Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
On 8/20/2026 at 4:08 PM, WebTraveller said:

Скільки накатала за весь час? Це 2.0 бензин?

Так, 2.0 TFSI. Накатала 84 000 миль чи 135 000 км., майже весь цей пробіг відїздила дружина, але навіть жодного диска не царапнула...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 21.08.2026 в 00:14, Waver сказав:

Так, 2.0 TFSI. Накатала 84 000 миль чи 135 000 км., майже весь цей пробіг відїздила дружина, але навіть жодного диска не царапнула...

По хорошим дорогам чого б і не накатати))

В нас пару півметрових ям зловити і все))

• Подобається 1
Опубліковано (змінено)
On 8/20/2026 at 4:45 PM, WebTraveller said:

По хорошим дорогам чого б і не накатати))

В нас пару півметрових ям зловити і все))

Ну так, підвіска там ще як нова... але в усьому іншому - роки, пробіг та ресурс беруть своє.

Опубліковано
В 20.08.2026 в 23:55, Waver сказав:

але в усьому іншому - роки, пробіг та ресурс беруть своє.

А можеш озвучити основні потенційні проблеми і їх ціну? Цікаво , що ж такого в 6-літній машині з пробігом 135к проблемним стало.

Опубліковано
В 20.08.2026 в 21:51, Waver сказав:

і саме цікаво що все-одно моє авто з американської площадки продажу купив Українець)

Якби не українці, араби, індуси, то довелось би тобі авто або дууууже довго продавати, або за безцінь віддавати.

Так що хоч тобі і дивна концепція BBB, але маєш з нею свій профіт :)

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
On 8/21/2026 at 12:11 AM, vampirich said:

Якби не українці, араби, індуси, то довелось би тобі авто або дууууже довго продавати, або за безцінь віддавати.

Так що хоч тобі і дивна концепція BBB, але маєш з нею свій профіт :)

Та ніяких проблем, здав в трейд-ін та взяв нову.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 8/21/2026 at 12:04 AM, Unknown said:

А можеш озвучити основні потенційні проблеми і їх ціну? Цікаво , що ж такого в 6-літній машині з пробігом 135к проблемним стало.

7-ми літнє авто скоро вже може мати перші поломки, особливо якщо ще  користуватися два-три роки... набери в гуглі "7-9 years old Audi Q5 common problems" і сам побачиш шо там може бути та чого чекати, тобто хоть незначні поломки, але вони будуть... але навіть не в цьому справа.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 19.08.2026 в 22:05, Zheny@ сказав:

В планах: :

1 - одружитися з німкенею. 

2 - усиновити її дитину (дітей), якщо є. 

3 - прожити з нею 5 років.

5 - отримати громадянство

(жарт). 

Можливо ти писав вище, я не завжди встигаю все прочитати, а що з твоєю укр. дружиною, розвелися чи чому ви не разом?

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
В 21.08.2026 в 17:21, Waver сказав:

Та ніяких проблем, здав в трейд-ін та взяв нову.

А з трейд-іну хто такі машини потім викупляє? Не араби/індуси/українці?

Опубліковано
В 21.08.2026 в 17:43, nickel сказав:

Можливо ти писав вище, я не завжди встигаю все прочитати, а що з твоєю укр. дружиною, розвелися чи чому ви не разом?

Можна я це питання залишу без відповіді? 

Хоча чому я питаю. 

Просто залишу без відповіді. 

Хочеш щось спитати - номер не мінявся ;)

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 8/21/2026 at 12:04 AM, Unknown said:

Якщо хочеш отримати розширену відповідь, тобто щоб я знав що тобі пояснювати, то спочатку розкажи скільки ти років їздиш на автомобілях, який приблизний кілометраж за ці роки накатав і з якими авто мав справу, тобто сам за свої кошти обслуговував та ремонтував?

Опубліковано
On 8/19/2026 at 2:15 PM, Nokian said:

Одружися з мульти мільонершею.

І забудеш про параграфи....

Ну про роботу теж....

Ти досі вважаєш що можна ось так просто, простому робочому хлопу познайомитись а потім ще й одружитись з мульти мільйонершою? 

Такими порадами та думками ти більш схожий на якогось підлітка чи навіть правильніше - зовсім нереалізованого в свому житті дорослого чоловіка який все ще думає шаблонами як той підліток...  

Може ще порадиш як це йому зробити, то хоч ще повеселиш трохи.

• +1 2
Опубліковано
В 22.08.2026 в 17:31, Waver сказав:

Якщо хочеш отримати розширену відповідь, тобто щоб я знав що тобі пояснювати, то спочатку розкажи скільки ти років їздиш на автомобілях, який приблизний кілометраж за ці роки накатав і з якими авто мав справу, тобто сам за свої кошти обслуговував та ремонтував?

Ну мій стаж і кілометраж, та й моделі авто також , не особливо важливі в даному питанні , як на мене. :)

25 років я вже за кермом... Автомобілів не багато змінив, деякий час був без свого авто, кілометраж сумарний теж невеликий, бо не мав потреби багато їздити, тисяч за 100 перевалив точно, але до 200 сумарно не дотягнув. А от обслуговую авто останні роки сам, а до того багато технічною  частиною теоретично  цікавився , тому добре розумію конструкцію і багато нюансів по авто в цілому. 

Обслуговую – це не мастило і фільтри міняю, а й ремонти. Зі складнішого: міняв зчеплення сам на передньопривідній малолітражці (зі зйомом КПП і переднього підрамника), міняв ланцюг ГРМ, і попутно знімав вали і розсухарював клапани, щоб сальники замінити. Ну і дрібнота всіляка: бензонасос, гальма, колісний підшипник, трохи по електриці...  Також спілкуюсь з людьми та й відео дивлюсь на тему ремонтів, тому орієнтуюсь в цілому. :)

• +1 3
Опубліковано
В 22.08.2026 в 23:01, Unknown сказав:

Обслуговую – це не мастило і фільтри міняю, а й ремонти. Зі складнішого: міняв зчеплення сам на передньопривідній малолітражці (зі зйомом КПП і переднього підрамника), міняв ланцюг ГРМ, і попутно знімав вали і розсухарював клапани, щоб сальники замінити. Ну і дрібнота всіляка: бензонасос, гальма, колісний підшипник, трохи по електриці...  Також спілкуюсь з людьми та й відео дивлюсь на тему ремонтів, тому орієнтуюсь в цілому. :)

Займатись самому цим всім це забирати роботу в інших людей, або коли купа часу вільного є))

Я, наприклад, за той час, що буду ремонтувати авто (я не вмію, але якби навіть вмів), зароблю набагато більше грошей чим заплачу за ремонт. 

Так що все відносно))

• Дякую! 1
Опубліковано
В 22.08.2026 в 23:19, WebTraveller сказав:

Займатись самому цим всім це забирати роботу в інших людей, або коли купа часу вільного є))

Я, наприклад, за той час, що буду ремонтувати авто (я не вмію, але якби навіть вмів), зароблю набагато більше грошей чим заплачу за ремонт. 

Так що все відносно))

Зараз заїжжаєш на сервіс, дивишся

на тих майстрів які рік тому бурсу закінчили і думаєш, ну нах краще вже якось самому...

Дійсно зараз по сервісах повна жопа, вигребли всіх толкових майстрів...

Опубліковано (змінено)
В 22.08.2026 в 23:36, halmer сказав:

на тих майстрів які рік тому бурсу закінчили і думаєш, ну нах краще вже якось самому...

Такі самі зараз будинки будують. Біля мене (Боратин) зараз будівельний бум, але як подивишся хто будує то триндєц. Пацани 15-16 років.

p.s. І я навіть не можу зрозуміти добре це чи погано...

Змінено користувачем WebTraveller
Опубліковано (змінено)
On 8/22/2026 at 3:01 PM, Unknown said:

Зі складнішого: міняв зчеплення сам на передньопривідній малолітражці (зі зйомом КПП і переднього підрамника), міняв ланцюг ГРМ, і попутно знімав вали і розсухарював клапани, щоб сальники замінити. Ну і дрібнота всіляка: бензонасос, гальма, колісний підшипник, трохи по електриці...  Також спілкуюсь з людьми та й відео дивлюсь на тему ремонтів, тому орієнтуюсь в цілому. :)

Дякую, так зрозуміліше та легше пояснити своє відношення до автомобіля чи автомобілів. Так от, з усього тобою вищеописаного - я ніколи в житті в авто нічого не робив, хоча на легкових з дружиною їздимо багато і пробіг певно в декілька разів більше ніж у тебе... за останні 10 років чи навіть більше, всього на одному нашому сімейному авто дружина мала (це була джетта і тоді вона користувалась ним) - всього одну поломку, тобто перша і єдина поломка за 5 років користування, десь на пробігу 85 тисяч миль накрився генератор, сіла батарея і прямо на автостраді у неї перестав працювати електропідсилювач керма... після того - евакуатор поляк щоб економніше, ремонт у наших, все разом обійшлось $900 але стресу певно більше. Так як двигун як раз десь за пів року перед цим почав брати масло, то через пару місяців здали в втрейд-ін і придбали Ауді. А далі, абсолютно безпроблемно ауді відїздила 6 років, на диллерській тільки замінювали масло, один раз замінили в коробці, також безкоштовно вони зробили пару своїх "реколів", тобто коли відзивають десятки чи сотні тисяч своїх авто і самі змінюють щось не дуже якісне перед тим як воно саме зламається, також на пробігу десь 45 тисяч миль ми замінили всі колодки і на 49 тисяч миль поставили нові мішеліни... і все, весь свій час служби авто надійно виконувало свою функцію безпечної, безпроблемної та доволі комфортної дуповозки з точки А в точку Б, тобто сів в машину, нажав на кнопочку щоб завести, переключив на "Драйв" і поїхав, тобто ніяких проблем, ніяких ремонтів... Але, з приближенням пробігу до 90 тисяч миль, розумієш що вже є велика вірогідність того що скоро щось та й перший раз уже може зламатися, та й... тре знову робити сервіс, тільки вже більший та затратнійший, який для "німецьких" авто  в америці досить не дешевий. Взнавав ціни в нашому Українському шапі і одразу для себе порахував, що якщо я захочу залишити це авто для себе ще на наступні 2-3 роки користування - то в наступний рік чи два мені тре в те вже доволі не нове авто вложити стільки коштів що дешевше буде придбати нове авто ніж надалі користуватися, обслуговувати та ремонтувати старе, причому новішим та надійнішим від того воно ніяк не стане, скоріше навпаки... 

В общім, що виходить по цінах: найперше вже скоро знову тре буде замінити гальма, тільки на цей раз це вже колодки разом з усіма роторами (вже добряче відчутна вібрація при гальмуванні і це прийдеться робити найперше) на цю ауді це обійдеться близько $2000. Далі, через рік-півтора звичайного пробігу знову тре міняти гуму, а це велика низькопрофільна гума на 20, нові Мішеліни чи Континенталі з податком знову обійдуться десь $1400. Також, десь через рік також знадобиться замінити ремінь ГРМ чи що там стоїть, а це ще приблизно від $1500 до $2000. Також, порахував що якщо я це все по мінімуму необхідне все-таки зроблю і більше нічого більше (а ти сам знаєш що в любому авто ще бажано зробити чи замінити на пробігу до 100 тисяч миль чи 160 тисяч км) і буду на ній і далі їздити наступні два-три роки, і потім захочу продати, то за три роки часу і додаткового пробігу, це авто ще втратить в ціні буду продавати ще на тисяч 5 дешевше ніж продав зараз. От і рахуємо: 2+1.4+2+5=$10400, тобто це мінімальна сума яку в америці мені пришлось би за два-три роки віддати зі свого карману щоб продовжувати їздити на старому авто... і це не враховуючи жодної можливої поломки та додаткових витрат, що в "німецьких авто" такого віку майже неможливо. 

Моя абсолютно нова Хонда, яка більша, надійніша, не менш комфортніша та безпечніша, вона мені навіть більш подобається, на наступні 2-3 роки мені обійдеться дешевше ніж надалі утримувати ту маленьку стареньку ауді... бо все нове, нова гума, нові гальма і т.д., і нічого взагалі робити не потрібно, нове надійне авто яке просто дешевшає на 3 тисячі в рік і все, ніяких витрат... а якщо взяти щось простіше, дешевше і менше ніж та величезна 8-ми місна Хонда в самій максимальній комплектації - то буде ще дешевше. Ось така реальність про яку мало хто говорить та витрати які мало хто рахує.

• +1 2
Опубліковано
В 22.08.2026 в 22:19, WebTraveller сказав:

Так що все відносно))

В кожного свої умови. Перераховані раніше роботи я в основному робив від літа 2022 до літа 2023. Тоді часу вільного було більше, грошей і розуміння найближчого майбутнього не було (та воно і зараз не надто прояснилось те майбутнє).

Ну і не заробляю я набагато більше за одиницю часу у порівнянні з розцінками на ремонт авто (60-130 євро за годину легко тут), тому, навіть якщо я значно довше робитиму як сервіс, то економічно доцільно. В ще банально мені цікава техніка – якщо роблю для себе не дуже багато, то більше як хоббі. 

• Подобається 1
  • +1 3
Опубліковано
В 22.08.2026 в 22:36, halmer сказав:

В Німеччині не підлітки працюють, але багато разів я чув скарги на автосервіс. Нерідко буває, що гроші клієнт заплатив, йому щось там зробили/замінили, але результату немає. Розцінки за роботу високі, міняють вузли, в не ремонтують (хоча в "гаражних" сервісах може і ремонтують дрібніші поломки іноді). З діагностикою, як на мене поганенько, мабуть тому, що вона зазвичай багато часу потребує і не дає гарантії часто, а час майстра дорогий. В результаті мало хто хоче платити за таке, попиту немає, і сфера деградує. Думаю, що в Україні з діагностикою часто помітно краще. 

Опубліковано
В 22.08.2026 в 23:52, Waver сказав:

Взнавав ціни в нашому Українському шапі і одразу для себе порахував, що якщо я захочу залишити це авто для себе ще на наступні 2-3 роки користування - то в наступний рік чи два мені тре в те вже доволі не нове авто вложити стільки коштів що дешевше буде придбати нове авто ніж надалі користуватися, обслуговувати та ремонтувати старе, причому новішим та надійнішим від того воно ніяк не стане, скоріше навпаки... 

В общім, що виходить по цінах: найперше вже скоро знову тре буде замінити гальма, тільки на цей раз це вже колодки разом з усіма роторами (вже добряче відчутна вібрація при гальмуванні і це прийдеться робити найперше) на цю ауді це обійдеться близько $2000. Далі, через рік-півтора звичайного пробігу знову тре міняти гуму, а це велика низькопрофільна гума на 20, нові Мішеліни чи Континенталі з податком знову обійдуться десь $1400. Також, десь через рік також знадобиться замінити ремінь ГРМ чи що там стоїть, а це ще приблизно від $1500 до $2000. Також, порахував що якщо я це все по мінімуму необхідне все-таки зроблю і більше нічого більше (а ти сам знаєш що в любому авто ще бажано зробити чи замінити на пробігу до 100 тисяч миль чи 160 тисяч км) і буду на ній і далі їздити наступні два-три роки, і потім захочу продати, то за три роки часу і додаткового пробігу, це авто ще втратить в ціні буду продавати ще на тисяч 5 дешевше ніж продав зараз. От і рахуємо: 2+1.4+2+5=$10400, тобто це мінімальна сума яку в америці мені пришлось би за два-три роки віддати зі свого карману щоб продовжувати їздити на старому авто... і це не враховуючи жодної можливої поломки та додаткових витрат, що в "німецьких авто" такого віку майже неможливо. 

Все ти вірно рахуєш для твоїх умов і пріоритетів! При таких розцінках на ремонти, і твоїх задачах (максимально безпроблемної і прогнозованої експлуатації) твій вибір вірний.  У мене фінансів обмаль, їздити треба, тому користуюсь старим авто, в якому більшість всього сам можу зробити, в якщо щось фатальне, то не школа і на шрот здати, воно себе можна сказати вже окупило ( на запчастини і мастило за 4 роки і 42 тисячі пробігу я витратив близько 1к євро, точніше рахувати треба). Ну ще техогляди страховки і податки. Але знову ж таки, страховка відносно мінімальна, ніякого каско, ну і порцій машині відносно низький тариф в цілому. Податок теж невеликий. Крім того досить невелике споживання пального як для береза, що останні пів року ще більш актуальним стало (середня ціна більше 2 євро за літру найдешевшого Е10). Комфортом доводиться жертвувати :).

Ну якщо чогось фатального не станеться, то я ще планую докатати десь 1,5 року до закінчення техогляду актуального, і тисяч 20-25 катнути на тому корчові без особливих вкладень (основне все зроблене). Зараз пробіг 305 тисяч, 20 років, і ціна його євро 500-700 може.

Є в мене ще друге авто, сімейне. Але теж старе (початок 2007)...

За рік і 6тисяч км  нічого не робив по суті.  Техогляд пройшов недавно без проблем. Але треба найближчим часом дещо (ремінь ГРМ по регламенту), підшипник переднього колеса завтра буду міняти, деякі дрібниці ще потім.

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
В 22.08.2026 в 23:52, Waver сказав:

знову тре буде замінити гальма, тільки на цей раз це вже колодки разом з усіма роторами (вже добряче відчутна вібрація при гальмуванні і це прийдеться робити найперше) на цю ауді це обійдеться близько $2000.

Космос, як на мене. Відкрив сайт автозапчастин і глянув орієнтовні  ціни  на моє сімейне авто.

У фільтр позакидав відомі і ніби як толкові виробники: TRW, Bosch, Textar, Brembo. Передню пару дисків за євро 50 легко, можна купити , всі колодки на обидві осі, це ще 50 євро, ну і задні диски дорогі, бо вони з інтегрованим підшипником і ступецею то десь 130-140 євро пара (в рдорестайла того ж авто диски пули окремозйомні, то тому пару якісних і за 40 євро взяти можна. Тобто максимум за 250 євро повний комплект дисків і колодок не з дешевих виробників. І заміна там не складна, за кілька годин не напрягаючись самому можна все зробити.  Тому 2000$ мене трохи лякають :)

• Подобається 1
Опубліковано
В 24.08.2026 в 08:48, Unknown сказав:

Тому 2000$ мене трохи лякають

За такі гроші можна взяти доглянуту, з невеликим пробігом якусь Opel Meriva 1.6l бензинову з пройденим TUF-ом. 

мене взагалі тут дивує велика кількість відносно старих авто. Хоча німці можуть собі дозволити і щось краще, звісно. 

Проста математика.  Як ти і казав, 250Є на ремонт старенького корита. А не 2500Є за 3-5-річне. 

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
On 8/24/2026 at 1:48 AM, Unknown said:

Космос, як на мене. 

Це ти ще ціни на роботи на відносно свіжі бмв, мерси, порше чи рендж ровери не дивився))). Але, такі авто для мене то вже пройдений етап життя...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...