Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 24.04.2026 в 12:44, INVICTUS сказав:

Зробили б, як расєянє: хочеш тут жити - воюй, не хочеш - можеш здати паспорт і на всі 4 сторони.

То не росіяни, схожа модель є в Ізраїлі. Якщо там мобілізовують/призивають і людина не з'явиться по повістці, досить суворе покарання аж до в'язниці. Або людина не появляється у Ізраїлі, тим самим припиняючи усі відносини з країною. Бо за такий злочин в Ізраїлі немає строку давності. І таких людей досить таки мало.

росіяни за рахунок величезних грошей набрали армію найманців.

Але це величезні гроші, яких в нас просто немає.

Ізраїльську модель в нас побоялись впровадити, бо думали що тоді всі виїдуть. Хоча я думаю що далеко не всі, а ті хто хотів виїхати, мав гроші та фарт, то і так повтікали. І створилась велика корупційна схема, у якій крутяться величезні гроші. Краще б ці гроші пішли на ЗСУ. А так в результаті отримали сурогат радянської моделі з корупційною складовою.

І я собі уявляю як багато людей виїдуть з України, коли закінчиться війна.  

Поживемо-побачимо. Не всі тут розніжені. І населення в цій же Німеччині втричі більше, ніж в Україні до війни.

Якщо німці будуть захищати свою країну від агресії, а не по принципу "паспорт здав і на всі 4 сторони", то може не все втрачено.

То в чому таки різниця?

Мабуть востаннє повторюсь. Для окупанта ти абсолютно ніхто. І звати тебе ніяк. З тобою можна робити абсолютно все що завгодно. Можна згвалтувати, щось відрізати, повісити, тощо. І ти можеш жалітись хіба що Господу Богу. Чи може хтось вірить у російську прокуратуру? Чи надіється виїхати з окупованої території? А  не думаєш що на тебе вдягнуть силоміць російську форму і відправлять на нуль під дрони та кулі ЗСУ? Можливо раніше дивились на паспорт, а зараз кому потрібні ці формальності? Послухайте військових, які там воюють про те, скільки примусово мобілізованих з окупованих територій воює проти нас? А усілякими балачками про міжнародне право у тій же ерефії можна хіба що розважитись на шоу вечірнього мудозвона. Вони те міжнародне право використовують в якості туалетного паперу! Зараз міжнародне рпаво діє хіба що у межах ЄС, а далі діє право сили! 

До речі, чомусь ніяких абсолютно звітів про те, що робиться на окупованих територіях немає не від кого. Мовчить міжнародний червоний хрест. І ще усілякі там правозахисники також свої язики в дупи позасовували. А там..

На деяких окупованих територіях може початись голод, бо туди банально не завозять продовольство.

Людей викідають с житла, якщо воно комусь сподобалось. А якщо хтось виїхав, то його житло тупо националізують. 

Я не кажу вже про міста, які тупо зрівняли с землею і там тепер ніхто не живе. 

Окремі історії про ставлення до полонених, до схоплених цивільних, яких тримають у концтаборах без суда та слідства. Кому цікаво може погуглити на вдповідних сайтах. 

ТЦК також дуже часто роблять злочини і я не кажу що їм є виправдання. Звичайно що немає! І держава мала б розбиратись в цьому також! І це ще має бути предметом окремих судових рішеньь, але зараз навряд чи наша влада на це здатна.

Тим не менш, ми живемо у воюючій державі, де все ж таки не дивлячись ні на що, продовжують діяти якісь закони. Працюють хоч якось підприємства, школи, банківська сфера, сфера охорони здоров'я, тощо. ЦІНОЮ ТИХ, ХТО ЗАРАЗ НА НУЛЮ, І НЕ ПУСКАЄ ПІДАРІВ В ТИЛ. 

• +1 2
  • Відповідей 976
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 24.04.2026 в 12:34, Electronshik сказав:

росіяни за рахунок величезних грошей набрали армію найманців.

Але це величезні гроші, яких в нас просто немає.

А чому їх немає? Ооооось, повертаємося до теми корупції та марнотратства держави. На вищі, ніж у солдат, зарплати і надбавки мусорам гроші є. На гівномарафони, ботоферми і блохєрів-"волонтерів" теж є, на депутатів є, на "двушку на маскву" є, на відкати є. А на найманців та гідне забезпечення солдат - німа.

Мабуть востаннє повторюсь. Для окупанта ти абсолютно ніхто. І звати тебе ніяк. З тобою можна робити абсолютно все що завгодно. Можна згвалтувати, щось відрізати, повісити, тощо. І ти можеш жалітись хіба що Господу Богу. Чи може хтось вірить у російську прокуратуру? Чи надіється виїхати з окупованої території? А  не думаєш що на тебе вдягнуть силоміць російську форму і відправлять на нуль під дрони та кулі ЗСУ? Можливо раніше дивились на паспорт, а зараз кому потрібні ці формальності? Послухайте військових, які там воюють про те, скільки примусово мобілізованих з окупованих територій воює проти нас? 

Якщо "для окупанта" замінити "для тцкшника", то текст буде також правдивим. Вони мають повну безкарність і вседозволеність.

Повторюсь зі слів тих, хто виїхав з окупованих: хочеш тут залишатися - береш російський паспорт і з величезною ймовірністю тебе гребуть в підарську армію. Не хочеш - збирай манатки і їдь, куди хочеш. Тобто виїхати дають. Звісно, що за майно тоді можеш забути. 

Правильно, воює багато мобілізованих з ТОТ і це ті, хто там лишився і не виїхав.

І ми якось трохи занадто почали йти в бік від теми. Мова йшла про порівняння росєянського бурята, який вбиває, катує, грабує і українського тцкшника.

А усілякими балачками про міжнародне право у тій же ерефії можна хіба що розважитись на шоу вечірнього мудозвона. Вони те міжнародне право використовують в якості туалетного паперу! Зараз міжнародне рпаво діє хіба що у межах ЄС, а далі діє право сили! 

До речі, чомусь ніяких абсолютно звітів про те, що робиться на окупованих територіях немає не від кого. Мовчить міжнародний червоний хрест.

ТЦК також дуже часто роблять злочини і я не кажу що їм є виправдання. Звичайно що немає! І держава мала б розбиратись в цьому також! І це ще має бути предметом окремих судових рішеньь, але зараз навряд чи наша влада на це здатна.

Тим не менш, ми живемо у воюючій державі, де все ж таки не дивлячись ні на що, продовжують діяти якісь закони. Працюють хоч якось підприємства, школи, банківська сфера, сфера охорони здоров'я, тощо. 

В Україні так само. Викрадуть, катують, вбивають тцкшники, чи мусора - жалітися нікуди. Ніхто нічого не зробить. Так само, як і коли пристрелять на кордоні. 

Ніхто після це розслідувати не буде - номера на машинах "ліві", морди в масках... Не фіксується нічого.

Так само і звітів, що робиться в Україні теж немає.

Саме так: продовжують діяти ЯКІСЬ закони))) тобто: обов'язки і повинність без прав.

Кажу востаннє: тцкшник і мусор для мене по фактах = бурят, а ті, хто їх підтримує - такі ж, як росіяни. Тобто це для мене вороги

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...