Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,2 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Як ви там? Про що болить голова? Я все в ахую з побратимами і говорим про зарплату у жіночки в 683 т грн…. І рвемо по вечорам кредитну карту ПриватБанку. В вас шо там нового?

Опубліковано
В 05.07.2026 в 18:42, Alex S сказав:

говорим про зарплату у жіночки в 683 т грн…

Я щось не розумію про що ти. Якась чергова смілянщина в новини потрапила?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 05.07.2026 в 20:23, vampirich сказав:

Я щось не розумію про що ти. Якась чергова смілянщина в новини потрапила?

683к грн - місячна зарплата директорки-розпорядниці фонду гарантування вкладів

Змінено користувачем nickel
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 05.07.2026 в 20:41, nickel сказав:

683к грн - місячна зарплата директорки-розпорядниці фонду гарантування вкладів

Ти як там? Щось заробляєш зараз? Чим заробляєш на життя?

Опубліковано
В 05.07.2026 в 21:15, Alex S сказав:

Ти як там? Щось заробляєш зараз? Чим заробляєш на життя?

Писав в цій темі трохи вище. Працюю оператором чпу станка по каменю

• +1 1
Опубліковано
В 05.07.2026 в 21:17, nickel сказав:

Писав в цій темі трохи вище. Працюю оператором чпу станка по каменю

Акуратно запитаю - це виробництво памʼятників? Чи … я навіть крім ювелірки не знаю іншої роботи з камінням…

Опубліковано
В 05.07.2026 в 21:19, Alex S сказав:

Акуратно запитаю - це виробництво памʼятників? Чи … я навіть крім ювелірки не знаю іншої роботи з камінням…

І пам'ятників також. Не ювелірка

• +1 1
Опубліковано
On 7/5/2026 at 5:34 AM, Zheny@ said:

Ні для кого не секрет, що ера форумів майже пройшла. 

Лишилися спеціалізовані, там ще трошки життя жевріє. 

Всі переїхали в соцмережі. Там можна повийобуватися статусами, фоточками і т.д. 

Тут самі стійкі лишилися. :)

10 000% 

Трішки не так...

Опубліковано (змінено)
On 6/29/2026 at 1:12 AM, vampirich said:

Та не в нокіані справа. Світ міняється, люди міняються, інтереси міняються... Епоха форумів минула. 

З кількох тисяч активних тут користувачів лишилося 5 не через якихось персонажів які несли всяку фігню. Ну через них теж частково, але не думаю що той відсоток такий уже й великий

Я розумію це по своєму... ми всі виросли, з часом набрались хоч якогось але цінного життєвого досвіду, яким можемо ділитись з усіма іншими..., але тепер, з часом та віком зрозуміли - що далеко не з кожним можемо ділитись та далеко не на кожного витрачати свій час... - і саме тому тепер не на кожного реагуємо і не кожному готові виділяти свій час. Тому завжди - краще одного губо-шльопа чи двох - просто уникати чи блокувати назавжди - щоб спілкуватися з багатьма іншими адекватним людьми. А якщо адміністратори груп чи форумів цих неадекватів не блокують - то все просто зупиняється та завмирає...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 19.06.2026 в 20:45, Zheny@ сказав:

То, певно, тобі в цій темі робити немає що. 

Прощавай! 

Мені зажди є що робити, коли хочу, і бачу в цьому сенс.

От скажи, як там твої друзі поляки?

Змінили своє відношення до тебе?

• Ха-ха 1
  • -1 2
Опубліковано (змінено)
В 12.07.2026 в 19:39, Nokian сказав:

і бачу в цьому сенс.

Якийсь таємний, відомий тільки тобі. 

В 12.07.2026 в 19:39, Nokian сказав:

"Великі люди обговорюють ідеї, дрібні - інших людей" (с) Велика людина - Нокіан

Змінено користувачем vampirich
  • Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
On 7/12/2026 at 11:39 AM, Nokian said:

Мені зажди є що робити, коли хочу, і бачу в цьому сенс.

Твоїми ж словами - "Наочно про якість..." певних продавців з Юванту: коли, як те кошеня, неодноразово тикнули носом в гівно показуючи що так робити не варто, тобто чемно та культурно автор теми та й не він один, дав знати що спілкуватись тут з тобою взагалі не хоче та взагалі немає бажання навіть читати твої маразми, то ти - "та ви мене хоч обісціть а я всеодно тут буду нагадувати про себе, навіть через провокації..." щоб залишився хоч якийсь шанс щоб хоч інколи, хоч комусь, хоч щось впарити зі свого магазинчика..."

Все-таки, як добре що у тому ж фейсбуці є можливість назавжди блокувати таких упоротих і далі вести цікаві теми та спокійно спілкуватись з десятками чи сотнями нормальними та адекватними людьми.

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано

Дивлячись фейсбук, то антиукраїнська істерія  в Полщі наростає.

Що хотіти, алгоритми соцмереж заточені на максимальне поширення, а поширюється краще всього страх, жадібність та ненависть.

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
В 16.07.2026 в 22:52, Nokian сказав:

Дивлячись фейсбук, то антиукраїнська істерія  в Полщі наростає.

Що хотіти, алгоритми соцмереж заточені на максимальне поширення, а поширюється краще всього страх, жадібність та ненависть.

Алгоритми аналізують твою поведінку, і на основі того що ти дивишся - підсовують тобі аналогічний контент, рахуючи що це тобі цікаво.

От ти переглянув кілька постів про антиукраїнську істерію, то фб щедро тобі їх все більше насипає (навіть ті, які більш нікому не цікаві), і ти від того вважаєш що у всьому світі так. У мене чомусь немає в стрічці нічого про антиукраїську істерію в Польщі.

Так само зі страхом жадібністю і ненавистю - раз тебе таке цікавить, то фейсбук тобі таке й показує. А комусь він показує  котиків :)

Для прикладу - ось підбідбірка рілзів інстаграма з найбільшою кількістю переглядів у 2025 році. Багато тут страху, жадібності і ненависті?

WWW.INSTAGRAM.COM

Watch short videos about instagram most viewed reels 2025 from people around the world.

Твої вподобання то тільки твої вподобання, не потрібно їх проеціювати на всіх

P.S. Покажи мені свою стрічку у ФБ і я скажу хто ти ;)

• +1 5
Опубліковано
Європейська комісія висунула звинувачення компанії Meta (власнику Facebook та Instagram), попередньо встановивши, що дизайн її платформ порушує Закон про цифрові послуги (DSA) ЄС. [1, 2]
Комісія вважає, що алгоритми та інтерфейси соцмереж сприяють формуванню поведінкової залежності у користувачів, особливо неповнолітніх, та вимагає від компанії внесення змін (зокрема відключення нескінченної стрічки та автопрогравання). У разі відмови компанії загрожує штраф у розмірі до 6% від її світового доходу

Ще можна зробити висновки про настрої по лаціх та звісно коментарях. 
Ці вже від алгоритмів не так залежать.
Опубліковано (змінено)
В 18.07.2026 в 22:03, Nokian сказав:
Ще можна зробити висновки про настрої по лаціх та звісно коментарях. 
Ці вже від алгоритмів не так залежать

В групах плосокземельників, куди я заглядаю поржать, теж багато лайків і коментарів.. і груп таких багато, але зазвичай там пишуть і лайкають одні і ті ж люди, які бігають між групами і пишучи одне і те ж, намагаючись показати що тільки їм відкрилась істина, а усі інші навкруги - тупе стадо, яке не може зрозуміти їх геніальність (гм.. десь я подібний світогляд і тут бачив... Тільки де??? ;) ). Звідси висновок - ідея плоскоземельників захоплює світ, вірно? Та навряд.

Це раз

Два - враховуючи що тема ненависті до українців дуже вигідна одному режиму, то там лайки і коментарі можуть бути накручені ботами або іпсошниками.

Ти от просто для себе вибірково пробував дивитись кілька профілів отих коментаторів та лайкаторів на предмет реальності людини? Ну щоб оцінити відсоток штучності отої істерії? Критично оцінював інформацію? Впевнений що ні. 

Ну от частково на таких, які вірять усьому що написано на заборі, показують по телевізору та постять у фейсбуці воно теж може бути і розраховано..

• +1 3
Опубліковано

Тут на днях казус був цікавий. 

Їхали на роботу в першу зміну. проїхали пів дороги. За одним селом спинилися. Що сталося? питаємо у водія поїзда. Каже, впало дерево на колії. Реально похилилося.  Простояли хвилин 40. Повернулися в те село, яке проїхали. Там ще півтори години. Дерево не можна зрізати так просто, має бути комісія! Таксі нам викликати не змогли, щоб довезли. Коли там все прибрали - уяви не маю. (Потім на цю тему говорив з шефом, то він сам, німець, в шоці від того)

То ми повернулися пішки назад. 1,5 години пиляли, на роботу написали, хай дадуть відпустку на той день. Погодили. 

Але була ще цікавинка. В тому селі нещодавно робили ремонт колії і станції. Новий перон і все таке. Гарно. 

Стоїмо чекаємо. Бачу стовп із розкладом. Думав, просто на папері. Ага! На папері надруковано... Внизу кнопки - гортаю ! 

А це екран з e-ink ! На секундочку!  Я трошки прихуїв. 

Отаке. 

• +1 6
Опубліковано
За перше півріччя 2026 року громадяни України подали до польської поліції 180 заяв щодо злочинів і нападів, скоєних на ґрунті ненависті. Це на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року, проте правоохоронці зазначають, що реальна кількість постраждалих може бути вищою, оскільки не всі звертаються до правоохоронних органів через страх. [1, 2, 3]
Ключові факти та резонансні випадки:
  • Сумна динаміка: Частина українців стикається з фізичними нападами, погрозами та мовою ворожнечі через антиукраїнські настрої та напруження у суспільстві. Експерти вказують, що цифра може сягнути 360 заяв до кінця року. [1, 2, 3]
  • Варшава: У травні група з 10 осіб напала на трьох українських підлітків на Свєнтокшиському мосту, внаслідок чого 16-річний хлопець отримав перелом черепа. [1, 2]
  • Вроцлав: У липні група однолітків жорстоко побила 19-річного українця за те, що він розмовляв рідною мовою. Хлопець отримав перелом носа, травму хребта та численні забої. [1]
  • Бєльсько-Бяла: У липні в міському автобусі стався інцидент, де чоловік агресивно ображав та погрожував 11-річним українським дівчатам. [1, 2]
  • Інші інциденти: Також фіксувалися напади та жорстоке побиття людей, які заступалися за громадян України, і провокаційні зйомки українців у громадських місцях. [1, 2]
Опубліковано

Тобто стало на умовних ≈40 випадків більше, за пів року, на всю Польщу, з 37 мільйонами населення, і це "наростає істерія"? 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...