозять. Логістиці немає різниці яке походження провізії

Змінено користувачем case_l
Опубліковано

Вибачте, але немає слів... В бусик запихають силою, екіп та захист докупляй якісний за свої, ще й харчуйся своїм коштом...

• -1 1
Опубліковано
On 9/26/2026 at 3:53 PM, INVICTUS said:

Вибачте, але немає слів... В бусик запихають силою, екіп та захист докупляй якісний за свої, ще й харчуйся своїм коштом...

тобі мабуть з дивану видніше як має бути

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 26.09.2026 в 18:07, case_l сказав:

Не з дивану, а з-за кордону 

Але здоровий глузд від того не зник.

Вчергове переконався у правильності свого вибору.

Змінено користувачем INVICTUS
Опубліковано
В 26.09.2026 в 18:07, case_l сказав:

Давай зараз без того, хто де.

Чисто обмін думками: ти вважаєш нормальним, що доводиться купувати спорядження і навіть їжу самостійно за свій кошт? У той же час, коли якийсь мусор в тилу (про тцк та чиновників взагалі мовчу) купує вже другу квартиру і третю машину поміняв?

Тільки чесно - так, або ні?

Опубліковано
В 24.09.2026 в 21:13, vampirich сказав:

В Англії в супермаркетах поставили антиугонні чіпи на яловичину, курятину) на свинині, певно з тих же причин, що в у Швеції, немає 

Опубліковано
On 9/26/2026 at 8:08 PM, INVICTUS said:

Давай зараз без того, хто де.

Чисто обмін думками: ти вважаєш нормальним, що доводиться купувати спорядження і навіть їжу самостійно за свій кошт? У той же час, коли якийсь мусор в тилу (про тцк та чиновників взагалі мовчу) купує вже другу квартиру і третю машину поміняв?

Тільки чесно - так, або ні?

Чим менше дають - тим краще, більше на зп залишиться і менше корупції на закупках. Ти ж як на роботу ходив тебе там не одягали/годували? Уяви якби так.

• Подобається 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...